Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-01@13:57:51 GMT

جبهه‌ای برای رساندن پیام عاشورا

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۱۳۰۷۶

جبهه‌ای برای رساندن پیام عاشورا

چرا برخلاف دیدگاه‌ صاحبنظران علم ارتباطات جریان‌های ارتباطی دنیای مدرن در برابر رسانه سنتی شیعیان جز تعامل با آن راهی دیگر در پیش‌رو ندارند؟ به گزارش جهان نيوز؛ روزنامه «جام جم» در یادداشتی نوشت:
عزاداری ایام ماه محرم به‌خوبی توانمندی «رسانه شیعه» را در جوامع اسلامی به نمایش می‌گذارد.

14قرن است که عزاداری شیعیان برای شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفایش، به جبهه‌ای برای رساندن پیام عاشورا تبدیل شده است و آیین‌های عزاداری در هر سال روحی تازه به پیام عاشورا می‌دمند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه‌اندازی دسته‌های عزا، نوحه‌خوانی‌ها، حضور مردم در هیات‌های عزاداری، روضه‌خوانی‌ها، سنت پسندیده نذری‌ دادن‌ها در کنار نمایش باشکوه تعزیه و مقتل‌خوانی،‌ مجموعه‌ای بی‌بدیل برای رسانه شیعه و انتقال پیام از فرستنده به گیرنده فراهم کرده است.

آنچه که درباره «رسانه شیعه» اهمیت بسیار دارد، ادامه حیات این رسانه در عصر اطلاعات و ارتباطات است. عصری که بزرگراه‌های اطلاعاتی انبوهی از پیام‌های مدرن را به جوامع سنتی مانند ایران و دیگر کشورهای اسلامی سرازیر کرده است و همچون امواجی پر تلاطم، سنت‌ها و آداب و رسوم دینی، قومی و ملی را در می‌نوردد. براستی عوامل موفقیت رسانه شیعه در عصر مدرنیزاسیون و شبکه‌های جهان‌گستر اینترنت چیست؟ چرا برخلاف دیدگاه‌ صاحبنظران علم ارتباطات جریان‌های ارتباطی دنیای مدرن در برابر رسانه سنتی شیعیان جز تعامل با آن راهی دیگر در پیش‌رو ندارند؟

هارولد دوایت‌ لاسول یکی از مهم‌ترین نظریه‌پردازان علم ارتباطات، فرمول معروفی دارد که فرآیند ارتباطات را در پنج پرسش بیان می‌کند:

چه کسی می‌گوید؟ گوینده پیام چه کسی است؟ فرستنده پیام کیست؟
2ـ چه می‌گوید؟ محتوای پیام او چیست؟
3ـ با چه وسیله‌ای می‌گوید؟ رسانه او کدام است؟
برای چه کسی می‌گوید؟ مخاطبان او چه کسانی هستند؟
5 ـ با چه تاثیری؟ پیام او چه تاثیری بر مخاطبان دارد؟

پیام محرم و رسانه شیعه به پنج پرسش لاسول پاسخ‌هایی گویا و روشن دارد.

پیام عاشورا، پیام امام حسین(ع) و پیام آزادی‌خواهی و خداپرستی است. پیامی که جهان امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند به آن است.

وسیله ارتباطی برای ارسال پیام عاشورا، رسانه‌های سنتی است که عمدتا مبتنی بر ارتباط مستقیم و چهره به چهره هستند. حرکت دسته‌های عزاداری و مجالس تعزیه مثال‌های مناسبی برای این نوع از اطلاع‌رسانی است که برخلاف رسانه‌های جدید مانند رادیو، تلویزیون، سینما، مطبوعات و حتی رسانه‌های جدید مانند توییتر، فیسبوک و اینستاگرام تاثیرگذاری بیشتری دارند؛ زیرا تمام حواس‌ مخاطبان درگیر پیام می‌شود.

رمز ماندگاری پیام عاشورا در محتوای آن و رسانه‌ای است که 14 قرن در شرایط گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به حیات و بالندگی‌اش ادامه داده است.

در کنار قدرت پیام عاشورا، آسیب‌هایی نیز وجود دارد که ضرورت آسیب‌شناسی آن، نیاز به پژوهش و بررسی‌های دقیق دارد. برخی از این آسیب‌ها را در اشعار نوحه‌ها، نصب شمایل‌ها در تکیه‌ها و موارد دیگری می‌توان مشاهده کرد که خود فرصت و زمان دیگری را برای پرداختن به آنها می‌طلبد.
اما آنچه که مسلم است؛ رسانه ملی می‌تواند در قالب برنامه‌های آموزنده و راهگشا در جهت کاهش بدعت‌ها و آسیب‌های عزاداری عاشورا بیش از پیش یاری‌گر جامعه اسلامی باشد.
امیدعلی مسعودی

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۳۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانال های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند

هیات نظارت بر مطبوعات از گردانندگان کانال‌های خبری در پیام‌رسان‌ها که تاکنون اقدام به اخذ مجوز فعالیت نکرده‌اند، خواست تا در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به ثبت درخواست در سامانه جامع رسانه‌های کشور اقدام کنند.

به گزارش دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در راستای اجرای قوانین و مقررات رسانه‌ای کشور از همه گردانندگان کانال‌های خبری در پیام‌رسان‌ها، دعوت می‌شود به منظور انجام فرایند قانونی اخذ مجوز و بهره‌مندی از حمایت‌های قانونی، حداکثر تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به ثبت درخواست مجوز فعالیت خود از طریق سامانه جامع رسانه‌ها اقدام کنند.

فعالیت همه رسانه‌ها به موجب قانون مطبوعات، مستلزم دریافت مجوز است و براساس بند «پ» ماده سه آیین‌نامه اجرایی قانون مطبوعات کشور، پیام‌رسان‌ها و کانال‌های خبری نیز مشمول این الزام قانونی هستند.

متقاضیان برای کسب اطلاعات و راهنمایی بیشتر درباره ثبت درخواست می‌توانند به صفحه راهنمای ثبت درخواست مجوز سامانه خبری مراجعه کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی درپی درگذشت مسعود اسکویی
  • کانال‌های خبری، مجوز بگیرند
  • کانال های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • نشست تخصصی «تصویر ایران پس از وعده صادق» برگزار می‌شود
  • بازنمایی رسانه‌ای ایران در جهان بعد از حملات موشکی به رژیم صهیونیستی
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • ۱۰ پیام یک خیزش