Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت:با توجه به شرایط اقتصادی موجود باید هزینه های جاری کاهش پیدا کند،زیرا پروژه ها و طرح های عمرانی بسیار زیادی در کشور ناتمام است.

خبرگزاری تسنیم: نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت:با توجه به شرایط اقتصادی موجود باید هزینه های جاری کاهش پیدا کند،زیرا پروژه ها و طرح های عمرانی بسیار زیادی در کشور ناتمام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رادیو درباره ایرادات بودجه نویسی در کشور ما اظهار کرد:سال هاست که روند بودجه نویسی به همین شکل است. در نظام بودجه نویسی روش‌هایی با عنوان بودجه نویسی ثابت، بودجه نویسی متغیر و انعطاف پذیر یا بودجه‌های عملیاتی وجود دارد.

وی افزود:بعضی نظام‌های بودجه نویسی منسوخ شده است به دلیل اینکه متغیر‌های بسیار زیادی بر روی شاخص‌های اقتصادی تاثیر گذار است به همین دلیل نمی‌شود فقط به یکسری از اعداد تکیه و ازآن‌ها برای بودجه نویسی استفاده کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:در واقع بودجه نویسی کشور ما بصورت ثابت است اگرچه سعی بر این بوده که به سمت بودجه نویسی عملیاتی پیش برویم، اما همچنان بودجه بصورت ثابت نوشته می‌شود.

فولادگر عنوان کرد:بودجه‌های انعطاف پذیر و متغیر به نحوی نوشته می‌شود که بخشی از هزینه‌ها را در گرو تحقق درآمد‌ها قرار می‌دهد. منظور از بودجه عملیاتی این است که وقتی برای یک پروژه عمرانی بودجه‌ای درنظر می‌گیریم براساس یک واحد سنجش برآورد می‌شود که این پروژه چه میزان هزینه دربردارد.

وی با اشاره به اینکه اگر واقعا به دنبال تحول در نظام بودجه هستیم باید بودجه عملیاتی شود، تاکید کرد:دولت و مجلس باید روزی که کار بودجه یکسال را تمام می‌کنند از فردای آن روز کار مشترک برای سال آینده و برنامه ریزی برای نظام بودجه ریزی را آغاز کنند.

وی در خصوص مواردی که مانع اجرایی شدن این امر می‌شود، گفت:یک بخش این موضوع مربوط به مدیران و نظام مدیریتی است. سازمان برنامه نویسی و کارشناسانی که مسئولیت این امر را به عهده دارند باید تقویت بشوند. بخش دیگر نیز مربوط به مجلس است که قانون را تصویب می‌کند. کمیسیون برنامه و بودجه، دیوان محاسبات و مرکزپژوهش‌های مجلس نیز باید در این زمینه کار مشترک با دولت انجام بدهند.

فولادگر با اشاره به اینکه قانون گذاری و نظارت باید بر عهده مجلس گذاشته بشود، افزود:مجلس نمی‌تواند به نوشتن بودجه ورود پیدا کند و فقط می‌تواند طرح بدهد. اولویت ارائه لایحه با دولت است و در نهایت با همکاری مجلس باید به یک ساختار اصلاح شده بودجه نویسی دست پیدا کنیم.

نماینده مردم اصفهان در خصوص اینکه برای هدفمندی یارانه‌ها در راستای کاهش بودجه جاری چه اقدامی باید انجام شود، گفت:با توجه به شرایط اقتصادی موجود باید هزینه‌های جاری کاهش پیدا کند، زیرا پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی بسیار زیادی در کشور ناتمام است وهر چه اتمام این پروژه به طول بینجامد هزینه‌ها افزایش می‌یابد و همین استهلاک موجب از بین رفت سرمایه‌های ملی خوهد شد.

وی یادآور شد:ساختار دولت نباید بزرگتر شود باید اصلاحاتی در این خصوص صورت پذیرد. هزینه جاری دولت باید کاهش پیدا کند مثلا اگرچه دراین بخش حقوق‌های کارکنان دولت را نمی‌توان کاهش داد، اما می‌توان آن را هدفمند کرد یعنی از حجم کارکنان دولت کاست.

فولادگر درپایان با اشاره به هدفمند کردن هزینه ها‌ی عمرانی افزود: در راستای کاهش هزینه‌های جاری ضرورت دارد هدفمندی یارانه‌ها ساماندهی شود. این امر به این معناست که با حذف یارانه اقشار پردرآمد، این میزان به نیازمندان واقعی تعلق بگیرد و بخشی دیگر در زیرساخت‌ها هزینه شود و همچنین نظام سلامت هزینه بری زیادی دارد که این مقوله نیز باید هدفمند شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۵۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: برخی خانواده‌ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، رئیس مرکز پژوهش های مجلس ضمن برشمردن راهکارهایی برای محافظت مالی از خانواده‌ها در برابر مخارج کمرشکن سلامت، گفت: در سال ۱۴۰۰، خانواده‌های ایرانی به میزان ۲.۴۲ درصد با این هزینه‌ها مواجه شده‌اند.

بابک نگاهداری در حاشیه نشست دبیرخانه دائمی مقابله با فقر، فساد و تبعیض، به راهکارهایی برای محافظت مالی در برابر مخارج کمرشکن سلامت در ایران اشاره و اظهار کرد: این مخارج به دلیل بالا بودن سهم پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم، پایین بودن ظرفیت درآمدی خانوار، ضعیف بودن سازوکارهای پیش پرداخت و تجمیع ریسک در تأمین مالی مراقبت های سلامت، ایجاد می شود. 

وی بیان کرد: کشورها می‌توانند از طریق گسترش طرح‌های‌ مبتنی‌بر پیش‌پرداخت و کاهش سهم پرداخت از جیب، احتمال بروز هزینه‌های کمرشکن خدمات سلامت را کاهش دهند. البته در کنار آن نیاز است که بسته مزایای بیمه های سلامت و عمق پوشش خدمات نیز مورد توجه قرار گیرد. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه برخی خانواده‌ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی، در زمان مناسب برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی کنند، افزود: به همین دلیل ممکن است که با مخارج کمرشکن سلامت مواجه نشوند که این موضوع در محاسبات مخارج کمرشکن سلامت در نظر گرفته نمی‌شود؛ بنابراین موضوع مهم در هنگام بررسی روند مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت، روند بهره‌مندی از خدمات سلامت است. 

نگاهداری گفت: براساس آمار منتشر شده، در سال ۱۴۰۰، خانواده‌های ایران به میزان ۲.۴۲ درصد با هزینه‌های کمرشکن سلامت مواجه شده اند که این میزان با هدف تعیین شده در برنامه ششم توسعه یک درصد فاصله دارد بنابراین، با وجود تأکید بر محافظت مالی از خانوار در برابر مخارج کمرشکن سلامت در قوانین برنامه‌های توسعه و سیاست‌های کلان، سلامت کشور طی سال‌های گذشته این هدف محقق نشده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر اینکه دلیل اصلی عدم تحقق سلامت در کشور، بالا بدون سهم پرداخت از جیب خانوار در هزینه‌های سلامت است، گفت: پایداری و افزایش منابع مالی در دسترس عاملی مهم جهت کاهش پرداخت از جیب هزینه‌های سلامت است. همچنین سیاست گذاری برای کاهش هزینه‌های این بخش، نیازمند راهبردهایی برای بهبود همکاری بین بخش های مرتبط از طریق تعیین اهداف و ایجاد چشم انداز مشترک است در این راستا لازم است که نقش متولی گری وزارت بهداشت تقویت شده و سازوکارهای نظارت و ارزیابی سیاست های حمایتی طراحی شود. 

وی با اشاره به نقش رسانه ها و اراده مسئولان برای کاهش هزینه‌های سلامت، گفت: ارائه دهندگان خدمات باید در امر سیاست گذاری در این زمینه مشارکت داشته باشند تا سیاست ها و تصمیمات کلان، در جامعه هدف، اثرگذار باشد. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: پیش بینی تغییرات آینده بخش سلامت و برنامه ریزی برای مراقبت های سلامت مورد نیاز و آگاهانه تصمیم گرفتن درباره این موضوعات، از دیگر ملزومات برای کاهش هزینه‌های سلامت در کشور است. 

وی با اشاره به اهمیت بازنگری و بازتعریف سیاست های حمایتی برای کاهش هزینه‌های سلامت گفت: در این زمینه باید مداخلات هدفمند برای افزایش محافظت مالی از گروه های کم درآمد و آسیب پذیر در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت صورت گیرد. ایجاد نظام داده‌ای پویا و به‌ روز جهت ارزشیابی شاخص‌های تأمین مالی نظام سلامت کشور و آگاهی از تغییرات آینده بخش سلامت و مراقبت‌های سلامت نیز در این زمینه اهمیت ویژه‌ای دارد.

دیگر خبرها

  • صرف هزینه ۱۲۵۰ میلیارد تومانی برای بیمارستان بهارستان
  • بررسی ظرفیت‌های مصوب شده قم در قانون بودجه ۱۴۰۳
  • ۲۲ روز مانده تا دومین مرحله انتخابات مجلس دوازدهم
  • رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: برخی خانواده‌ ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند
  • رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: برخی خانواده‌ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند
  • افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی قیمت پژو پارس درب کارخانه/ دلار در مرکز مبادله ثابت مانده است/ جا برای خودرو‌های وارداتی در بنادر نداریم/ واکنش رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به واگذاری پرسپولیس به بانک‌ها
  • کاهش درآمدهای مالیاتی به میزان ۸۵ همت در بخش دوم بودجه ۱۴۰۳
  • عزم دولت برای تکمیل ۷۰هزار پروژه نیمه تمام عمرانی جدی است
  • مواجهه ۲.۴۲ درصدی خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های سلامت/ راهکار‌های کاهش هزینه‌های کمرشکن سلامت در ایران
  • ◄ لیست پروژه های حمل ونقلی که در سال 1403 بودجه گرفتند+جدول