Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@01:39:55 GMT

صادرات پسته ۴۵ درصد افت کرد!

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۰۱۰۳

صادرات پسته ۴۵ درصد افت کرد!

صادرات پسته در پنج ماهه نخست امسال ۴۵.۱۵ درصد از نظر وزنی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش یافت که به گفته رییس انجمن پسته، کاهش تولید سال گذشته عامل اصلی کمتر شدن صادرات این محصول به کشورهای مختلف شده است که در سال جاری با توجه به افزایش تولید شاهد رشد قابل توجه صادرات پسته نیز خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، در پنج ماهه نخست امسال ۱۸ هزار و ۹۸۸ تن و ۸۵۱ کیلوگرم پسته به ارزش ۱۹۸ میلیون و ۷۳ هزار و ۱۸۹ دلار به ۵۹ کشور مختلف صادر شده است که از نظر وزنی ۴۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۵ درصد و از نظر ارزشی ۳۹.۹۶ درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش یافته است که به گفته سیدمحمود ابطحی رییس انجمن پسته عامل اصلی نصف شدن صادرات این محصول، کاهش تولید آن در سال گذشته به حدود ۱۸۰ هزار تن بود.

وی افزود: در سال گذشته حدود ۱۸۰ هزار تن پسته تولید شد که نسبت به سال‌های قبل با کاهش قابل توجهی روبرو شد و همین عامل اصلی‌ترین دلیل کاهش صادرات پسته ایرانی است اما در سال جاری پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۳۰ هزار تن پسته برداشت شود که قطعا صادرات این محصول نیز افزایش قابل توجهی خواهد داشت.

یوگسلاوی، اردن، ارمنستان، آرژانتین، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، اسلواکی، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، اوکراین، ایالات متحده آمریکا، ایتالیا، بحرین، برزیل، بلژیک، بلغارستان، بنگلادش، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، تایوان، ترکیه، ترکمنستان، تونس، جماهیر عربی لیبی، سوریه، جمهوری کره، جمهوری مولداوی، چین، رومانی، ژاپن، سنگاپور، سوئد، سوئیس، صربستان، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کویت، لبنان، لهستان، لیتوانی، مالزی، مصر، ویتنام، هلند، هند، هنگ‌کنگ و یونان ۵۹ مشتری پسته ایرانی در پنج ماهه نخست امسال بودند.

آلمان خریدار بیشترین و گران‌ترین پسته ایرانی

در این میان ۶۱.۱۶ درصد پسته صادراتی معادل ۱۱ هزار و ۶۱۳ تن و ۶۳۷ کیلوگرم به هفت کشور آلمان، عراق، قزاقستان، امارات، هند، اسپانیا و روسیه صادر شد که آلمان با سهمی معادل سه هزار و ۶۳ تن و ۷۱۲ کیلوگرم بیشترین خرید را در بازار پسته از تاجران ایرانی داشته است و پس از کشورهای مذکور افغانستان، ترکیه، پاکستان، اردن، ایتالیا، قطر و ... در رتبه‌های بعدی خرید پسته ایرانی قرار دارند.

اما در فهرست صادرات پسته ایرانی کشورهایی مانند آلمان، عراق، امارات، قزاقستان، لبنان، اسپانیا، روسیه، افغانستان، ترکیه، کویت و ... بیشترین بها را برای خرید پسته ایرانی پرداخت کرده‌اند که در این میان گران‌ترین پسته‌های صادراتی ایران در پنج ماهه نخست امسال را آلمان، لبنان، ایتالیا، اردن و امارات خریده‌اند.

بر اساس آمار موجود آلمان نه تنها بیشترین خرید پسته را از نظر وزنی و ارزشی از آن خود کرده بلکه گران‌ترین پسته‌های صادراتی ایران را نیز خریداری کرده است که معادل ۱۳ دلار و ۱۱ سنت به ازای هر کیلوگرم بوده است. پس از این کشور، لبنان با ۱۲ دلار و ۶۷ سنت، ایتالیا با ۱۱ دلار و ۹۴ سنت، اردن با ۱۱ دلار و ۴۹ سنت و امارات با ۱۰ دلار و ۷۴ سنت خریدار گران‌ترین پسته‌های ایرانی بوده‌اند در حالیکه میانگین قیمت هر کیلوگرم از این محصول صادراتی در پنج ماهه نخست امسال ۱۰ دلار و ۴۳ سنت بوده و کشوری مانند اسپانیا تقریبا ارزان‌ترین پسته ایرانی را در میان خریداران عمده از آن خود کرده که به حدود هفت دلار و ۹۷ سنت به ازای هر کیلوگرم می‌رسد.

در جدول صادراتی پسته 3692 تن و ۶۶ کیلوگرم انواع مغز پسته با پوست دوم و بدون پوست دوم به کشورهای مختلف صادر شده است که ارزشی معادل ۶۰ میلیون و ۱۶۴ هزار و ۳۲۸ دلار دارد و صادرات انواع پسته تازه و خشک کرده به ۱۵ هزار و ۱۶۶ تن و ۵۴ کیلوگرم به ارزش ۱۳۶ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۸۹۸ دلار می‌رسد که به گفته رییس انجمن پسته قالب آن پسته اکبری، احمدآقایی و ... است و بقیه صادرات این محصول به سایر انواع پسته‌ بر می‌گردد که رقمی معادل ۱۳۰ تن به ارزش ۹۸۸ هزار و ۹۶۳ دلار را به خود اختصاص داده است.

عمده‌ترین خریداران پسته

کشور

میزان صادرات (تن)

ارزش صادرات (دلار)

آلمان

۳۰۶۳

۴۰۱۶۴۹۲۸

عراق

۲۴۴۴

۲۵۲۴۶۰۱۱

قزاقستان

۱۶۵۲

۱۴۴۵۷۵۳۹

امارات

۱۵۱۲

۱۶۲۵۲۳۲۹

هند

۱۱۵۰

۱۱۷۰۲۱۰۰

اسپانیا

۹۵۲

۷۵۹۱۷۰۰

روسیه

۸۳۹

۷۲۵۲۶۲۹

گران‌ترین خریداران پسته

کشور

قیمت هر کیلوگرم پسته خریداری شده

آلمان

۱۳ دلار و ۱۱ سنت

لبنان

۱۲ دلار و ۶۷ سنت

ایتالیا

۱۱ دلار و ۹۴ سنت

اردن

۱۱ دلار و ۴۹ سنت

امارات

۱۰ دلار و ۷۴ سنت

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۰۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت