Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد هوشیاری کارگردان نمایش «راهمرد» از اجرای این اثر خبر داد و در این‌باره به خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: با توجه به اینکه نمایش «راهمرد» یک نمایش آیینی بر مبنای تعزیه است، در پلاتو اجرای تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.

این کارگردان در خصوص این کارگردان در خصوص پیرنگ اصلی نمایش بیان کرد: در پیرنگ این درام اجتماعی فرازهایی از زندگی امام خمینی (ره) روایت می‌شود و بافت آیینی داستان را که از هنر تعزیه و نقالی سود می‌برد، تکمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حامد هوشیاری در خصوص شخصیت‌های نمایش «راهمرد» اظهار کرد: در این نمایش شخصیت اصلی یعنی «هادی» الگوی ذهنی خود را تحت تأثیر شخصیت دیگر نمایش یعنی «معین البکاء» دنبال می‌کند؛ زیرا کشمکش‌های درونی و فکری هادی برای بهبود یا از دست رفتن دخترش در تمام نمایش با او همراه است. لذا مخاطب نیز همواره در حال گره‌گشایی از معمای رفتن یا بازگشتن این دختربچه به زندگی است.

وی در خصوص داستان این اثر آیینی اظهار کرد: هادی از شخصیت‌های محوری نمایش است. وی فرزند یک خانواده تعزیه‌خوان قدیمی است که برادرش در قیام 15 خرداد سال 1342 به شهادت رسیده است. در این داستان هادی با بیماری لاعلاج دخترش روبه‌روست؛ به همین دلیل با خود عهد می‌بندد که تا زمان بهبودی فرزندش خادم اهل‌بیت باشد.

هوشیاری که طراحی و نویسندگی کار را نیز بر عهده دارد، در خصوص مدت‌زمان نوشتن این اثر گفت: با توجه به اینکه در بخشی از نمایش، اثر شکل تئاتر مستند به خود می‌گیرد و بر محور شخصیت امام خمینی (ره) پیش می‌رود، من بالغ‌بر 6 ماه و نیم روی پژوهش این کار وقت صرف کردم.

وی در خصوص انتخاب نام «راهمرد» برای نمایش بیان کرد: «راهمرد» بر مبنای معین البکاء شکل‌ گرفته است؛ چرا که این شخصیت در طول داستان هادی را به نحوی هدایت می‌کند.

این کارگردان تصریح کرد: از آنجا که داستان به شکل روایتی اجرا می‌شود، در بخش‌هایی شخصیت اصلی نمایش یعنی هادی با شخصیت‌های مهم تعزیه نظیر مسلم بن عقیل (ع) و حربن یزید ریاحی همذات پنداری می‌کند.

هوشیاری در خصوص موسیقی متن این نمایش اظهار کرد: در این نمایش ما از سازهای تعزیه و نمایش‌های آیینی و سنتی در کنار موسیقی ایرانی بهره خواهیم برد. بالغ‌ بر یک ماه است که تمرین این نمایش آغاز شده است.

شایان ذکر است؛ حامدهوشیاری نویسنده و کارگردان عرصه نمایش، عضو انجمن نویسندگان و منتقدان خانه تئاتر است که سال 1395 با نمایش «آخه اینجا نزدیک‌تره به خدا» در خانه نمایش اداره تئاتر روی صحنه رفت که از سوی موسسه هنرمندان پیشکسوت به عنوان کارگردان نسل نو تئاتر دینی تجلیل شد.

گفتنی است؛ از دیگر نمایش‌های این هنرمند می‌توان به «یک از ۱۷۵» در سال 1394اشاره کرد. این اولین نمایش صحنه‌ای با موضوع شهدای غواص عملیات کربلای چهار بود که در تالار محراب به روی صحنه رفت.

نمایش «سحرگاه سوم» با مضمونی دینی و موضوع امام زمان (عج) که در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه رفت، نیز از دیگر کارهای این کارگردان است.

انتهای پیام/

کارگردان نمایش شهدای غواص، اثری درباره قیام 15 خرداد می‌سازد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد

مستندی نیم‌ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برده به سوال‌های ثابتی که پدری هر سال در روز تولد دخترش از او پرسیده اختصاص دارد. دختر از کودکی به جوانی می‌رسد و هر سال با این سوالات پدر مواجه می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، این ۴ مستند در ۴ ژانر مختلف تماشاگر را با جنبه‌هایی از جنگ، روابط انسانی، سینما و قتل و مرگ آشنا می‌کند که در یک کلام می‌توان آن‌ها را چهار پرده مختلف از زندگی دانست.

آن‌ها نباید پیر شوند

کارگردان: پیتر جکسون

سال ساخت: ۲۰۱۸

این فیلم با استفاده از فیلم‌های اصلی گرفته‌شده از جنگ جهانی اول، محفوظ در آرشیو موزه سلطنتی جنگ که بیشترشان تاکنون دیده نشده‌اند، به همراه صدا‌های ضبط‌شده توسط بی‌بی‌سی و مصاحبه‌های آی‌دبلیوام که از بریتانیایی‌های حاضر در نبرد گرفته شده، ساخته شده است. بیشتر این فیلم‌ها رنگی شده و با استفاده ابزار‌ها و تکنیک‌های مدرن تبدیل شده‌اند و برای اثرگذاری بیشتر و هرچه نزدیک‌تر شدن به تجربه واقعی سربازان از نبرد، از جلوه‌های صوتی و صداپیشه در آن بهره برده شده است. سازندگان فیلم ۶۰۰ ساعت مصاحبه با ۲۰۰ کهنه‌سرباز و ۱۰۰ ساعت فیلم ویدئویی اصلی را برای ساخت فیلم بازبینی و بررسی کردند.

یک‌سال را چطور اندازه می‌گیرید؟

کارگردان: جِی روزنبلات

سال ساخت: ۲۰۲۱

این مستند درباره رابطه یک پدر و دخترش به وسیله فیلم‌های خانگی است. پدر هر سال در روز تولد دخترش از او فیلم می‌گیرد و سوالات یکسانی می‌کند. دختر از طفلی نوپا به زنی جوان با همه زیبایی و مراحل ناخوشایندش در این میانه تبدیل می‌شود در حالی که رابطه پدر و دختر با تمام پیچیدگی‌هایش تکامل می‌یابد. پدر تولد‌های دختر را از ۲ سالگی تا ۱۸ سالگی با دوربین ثبت کرده و از آن مستندی ساخته که تماشاگر را به اندیشیدن درباره زندگی خودش وامی‌دارد. ساخت این فیلم نیم‌ساعته که در مراسم اسکار نودوپنجم نامزد جایزه بهترین مستند کوتاه بود، ۱۶ سال زمان برده.

کینگ بر پرده سینما

کارگردان: دافنه بای‌ویر

سال ساخت: ۲۰۲۲

استیفن کینگ پادشاه داستان‌نویسانی است که آثارشان از صفحات کاغذی به پرده نقره‌ای سینما رسیده است. حتی کارگردان سختگیری مثل استنلی کوبریک هم از یکی از داستان‌های کینگ اقتباس کرد و فیلم درخشان «درخشش» را بر اساس کتابی از کینگ به همین نام ساخت؛ هرچند کینگ هر جا که فرصتش را پیدا کرده، نارضایتی خودش را از اقتباس کوبریک اعلام کرده و هیچ خودش را در محذورات قرار نداده که خیلی رُک و علنی فیلم کوبریک را نکوبد. از سال ۱۹۷۶ تاکنون بیش از پنجاه کارگردان از آثار این نویسنده اقتباس کرده‌اند. این مستند به بررسی آثار این کارگردانان، اقتباس‌ها و منابع آن‌ها می‌پردازد.

قاتل هیلساید: شیطان در لباس مبدل

کارگردان: الکسا دانر

سال ساخت: ۲۰۲۲

اعمال آدم همیشه دنبال آدم می‌روند. هرقدر هم کسی بخواهد از کار‌هایی که کرده و تاثیرات مخربی که روی زندگی دیگران داشته دوری کند و خیال کند که نتیجه اعمالش دور از او باقی می‌ماند، کسانی هستند که واقعیت را فراموش نمی‌کنند. «قاتل هیلساید» درباره قاتلی سریالی به نام کنت بیانچی است که فکر نمی‎کرد بابت کارهایش محاکمه شود. ویدئو‌های به جای مانده از ماه‌های منتهی به دستگیری وی در این مستند استفاده شده که روانشناسی جالبی نه صرفا از ذهن یک قاتل زنجیره‌ای، بلکه از ذهن آدمی است که خود را محق به انجام هر کاری می‌داند، اما ذهن بسته و دیکتاتورمآبش اجازه نمی‌دهد بفهمد که بالاخره کابوس مجازات به سراغش می‌آید.

دیگر خبرها

  • پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»/ روایتی از زندگی یک باغبان
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • روایت شاپور بختیار از سبک زندگی امام خمینی
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها