Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@08:54:51 GMT

بالاخره یارانه ثروتمندان قطع می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۲۰۴۱

بالاخره یارانه ثروتمندان قطع می‌شود؟

ایران اکونومیست - حدود ۷ سال از کلیدخوردن طرح هدفمندی یارانه‌ها می‌گذرد. از آنجایی دولت همیشه قصد داشت اقشار پردرآمد جامعه را از لیست یارانه بگیران حذف کند اما همچنان بسیاری از دهک‌های پردرآمد در لیست دریافت یارانه قرار دارند، این در حالی‌ است که دولت در بودجه مربوط به هدفمندی یارانه‌ها همچنان به حذف دهک‌های پردرآمد از لیست تاکید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گفتنی است که در حال حاضر حدود ۹۶ درصد از افراد جامعه یارانه نقدی دریافت می‌کنند. به گفته کارشناسان اگر حتی یک دهک ثروتمند جامعه شناسایی شده بود الان باید حدود هشت میلیون یارانه بگیر حذف می شدند و این می‌توانست بخشی از مشکلات کشور را که به دلیل کسری بودجه دولت روی زمین مانده است را حل کند.چندی پیش رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این خصوص گفت: به استناد تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۶ امسال باید ۵/۳۳ هزار میلیارد تومان مصروف پرداخت یارانه شود و به عبارتی ۶۱ میلیون نفر از ایرانیان می‌توانند یارانه دریافت کنند. با چنین اوصافی حذف دو دهک بصورت کامل، ضروری است.
راه جدیدی برای حذف اقشار پردرآمد
البته سال گذشته تعدادی از یارانه‌بگیران از لیست دریافت یارانه حذف شدند که جز دهک های پردرآمد جامعه نبودند و به اشتباه در این لیست قرار گرفتند و اکنون که ۶ ماه از سال ۹۶ می‌گذرد برنامه‌ای برای حذف سری جدیدی از دهک‌های پردرآمد جامعه را ندارد و یا اگر صحبت‌ از برنامه‌های تازه‌ای می‌شود انگیزه‌ای برای اجرای آن وجود ندارد. اما اخیرا رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از بررسی طرحی جدید دراین سازمان خبرداد که بر اساس آن یارانه دهک بالای درآمدی با محوریت دهیاری‌ها و سپس بخشداری‌ها و استانداری‌ها حذف شود.
محمدباقر نوبخت در خصوص اینکه چرا تاکنون در این زمینه کم کاری شده است، گفت: بنده شهادت می دهم که کم کاری وجود ندارد چون انگیزه برای حذف این افراد هست تا منابعی برای بازتوزیع به دست آوریم و اگرچه یارانه چهار میلیون و۲۰۰ هزارنفر را حذف کردیم اما دوباره مجبور شدیم یارانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزارنفر را برگردانیم.
جزئیات این طرح
او معتقد است که حذف افراد ثروتمند یارانه بگیر خیلی پیچیدگی دارد و دولت راه های مختلفی ازجمله بررسی حقوق و مالیات افراد را رفته است. اما شاید استانی کردن این کار بتواند آزمایش شود ، به طوری‌ که استان پول یارانه را به فرمانداران و سپس فرمانداران به بخشداران ودهیاری ها بدهند؛ هر دهداری می داند که چه افرادی در اطرافش ضعیف و غنی هستند و جمع شده این ها به بخش و سپس شهرستان و استان برود. این راهی است که ما هنوز آزمایش نکرده ایم وطرح آن را تهیه کرده ایم که کمک به حذف واقع بینانه افراد ثروتمند کند تا فقط روی کاغذ افراد ثروتمند و مستحق دریافت یارانه را ارزیابی نکنیم بلکه درعمل ببینیم چه کسانی هستند.
ابهام در پرداخت یارانه‌های نقدی
هدفمندسازی یارانه اگرچه سال‌هاست اجرایی می‌شود اما این قانون به صورت کامل عملیاتی نشده است و حتی در پرداخت یارانه نقدی هنوز ابهاماتی وجود دارد. ضمن اینکه مشخص نیست که این طرح در آینده ادامه پیدا کند. در این میان خانوارهایی که به تازگی دارای فزرند شده‌اند، بعد از گذشته چند ماه از تولد، هنوز یارانه ای بابت فرد جدید خانواده دریافت نکرده‌اند و این بدان معناست که سازمان هدفمندی یارانه‌ها، برنامه‌ای برای ورود اسامی جدید به لیست واریز یارانه ندارد.
کاهش ۱۲ هزار میلیارد تومان بار مالی
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با حذف دهک‌های ثروتمند جامعه از دایره یارانه بگیران، فشار مالی دولت کاسته می‌شود و در چنین شرایطی امکان رسیدگی و اتمام پروژه های عمرانی تسهیل و تسریع خواهد شد. و بر اساس گزارش های منتشر شده، در صورت حذف کامل دهک‌های ثروتمند و پردرآمد از لیست یارانه بگیران، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بار مالی تحمیلی به دولت کاهش می‌یابد و این عدد و رقم تا حد قابل توجهی در شرایط فعلی اقتصادی کشور، راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی خواهد بود. اما در حال حاضر با وجود مشکلات فراوان واریز یارانه در پایان هر ماه، حدود ۹۶ درصد از افراد جامعه یارانه دریافت می‌کنند.
سیاسی شدن پرداخت یارانه‌ها
متاسفانه‌ها دولت‌ قبل و دولت فعلی تلاشی در جهت حذف یارانه اقشار پردرآمد صورت ندادند. در این میان، دولت‌ دهم اعتقادی به حذف یارانه افراد و گروه‌های پردرآمد نداشت. دولت یازدهم اگرچه بسیاری مواقع ضرورت این اقدام را مطرح می‌کرد اما موفق به این کار نشد. از طرفی با نزدیک شدن به انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری طرح هدفمندسازی یارانه‌ها و پرداخت یارانه‌های نقدی رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و به نظر میرسد که دولت حذف یارانه را خطری برای بقای خود می‌داند.
هم اکنون ۹۶ درصد از جامعه یارانه دریافت می‌کنند، در حالیکه مقرر بود میزان حذف شدگان معادل ۳۰ درصد از کل مبلغ پرداخت یارانه نقدی باشد. اما باید دید در ۶ ماه باقی مانده از سال جاری آیا دولت برنامه جدید خود را برای حذف دهک‌های پردرآمد جامعه عملی می‎‌کند و در آن موفق خواهد شد؟ و یا همچنان واریز یارانه ۹۶ درصد از افراد جامعه به قوت خود باقی خواهد ماند؟

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۲۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن

به مناسبت روز روانشناس و مشاور، آیین تجلیل از مشاوران در مرکز مشاوره خانواده مهر کرمان با حضور سردار نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، سرهنگ مرادی زاده معاون هماهنگ کننده سپاه ثارالله استان کرمان و جمعی از مسئولان و مشاوران برگزار شد.

سردار نظری، فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان در این مراسم گفت: پیش از این مردم استان کرمان با مشاوره خیلی آشنا نبودند و اکنون چند سالی است که اندکی این مسئله در بین مردم جا افتاده است.

وی افزود: مشاوره فردی، یک فرآیند کمکی است که طی آن یک فرد متخصص در زمینه روانشناسی، به مراجعه‌کننده خود در حل مشکلات و چالش‌های زندگی‌اش در زمینه های شخصی، اجتماعی، تحصیلی، شغلی و غیره کمک می‌کند؛ ولی بخش از مردم نمی‌دانند و مشاوره را به موضوعات پزشکی و اختلالاتی که مدنظرشان است، ارتباط می دهند.

سردار نظری فرهنگ سازی درباره مراجعه به مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقای بهداشت روانی جامعه، تصریح کرد: اینکه بتوانیم به افراد مشاوره بدهیم بسیار مهم است؛ چون بخشی از جنگ شناختی دشمن در مورد این اختلالات است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان بیان داشت: دشمن در تلاش است تا بین نسل جوان و حتی نسل های بالاتر اعتماد به نفس را پایین بیاورد و ناامیدی را پمپاژ کند و با ضریب دادن به مشکلاتی که وجود دارد، این مشکلات را فردی کند و به فرد نسبت دهد.

وی با اعلام اینکه  مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان و اعتماد بخشی به افراد برای تعیین مسیر درست زندگی، ایجاد شده اند و جلوی بسیاری از اختلالات مخصوصا در خانواده‌ها را می گیرند، افزود: تجربه نشان داده مراجعه به مشاوره،سبب اعتماد بخشی به افراد و تعیین مسیر درست در زندگیشان می شود.

در پایان این مراسم از تعدادی از مشاوران تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پنج چیزی که به دست آوردنشان برای ثروتمندان هم سخت است!
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • کلیپ| فتیله؛ بالاخره چندشنبه تعطیله؟