Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، به نقل از راشاتودی، روز گذشته منطقه کاتالونیا شاهد برگزاری همه‌پرسی جدایی از اسپانیا بود که البته با یورش پلیس در جمع‌آوری صندوق‌های رأی به خشونت کشیده شد.

در صورتی که کاتالونیا از اسپانیا جدا شود، تبعات اقتصادی سنگینی گریبان اسپانیا را خواهد گرفت. به همین دلیل مادرید تمام تلاش خود را به کار خواهد بست و حتی در صورت لزوم از توان نظامی خود برای تداوم سلطه بر کاتالونیا استفاده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقه کاتالونیا بیشترین حجم تولید را در میان مناطق مختلف اسپانیا داشته است و عملاً 20 درصد کل تولید ناخالص داخلی اسپانیا به منطقه کاتالونیا اختصاص دارد. یک سوم از کل صادرات اسپانیا نیز از این منطقه انجام می‌شود.

از سوی دیگر کاتالونیا 21 درصد از کل مالیات پرداخت شده به دولت اسپانیا را به خود اختصاص داده که بر اساس آمارهای موجود بسیار بیشتر از آن چیزی است که به عنوان بودجه از سوی دولت اسپانیا به کاتالونیا اختصاص می‌یابد.

کاتالان‌ها، ساکنین منطقه کاتالونیا، معتقدند در صورتی که از اسپانیا جدا شوند می‌توانند بودجه بیشتری را به توسعه منطقه خود اختصاص دهند.

از سوی دیگر کاتالونیا پتانسیل بالایی در جذب سرمایه دارد بگونه‌ای که یک سوم از شرکت‌های خارجی فعال در اسپانیا در این منطقه قرار دارند. با این حال یک خبر بد نیز برای کاتالان‌ها وجود دارد.

اتحادیه اروپا اعلام کرده است که در صورت جدایی این منطقه از اسپانیا با عضویت کاتالان‌ها در این اتحادیه موافقت نخواهد کرد، چرا که همه اعضای عضو این اتحادیه از جمله اسپانیا باید با آن موافقت کنند.

یکی از کارشناسان بانک برن‌برگ معتقد است در شرایط کنونی پتانسیلی برای جدا شدن کاتالونیا از اسپانیا به عنوان یک عضو مستقل از اتحادیه اروپا وجود ندارد و این در حالی است که بسیاری از حامیان استقلال کاتالونیا به عنوان عضویت کامل در اروپا هستند.

از سوی دیگر در صورتی که کاتالونیا به عضویت اتحادیه اروپا در نیاید، با بحران در صادرات مواجه خواهد شد چرا که هزینه صادرات کالاهای کاتالونیا به اروپا افزایش یافته و عملاً رقابت‌پذیری آنها در برابر دیگر رقبای اروپایی به شدت کاهش می‌یابد.

این مسئله می‌تواند سوددهی صادرات را کاهش داده و عملاً با ورشکست شدن کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در کنار تولید ناخالص داخلی و افزایش بیکاری در این منطقه منجر شود.

از سوی دیگر کاتالان‌ها برای مستقر شدن باید یک پنجم از بدهی اسپانیا معادل 40 میلیارد یورو را بپردازند.

جفری ماین کارشناسان اقتصادی موسسه ING معتقد است در شرایط کنونی و با وجود برگزیت جدا شدن کاتالونیا می‌تواند یک دوره بلندمدت بی‌ثباتی و عدم اطمینان در منطقه را رقم بزند و این مسئله بیشتری تأثیر منفی را بر بخش خصوصی خواهد گذاشت.

انتهای پیام/


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۳۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم

نخست‌وزیر یونان گفت آتن نمی‌تواند سیستم‌های دفاع هوایی مانند پاتریوت‌ یا اس-۳۰۰ را به اوکراین ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، در پاسخ به فشار اتحادیه اروپا و ناتو برای افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف، کریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان اعلام کرد این کشور نمی‌تواند سیستم‌های دفاعی پاتریوت یا اس-۳۰۰ به اوکراین بدهد.

به نقل از بیزینس اینسایدر، با تشدید حملات هوایی روسیه به اوکراین، دولت‌های اتحادیه اروپا تحت‌فشار هستند تا سیستم‌های حفاظتی بیشتری برای کی‌یف فراهم کنند، به‌ویژه کشورهایی مانند یونان و اسپانیا که چنین سیستم‌هایی را در اختیار دارند.

میتسوتاکیس در مصاحبه‌ای عنوان کرد: یونان اس-۳۰۰ یا پاتریوت را به اوکراین نخواهد فرستاد. این سؤال از ما پرسیده شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وزرای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند در حال بررسی فوری راه‌هایی برای ارائه دفاع هوایی بیشتر به اوکراین هستند، اما قول مشخصی درباره سامانه‌های پاتریوت ندادند.

باتوجه‌به تنش‌ها با ترکیه، دفاع یک موضوع بسیار حساس برای آتن است. یونان درگذشته هزاران راکت، مواد انفجاری قوی، مهمات و راکت‌های ضدتانک به اوکراین ارسال کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • بارسلونا؛ خواهرخوانده‌ای با شاهکارهای معماری برای اصفهان
  • رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا معرفی شد
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • جدایی منتفی شد؛ ژاوی در بارسا می‌ماند!
  • یوفا تهدید کرد: احتمال محرومیت اسپانیا از یورو
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!