Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يک نشريه آمريکايي گزارش کرد که تلاش دولت آمريکا براي لغو برجام در واقع يک گام رو به عقب در مبارزه با تهران است و ترامپ مي‌بايست راهکاري را براي مقابله با افزايش نفوذ ايران در منطقه به کار گيرد.
به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري فارس، نشريه آمريکايي فارين پالسي در گزارشي به تلاش دولت «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهور آمريکا براي لغو برجام اشاره کرد و گفت که از بين بردن توافق هسته‌اي، يک گام بزرگ رو به عقب در مبارزه با تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين گزارش سپس توصيه کرد که آمريکا به جاي از بين بردن توافق هسته‌اي ايران 1+5 (آمريکا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين بعلاوه آلمان) مي‌بايست گام‌هاي ديگري براي بررسي افزايش نفوذ ايران بردارد.
نويسنده اين گزارش تصريح کرد که عقب‌نشيني از برجام در حال حاضر، به منزوي شدن ايران منجر نمي‌شود بلکه آمريکا را منزوي مي‌کند.
طبق اين گزارش، اگر دولت ترامپ به سادگي بدون وضع مجدد تحريم‌هاي مؤثر عليه ايران، از برجام خارج شود، تأثير اين کار کاملاً نمادين است و نتيجه آن اين است که آمريکا تنها مي‌ماند.
فارين پالسي اينگونه توضيح داد، خروج از برجام بدون اعمال در پيش گرفتن يک اقدام تحريک‌آميز معقول، تنها موجب برانگيخته شدن حس همدردي جامعه بين‌الملل براي ايران مي شود و به احتمال خيلي زياد توافق را برجاي خود حفظ مي‌کند.
طبق اين گزارش، در صورت عقب‌نشيني ترامپ از برجام، کنگره مي‌تواند تحريم‌هاي واشنگتن را عليه ايران وضع کند اما آمريکا تجارت چنداني با ايران ندارد و تنها راه تنبيه ايران، متقاعد کردن کشورهاي اروپايي و آسيايي به قطع روابط تجاري با تهران مي‌باشد و بعيد است تا زماني که ايران به برجام پايبند باشد، آنها حاضر به انجام چنين کاري شوند.
فارين پالسي ادامه داد، شايد دولت ترامپ بتواند با گزينه‌هاي هسته‌اي خود، کشورهاي اروپايي را تهديد کند و به آنها هشدار دهد در صورت ورود به بازار تجارت ايران، از بازار آمريکا به بيرون رانده مي‌شوند اما تهديد بزرگترين شريک تجاري آمريکا دشوار خواهد بود و ممکن است موجب يک بحران بزرگ در اين برهه از زمان شود که روابط ترانس آتلانتيک از قبل تيره است.
فارين پالسي با اشاره به اين موارد نوشت که دولت ترامپ مي‌تواند بدون پاره کردن برجام، درباره يک معاهده جديد با ايران وارد مذاکره شود يا اينکه عليه آنها وارد جنگ شود.
اين گزارش توصيه کرد که علاوه بر تحريم‌هايي که اخيراً عليه برنامه موشکي ايران وضع شده است، دولت ترامپ مي‌تواند عليه نفوذ ايران در سوريه و عراق اقداماتي را انجام دهد.
فارين پالسي گزارش کرد که دولت ترامپ سهواً با پايان دادن به کمک‌هاي «سيا» به معارضان سوريه و بيرون کشيدن ارتش آمريکا از يک ايست بازرسي مهم در جنوب سوريه در نزديکي مرز عراق، به طور کارآمد زمينه را براي نيروهاي تحت حمايت ايران در اين کشور فراهم آورد.
اين گزارش مدعي شد، ايران هم‌اکنون در آستانه کنترل يک مسير زميني از تهران به سمت بيروت است که در واقع امپراطوري جديد پارسي به حساب مي آيد.
اين نشريه آمريکايي ادامه داد، اگر آمريکا واقعاً در خصوص از بين بردن قدرت ايران، جدي بود، به شبه‌نظاميان عراقي و سوري که به مقاومت در مقابل ايران تمايل دارند، کمک مي‌‌کرد.
اين گزارش توصيه کرد که آمريکا در سوريه مي‌تواند از طريق گسترش نيروهاي دموکراتيک سوريه در شمال اين کشور و به کارگيري جنجگويان عرب به همراه نيروهاي کرد و همچنين حمايت از ارتش آزاد سوريه در غرب و جنوب سوريه، مانع نفوذ ايران شود.
فارين پالسي توصيه کرد که ارتش آمريکا مي‌بايست يک نيروي نظامي کارآمد متشکل از تبعيدي‌هاي سوري در اردن يا ترکيه براي مقابله با نفوذ ايران ايجاد کند.
با اينحال اين گزارش در پايان نوشت، مشکل اين راهکار اين است که مداخله آمريکا در عراق و سوريه افزايش مي‌يابد و خطر افزايش تلفات را به همراه دارد و نقش آمريکا در ساخت کشور را به يک نقش هولناک تبديل مي‌کند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۴۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارین پالیسی: ایران و متحدانش بازدارندگی اسرائیل را نابود کردند

به گزارش همشهری آنلاین، نشریه فارین پالیسی در تحلیلی که به همین موضوع می‌پردازد، نوشت: آریل شارون، نخست‌وزیر وقت اسرائیل می‌گفت که «بازدارندگی، سلاح اصلی اسرائیل است، یعنی ترس از اسرائیل.» موشه دایان وزیر جنگ اسبق اسرائیل نیز در یکی از سخنرانی‌های خود درباره بازدارندگی اسرائیل گفت که «باید اسرائیل را به عنوان سگی ‌هار و خطرناک نگاه کرد که هیچ‌کس جرأت آزار و اذیت آن را ندارد.»

بر همین اساس بعد از عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس، اسرائیل در موقعیتی قرار گرفت که باید قدرت بازدارندگی خود را احیا می‌کرد؛ قدرتی که بعد از عقب‌نشینی اسرائیل از لبنان در مه سال ۲۰۰۰ از بین رفته بود. اما جنگ اسرائیل در غزه شکست خورد و علی‌رغم اینکه همه قدرت نظامی خود را به نمایش گذاشت، نتوانست بازدارندگی خود را احیا کند.

دلیل اصلی شکست اسرائیل این است که هنوز از پیروزی نظامی بزرگ مقابل حماس و واردکردن ضربه کاری به این جنبش بسیار دور است. از طرف دیگر حملات زمینی اسرائیل به غزه با محکومیت‌های شدید بین‌المللی مواجه شد. همچنین خسارت‌هایی که عناصر مقاومت فلسطین به نیروی زمینی ارتش اسرائیل وارد می‌کنند، نگران‌کننده و زیاد است و همین مسئله موجب افزایش نگرانی‌ها درباره ضعف نیروی زمینی ارتش اسرائیل شده است.

اسرائیل همچنین نتوانست پیام قدرت خود را به دشمنانش به‌ویژه حزب‌الله برساند و برعکس، ضعف اسرائیل و فرسایش بازدارندگی آن آشکار شد.
حزب‌الله ثابت کرده که به حمایت خود از فلسطینی‌ها پایبند است. حزب‌الله همچنین موفق شد بخش بزرگی از ارتش اسرائیل را در شمال نگه دارد؛ بدون اینکه وارد یک جنگ گسترده شود. حزب‌الله به جای عقب‌نشینی به سمت شمال رودخانه لیتانی، ۸۰ هزار شهرک‌نشین اسرائیلی را مجبور به تخلیه شهرک‌ها و فرار کرد. حزب‌الله با ایجاد منطقه حائل در داخل اسرائیل، معادله خود را تحمیل کرد و اسرائیل را وادار ساخت در داخل جبهه خود کمربند امنیتی ایجاد کند. با تحمیل شرایط و معادله خود یک توهین جدی به بازدارندگی اسرائیل کرد. «گرشون ‌هاکوهن»، ژنرال ذخیره ارتش اسرائیل عملکرد این ارتش را در جبهه شمالی شرم‌آور توصیف کرد و گفت که این حزب‎الله است که تصمیم می‌گیرد درگیری‌ها متوقف شود یا نه.

نتانیاهو با هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق، به دنبال تشدید فشارها و قدرت‌نمایی بود و تصور می‌کرد که اسرائیل همچنان مصون از مجازات است و پاسخی دریافت نخواهد کرد، اما خلاف این تصور اتفاق افتاد. واکنش اسرائیل به عملیات انتقام‌جویانه ایران هم بسیار ناامیدکننده بود؛ به طوری که حتی «ایتمار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی نتانیاهو، آن را «مسخره» دانست. این در حالی است که ایران موفق شد از طریق کانال‌های مختلف از جمله سازمان ملل، پیام عملیات ضداسرائیلی خود را برساند.

به این ترتیب بعد از گذشت دهه‌ها، دکترین استراتژیک اسرائیل تحت سیطره مفهوم «بازدارندگی منحصر به فرد» یا آنچه که شارون آن را «ترس منطقه از اسرائیل» توصیف می‌کرد، از بین رفته است و بعد از پرواز پهپادها و موشک‌های ایرانی بر فراز اسرائیل، تل‌آویو دیگر نمی‌تواند مفهوم «ترس منطقه از اسرائیل» را حفظ کند.

کد خبر 849230 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه

دیگر خبرها

  • فارین پالیسی: ایران و متحدانش بازدارندگی اسرائیل را نابود کردند
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق