Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@19:14:41 GMT

کاهش ۶ درصدی بارش در کشور

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۵۰۲۰

کاهش ۶ درصدی بارش در کشور

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور ضمن تحلیل شرایط بارشی از کاهش حدود ۶ درصدی میزان بارش کشور خبر داد.

شاهرخ فاتح در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه کل کشور از تاریخ اول مهر ماه سال ۹۵ تا ۳۱ شهریور ماه سال جاری، ۲۲۲.۱ میلی متر بارش دریافت کرده است، گفت: با توجه به اینکه بارش سال آبی گذشته ۲۳۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ میلی متر بود امسال نسبت به سال گذشته ۷.۴ درصد کاهش بارش را تجربه کردیم.

وی همچنین ضمن ارزیابی بارش امسال نسبت به میانگین بارش بلندمدت یک ساله کشور اظهار کرد: بارش بلندمدت کل کشور در بازه یک ساله ۲۳۶ میلی متر است بنابراین بارش امسال نسبت به بارش بلندمدت ۵.۹ درصد کاهش دارد.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور شرایط بارشی استان تهران را تحلیل کرد و گفت: استان تهران طی سال آبی ۹۵-۹۶، ۳۲۶.۳ میلی متر بارش دریافت کرده که در مقایسه با سال قبل ۱۸.۳ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۱۰.۱ درصد افزایش داشته است.

فاتح در ادامه استان‌های کم‌بارش و پربارش را طی سال آبی ۹۵-۹۶ برشمرد و گفت: سه استان خوزستان ۳۷ درصد، کهگیلویه و بویراحمد ۳۱.۵ درصد و خراسان جنوبی ۲۵ درصد نسبت به میانگین بلندمدت، کاهش بارش دارند و در مقابل استان‌های قم ۳۹.۴، هرمزگان ۳۸.۲ و فارس ۳۳.۳ درصد افزایش بارش را نسبت به شرایط طبیعی مورد انتظار خود تجربه کرده‌اند.

کاهش ۶۰ درصدی بارش تابستان امسال

این کارشناس سازمان هواشناسی درباره وضعیت بارش تابستان ۹۶ گفت: در این فصل کل کشور ۶.۲ میلی‌متر بارش دریافت کرد این در حالیست که بارش تابستان سال قبل ۱۰ میلی‌متر بوده و بارش بلندمدت کشور در فصل تابستان ۱۵.۶ میلی متر است بنابراین بارش تابستان امسال نسبت به سال قبل ۳۸.۵ درصد و نسبت به بلندمدت ۶۰ درصد کاهش بارش داشته است.

وی همچنین با اشاره به وضعیت بارشی استان تهران طی سه ماه گذشته اظهار کرد: بارش تهران در تابستان امسال ۲۰.۵ میلی متر بود که نسبت به سال قبل ۲۳۱ درصد افزایش اما نسبت به میانگین بلندمدت ۲۸ درصد کاهش بارش داشته است.

فاتح با بیان اینکه به‌طور کلی در فصل تابستان انتظار بارش چندانی برای کشور وجود ندارد، استان‌های کم بارش را طی سه ماه گذشته اعلام کرد و گفت: در خراسان جنوبی ۹۹.۹ درصد، یزد ۹۷.۹ درصد و کرمانشاه ۹۶.۲درصد نسبت به بلندمدت کاهش بارش وجود داشت، اما دو استان گلستان ۱۸.۹ درصد و سیستان و بلوچستان ۴.۹ درصد افزایش بارش را درمقایسه با بارش‌های مورد انتظار تابستانه خود تجربه کردند.

‍‍‍‍‍‍‍رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی همچنین در تشریح شرایط بارشی کشور در ماه گذشته گفت: کل کشور در شهریور امسال ۱.۴ میلی‌متر بارش دریافت کرد که با توجه به بارش ۴.۲ میلی متری شهریور سال قبل و بارش ۶.۷ میلی متری بلندمدت در شهریورماه، نسبت به سال قبل ۶۸ درصد و نسبت به بلندمدت حدود ۸۰ درصد کاهش داشت.

فاتح تاکید کرد: شهریور امسال همه استان‌ها بدون استثنا نسبت به بلندمدت کاهش بارش داشتند و حتی برخی استان‌ها مثل قم، یزد، همدان، البرز، آذربایجان غربی، اصفهان و کردستان هیج بارشی دریافت نکردند.

وی با اشاره به اینکه استان تهران در شهریور ماه امسال ۱.۵ میلی‌متر بارش دریافت کرد، گفت: بارش شهریور امسال تهران نسبت به بلندمدت ۸۸.۲ کاهش اما نسبت به سال قبل ۶۱ درصد افزایش داشت.

در همین زمینه: مدیریت منابع آب برمبنای توسعه پایدار چشمه‌علی‌ شهرری خشک شد وزارت محیط‌زیست، منابع طبیعی و آب؛ کدام بهتر است؟ صادرات هندوانه رکورد شکست | تاراج آب کاهش پنج درصدی حجم بارش‌های کشور

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۵۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته