Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@06:01:16 GMT

انتقاد شدید فارین پالسی از ترامپ برای لغو برجام

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۵۲۵۳

نشریه آمریکایی فارین پالسی در گزارشی به تلاش دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای لغو برجام اشاره کرد و گفت که از بین بردن توافق هسته‌ای، یک گام بزرگ رو به عقب در مبارزه با تهران است.

خبرگزاری فارس: یک نشریه آمریکایی گزارش کرد که تلاش دولت آمریکا برای لغو برجام در واقع یک گام رو به عقب در مبارزه با تهران است و ترامپ می‌بایست راهکاری را برای مقابله با افزایش نفوذ ایران در منطقه به کار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه آمریکایی فارین پالسی در گزارشی به تلاش دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای لغو برجام اشاره کرد و گفت که از بین بردن توافق هسته‌ای، یک گام بزرگ رو به عقب در مبارزه با تهران است.

این گزارش سپس توصیه کرد که آمریکا به جای از بین بردن توافق هسته‌ای ایران 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) می‌بایست گام‌های دیگری برای بررسی افزایش نفوذ ایران بردارد.

نویسنده این گزارش تصریح کرد که عقب‌نشینی از برجام در حال حاضر، به منزوی شدن ایران منجر نمی‌شود بلکه آمریکا را منزوی می‌کند.

طبق این گزارش، اگر دولت ترامپ به سادگی بدون وضع مجدد تحریم‌های مؤثر علیه ایران، از برجام خارج شود، تأثیر این کار کاملاً نمادین است و نتیجه آن این است که آمریکا تنها می‌ماند.

فارین پالسی اینگونه توضیح داد، خروج از برجام بدون اعمال در پیش گرفتن یک اقدام تحریک‌آمیز معقول، تنها موجب برانگیخته شدن حس همدردی جامعه بین‌الملل برای ایران می شود و به احتمال خیلی زیاد توافق را برجای خود حفظ می‌کند.

طبق این گزارش، در صورت عقب‌نشینی ترامپ از برجام، کنگره می‌تواند تحریم‌های واشنگتن را علیه ایران وضع کند اما آمریکا تجارت چندانی با ایران ندارد و تنها راه تنبیه ایران، متقاعد کردن کشورهای اروپایی و آسیایی به قطع روابط تجاری با تهران می‌باشد و بعید است تا زمانی که ایران به برجام پایبند باشد، آنها حاضر به انجام چنین کاری شوند.

فارین پالسی ادامه داد، شاید دولت ترامپ بتواند با گزینه‌های هسته‌ای خود، کشورهای اروپایی را تهدید کند و به آنها هشدار دهد در صورت ورود به بازار تجارت ایران، از بازار آمریکا به بیرون رانده می‌شوند اما تهدید بزرگترین شریک تجاری آمریکا دشوار خواهد بود و ممکن است موجب یک بحران بزرگ در این برهه از زمان شود که روابط ترانس آتلانتیک از قبل تیره است.

فارین پالسی با اشاره به این موارد نوشت که دولت ترامپ می‌تواند بدون پاره کردن برجام، درباره یک معاهده جدید با ایران وارد مذاکره شود یا اینکه علیه آنها وارد جنگ شود.

این گزارش توصیه کرد که علاوه بر تحریم‌هایی که اخیراً علیه برنامه موشکی ایران وضع شده است، دولت ترامپ می‌تواند علیه نفوذ ایران در سوریه و عراق اقداماتی را انجام دهد.

فارین پالسی گزارش کرد که دولت ترامپ سهواً با پایان دادن به کمک‌های «سیا» به معارضان سوریه و بیرون کشیدن ارتش آمریکا از یک ایست بازرسی مهم در جنوب سوریه در نزدیکی مرز عراق، به طور کارآمد زمینه را برای نیروهای تحت حمایت ایران در این کشور فراهم آورد.

این گزارش مدعی شد، ایران هم‌اکنون در آستانه کنترل یک مسیر زمینی از تهران به سمت بیروت است که در واقع امپراطوری جدید پارسی به حساب می آید.

این نشریه آمریکایی ادامه داد، اگر آمریکا واقعاً در خصوص از بین بردن قدرت ایران، جدی بود، به شبه‌نظامیان عراقی و سوری که به مقاومت در مقابل ایران تمایل دارند، کمک می‌‌کرد.

این گزارش توصیه کرد که آمریکا در سوریه می‌تواند از طریق گسترش نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال این کشور و به کارگیری جنجگویان عرب به همراه نیروهای کرد و همچنین حمایت از ارتش آزاد سوریه در غرب و جنوب سوریه، مانع نفوذ ایران شود.

فارین پالسی توصیه کرد که ارتش آمریکا می‌بایست یک نیروی نظامی کارآمد متشکل از تبعیدی‌های سوری در اردن یا ترکیه برای مقابله با نفوذ ایران ایجاد کند.

با اینحال این گزارش در پایان نوشت، مشکل این راهکار این است که مداخله آمریکا در عراق و سوریه افزایش می‌یابد و خطر افزایش تلفات را به همراه دارد و نقش آمریکا در ساخت کشور را به یک نقش هولناک تبدیل می‌کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۵۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد