Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@13:46:31 GMT

افسردگی پاییزی و راه های پیشگیری از آن

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۷۵۸۱

یکی از اتفاقاتی که همراه با تغییرات فصلی به‌وجود می‌آید، تغییر در وضعیت خلق‌وخویی افراد و سطح انرژی آنها است. درواقع، تعداد زیادی از سازمان‌ها و نهادهای معتبر گزارش داده‌اند که در طول فصل‌های پاییز و زمستان، وضعیت خلق‌وخویی بسیاری از افراد با افت شدید مواجه می‌شود و بعضی از آنان حتی غمگینی یا افسردگی پاییزی را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : اگر شما هم یکی از همین افراد هستید، می‌توانید از نکات راهنمای زیر برای مقابله با این مشکل کمک بگیرید.
بیرون رفتن از خانه
اواخر شهریور و اوایل مهر، یکی از اوقاتی است که نباید صرفا در خانه بمانید. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که حضور در طبیعت، فضاهای سبز و انواع فضاهای بیرون از خانه می‌تواند فواید روانی زیادی برای انسان‌ها داشته باشد. کاهش میزان استرس، کاهش افسردگی و تسکین علائم اختلال اضطرابی، فقط چند مورد از این فواید هستند.
مصرف ویتامین D
بیرون آمدن از خانه در آخرین روزهای شهریور و اولین روزهای مهر،‌ پوست شما را در معرض تماس با آخرین تابش‌های خورشید تابستانی قرار می‌دهد. مطالعات زیادی نشان داده‌اند که بین کمبود ویتامین D و افت خلق‌وخو در این اوقات از سال، ‌ارتباط محکمی وجود دارد و ویتامین D، نقش حیاتی و مهمی را در عملکرد سیستم ایمنی شما ایفا می‌کند. بنابراین، اگر به کمبود ویتامین D مبتلا هستید، بهتر است برای مصرف مکمل این ویتامین با پزشک مشورت کنید.
مصرف امگا-۳
اسیدهای چرب امگا-۳، اثرات ضدالتهابی قابل توجهی دارند و بررسی جامعی درباره ۲۶ مورد از مطالعات اخیر نیز نشان می‌دهد که مصرف حداکثری ماهی در هفته، خطر ابتلا به افسردگی را ۱۷ درصد کاهش می‌دهد. بنابراین، ‌استفاده از انواع ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، سالمون و خال‌مخالی واقعا می‌تواند اُفت خلق‌وخویی شما را در پاییز کمتر کند.
خوردن غذاهای گرم و مرطوب
همراه با تغییر دمای هوا و تغییر سطح انرژی در بدن ما، عادت‌های غذایی هم باید دگرگون شوند. درحالی که مصرف سالادهای سبک و سرد در تابستان واقعا انتخاب مناسبی است، اما در پاییز باید از غذاهای گرم، مرطوب و انواع مواد غذایی مغذی استفاده کنیم. بنابراین، ‌اضافه کردن گوشت‌ها یا منابع پروتئینی مرغوب دیگر به وعده‌های غذایی، می‌تواند راهکار مناسبی برای مقابله با افسردگی یا غم‌آلودگی پاییزی باشد.
تمرکز در زندگی
تابستان معمولا با تفریح و استراحت همراه است، اما با فرارسیدن پاییز باید به برنامه منظم زندگی خودمان بازگردیم و هدف‌های مشخصی را برای ادامه زندگی خودمان تعیین کنیم. ورزش کردن برای داشتن تناسب اندام مطلوب، یادگیری زبان جدید، یا هر فعالیت دیگری که چالش‌های کارآمد و موثری را در زندگی شما ایجاد کنند، واقعا ترفندهای خوبی برای تقویت خلق‌وخو و مقابله با غم‌آلودگی پاییزی به‌شمار می‌روند.
مراقبت از دستگاه گوارش
همان‌طور که شاید بدانید، خلق‌وخو می‌تواند بر دستگاه گوارش و خصوصا روده‌های شما تاثیر بگذارد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که باکتری‌های روده نیز می‌توانند بر خلق‌وخو تاثیر داشته باشند. به‌علاوه، ۷۰ درصد از سیستم ایمنی بدن انسان در روده‌هایش نهفته است و درواقع، روده‌ها به‌عنوان اولین خط دفاعی درمقابل ویروس‌ها، باکتری‌ها و انواع پاتوژن‌های دیگر عمل می‌کنند. مصرف محصولات پروبیوتیک یا مکمل‌های حاوی باکتری‌های مفید برای روده تحت نظر پزشک، استراتژی مناسبی است که هم خلق‌وخو را تقویت می‌کند و هم عملکرد سیستم ایمنی و دستگاه گوارش را ارتقا می‌بخشد. منبع: سلامتیسم

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۷۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر زهرا عبداللهی با اشاره به اینکه احتمال بروز بیماری‌های تنفسی همچون سرماخوردگی در فصل پاییز افزایش می‌یابد، گفت: به لحاظ تغذیه‌ای برای جلوگیری از بروز چنین بیماری‌هایی توصیه می‌کنیم منابع تغذیه‌ای حاوی ویتامین C بیشتر مصرف شود.

وی با بیان اینکه ویتامین C در همه سبزیجات و میوه‌های تازه وجود دارد، اظهار کرد: بعضی از میوه‌ها مانند مرکبات، ویتامین C بیشتری دارند، ولی معنایش این نیست که مابقی میوه‌ها و سبزیجات فاقد ویتامین C هستند.

وی با تاکید بر اینکه مصرف روزانه سبزی‌ها و میوه‌ها، ویتامین C مورد نیاز بدن تامین می‌شود، تصریح کرد: به دنبال مصرف میوه‌ها و تامین ویتامین C، سیستم ایمنی بدن نیز تقویت می‌شود و تاحدودی از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری می‌کند. در صورت ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی، مصرف مایعات و بویژه مایعات و غذا‌های گرم به بهبود مبتلایان کمک می‌کند.

عبداللهی ادامه داد: نیازی به خرید قرص ویتامین C نیست، ویتامین C باید به طور طبیعی از رژیم غذایی تامین شود که در همه سبزیجات و میوه‌های تازه و خام وجود دارد. میزان ویتامین C در میوه و سبزی پخته شده کاهش می‌یابد. توجه کنید که رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، سیستم ایمنی بدن را نسبت به بیماری‌ها مقاوم می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه