Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@03:10:00 GMT

بدهی ۱۵هزار و ۲۶۳میلیاردی وزارت بهداشت

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۸۲۵۰

دکتر ایرج حریرچی دوشنبه شب در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، به وضعیت سلامت در کشور پرداخت و افزود: در بسیاری از آمارها و نظر سنجی ها، رضایتمندی مردم از طرح تحول سلامت ۸۵ درصد گزارش شده است.

وی ادامه داد: هیچ کشوری در دنیا نتوانسته هزینه های پرداختی مردم در حوزه سلامت را در یک سال، بیش از ۵ درصد کاهش دهد اما با اجرای طرح تحول سلامت، پرداختی مردم در یک سال، ۱۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد کاهش یافت که معادل کاهش هزینه ۲۱ هزار تومانی برای خانوارها در ماه و معادل ۴۰ درصد یارانه های نقدی است.

حریرچی افزود: در طرح تحول سلامت، ۱۶ میلیون خدمات بستری و ۱۵۰ میلیون خدمات سرپایی ارائه شد. همچنین، هزینه های کمرشکن سلامت، ۰.۵۷ درصد کاهش یافت و در سال های ۹۴ و ۹۵، ۹۱۰ هزار نفر از مردم، کمتر دچار هزینه های کمر شکن در حوزه سلامت شدند.

وی گفت: در حال حاضر، ۲.۳۲ درصد از مردم کشور، دچار هزینه های کمر شکن در حوزه سلامت هستند و بر اساس قانون برنامه های چهارم و پنجم و ماده ۷۸ برنامه ششم، باید این هزینه ها به کمتر از یک درصد در کل جمعیت برسد.

حریرچی با عنوان این مطلب که رشد تعرفه ها در سال ۹۴ صفر درصد بود، افزود: به اذعان مدیرکل منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، توانستیم با پرداخت دو هزار میلیارد تومان بیشتر، از ۱۰ هزار میلیارد تومان دریافت های غیرقانونی و غیرمتعارف از مردم، جلوگیری کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در اکثر کشورهای دنیا، حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد از اعتبارات حوزه سلامت از دو محل دولت و بیمه و همچنین جیب مردم و حدود ۷ تا ۸ درصد نیز از محل بیمه های تکمیلی و خیریه ها، تامین می شود.

وی گفت: حدود ۴۰ سال در کشور، پرداختی مردم در حوزه سلامت، بیش از ۵۰ درصد بود و فقط ۳۰ کشور در دنیا چنین وضعیت نامناسبی داشتند. دولت و بیمه ها در ایران حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از هزینه های حوزه سلامت را تامین می کردند و اگر می خواهیم هزینه های پرداختی مردم در حوزه سلامت کاهش یابد، دولت و بیمه ها باید ۶۰ درصد از هزینه های حوزه سلامت را تامین کنند.

حریرچی افزود: در دو سال اول اجرای طرح تحول سلامت، سهم دولت و بیمه ها از تامین هزینه های حوزه سلامت به ۵۱ درصد افزایش یافت.

وی گفت: در برنامه های چهارم و پنجم توسعه مکلف بوده ایم که هزینه های پرداختی مردم را به ۳۰ درصد و در برنامه ششم به ۲۵ درصد کاهش دهیم. بیمه ها منابع خود را از دو محل حق بیمه و پرداخت نیابتی دولت بجای اقشار آسیب پذیر مانند افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و ۹ میلیون بیمه شده جدید تامین می کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهارداشت: یکی از راهکارهای پایداری منابع در حوزه سلامت، افزایش ظرفیت پرداخت اقتصاد ملی به حوزه سلامت است و با رشد اقتصادی در سالهای اخیر، وضعیت دولت و بیمه ها بهبود می یابد. دومین راهکار پایداری منابع در حوزه سلامت، مدیریت بهینه منابع است.

وی افزود: وزارت بهداشت در حال حاضر ۱۵ هزار و ۲۶۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بدهی به بخش های دارویی، لوازم مصرفی پزشکی، تجهیزات پزشکی، قراردادهای تامین غذا، پرسنلی و کارانه دارد اما از سوی دیگر، ۱۸ هزار و ۸۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان طلبکار است که این نشان دهنده تراز مثبت مالی ۳۶۰۰ میلیارد تومانی وزارت بهداشت است.

حریرچی ادامه داد: تراز مثبت مالی وزارت بهداشت با وجود بهره مندی مردم از خدمات بهداشتی و درمانی، یک دستاورد بزرگ برای نظام سلامت است. بطوریکه ۱۱ هزار و ۹۴۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از ۴ بیمه اصلی مطالبه داریم.

وی افزود: در طرح تحول سلامت، کنترل هزینه ها خوب بوده اما باید بهتر شود. ضرورت دارد که منابع حوزه سلامت به منابع پایدار متصل شود تا در صورت روی کار آمدن هر رئیس جمهوری یا وزیری، خدشه ای به طرح تحول سلامت وارد نشود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۸۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • کارت سوخت این خودروها باطل می‌شود
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن