Web Analytics Made Easy - Statcounter

از هر 40 نفری که در سال 2015 جان خود را از دست دادند، مرگ یک نفر به دلیل تصادف با وسیله نقلیه بوده، چه به عنوان راننده،‌ چه مسافر و همراه راننده و چه عابر پیاده.

در مقیاس جهانی تصادفات جاده‌ای کمتر از عوامل دیگری مانند سرطان، بیماری‌های ایسکمیک قلب و سکته‌های مغزی کشنده است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 میلیون نفر از 56.2 میلیون مرگ و میر بر اثر تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند. به بیان دیگر میزان مرگ و میر ناشی از حوادث جاده‌ای 2.4 درصد است در حالی که میزان مرگ بر اثر سرطان و بیماری‌های قلبی 15.5 درصد است و این میزان به دلیل سکته‌های مغزی به 11.1 درصد می‌رسد.

اما شرایط خطرناک جاده‌ها در بعضی کشور باعث شده احتمال مرگ و میر ناشی از تصادفات خودرو بیشتر از دلایل شایع طبیعی مرگ باشد. در واقع خاورمیانه مرگبارترین جاده‌‌ها را دارد. از هشت کشور با بالاترین میزان مرگ و میر جاده‌ای، شش کشور از جمله کشورهای خلیج فارس هستند و در جایگاه هفتم اردن نشسته است.

این کشورهای غنی از نفت با ارائه بنزین ارزان قیمت مردم خود را به رانندگی تشویق می‌کنند. آنها قوانین ترافیکی را ضعیف اجرا می‌کنند و حتی در شرایطی که محدودیت سرعت بالاست، رانندگی پر خطر وجود دارد. (ونزوئلا که در صدر لیست این هشت کشور قرار می‌گیرد اگرچه خارج از خاورمیانه است اما همچنان یکی از تولید کنندگان نفت در دنیا محسوب می‌شود. بر همین اساس توضیحات فوق درباره این کشور هم مصداق پیدا می‌کند.)

در پی اعلام اجازه رانندگی به زنان سعودی، وزیر داخلی این کشور گفت به دنبال چنین تصمیمی امنیت جاده‌ها به مراتب تقویت می‌شود. البته او در این باره توضیحی بیشتری ارائه نکرده است.

با این حال در روند فعلی موجود، این امکان وجود دارد که روزی افریقا در پیشرو بودن در این شرایط ناخوشایند بر خاورمیانه غلبه کند. تمام 12 کشوری که بیشترین آمار تلفات جاده‌ای را در حد فاصل سال‌های 2000 تا 2015 داشته‌اند افریقایی هستند:

در گزارش اخیر دانشگاه میشیگان، به ‌احتمال مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای در مقایسه با سه عامل اصلی مرگ و میر در جهان نگاه شده است.

در چندین کشور قاره افریقا احتمال مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای دو برابر مرگ بر اثر سرطان، بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزیست.

به عنوان مثال در کنیا تصادفات جاده‌ای 80 درصد بیش از بیماری‌های قلبی و 50 درصد بیشتر از سکته‌های مغزی جان افراد را می‌‌گیرند. دیگر کشورها مانند بوروندی، اوگاندا و زیمباوه هم به همین ترتیب آسیب می‌بینند:



با این حال این نسبت‌ها نه صرفا اعداد و ارقامی بزرگ و غیر عادی (آمار مرگ و میر تصادفات جاده‌ای) ارائه می‌دهند بلکه یک مخرج ناخوشایند را هم در بر می‌گیرند.

افریقا به نسبت، میزان مرگ و میر کمتری از بیماری‌هایی دارد که در سنین پیری بروز می‌کنند، فقط 18 درصد مرگ‌ها در افریقا بر اثر سرطان، بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی است.

در حالی که این مشکلات سهم 42 درصدی از آمار مرگ و میر در دنیا را به خود اختصاص می‌دهند. در واقع در افریقا بیماری ایدز و دیگر بیماری‌های عفونی جان بسیاری از مردم این قاره را می‌گیرند.

منبع:خبرانلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۸۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات



معاون قضایی اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: توجه به زیرساخت‌های راه و جاده‌ها و همچنین دو موضوع مهم فرهنگ رانندگی و اِعمال قانون نیز باید به جد در اولویت کاری قرار گیرد چراکه نقش بزرگی در پیشگیری از تصادفات حادثه‌ای ایفا می‌کنند.

سید مهدی قویدل معاون قضایی اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کرمان در برنامه تلویزیونی گفتگو ویژه خبری با بیان اینکه همزمان با توسعه و پیشرفت تکنولوژی قطعا با آسیب‌هایی مواجه هستیم، اظهار کرد: امروزه در کشور و سطح دنیا موضوع تصادفات یک مقوله‌ای است که با پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی افراد، یکسری صدمات و تلفاتی در پی داشته است.

وی تصریح کرد: قطعا تصادفات علل و عوامل متفاوتی دارند که معمولا سه عامل مهم انسان، خودرو و جاده در بروز و یا کاهش تصادفات موثر هستند.
قویدل افزود: استان پهناور کرمان با توجه به داشتن گستردگی راه‌ها وجاده‌های مواصلاتی، با مشکلات زیرساختی بسیاری مواجه است کما اینکه بحث دو بانده شدن جاده ها، نصب سیستم پایش تصویری، هوشمندسازی، راه اندازی جایگاه‌های استراحتی و مجتمع‌های رفاهی بین راهی و... که در قانون برنامه ششم و هفتم توسعه نیز دولت را مکلف به انجام و رفع نواقص کرده است.
وی اضافه کرد: در کنار این زیر ساخت ها، دو موضوع مهم فرهنگ استفاده از خودرو و صحیح رانندگی کردن و دیگری بحث اِعمال و اجرای قانون نیز باید به جد در دستورکار قرارگیرد چراکه این موارد نقش پررنگی در پیشگیری از تصادفات ایفا می‌کنند.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه در شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز ۱۰ اتهام اول استان را مطالبه گر هستیم، گفت: یکی از این اولویت ها، بحث تصادفات جاده‌ای است که بسیار مهم و حائز اهمیت است. 
معاون قضایی دادگستری استان کرمان بیان کرد: در کمیسیون ایمنی استانداری و همچنین در شورای پیشگیری از وقوع جرم نیز کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده که در یکی از این کارگروه‌های تخصصی در خصوص معادن و بیمه است که به مواردی از جمله صدور بارنامه ها، نظارت بر حمل بار معادن و مسئولیت اجتماعی معادن و بیمه‌ها پرداخته می‌شود و معاونت اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم نیز مطالبه گر این موضوع است.
وی با تاکید بر اینکه سامانه‌های صدور بارنامه باید هوشمندسازی شوند، اضافه کرد: این سامانه و سایر سامانه‌های جاده‌ای باید مستقیما در اختیار پلیس قرارگیرد و باتوجه به اینکه اخیرا خودرو‌هایی توسط پلیس راه توقیف شده مبنی بر داشتن بیش از ۱۰ تن اضافه بار، این نیز معضلی است که باعث وارد آمدن آسیب به راه‌ها می‌شودو همچینین حوادث جاده‌ای را در پی خواهند داشت و همین مشکلات باعث شده که یکی از اولویت‌های کاری ما در سال ۱۴۰۳ مطالبه رسیدگی به مشکلات راه و جاده‌های مواصلاتی استان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم