Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) اعلام کرد: نمایندگان 14 شرکت بین المللی از زیرساخت‎های موجود در منطقه غرب کارون دیدن کردند و قرارداد توسعه میدان آزادگان به طور حتم تا پایان امسال امضا می‎شود.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای وزارت نفت، نورالدین شهنازی‎زاده افزود: نمایندگان 14 شرکت در 2 روز متوالی، از زیرساخت‎های موجود در منطقه غرب کارون دیدن کردند و در جریان میزان پیشرفت کار در میدان آزادگان قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته مدیرعامل متن، پس از این دیدار، به شرکت‎های متقاضی توسعه آزادگان فرصت داده شد شرکای خود را انتخاب کنند و در قالب کنسرسیوم، پیشنهادهای فنی‎شان را برای توسعه میدان ارایه کنند.
آبان پارسال بود که با حضور رییس‎جمهوری، سه طرح توسعه‎ای در غرب کارون به بهره‎برداری رسید تا تلاش‎ صنعت نفت در این منطقه به ثمر بنشیند و ظرفیت تولید میادین مشترک یادآوران، یاران و آزادگان به روزانه 270 هزار بشکه نفت برسد؛ میادینی که در زمان آغاز به کار دولت یازدهم فقط حدود 70 هزار بشکه در روز نفت تولید می‎کردند.
بیست و سوم آبان پارسال با بهره برداری رسمی گام نخست توسعه میدان یادآوران، تولید روزانه بیش از 115 هزار بشکه نفت تحقق یافت.
با بهره برداری گام نخست توسعه میدان آزادگان شمالی، تولید روزانه بیش از 75 هزار بشکه نفت از این میدان‎ها به ثمر نشست و طرح توسعه میدان یاران شمالی هم با ایجاد ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه نفت عملیاتی شد.
در ادامه این روند، افزون بر آنکه توسعه میادین غرب کارون به ویژه آزادگان جنوبی به عنوان یکی از موضوع های محوری‎ در جریان مذاکرات توسعه‎ای بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت‎های داخلی و خارجی مطرح بود، فرایند توسعه این میدان با اتکا به منابع و توانمندی‎های داخلی با جدیت ادامه یافت تا جایی که ظرفیت تولید این میدان که تاکنون از 50 هزار بشکه در روز تجاوز نکرده بود، اوایل امسال به حدود 80 هزار بشکه در روز رسید.

** افزایش تولید روزانه آزادگان جنوبی به 140 هزار بشکه تا پایان سال
در این پیوند، مدیرعامل مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) درباره روند فعالیت‎ها در این میدان مشترک گفت: تولید آزادگان جنوبی پارسال حدود 45 هزار بشکه در روز بود که این رقم با اجرای 2 طرح افزایش تولید، به بیش از 80 هزار بشکه در روز رسیده است.
شهنازی‎زاده از برنامه‎ریزی برای 2 مرحله دیگر افزایش تولید آزادگان جنوبی تا پایان امسال خبر داد: در یک مرحله، 25 هزار بشکه و در مرحله دیگر، 40 هزار بشکه به ظرفیت تولید روزانه این میدان افزوده می‎شود و به این ترتیب انتظار داریم ظرفیت تولید روزانه نفت آزادگان جنوبی تا پایان امسال از 140 هزار بشکه عبور کند.

** شمارش معکوس برای برداشت نفت از یاران جنوبی
شهنازی‎زاده افزون بر میدان نفتی آزادگان، از میدان یاران به عنوان دیگر میدان مشترکی نام برد که قرارداد توسعه آن امسال امضا می‎شود.
توافقنامه اصولی (اچ.اُ.آ-HOA) میدان یاران، 13مهر پارسال بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا امضا شد.
شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) یکی از شرکت‎های ایرانی صاحب صلاحیت برای فعالیت در قالب اکتشاف و تولید (E&P) است که توسعه میدان نفتی یاران شمالی را نیز عهده‎دار بود و طرح توسعه این میدان را در قالب قرارداد بیع متقابل با ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه نفت عملیاتی کرد.
قرار است میدان های یاران شمالی و یاران جنوبی به طور یکپارچه و در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی، با همکاری این شرکت ایرانی توسعه یابد.
مدیرعامل شرکت متن، همکاری نفت و گاز پرشیا را در توسعه میدان یاران قطعی دانست و افزود: تولید زودهنگام نفت در یاران جنوبی تا پایان مهر امسال آغاز می‎شود و این احتمال وجود دارد که ادامه فرایند توسعه یاران جنوبی و همچنین امکان سنجی و تداوم توسعه یاران شمالی در قالب قرارداد جدید دنبال شود.
وی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز تهیه 20 دستگاه تلمبه درون‎چاهی برای استفاده در طرح یاران شمالی، از محل سقف قرارداد بیع متقابل طرح تامین شده است.
طرح توسعه میدان یاران جنوبی از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران در دستور کار قرار دارد که بر اساس برنامه از پیش تعیین شده متن، پس از آغاز تولید زودهنگام به میزان 10 هزار بشکه در روز، فعالیت‎های توسعه‎ای برای افزایش این میزان تولید به 25 هزار بشکه در روز تا پایان سال ادامه می‎یابد.
شهنازی‎زاده ابراز امیدواری کرد پس از میدان آزادگان، تکلیف میدان یادآوران نیز در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی مشخص شود؛ میدانی عظیم و مشترک در غرب کارون که اکنون 115 هزار بشکه نفت در روز تولید می‎کند.

* تلمبه‎خانه‎های غرب کارون و امیدیه در آستانه بهره‎برداری
میدان آذر با پیچیدگی‎هایی منحصربه فرد روزانه 30 هزار بشکه نفت تولید می‎کند و افزایش تولید آن تا 100 هزار بشکه در برنامه قرار دارد.
به گفته شهنازی‎زاده، ادامه فرایند توسعه این میدان با مدل جدید قراردادهای نفتی با مشارکت شرکت «اویک» و شریک روسی‎اش قطعی شده است.
به گفته این مدیر نفتی، تحقق اهداف توسعه‎ای غرب کارون و افزایش برداشت از میادین این منطقه به بیش از یک میلیون بشکه در سال‎های آینده، به حدود 15 تا 20 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد.
*2022*1961*/ 6037
خبرنگار: میثم طاهری* انتشاردهنده: عبدالحمید راجی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۸۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدجواد آذری‌ جهرمی، وزیر سابق ارتباطات در کانال تلگرامی خود نوشت:

صنعت خودروسازی در ایران با زور انحصار و ممنوعیت واردات است که زنده مانده است، هزینه‌اش هم از جان و مال مردم پرداخت می شود.

دلیل تحمل و تحمیل این هزینه ها از دید سیاستگذار، احتمالا نقش غیرقابل انکار این صنعت در تولید ملی و اشتغال است.

یکی از دالان‌های باریک امکان احیای صنعت خودرو در ایران، فراموشی تدریجی تولید انحصاری خودروهای سوخت فسیلی و آزادسازی تدریجی واردات آن و تمرکز بر نگاه کارآفرینانه در تولید خودروی برقی با تکیه بر تجدید ساختار صنعت خودروسازی و رقابت پذیر کردن آن بود - رگه هایی از این سیاست بعضا در سخنان آقای علی آبادی وزیر فعلی صمت دیده می شد- که در حال حاضر با پرداخت دو میلیارد یوروی ناقابل به یک شرکت ساختمانی شرقی برای اختصاص بازار ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی شهر تهران، در حال از بین رفتن است.

سکوت جناب آقای میرسلیم هم در این فقره جالب است!

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902138

دیگر خبرها

  • رئال مادرید برای امضای قرارداد با کیلیان ام باپه آماده می‌شود
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • هدایای ویژه الساندرو دل پیرو برای همکارانش؛ میکا ریچاردز: به امضای قرارداد مدلینگ خودم نزدیک شدم / زیرنویس فارسی
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • اورهال واحد سیار فرآورشی اسکید مونتد با ظرفیت بیش از ۵۰ هزار بشکه در روز
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است