Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-02@03:23:49 GMT

سه مزیت بازاریابی پایدار گردشگری

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۸۷۹۷

سه مزیت بازاریابی پایدار گردشگری

تین‌نیوز |

بازاریابی طبق تعریف عبارت است از «مجموعه‌ای از فرآیندها برای خلق، اطلاع‌رسانی و انتقال یک ارزش به مشتریان و مدیریت رابطه با آنها؛ به‌گونه‌ای که درنهایت منافع اقتصادی سازمان مربوطه و ذی‌نفعان آن حاصل شود.» اما یک بازاریابی موفق در حوزه اکوتوریسم با بازاریابی معمولی و متداول برای مقاصد گردشگری تفاوت‌هایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، بازاریابی اکوتوریسم اقتضائات خود را دارد؛ چراکه تعریف آن نیز با سایر اشکال گردشگری متفاوت است. اکوتوریسم، سفری مسوولانه به مناطق طبیعی است که موجب حفظ محیط‌زیست و بهبود کیفیت زندگی مردم محلی می‌شود، از همین‌رو است که بازاریابی برای آن نیز باید متفاوت باشد.

در شیوه‌های سنتی بازاریابی، تاکید اصلی بر روی سود رساندن به کسب‌وکار مربوطه به‌واسطه تامین نیازها و رضایت‌مندی مشتری است. اما بر مبنای مفهوم اکوتوریسم، در بازاریابی برای مقاصد اکوتوریستی، در عین اینکه به نیاز بازار اکوتوریست‌ها پاسخ داده می‌شود، برای رسیدن به اهداف مقصد اکوتوریسم نیز تلاش صورت می‌گیرد. بر این اساس رویکرد بازاریابی اکوتوریسم با اصول توسعه پایدار همراستا است.

در بازاریابی پایدار گردشگری بخشی از یک سیستم زنده با روابط پیچیده داخلی میان اجزای اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی آن درنظر گرفته شده و سعی می‌شود روابط میان این اجزا تا حد امکان دیده و در حالت ایده‌آل، متعادل شود. بر این اساس فقط برای کسب رضایت‌مندی مشتری و سودآوری کسب‌وکار مربوطه هدف‌گذاری نمی‌کند، بلکه به دنبال تضمین منافع همه طیف ذی‌نفع در پروژه است و از این‌رو اثر خود را روی جامعه محلی و محیط‌زیست آن نیز مدنظر قرار می‌دهد.

شیوه‌های بازاریابی پایدار

مزایایی که مدل بازاریابی پایدار برای یک مقصد گردشگری می‌تواند داشته باشد عبارتند از:

* افزایش سهم بازار به‌واسطه هدف قرار دادن طیف متنوعی از انگیزه‌های متفاوت برای سفر.

* جلب مشتری و افزایش درخواست مجدد سفر به واسطه نشان دادن تجارب ناب و غنی فرهنگی و بومی.

* کاهش هزینه‌های بازاریابی به‌واسطه قراردادهای همکاری بازاریابی در مقیاس منطقه‌ای و نیز مشارکت‌های محلی.

اگر در یک طرح بازاریابی اکوتوریسم، از دسته‌بندی بازدیدکنندگان یا همان مشتریان بالقوه اکوتوریسم بهره گرفته و به‌واسطه آن بازار هدف پروژه به‌درستی تعریف شود، بودجه‌های بازاریابی و تبلیغ می‌تواند به نحو موثری خرج شود. در بازاریابی مقاصد اکوتوریسم، می‌توان از روش‌های متداول در بازاریابی محصولات و خدمات برای اهداف بازاریابی پایدار بهره گرفت. یکی از این شیوه‌ها بهره‌گیری از گواهی‌نامه است. نقشی که این شیوه در بازاریابی مقاصد اکوتوریسم می‌تواند به‌عهده بگیرد، این است که به واسطه گواهی‌نامه‌های اکوتوریسم، استانداردهایی تبیین می‌شود که از طریق آنها تشخیص آژانس‌های مسافرتی شایسته از رقیبان بی‌کفایت آنها میسر خواهد شد.

یکی دیگر از این شیوه‌ها که در بخش اکوتوریسم به‌ندرت تجربه شده است برندسازی است. یکی از دلایل اینکه این ترفند کمتر در حوزه اکوتوریسم وارد شده این است که برندسازی در گردشگری اغلب برای بنگاه‌های گردشگری زنجیره‌ای و قابل بسط نظیر هتل‌های زنجیره‌ای به‌کار می‌رود. از طرفی به‌نظر می‌رسد برندسازی برای یک مقصد اکوتوریسم می‌تواند از نظر اقتصادی بسیار سودآور باشد؛ چراکه به واسطه آن می‌شود به مشتریان بالقوه و آینده اکوتوریسم مجموعه‌ای از یک اسم و تصویر آشنا و یک بسته خدماتی که کیفیت آن تضمین شده را عرضه کرد. به عبارت دیگر مشتریان بالقوه بازار اکوتوریسم با دیدن برند یک مقصد اکوتوریستی، می‌دانند که چه کیفیت خدماتی، چه تسهیلات و چه استانداردهایی را باید انتظار داشته باشند. از طرفی به کمک آن مجموعه کسب‌وکارهای اکوتوریستی می‌توانند با هم زیر یک پرچم متحد که تعریف‌کننده کیفیت‌شان است، قرار بگیرند.

درنهایت آنچه مهم است اینکه برای مقصد اکوتوریسم حتما ترکیبی از روش‌های تبلیغی موثر باید تعریف شود. طبعا برحسب موضوع و بستر پروژه اکوتوریستی موردنظر، روش‌های موثر می‌تواند متفاوت باشد. برخی از متداول‌ترین این ابزارها عبارتند از: تبلیغ رسانه‌ای، روابط‌عمومی، فروش فردی، معرفی دهان به دهان توسط مشتریان قبلی، فروش مستقیم و بازاریابی اینترنتی. از میان این شیوه‌ها، بازاریابی اینترنتی در حوزه اکوتوریسم بسیار متداول است. برای پروژه‌های اکوتوریستی که منابع مالی محدودی برای تبلیغات دارند، شیوه روابط‌عمومی توصیه می‌شود.

منظور از آن انواع شیوه‌هایی است که بدون پرداخت هزینه، مقصد اکوتوریستی در رسانه‌ها مطرح می‌شود؛ به‌طور مثال مقاله‌ای که در تمجید از نحوه کار و عمل آن در یک مجله مرتبط نوشته می‌شود. این شیوه در ایجاد یک تصویر مثبت از پروژه در میان مردم و در نتیجه تبلیغ آن بسیار موثر است. یکی دیگر از مصادیق این شیوه، حامی شدن پروژه برای مراسم یا رویدادهای خاص است. از دیگر شیوه‌های بازاریابی که در حوزه اکوتوریسم توصیه می‌شود، بازاریابی تعاونی است.

در این شیوه، مجریان برنامه‌های اکوتوریستی که از سنخیت و منافع مشترک برخوردارند، در مقیاس ملی و فراملی با یکدیگر در حوزه بازاریابی مشارکت می‌کنند و در کنار این مشارکت به شبکه وسیع‌تری از مشتریان بالقوه دسترسی می‌یابند. نمونه موفق این تعاون، همکاری فرامرزی میان سه پارک بین‌المللی در مرز کانادا- آمریکاست. به‌نظر می‌رسد بازتعریف شیوه‌های گوناگون بازاریابی در چارچوب اکوتوریسم می‌تواند به پایداری هرچه بیشتر این‌گونه از گردشگری کمک کند؛ یعنی هم در جذب هرچه بیشتر گردشگر موثر باشد و هم در عین حال، مانع از بین رفتن جاذبه‌های طبیعی شود.


منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۸۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

امتداد - قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی در رابطه با آخرین جزئیات از اجرای طرح راننده محوری نکاتی را مطرح کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مجید مشعلچی گفت: اکنون یک نظام رتبه‌بندی ابتدایی برای رانندگان وجود دارد و اطلاعاتی از بخش‌های مختلف دریافت می‌شود به طور مثال تشویقات برای رانندگانی که تصادف نمی‌کنند بر پایه همین رتبه بندی است.

  این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: همان طور که اشاره شد یکسری اطلاعات از بخش‌های مختلف مانند فراجا گرفته می‌شود، اما یکسری از اطلاعات هم از جمله نمره منفی خیلی مهم است که با فراجا جلسات مختلفی برگزار شده و در حال برگزاری است که اگر این سری از اطلاعات را هم پلیس راهور به بیمه مرکزی بدهد ما در یک نظام رتبه بندی که اکنون قراردادهای آن را بسته‌ایم رانندگان را رتبه بندی خواهیم کرد.   او در ادامه اظهار کرد: اگر ما اطلاعات را از بخش‌های مختلف دریافت کنیم در شاخص‌های رتبه بندی تغییراتی ایجاد و رتبه بندی خوبی می‌شود و در نهایت در این فرآیند میزان ریسک رانندگان مشخص خواهد شد.   گام بعدی هم این خواهد بود که چگونه با راننده پر ریسک و کم ریسک برخورد کنیم؟ که این موارد بحث‌های آیین نامه و دستورالعملی خواهد بود که کار آن را هم پیش خواهیم برد.   قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی گفت: به شکل خلاصه اکنون امکان راه اندازی بحث راننده محوری در یک سطح ابتدای وجود دارد که سطح مطلوبی نخواهد بود بیمه مرکزی در تلاش است تا شاخص‌های مد نظر خود را از بخش‌های مختلف دریافت تا کیفیت رتبه بندی افزایش پیدا کند و به موازات این مراحل بحث دستورالعمل و آیین‌نامه‌ها را هم در حال پیش بردن هستیم و در آخر باید گفت اجرای بیمه شخص ثالت راننده محور به عبارتی راننده محوری حتما تا پایان سال نهایی و اجرا خواهد شد. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • پایانه صادراتی قوی برای زنجیره ارزش کشاورزی مازندران نداریم
  • شیوه متفاوت تدریس آقا معلم پاوه‌ای
  • دامپروری یکی از مزیت‌های لرستان محسوب می‌شود
  • شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند
  • استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت
  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • بانک شماره موبایل تفکیکی و هدفمند، راز موفقیت بازاریابی پیامکی
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند