Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-03@04:38:04 GMT

از احوال حاتمی تا خیال حاتمی‌کیا

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۰۰۶۴

گروه سینما و تلویزیون: اما نمایش آثار ایرانی در قالب گروه هنر و تجربه و در مسیر یک اکران پیوسته و البته شناور در این چند سال باعث کنجکاوی و شناخت نسبی دیگر مخاطبان و ارتقای دانش و آگاهی سینمایی آنها شده است.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از جام جم آنلاین، گمیچی، خواب ابراهیم، پریناز، ویولونیست، بزم رزم و پازلی‌ها، تازه‌ترین فیلم‌هایی هستند که در این گروه اکران شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین میان باید به اکران دوباره فیلم محبوب و ماندگار لیلا، ساخته داریوش مهرجویی هم اشاره کرد که تماشای دوباره یا چندباره آن در سال 96 خالی از لطف نیست.

گمیچی؛ بازگشت عروس دریاچه

گمیچی، فیلمی به کارگردانی مجید اسماعیلی‌‌پارساست و قصه نوجوانی به نام حسن را روایت می‌کند که قصد احیای کشتی به گل نشسته خانوادگی را دارد که روزی به «عروس دریاچه» شناخته می‌شد. البته حسن، کار راحتی ندارد و باید با برادر بزرگ‌تر و سودجویش مقابله کند.

گمیچی در زبان ترکی، ترکیبی از دو کلمه «گمی» به معنای کشتی و پسوند فاعلی «چی» است که اشاره به فعالیت مردم روستاهای آذربایجان دارد. گمیچی اسم یکی از روستاهای آذربایجان شرقی هم است.

مهدی مهاجری، مجید دریس، یوسف خداپرست و یوسف صفری بختیاری از بازیگران این فیلم هستند. مجید اسماعیلی‌پارسا کارگردان گمیچی که ساخت فیلم‌های کوتاه و بلند داستانی را در کارنامه دارد در فیلم تازه‌اش از امید، خاک و از ایستادگی حرف می‌زند.

آهنگ زندگی کودکان کار

محمدعلی طالبی از شاخص ترین کارگردان‌های سینمای کودک و نوجوان است و فیلم‌هایی چون شهر موش‌ها، چکمه، تیک‌تاک و کیسه برنج را در کارنامه دارد و تاکنون جوایز بسیاری را از جشنواره‌های داخلی و خارجی دریافت کرده است. تازه‌ترین جایزه او از جشنواره‌ای در کشور ژاپن و به‌خاطر ساخت فیلم «ویولونیست» بود. این فیلم که این روزها در گروه هنر و تجربه اکران می‌شود، به موضوع کودکان کار خیابانی می‌پردازد و قصه نوجوانی به نام کیانوش را روایت می‌کند که با نوازندگی ویولن در خیابان‌های تهران برای خانواده‌اش در شهرستان پول می‌فرستد. اما دزدیده شدن ویولن، زندگی کیانوش را به هم می‌ریزد.

کیانوش شهنازی، صبا فدایی، پیمان مقدمی، علیرضا طالبی و سامان نودهی در این فیلم بازی می‌کنند. قرار است ساعت 20 چهارشنبه مراسم فرش قرمز این فیلم با حضور جمع کثیری از کودکان کار در موزه سینما برگزار شود.

ح؛ روایت ساخت «چ»

خلق آثار هنری توسط هنرمندان، خود پروسه و مرحله غریبی است و قصه‌های جذاب فراوانی درباره این مسیر خلق و تولید شنیده و خوانده‌ایم. این موقعیت بویژه در عرصه سینما، جذابیت‌های دراماتیکی دارد و خود قابل تبدیل شدن به فیلمی دیگر است. اتفاقی که فیلم مستند «خواب ابراهیم» به آن می‌پردازد. محمود کریمی کارگردان این اثر در این فیلم سراغ ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان سینمای دفاع مقدس و مقاومت رفته و احوالات او را هنگام ساخت فیلم «چ» به تصویر کشیده است. همان‌طور که «چ» بخش‌هایی از زندگی و حال شهید مصطفی چمران را به نمایش گذاشت، خواب ابراهیم هم روی یک مقطع از زندگی و فعالیت حرفه‌ای حاتمی‌کیا به عنوان سازنده و خالق «چ» متمرکز می‌شود. تهیه‌کننده خواب ابراهیم، مهدی کریمی است و همه بازیگران فیلم «چ» هم در آن حضور دارند.

ماجرای تنهایی پریناز

گاهی آدم ناچار است به جبر زندگی کنار کسی قرار بگیرد که همدلی و سنخیت و تناسبی با او ندارد، این وضعیت وقتی شکل محتوم‌تری به خود می‌گیرد که آدم محکوم به تنهایی و بی‌کسی هم باشد و همان شخص دوست نداشتنی و ناسازگار، همه‌کس اوست. «پریناز» در چنین فضایی روایت می‌شود و قصه شخصی به نام پریناز را به تصویر می‌کشد که پس از مرگ مادر، فقط خاله‌اش را دارد؛ خاله‌ای که میلی به پناه دادن به پریناز ندارد.

فاطمه معتمدآریا، مصطفی زمانی، فرهاد آئیش، مژگان بیات، طناز طباطبایی و حمید فرخ‌نژاد از جمله چهره‌های آشنایی هستند که در پریناز بازی می‌کنند. فیلم پس از چند سال از ساخت، به نمایش درآمده است.

بهرام بهرامیان کارگردان این فیلم، ساخت سریال‌هایی چون ساعت شنی و سقوط یک فرشته و فیلم‌هایی چون آل و آینه و شمعدان را در کارنامه دارد.

پازل موفقیت

«پازلی‌ها» ساخته مهدی گنجی یکی از فیلم‌های مجموعه‌ای به نام کارستان به تهیه‌کنندگی مجتبی میرطهماسب است؛ مجموعه‌ای که رخشان بنی‌اعتماد مشاور پروژه است و با هدف روایت تصویر زندگی کارآفرینان ایرانی تهیه و تولید می‌شود. «پازلی‌ها» قصه چند دانشجوی بیرجندی را روایت می‌کند که می‌خواهند با یک ایده تازه در صنعت رایانه، کسب‌وکاری جدید خلق کنند. آ‌نها به تهران می‌آیند تا به آرزویشان برسند، اما نمی‌دانند که دقیقا چگونه باید موفق شوند. فیلمنامه کار را مهدی گنجی براساس طرحی از رضا بهرامی‌نژاد نوشته و حمیدرضا قادری، مصطفی لطفی، حسین آریان، محمدحسین محسنی در آن حضور دارند. مهدی گنجی متولد 1357 ملایر و دانش‌‌آموخته رشته سینما با گرایش فیلمبرداری است. بیشتر آثار او در سال‌‌های اخیر در زمینه به تصویر کشیدن زندگی کارآفرینان و حوزه کسب‌وکار بوده است که می‎توان در این زمینه از مستندهایی چون مجموعه «اشتغال و صنعت»، «مادرم منیژه معدنکار است» و «همه اوراق هویت من» نام برد. مستند «من می‌خوام شاه بشم» یکی از آثار شاخص این کارگردان است که پیشتر در گروه هنر و تجربه اکران شد.

ساز و نوای جنگ

سیدوحید حسینی، کارگردان مستند «بزم رزم» که این روزها در حال اکران است، در یادداشتی در سایت هنر و تجربه نوشته: «بزمِ رزم سرگذشتِ پر فراز و نشیبِ موسیقی ما در سال‌های جنگ است. روایتِ هم‌زمانِ دو داستان است: داستانِ جوانانی که برای حفظِ میهن از جان گذشتند و داستانِ اهلِ موسیقی که از یک‌سو به زبان و ابزار خود در راهِ وطن واردِ میدان شدند و از سویی دیگر برای حفظِ موسیقی ایرانی کوشیدند... و پیروزِ این هر دو میدان ایران است و موسیقی ایران.»

من «لیلا» 20 سال دارم

20 سال از ساخت فیلم محبوب و ماندگار «لیلا» ساخته داریوش مهرجویی می‌گذرد، اما نمایش آن این روزها و در قالب گروه هنر و تجربه و اقبال تماشاگران نشان می‌دهد این اثر تاریخ مصرف ندارد و در هر دوره مخاطبان خاص خود را دارد. مهرجویی که مهارت خاصی در روایت قصه‌های زنانه دارد و البته هوشمندی‌اش این است که معمولا در این زمینه سراغ آثاری از نویسندگان زن می‌رود، در لیلا هم پرداختی ظریف و هنرمندانه به موضوع ناباروری زنان دارد و بدون این‌که در دام شعار و مظلوم نمایی گل درشت بیفتد، تماشاگران مرد و زن را تا پایان با خود همراه می‌کند و تاثیر لازم را بر او می‌گذارد.

بازی لیلا حاتمی همچنان برگ برنده این فیلم است و در کنار آن باید به بازی خوب بازیگران دیگری چون علی مصفا، محمدرضا شریفی‌نیا و زنده‌یاد جمیله شیخی اشاره کرد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۰۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، ‌ به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، آتیلا پسیانی از پیشگامان تئاتر تجربی‌ست و چیزی حدود ۸۰ فیلم سینمایی در کارنامه بازیگری‌اش به چشم می‌آید؛ از نقش‌آفرینی برای بهرام بیضایی و تهمینه میلانی تا ابراهیم حاتمی‌کیا و بهروز افخمی.

آتیلا پسیانی که با بازی در «محله بر و بیا» خالق خاطرات دوست‌داشتنی برای دهه شصتی‌ها بود، در تمامی سال‌های بلند فعالیت هنری خود در گونه‌های رنگارنگِ جدی تا کمدی به ایفای نقش پرداخت، نقش‌هایی که نمود آن‌ها در فیلم‌های بسیاری پیدا بود.

«کشتی آنجلیکا»، «دو فیلم با یک بلیت»، «مسافران»، «خاکستر سبز» و «روز شیطان» از جمله آثاری بود که او از میانه دهه شصت تا سال ۷۳ در آن‌ها نقش‌آفرینی کرد. تا بعد از آن نوبت به همکاری با رسول ملاقلی‌پور و تهمینه میلانی در فیلم‌هایی چون «هیوا»، «دو زن» و «نسل سوخته» برسد. بعد از آن بود که در حوالی سال ۸۰ نوبت به همکاری‌اش برای بازی در آثار فریدون جیرانی و کمال تبریزی در فیلم‌های «آب و آتش»، «شام آخر» و «گاهی به آسمان نگاه کن» رسید.

فرزاد موتمن که آتیلا پسیانی سابقه بازی در دو فیلم او به نام‌های «آخرین‌بار کی سحر را دیدی» و «صداها» را دارد، بازی این هنرمند عرصه‌های سینما، تئاتر و تلویزیون را تکنیکی و با تمرکزی بالا در صحنه می‌خواند که قادر بود نقش‌های پیچیده و روانشناختی را به گونه‌ای ادراک‌پذیر ایفا کند.

گرچه «کما» ی آرش معیریان فیلمی در ژانر کمدی به‌شمار می‌رفت، اما پسیانی ایفاگر نقش جدی در آن بود تا در «اسپاگتی در ۸ دقیقه» توانایی‌های بازی در زمینه کمدی را نیز به رخ بکشد. بازی در «آتش بس»، «پاداش سکوت»، «یک عاشقانه ساده»، «پل چوبی»، «نیمه شب اتفاق افتاد»، «غلامرضا تختی» و «سیانور» را از جمله دیگر نقش‌آفرینی‌های به یاد ماندنی این بازیگر فقید می‌توان خواند.

آتیلا پسیانی که آخرین نقش‌آفرینی او بازی در مجموعه «بی‌گناه» به کارگردانی مهران احمدی بود، بعد از مدتی مبارزه با بیماری سرطان، در میانه نخستین ماه پاییزی سال ۱۴۰۲ دیده از سرای ناپایدار فرو بست.

کد خبر 848317 برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • طرز تهیه دسر شکلاتی رژیمی، با خیال راحت دسر بخورید!
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • معرفی بهترین مستندهای جهان
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید