Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@21:24:19 GMT

تاکتیک داعش برای جبران شکست‌ در سوریه

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۰۶۳۷

تاکتیک داعش برای جبران شکست‌ در سوریه

تاکتیک «حملات معکوس» داعش در شرق سوریه طی روزهای گذشته، به این گروه تکفیری امکان داده، تا تمرکز ارتش سوریه را در دیرالزور تضعیف کند.

به گزارش مشرق، داعش طی یک سال گذشته، وسعت گسترده‌ای از خاک سوریه را که در اشغال داشت، از دست داده است.

اوج این شکست‌ها در شرق سوریه است که محاصره شهر دیرالزور شکسته شد و هم‌اکنون هم در رقه و هم در دیرالزور در حال دریافت شکست نهایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در چند روز گذشته، داعش از حالت تدافعی به تهاجمی روی آورده اما در محورهایی خارج از محورهایی که ارتش سوریه در حال عملیات است.

داعش در نقاطی که از قبل از دست داده مثل «سخنه»، اطراف «حمیمه» در شرق استان حمص و «القریتین» در جنوب شرق شهر حمص، دست به پاتک‌ها و حملات معکوس زده تا بدیت ترتیب فشار ارتش در دیرالزور را بکاهد.

تاکتیک جدید «حملات معکوس» داعش، طی چند روز گذشته به این گروه امکان داده تا بخشی از شکست‌های سنگین‌ خود در صحرای شام، در شرق سوریه را جبران کند.

ظرف یک هفته گذشته، حملات معکوس و غافلگیرکننده داعش به چندین نقطه در بیابان سوریه، بر هم خوردن تمرکز صفوف نیروهای سوری و مقاومت و وارد آمدن خساراتی به این نیروها و در برخی نقاط بازگشت به نقطه شروع را به دنبال داشته است.

در این ارتباط، پایگاه خبری «صدی الشام» نوشت: در نتیجه این حملات، ارتش سوریه و نیروهای متحد با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش سوریه، پس از عقب‌نشینی از برخی نقاط، در شرق و جنوب شرقی استان حمص، در لاک دفاعی فرو رفتند که به نوعی یادآور سناریو سال 2015 است، زمانی‌که داعش ارتش سوریه در بیابان سوریه را مورد حمله قرار داد.

فعالان محلی در این‌باره می‌گویند، داعش روز یک‌شنبه، بر شهرک «القریتین»، در جنوب شرقی شهر حمص که چند ماه پیش آن را از دست داده بود، سیطره یافت. البته ارتش سوریه هم‌اکنون این شهرک را در محاصره دارد و موفق شد پس از درگیری‌ شدید، عصر دوشنبه از بخش غربی وارد شهرک شود تا مقدمات آزادی دوباره این شهرک را بزودی فراهم کند.

شهرک «الطیبه در حومه شهر «تدمر» واقع در مرکز بادیة الشام نیز از دیگر مناطقی بود که داعش بار دیگر بر آن سیطره یافت. این درحالی است که روز قبل از آن (شنبه) این گروه علاوه بر تصرف مواضع و نقاط جدید پیرامون شهرک «السخنه»، کوه الطنطور و پیرامون آن و مواضع ارتش سوریه در جنوب و شرق شهرک «السخنه»را بار دیگر به اشغال خود درآورد. هرچند که ارتش برخی از این مواضع را پس گرفته است.

منابع محلی در فضای مجازی در تدمر از ادامه درگیری‌ها اطراف شهرک السخنه در شمال شهر تدمر خبر داده و گفته‌اند که داعش از سه محور به شهرک حمله کرده و این به معنای قطع خطوط امداد و کمک‌رسانی ارتش سوریه از تدمر به این شهرک و قطع جاده ارتباطی دمشق – دیر الزور بود که از تدمر عبور می‌کند.

بر اساس اعلام این منابع محلی، داعش طی حملات معکوس (پاتک) خود علاوه بر میدان‌های نفتی الهیل و النجیب، در شرق تدمر، سومین ایستگاه در مسیر خط لوله نفت عراق – طرطوس که از دهه هشتاد قرن گذشته فعالیت آن متوقف شده بود، تصرف کرد.

به گفته این منابع، در پی حملات داعش، شماری از نیروهای ارتش سوریه نیز جان باختند و برخی از اهالی، از تدمر فرار کردند.

با این حال چند منطقه محدود اشغال شده،‌ شاهد حملات موشکی سنگین نیروی هوایی سوریه و روسیه است و داعش چاره‌ای ندارد که بزودی این مواضع را تخلیه کند.

از سوی دیگر، منابع آگاه اعلام کردند که عناصر انتحاری و نفوذی داعش از بعد از ظهر شنبه گذشته، حملاتی را علیه مواضع ارتش سوریه در شهرک القریتین آغاز کردند که عقب‌نشینی نیروهای سوری و تصرف مجدد این شهرک را به دنبال داشت.

اهمیت راهبردی شهرک القریتین به دلیل نزدیکی به انبارهای مهمات شهرک «مهین» و قرار گرفتن در مسیر ریف حمص و منطقه کوه‌های القلمون در ریف دمشق است.

دخالت آمریکا به سود داعش، از زبان روس‌ها

همزمان با تغییر موضع داعش از لاک دفاعی به وضعیت تهاجمی، «الکساندر ایوانف»، سخنگوی پایگاه روسی حمیمیم در منطقه ساحلی سوریه، روز شنبه با اشاره به اینکه حملات معکوس داعش علیه ارتش سوریه نگران‌کننده شده است، گفت، پس از ورود آمریکا به میدان [دیرالزور]، از طریق گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه»، وضعیت درحال تغییر موازنه‌ میدانی به حالت سابق است.

این منبع نظامی روس، در صفحه فیسبوک خود نوشته که اگر دخالت نظامی آمریکا در شمال سوریه که به مثابه راه نجات داعش در آخرین لحظات نابودی این گروه است، حاصل نمی‌شد، این حملات هیچ‌گاه صورت نمی‌گرفت.

این نظامی روسی، چنین تحرکاتی از سوی آمریکا را رفتار غیرمسئولانه توصیف کرده که افزایش شمار قربانیان و تشدید دیگر باره روند خشونت‌ها در سوریه را به دنبال دارد.

داعش پیشتر نیز در ماه ژوئن گذشته مهم‌ترین مواضع خود در بادیة الشام و حومه جنوبی و جنوب شرقی استان رقه را در مقابل ارتش سوریه که در حال پیشروی به سمت شهر دیر الزور بود، از دست داده بود.

این درحالی است که شنبه گذشته داعش مجبور به عقب‌نشینی از محور عملیاتی شمال شرقی دیر الزور، از جمله میدان نفتی الجفره شده است. همچنین نبردها بین ارتش سوریه و این گروه داخل شهر دیر الزور و اطراف آن ادامه دارد.

اگرچه حملات معکوس داعش در محور شرق، پیشروی ارتش سوریه در استان دیرالزور را کُند کرده اما منابع میدانی نزدیک به ارتش می‌گویند که این پاتک‌ها بزودی دفع می‌شود زیرا عناصر داعش مناطق اشغالی را ناچارند ترک کنند.

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان

استاندار کردستان گفت: طی دو سال و نیم گذشته در حدود ۲۰۰ روستای استان کردستان شاهد مهاجرت معکوس بوده‌ایم که جمعیتی حدود ۴۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش بزرگداشت روز ملی شوراها در سنندج اظهار کرد: شوراها یکی از مهمترین مباحث در دایره‌المعارف قانون اساسی و انقلاب اسلامی کشور و از ارکان اصلی وجوه حکمرانی مردمی موردنظر امام خمینی (ره) هستند.

وی افزود: توجه و اتکای به نیروی مردمی شاید مهمترین شاخصه انقلاب اسلامی بوده که با تدوین چندین اصل در قانون اساسی کشورمان نیز به این مهم توجه شده است.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: اگرچه قانون شوراها را در کشورمان داریم، اما هنوز به صورت کامل نتوانسته‌ایم آن را اجرایی کنیم و از ظرفیت شوراها بهره گیریم.

زارعی‌کوشا تصریح کرد: تمام خدمات شهری و روستایی باید در چارچوب مدیریت شوراها تعریف شود و دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز این مهم را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه مردم کردستان نمایندگان مجرب و توانمندی را برای دوره آتی مجلس شورای اسلامی انتخاب کرده‌اند، اضافه کرد: امیدواریم با همت این نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، قانون شوراها اصلاح، تقویت و کامل‌تر شود.

استاندار کردستان تاکید کرد: هرگونه مشکلی باید با مشارکت مردم حل و فصل شود که در این راستا ما اعتقادی به مدیران پشت میزنشین نداریم و تلاش کردیم از نزدیک در جمع مردم حضور پیدا کنیم و با مشکلات آن‌ها آشنا شویم.

زارعی‌کوشا تاکید کرد: طی دو سال و نیم گذشته نزدیک به ۱۴۰ سفر شهرستانی، بخشی و روستایی را به مناطق مختلف استان داشته‌ایم تا اولویت‌ها و تصمیمات ما متناسب با واقعیت‌های کف جامعه باشد.

وی گفت: دولت می‌تواند از ظرفیت‌های قانونی خود به مجموعه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها کمک کند که در دو سال گذشته این کمک‌ها روند رو به رشدی را در استان داشته است.

کمک ۱۰۶۰ میلیارد تومانی دولت به شهرداری‌های کردستان

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۰ در مجموع اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده و تأمین قیر توانستیم ۴۵۰ میلیارد تومان به شهرداری‌های استان کمک کنیم که این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۹۶۰ میلیارد تومان و در سال گذشته به ۱,۰۶۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

زارعی‌کوشا کمک دولت به مجموعه دهیاری‌های استان را در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷۰ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان و سال گذشته ۳۳۵ میلیارد تومان اعلام کرد.

وی با اشاره به تأمین بیش از ۳۰ دستگاه ماشین‌آلات برای دهیاری‌های استان، افزود: علاوه بر مباحث عمرانی، توانسته‌ایم رویداد محوری را در روستاهای کردستان داشته باشیم که در این راستا شاهد بودیم هفته گذشته نزدیک به ۵۰ هزار نفر از روستای پالنگان کامیاران بازدید کردند.

استاندار کردستان اضافه کرد: با مجموعه اقدامات زیرساختی که طی دو سال و نیم گذشته در استان صورت گرفته است در حدود ۲۰۰ روستای کردستان شاهد مهاجرت معکوس بوده‌ایم که جمعیتی حدود ۴۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

زارعی‌کوشا از احداث ۳۷۰ کیلومتر راه روستایی نیز طی دو سال گذشته در استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد: فاصله شاخص راه روستایی استان با میانگین کشوری تا پایان دولت سیزدهم کاهش پیدا کند.

کد خبر 748714

دیگر خبرها

  • رونمایی قسام از بمب جدید «القفازه»
  • شهادت ۲۴ فلسطینی در رفح/ رونمایی قسام از بمب جدید «القفازه»
  • حملات باندهای مسلح و داعش در نیجریه/ ۲۵ نفر کشته شدند
  • حمله راکتی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف غزه
  • ذوب‌آهن به نیمه‌نهایی لیگ بسکتبال برگشت/ جبران شکست مقابل طبیعت
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • منافی:باخت به آلومینیوم را بزرگ نکنیم، در لیگ فرصت جبران هست
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان