Web Analytics Made Easy - Statcounter

برغم ممانعت‌های دولتی و دستگیری شمار زیادی از فعالان هیات‌های عزاداری در جمهوری آذربایجان، تجمعات عظیم عاشورایی در فضای باز و در محوطه‌ها و خیابان‌های اطراف مساجد در باکو، سومقائیت، گنجه و نارداران برگزار شد.

به گزارش گروه دفاتر خارجی خبرگزاری تسنیم، پایگاه اینترنتی «نور» تصاویری از برگزاری تجمع مراسم عاشورا در محوطه اطراف امام زاده «بی بی رحیمه(س)» نارداران منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پایگاه اینترنتی « نور»، عزاداران حسینی در نارداران با سردادن نوحه‌های عاشورایی، با نداهای «لبیک یا حسین» ، «طوفان و باد فرومی خوابد، اما مکتب حسین (ع) آرام نمی‌گیرد»، « زینبم من، زینب بلا دیده‌ام - من در این وطن، بسیار جفا دیده‌ام» به سینه‌زنی پرداختند.

همچنین پایگاه اینترنتی «نور» خبر داد برغم ممنوعیت حرکت دسته‌های عزاداری در جمهوری آذربایجان، دسته عزاداری مردم در شهر گنجه در شب تاسوعا با وجود ممانعت نیروهای پلیس و قشون داخلی وزارت کشور جمهوری آذربایجان به حرکت درآمد.

دسته عزاداران حسینی در شهر گنجه با عبور از سد نیروهای پلیس وارد محوطه «امامزاده ابراهیم» گنجه شد و به عزاداری پرداخت.

پایگاه اینترنتی «اسلامین سسی» جمهوری آذربایجان نیز خبر داد در شهر گنجه ، شمار زیادی از اهالی این شهر دستگیر شده‌اند.

شمار زیادی از اهالی گنجه با ورود به محوطه امامزاده ابراهیم(ع) شب را تاصبح در آنجا باقی مانده‌ و در صبح روز عاشورا خواستار باز شدن در این امامزاده شدند.

نیروی پلیس گنجه با استفاده از تصاویر دوربین مداربسته، نزدیک به 30 نفر از اهالی شهر گنجه را که تصاویرشان ضبط شده، دستگیر کرده است.

«اسلامین سسی» همچنین از اعمال فشارهای پلیس و وجود فضای خفقان در مناطق مختلف جمهوری خودمختار نخجوان در روز عاشورا و بازداشت شماری از فعالان مراسم‌های عزاداری در نخجوان خبر داد.

همچنین پایگاه اینترنتی «پرس - آذ» خبر داد مدیران مدارس در شهر لنکران برای جلوگیری از حضور دانش‌آموزان در مساجد و مراسم عزاداری، جریمه‌های سنگین مالی 1700 مناتی از والدین شماری از دانش‌آموزانی که در مساجد دیده شده اند، اخذ کرده‌اند.

همچنین دوتن از اهالی لنکران به نام های واصف و توران، به علت برگزاری مراسم عزاداری در منازل خود دستگیر و به 30 روز بازداشت محکوم شده‌اند.

نیروهای پلیس لنکران تمامی پرچم های «یاحسین» و «یا ابوالفضل» و پارچه‌های سیاه را از سردر مساجد جمع‌آوری کرده‌اند و از ورود دانش‌آموزان به مساجد جلوگیری کرده و جوانانی را که لباس‌هایشان نوشته‌های عاشورایی داشته است، بازداشت کرده‌اند.

همچنین پایگاه های اینترنتی جمهوری آذربایجان از برگزاری تجمعات عظیم در اطراف مسجد مشهدی داداش در مرکز باکو، مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) در روستای «یئنی گونشلی» در حومه باکو و شهر سومقاییت، برغم ممنوعیت رسمی عزاداری در خارج از مساجد جمهوری آذربایجان خبر دادند.

پایگاه اینترنتی «اسلام - آذری» نیز خبر داد درپی حملات رسانه ای به والدین دختر خردسالی که عکس باحجاب اسلامی وی در مراسم عاشورا مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته بود، مادر این دختر با تاکید بر اینکه نمی‌خواهند نامش فاش شود، تصریح کرد:« می‌خواهم فرزندم را با عشق به امام حسین(ع) پرورش دهم و هیچ اهمیتی به حملات رسانه‌ای نمی‌دهم.»

از سوی دیگر، زاهد عروج، نماینده مجلس جمهوری آذربایجان در سخنرانی خود در نشست این مجلس، دختران چادری را به نیروهای انتحاری در سوریه تشبیه کرد و گفت: «من درک می‌کنم که مصیبت امام حسین(ع) در کشور ما با قلبی مملو از درد یاد می‌شود. اما، مصیبت امام حسین و به صلیب کشیده شدن عیسی مسیح، باید دینداران و غیردینداران را به اندیشه وادارد. ما در روز گذشته (روز عاشورا)، شاهد صحنه‌هایی ناراحت‌کننده در این باره بودیم.»

این نماینده مجلس جمهوری آذربایجان گفت: «آیا در مجالس عزاداری مسیحیان، زنجیر زدن و خون ریختن و بردن کودکان برای مشاهده این صحنه‌ها را دیده‌اید؟ ما در چه دورانی زندگی می‌کنیم؟ چه مراسم‌هایی را برگزار می‌کنیم؟ من مدرسه و کتابخانه را در مقابل مراسم عاشورا قرار نمی‌دهم. آنها می‌گویند می‌توان کتاب‌ها را در مساجد نیز عرضه کرد. اما دولت از مسجد نمی‌تواند اداره شود. چند روز پیش، تصاویر کودکان کم سن و سال را که از زیر ویرانه‌ها در سوریه درآورده شده بودند، دیدیم. والدینشان، آنها را به امید بهشت به آن خرابه‌ها برده بودند. وقتی کودکان پیچیده شده به چادر و روسری را در مراسم عاشورا می‌دیدم، فهمیدم که نیروهای انتحاری که در آینده به سوریه خواهند رفت، پرورش می یابند. من به برگزاری مراسم ها به این شکل اعتراض دارم. با برخورد انضباطی نمی‌توان از اینها جلوگیری کرد. اما، می‌توان با آموزش و تبلیغات از آن جلوگیری کرد. این باید ما را به اندیشه وادارد.»

اوکتای اسدوف، رئیس مجلس جمهوری آذربایجان نیز با تاکید بر اینکه در جمهوری آذربایجان دین از دولت ( دین از سیاست) جداست، گفت: «نمی‌توان دولت را از مسجد اداره کرد.»

انتهای پیام/.

R1462/P36461/S8,90,94/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۱۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)

فرازی از زیارت عاشورا گویای آن است که باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در فرازی از زیارت عاشورا می‌خوانیم «فَلَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً أَسَّسَتْ أَسَاسَ الظُّلْمِ وَالْجَوْرِ عَلَیْكُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ؛وَ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً دَفَعَتْكُمْ عَنْ مَقامِكُمْ وَ أَزالَتْكُمْ عَنْ مَراتِبِكُمُ الَّتِی رَتَّبَكُمُ اللّٰهُ فِیها، وَ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً قَتَلَتْكُمْ وَ لَعَنَ اللّٰهُ الْمُمَهِّدِینَ لَهُمْ بِالتَّمْكِینِ مِنْ قِتالِكُمْ»؛ یعنی خدا لعنت کند امّتی که بنای ستم و بی‌داد بر شما اهل‌بیت را بنیان کردند و خدا لعنت کند قومی که شما را از مقامتان دور کرد و از مرتبه‌هایتان برکنار نمود، مرتبه‌هایی که خدا شما را در آن‌ها جای داد و خدا لعنت کند امّتی که شما را کشتند و خدا لعنت کند آنان را که امکانات و توان جنگ با شما را برای ایشان تدارک دیدند،

در این بخش از زیارت عاشورا 4 مرتبه به چهار گروه لعن فرستاده می‌شود:
1. آنها که اساس ظلم و جور را علیه اهل بیت علیهم‌السلام بنا کردند و آن را عادی‌سازی کردند  2. آنها که اهل بیت را از جایگاهشان منع کردند و مقامی که خداوند به ایشان عطا کرده بود زائل کردند   3. آنها که  دست به قتل ائمه زدند   4. آنها که عامل و زمینه‌ساز قتل عترت شدند.

توطئه معاویه و خط نفاق در بسترسازی واقعه عاشورا عیان بود

این فراز از زیارت عاشورا گویای آن است که واقعه غمبار کربلا دارای پیشینه‌ای عمیق است. فارغ از اینکه به صورت مصداقی به تاریخ قبل از رویداد عاشورا بپردازیم، همین گزاره‌ها در زیارت عاشورا کافی است انسان را با حقیقت ماجرا آشنا کند؛ یعنی باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند. این دو گزاره اول، اساس ماجرای شهادت رساندن امام حسین علیه‌السلام را نشان می‌دهد.

خلاصه وضعیت امت اسلام از رحلت نبوی تا قیام حسینی

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • (ویدئو) پرسپولیس مجبور است اینجا بیاید، ببازد و برود!
  • (عکس) اولین حضور مهدی فضائلی در یک مراسم بعد از حملات تندروها به او بخاطر توئیتش
  • (ویدئو) اینجا لندن است؛ اشتباه نکنید پاکستان نیست!
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • عکسی از اولین حضور مهدی فضائلی در یک مراسم بعد از حملات تندروها به او بخاطر توئیتش
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • عزاداری زنان با لباس‌های عجیب و غریب در خیابان
  • (ویدئو) تجربه فریدون زندی از اقتصاد ایران
  • آذربایجان به ایران الحاق نمی‌شود، چون اسرائیل کنار ماست!