Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@11:23:08 GMT

هتل‌ها «ستاره فیروزه‌ای» دریافت می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۱۸۴۴

هتل‌ها «ستاره فیروزه‌ای» دریافت می‌کنند

صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران با سلایق و زندگی امروز مردم دنیا کمی فاصله دارد؛ موضوعی که نه تنها کارشناسان این حوزه بلکه مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به آن اذعان دارند.

صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران با سلایق و زندگی امروز مردم دنیا کمی فاصله دارد؛ موضوعی که نه تنها کارشناسان این حوزه بلکه مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به آن اذعان دارند؛ اما این ضعف ریشه در چه چیزی دارد و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی امر برای رفع این مشکل چه اقداماتی انجام داده است؟

مدیر کل دفتر توسعه و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت و گو با قدس می‌گوید: یکی از مشکلات در حوزه صنایع دستی که از گذشته تاکنون با آن مواجه هستیم، موضوع طراحی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع صنایع دستی کشور در عین کاربردی بودن از لحاظ طراحی دچار ضعف هستند و به همین دلیل کمی با طراحی‌های روز دنیا فاصله دارند.

علی حاجی شیزری با اشاره به ضرورت همسو کردن صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با زندگی امروز مردم می‌افزاید: برای این منظور تاکنون اقدامات مختلفی انجام داده‌ایم که راه اندازی کلینیک و کارگاه مشاوره طراحی و خلاقیت از آن جمله است.

وی با بیان اینکه برگزاری مسابقات و همچنین دوره‌های آموزشی طراحی برای هنرمندان می‌تواند ضعف یاد شده را برطرف کند، تصریح می‌کند: برای بروز شدن طراحی‌ها باید اصالت و هویت صنایع دستی خود را حفظ کنیم.

وی با اشاره به مشکلات بخش‌های آموزش و ترویج صنایع دستی می‌گوید: تاکنون آموزش‌هایی که در حوزه صنایع دستی ارائه می‌شد، بیشتر عمومی بوده است نه هدفمند.

حاجی شیزری از تلاش سازمان متبوعش برای هدفمند شدن آموزش‌ها خبر می‌دهد و می‌گوید: تاکنون طرح آموزش هدفمند را برای ۹۶۰۰ نفر از هنرمندان که برای تولید نیاز به آموزش‌های اولیه ندارند، اجرا کرده‌ایم. این افراد در ضمن خدمت آموزش هایی در دو بخش عمومی و تخصصی می‌بینند. مثلاً در بخش عمومی با قوانین مالیاتی و گمرکی آشنا می‌شوند تا در معاملات کمتر دچار مشکل شوند و در بخش تخصصی در خصوص تکنیک‌های تولید و رفع موانع تأمین مواد اولیه آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند.

علی حاجی شیزریدر همین زمینه تصریح می‌کند: هدفمند کردن آموزش‌ها به افزایش تولید و بهره‌وری و همچنین پایین آمدن هزینه‌های تولید منجر می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به نقش تبلیغات و گفتمان سازی در ترویج صنایع دستی، می‌گوید: در مبحث ترویج مهم‌ترین مشکل ما بحث تبلیغات و گفتمان سازی است. تاکنون صنایع دستی جایگاه چندانی در رسانه نداشته است؛ البته بتازگی صدا و سیما، خبرگزاری‌ها و مطبوعات در این زمینه به ما کمک می‌کنند و مسائل و موضوعات صنایع دستی را پوشش خبری می‌دهند که اگر بتوانیم این ارتباط را بیشتر کنیم آن وقت می‌توانیم در بحث گفتمان سازی هم به پیشرفت‌هایی برسیم. اگر گفتمان‌سازی و فرهنگ سازی خوب اتفاق بیفتد دیگر مردم خود به خود با صنایع دستی آشنا می‌شوند و بیشتر از آن استقبال می‌کنند.

وی همچنین ایجاد خانه صنایع دستی در تهران را در راستای ترویج صنایع دستی می‌داند و می‌گوید: این خانه صرفاً برای نمایش نیست بلکه دیزاین خانه هاست و در همه المان‌ها و مصنوعات آن صنایع دستی به کار رفته است تا مخاطبان ببینند صنایع دستی در چه بخش هایی از زندگی شان قابل استفاده است.

وی در خاتمه از اجرای طرح اعطای نشان «ستاره صنایع دستی» یا ستاره فیروزه‌ای به هتل‌ها و تأسیسات گردشگری در آینده نزدیک خبر می‌دهد و می‌گوید: در راستای اشاعه و ترویج صنایع دستی به هتل‌ها و تأسیسات گردشگری که در طراحی محل خود از صنایع دستی استفاده کرده باشند، علاوه بر ستاره که نشان برند و کیفیت در دنیاست نشان ستاره صنایع دستی یا ستاره فیروزه‌ای اعطا می‌شود و در این صورت از دارندگان نشان، حمایت‌هایی خواهد شد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۱۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اصفهان با محوریت کارخانه عظیم و تاریخی ریسباف در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نمایشگاه ایران اکسپو به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی شد.
امیر کرم‌زاده، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف را یکی از مهمترین و زیباترین بنا‌های صنعتی و تاریخی کشور معرفی کرد وافزود: مقرر است این کارخانه به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.
نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ درتهران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری به‌منظور نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازار‌های بین‌المللی است که در این دوره از نمایشگاه، غرفه اصفهان به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان با رویکرد و ارائه زنجیره ارزش‌های راهبردی به‌ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.
دراین رویداد همچنین بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری به‌ویژه ۱۲ طرح برتر گردشگری در غرفه اصفهان معرفی شد.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌های توسعه گردشگری با ۶ استان تهران، یزد، فارس، کرمان، قم و خراسان رضوی به‌منظور تعامل و همفکری بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها در این نمایشگاه منعقد شد.

دیگر خبرها

  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است