Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > محیط زیست - یک شرکت بریتانیایی قصد دارد ششمین نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان را در ایران بسازد.

نیو صدر: انتشار گازهای گلخانه‌ای توسط سوزاندن سوخت‌های فسیلی تاکنون پیامدهای مرگباری را برای انسان و کره زمین داشته است؛ دمای زمین در حال افزایش پیدا کردن است و این می‌تواند منجر به تغییرات زیادی در چرخه‌های زیست محیطی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل ایران به همراه بیش از 150 کشور دیگر حدود 2 سال پیش در پاریس به طور داوطلبانه متعهد شدند که هر کدام به میزان مشخصی میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند، ایران هم در این توافقنامه متعهد شد که در صورت لغو تحریم‌ها میزان انتشار خود را 12 درصد کاهش می‌دهد.

برای کاهش میزان انتشار یک راه کوتاه وجود دارد؛ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به جای سوخت‌های فسیلی. از میان انرژی‌های سبز ایران پتانسیل ظرفیت زیادی در انرژی‌ خورشیدی دارد و به نظر می‌رسد دولت قصد دارد برای رسیدن به اهداف توافقنامه‌ پاریس از انرژی‌های خورشیدی استفاده کند.

حدود ۱۰ روز پیش حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در لندن از برگزاری مراسم امضای قرارداد ساخت نیروگاه بزرگ خورشیدی 600 مگاواتی توسط شرکت بریتانیایی کوئرکس در ایران خبر داده بود.

در این رابطه دیگو بیازی مدیرعامل و موسس شرکت کوئرکس در مصاحبه‌ای با خبرآنلاین از جزئیات این پروژه در ایران گفت. شرکت او برق بیش از 100 هزار خانه را در اروپا توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌کند و ایران اولین پروژه این شرکت در خارج از اروپا است.

مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید:

آقای بیازی، در ابتدا کمی از شرکت خودتان به ما بگویید؟ چه تجربیاتی در زمینه انرزی خورشیدی در گذشته داشته‌اید؟

این شرکت در سال 2010 تاسیس شده است و از آن زمان پیشرفت زیادی داشته‌ایم و الان یکی از فعال‌ترین شرکت‌ها در زمینه انرژی خورشیدی در اروپا هستیم.

ایران اولین کشوری خارج از اروپا است که شرکت کوئرکس در آن سرمایه‌گذاری می‌کند، چرا ایران؟

کمی قبل از اینکه تحریم ها تمام شوند چند سرمایه‌گذار خارجی از ما خواستند که به ایران و بازار انرژی تجدیدپذیر در این کشور توجه کنیم، آنها از ما خواستند که شرایط را برای سرمایه‌گذاری در بازار انرژی تجدیدپذیر در ایران ارزیابی کنیم پس ما برای سرمایه‌گذارانمان چنین فرصتی را فراهم کردیم.

پتانسیل ایران را در استفاده از انرژی‌های خورشیدی چگونه می‌بینید؟

ایران پتانسیل فوق العاده‌ای برای توسعه انرژی خورشیدی دارد و برنامه دولت این است که میزان زیادی از برق تولید شده را توسط انرژی خورشیدی به دست بیاورد، پس فکر می‌کنم ایران برنامه دارد در بلند مدت انرژی‌های تجدیدپذیر را جایگزین منابع سنتی انرژی کند.

از جزئیات ساخت این نیروگاه بگویید، این پرژه کی شروع می‌شود و انجام آن چه مدت طول می‌کشد؟

نیمه اول سال 2018 ساخت و ساز این پروژه شروع می‌شود و بین 2.5 تا 3 سال طول می‌کشد تا نیروگاه ساخته شود. در رابطه با مکان ساخت این نیروگاه گزینه‌های مختلفی داریم و هنوز انتخابی نکرده‌ایم اما انتخاب ما به میزان آب، نوع خاک خاک و قابل دسترس بودن شبکه ملی توزیع برق ارتباط دارد پس الان گزینه‌های مختلفی در مناطق مختلف داریم و باید مطالعات خود را تمام کنیم تا منطقه مشخصی را برای ساخت نیروگاه انتخاب کنیم. میزان سرمایه گذاری روی پروژه بیش از 600 میلیون یورو برآورد می‌شود، هنوز عدد دقیقی در این رابطه نداریم و قرار است این نیروگاه ششمین نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان باشد و ظرفیت آن حدود 600 مگاوات است.

آیا برای ساخت این نیروگاه از تکنولوژی‌های جدیدی از خارج از کشور استفاده می‌کنید؟

تا جایی که بتوانتیم از تکنولوژی و وسایل داخلی ایران استفاده می‌کنیم، چون اگر در ایران از وسایل داخلی استفاده شود میزان تعرفه تشویقی افزایش پیدا می‌کند و هزینه ها پایین می آید.

همانطور که می‌دانید ایالت متحده تهدید کرده است که ممکن است از توافق هسته‌ای خارج شود، اگر چنین اتفاقی بیافتد چه تاثیری روی سرمایه گذاری شرکت شما در ایران دارد؟

ما داریم کاری که سرمایه گذاران از ما می‌خواهند را انجام می‌دهیم ولی بر اساس چیزهایی که خوانده‌ام و چیزهایی که از بازار می‌فهمم ایران نمی‌خواهد از برجام خارج شود، پس تا وقتی ایران به تعهدات خودش در این توافق پایبند بماند اروپایی ها هم به آن پایبند می‌مانند. آقای ترامپ می‌تواند خواهان خروج از توافق هسته‌ای باشد ولی این توافق توسط چند گروه مختلف امضا شده و باید توسط گروه‌های دیگر اجرا شود.

آیا برنامه بلندمدتی هم برای همکاری با ایران در زمینه انرژی تجدیدپذیر دارید؟

ما فکر می‌کنیم این یک فرصت خوب برای سرمایه‌گذارن است تا بازار انرژی تجدیدیپذیر را در ایران ارزیابی کنیم و امیدواریم این پروژه شروعی باشد تا در آینده به تعداد جدی تری در ایران پروژه داشته باشیم. فکر می‌کنیم اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود ایران می‌تواند برای سرمایه‌گذاران منطقه‌ای جذاب باشد. قرار است به زودی دفتر شرکت کوئرکس را در تهران افتتاح کنیم و این نیت ما را در تحکیم موقعیتمان را در ایران نشان می‌دهد که ما می‌خواهیم برای مدت طولانی و نه برای یک دوره‌ی زمانی کوتاه، در ایران حضور داشته باشیم.

47237

کلید واژه‌ها : انرژی خورشیدی - انرژی تجدیدپذیر - گرمایش جهانی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۲۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است

علیرضا خدابنده مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در راستای ابلاغیه وزارت نیرو مبنی بر نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق چاه‌های کشاورزی، نصب این نیروگاه‌ها را به عنوان اولین استان و پیشرو در این طرح آغاز کرد.

او افزود: مدیریت بار در روز‌های اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در استان خراسان رضوی است، در این راستا دارندگان چاه‌های کشاورزی می‌توانند با مراجعه به ادارات برق شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام برای دریافت پنل‌های خورشیدی اقدام کنند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی ادامه داد: یکی از استان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی است و تاکنون هزار و ۱۲۱ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۱۰.۵ مگاوات در استان نصب شده است.

خدابنده بیان کرد: برنامه امسال نیز نصب حدود ۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی ویژه مشترکان در خراسان رضوی است.

او تصریح کرد: به این منظور مقرر شده است با هدف انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت‌های نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، کمیته راهبری این نهضت در هر شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روز‌های پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار گردد.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی تاکید کرد: با اجرای نهضت نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی گامی موثر در جهت کاهش ناترازی‌های تابستان و تولید پایدار محصولات کشاورزان عزیز برداشته تا رضایت این قشر ایثارگر نیز تأمین شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال