Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان دارالقرآن کریم با اعلام اینکه تا پایان امسال، ادغام اتحادیه و تشکل‌های قرآنی را انجام می‌دهیم، گفت: ما از مسئولان هیئت‌های مذهبی انتظار داریم به فعالیت‌های قرآنی توجه بیشتری کنند، چرا که هیئت‌های مذهبی یک ظرفیت عظیمی دارند و ما می‌توانیم برای ترویج و پیشبرد برنامه‌های قرآنی از آن‌ها بهره بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مهدی قره‌شیخلو پیش از ظهر سه‌شنبه (۱۱ مهرماه) در نشست خبری که برای تشریح فعالیت‌های این سازمان در نیمه اول سال جاری با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) اظهار کرد:‌ ما در معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان برنامه‌های مختلفی داشته‌ایم که از جمله آن‌ها مشارکت در طرح ۱۴۵۱ بوده است که در این طرح از دفتر موسسات قرآنی و مردمی برای توسعه فعالیت‌های موسسات قرآنی استفاده کرده‌ایم و با تربیت ۶۰ هزار نفر در این طرح مشارکت داشته‌ایم.

وی ادامه داد: همچنین از دیگر فعالیت‌های ما برگزاری ۱۰۰ کارگاه سبک زندگی قرآنی است که این کارگاه‌ها با حضور ۱۷۰۰ نفر برگزار شده است و ما در این کارگاه‌ها از مربیانی برای ترویج سبک زندگی اسلامی استفاده کرده‌ایم و در حدود ۶۰ نفر از خواهران و برادران در نخستین دوره این طرح شرکت کرده‌اند.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم تصریح کرد: ما در کل کشور ۵۶۰ کارشناس امور قرآنی داریم که از این تعداد ۳۰۰ نفر آن‌ها جذب نیرو شده‌اند و یکی از اقدامات ما ارتقاء سطح کارشناسان امور قرآنی است که بر همین اساس ابلاغیه‌هایی را به سازمان‌ها داده‌ایم و در حدود ۵۰۰ نفر از کارشناسان امور قرآنی در دوره‌های آموزشی که سازمان برگزار کرده حضور داشته‌اند و ۱۶۸ نفر هم امسال در دوره ارتقاء سطح کارشناسان قرآنی شرکت کرده‌اند.

قره‌شیخلو یادآور شد: برگزاری اردوهای استعدادهای درخشان از دیگر فعالیت‌های این سازمان است که در سال‌های گذشته برای ۱۰۰ نفر این اردوها به صورت متمرکز برگزار شد و امسال نیز به صورت استانی این طرح اجرا می‌شود و در حدود ۱۳۰۰ نفر از نوجوانان هشت تا ۱۸ ساله در این دوره شناسایی و حضور یافته‌اند. اواخر تابستان هم پنج اردوی منطقه‌ای با حضور نوجوانان و از طرف سازمان دارالقرآن برگزار شد.

وی یادآور شد: ۴۸ دوره تربیت آموزشیار روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم برای پرسنل نیروی انتظامی برپا شد و ما در این دوره درصدد خودکفایی پرسنل نیروی انتظامی برای برگزاری برنامه‌های مختلف قرآنی بودیم. در نیمه نخست سال جاری نیز ۱۳۷ مجوز برای ۱۳۷ دوره تخصصی در استان‌ها برگزار شد و با برگزاری این دوره‌ها ۱۴۵۰ گواهی‌نامه صادر شد.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم ادامه داد: ما در معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی حدود ۲۵۰۰ روحانی مستقر داریم که امسال به صورت هدفمند یکسری فعالیت‌هایی را برای آن‌ها در نظر گرفتیم تا سطح قرآنی آن‌ها ارتقاء پیدا کند. در سال جاری ۱۰۰۰ نفر را در این طرح تحت پوشش قرار دادیم. در حوزه معاونت پژوهشی فعالیت‌های قرآنی نیز باید بگویم که هنوز سهم قرآن در فضای اطلاع‌رسانی‌ها محدود است. ما با شناسایی نقاط ضعف و قوت می‌توانیم ابزاری را در اختیار دستگاه‌ها قرار بدهیم تا از این طریق فعالیت‌های قرآنی در سطح جامعه ارتقاء پیدا کند.

قره‌شیخلو افزود: ما در حوزه معاونت پژوهش و در فضای اطلاع‌رسانی در شش ماه نخست سال جاری یک جلد کتاب «روش‌های سلبی آموزش قرآنی» توسط عبدالعزیز کریمی، کتاب «صداسازی در هنر معنوی» تلاوت جهانبخش فرجی، کتاب «مبانی سبک زندگی قرآنی» تألیف اصفهانیان و «درسنامه حفظ موضوعی قرآن» که توسط حسین تقی‌پور نوشته شده بود، چاپ و منتشر شد.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های معاونت ارتباطات و امور استان‌های سازمان دارالقرآن گفت: ما طبق سال‌های گذشته طرح «با قرآن در زلال اعتکاف» را برگزار کردیم که ۲۱۹۹ مسجد را در این طرح تحت پوشش قرار دادیم و ۴۰۲ هزار و ۱۹۹ نفر در این طرح شرکت کردند. ما در برنامه اعتکاف در کنار برنامه‌های ختم قرآن اصلاح قرائت سوره‌های نماز را نیز در دفترچه‌هایی داشتیم که آن‌ها را در بین مردم توزیع کردیم. همچنین توزیع سوره حجرات نیز از دیگر اقدامات ما در این سازمان بود.

رئیس سازمان دارالقرآن افزود: ۱۱۲ هزار و ۷۱۲ نفر در مسابقات ایام اعتکاف شرکت کردند و از این تعداد ۴۵ هزار و ۶۶۱ نفر به سوالات دفترچه پاسخ دادند و به قید قرعه جوایزی به آن‌ها اهدا شد. در ماه مبارک رمضان نیز محافل قرآنی در ۱۰ هزار و ۱۴۹ نقطه از کشور به صورت جزءخوانی اجرا شد و در این ماه در حدود ۱۰ تن قرآن فرسوده جمع‌آوری شد که شامل ۳۰۰۰ جلد قرآن و نهج‌البلاغه بود. از این تعداد ۲۰۰۰ جلد قابل استفاده بود که در مناطق محروم توزیع شد.

قره شیخلو تأکید کرد: در ایام ماه مبارک رمضان ۷۰۰۰ جلد قرآن چاپ و در مناطق محروم توزیع شد. همچنین از تلاوت حامد ولی‌زاده نیز رونمایی شد که در حدود ۱۰۰۰ نسخه از این قرائت در کشور توزیع شد و ما در نیمه نخست سال ۹۶ از برترین‌های استان‌های سال گذشته که در فعالیت‌های قرآنی حضور چشمگیری داشتند، تقدیر کردیم. همچنین امسال هم گروه ارزیابی و عملکرد استان‌ها را داریم که در پایان سال فعالیت‌های قرآنی تمام استان‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: در سال گذشته دستگاه‌های مختلفی با سازمان مشارکت و همکاری داشته‌اند و بر همین اساس ما توانستیم ترویج برنامه‌های قرآنی را در هیئت‌های مذهبی داشته باشیم و تأکید ما این است که از هیئت‌های مذهبی برای توسعه برنامه‌های قرآنی استفاده زیادی داشته باشیم چرا که هیئت‌های مذهبی یک ظرفیت عظیمی دارند و ما می‌توانیم برای پیشبرد فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی از آن‌ها استفاده کنیم.

رئیس سازمان دارالقرآن تأکید کرد: ما آماده همکاری و حمایت از هیئت‌های مذهبی هستیم که بخواهند در امور و فعالیت‌های قرآنی مشارکت داشته باشند و در برنامه‌های سازمان حدود ۴۰۰ هیئت را در اولویت قرار داده‌ایم تا در آن‌ها برنامه‌های قرآنی اجرا شود. راه‌اندازی مجمع خیران قرآنی در برخی از استان‌ها از دیگر فعالیت‌های سازمان دارالقرآن در نیمه اول سال جاری بود و امیدواریم با تشکیل آن فعالان قرآنی حضور بیشتری را در مجامع و محافظ کشور داشته باشند.

قره‌شیخلو تأکید کرد: امسال دوازدهمین دوره آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآنی در حال برگزاری است که در این طرح ۵۸ هزار و ۶۳۷ نفر شرکت کردند که به ۵۷۶۰ نفر مدرک اعطا شده است. ادغام اتحادیه و تشکل‌های قرآنی نیز از امسال آغاز شده است چرا که ما در این رابطه مشکلات زیادی داشتیم و تاکنون فعالیت‌های قرآنی ۲۵ استان ادغام شده‌اند و شش استان باقی مانده هم تا پایان مهر فعالیت قرآن آن‌ها ادغام می‌شود و پس از آن ادغام اتحادیه کشوری قرآن را داریم تا از این طریق بیشتر و بهتر بتوانیم در عرصه فعالیت‌های قرآنی گام برداریم.

در پایان این نشست از آرم جدید سازمان دارالقرآن کریم رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

علیرضا پناهیان در همایش سالیانه هیات‌های رزمندگان سراسر کشور گفت: وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مشهد مقدس دنبال شد.

علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه می‌خواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیئت نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیئات چه برنامه‌هایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که می‌دانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث می‌شود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک می‌کند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئت‌ها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیئت بگوید که من فقط سینه زنی می‌کنم و به شعار سال کاری ندارم، هیئت سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه می‌نشیند و سینه می‌زند. سوال اساسی این است که آیا هیئت باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیئت کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.

این خطیب با طرح یک پرسش صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند اما این موضوع شکل نمی‌گیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیئت‌ها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقص‌های گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند اما هیئت ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ می‌زنند.

پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید می‌کنم که وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیئت فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیئت‌ها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.

وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه می‌آورد. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیئت است. دقت داشته باشید که هیئت ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیئت را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم.  

جبلی: تحقق شعار سال را دنبال می‌کنیم

او ضمن برشمردن ویژگی‌های مدیر هیئت گفت: هیئت باشکوه آنی نیست که 10 هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید اما همه‌شان با هم زندگی کنند و رفیق باشند.  مدیر هیئت موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود می‌آورد. مدیر هیئت موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل می‌کند؛ با همه رفاقت می‌کند و نمی‌گذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیئت باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیئت باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیئت خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیئتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیئت نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.

وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیئت رزمندگان از شبکه سراسری گسترده‌ای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیئت رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیئتی‌ها جا انداختن زندگی تعاونی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • روش‌های جدید در تبلیغات دین به معنای کمرنگ شدن روش‌هایی سنتی تبلیغ نیست
  • شهرک بازیافت در قم احداث می شود
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • پلیس پیشگام در بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانونمندی