Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار فارس گفت: سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در استان را دارند، نباید با مشکل تامین زمین مواجه باشند بلکه باید با یک همت و تلاش جمعی مشکلات فراروی سرمایه گذاران رفع شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از شیرازه، اسماعیل تبادار در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به گزارش مدیران درخصوص اقتصاد مقاومتی گفت: گزارشات ارائه شده در این جلسه، نوید بخش آینده خوبی برای استان در حوزه اقتصاد مقاومتی خواهد بود که جا دارد از زحمات همه گذشتگان تقدیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار فارس تدوین راهبرد اصلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری و تاکید رئیس جمهور بر عملی کردن آن و انتخاب معاون اول رئیس جمهور به عنوان فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی را نشان از اهمیت بالای آن دانست و افزود: اجرای دقیق بندهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی به عنوان یک تکلیف برای همه وزرا و استانداران متناسب با ظرفیت ها و قابلیت های هر استان بوده و دولت مصمم بر اجرای این کار بزرگ می باشد چرا که با انجام آن زمینه رونق اقتصاد، رفاه عمومی و اشتغال که یکی از نگرانی های جامعه می باشد، فراهم خواهد شد.

او توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه را یکی از بندهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: در کنار توسعه کارآفرینی مشارکت مردمی نیز نقش آفرینی خواهد کرد و یکی از مولفه های مهم در امر توسعه کارآفرینی جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی می باشد.

از دانشگاهیان برای دانش‌بنیان کردن اقتصاد استفاده شود

تبادار دانش بنیان کردن اقتصاد را از دیگر بندهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و ابراز داشت: باید متناسب با ظرفیت‌های بالای استان در حوزه های مختلف بویژه در حوزه علم و فناوری و بهداشت که دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شیراز با داشتن حدود دو هزار نفر نیروی تراز اول علمی به عنوان پیشگامان این عرصه به شمار می روند، در امر دانش بنیان کردن اقتصاد برنامه ریزی جدی شود.

استاندار فارس گفت: محور قراردادن رشد بهره‌وری در اقتصاد جزء بندهای اقتصاد مقاومتی بوده و همه سازمانها، دستگاهها و مراکز علمی و فناوری باید با ارایه راهکارهای علمی و کاربردی، بهروه‌وری در حوزه ماموریت خود را ارتقا دهند.

نماینده عالی دولت در استان فارس بر درون زا و برون گرا بودن اقتصاد مقاومتی تاکید و اظهار کرد: در راستای تکیه داشتن بر درون زا بودن، باید ظرفیت شناسی کنیم و این ظرفیت باید در کوچکترین روستا تا کلان شهر سنجش شود و زمینه اشتغال متناسب با آن ظرفیت ها فراهم گردد و برای برون گرا بودن نیز در کنار استفاده از ظرفیت های موجود از تکنولوژی های نوین نیز باید استفاده شود.

اختصاص اعتبارات برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام

استاندار فارس به صادراتی بودن محصولات تولیدی اشاره کرد و گفت: در کنار توجه به تولید، صادرات نیز باید قوت بگیرد و زمینه صادرات فراهم شود.

وی گفت: اعتبارات استانی و ملی محدود بوده و باید همین اعتبارات محدود نیز به تکمیل پروژه های نیمه تمام در استان اختصاص یابد.

استاندار فارس بر لزوم بهره گیری از منابع بانکی و ظرفیت بنگاههای اقتصادی تاکید کرد و افزود: در راستای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی بانکها باید تسهیلات خود را در اختیار افراد اهل کار و فن قرار دهند که نتیجه و بازخورد مطلوبی در تولید داشته باشند.

اشتغال پایدار رصد شود

نماینده عالی دولت در استان فارس کاهش نرخ بیکاری استان را مطلوب دانست و افزود: برای کاهش نرخ بیکاری استان تلاش های بسیاری انجام شده و باید مداوم بررسی شود که آیا اشتغال ایجاد شده پایدار هستند یا خیر چرا که رصد کردن و صیانت از ظرفیت موجود کمتر از ایجاد یک کار جدید نخواهد بود.

تبادار گفت: تاکنون رتبه استان در بحث اقتصاد مقاومتی مناسب بوده است و اگر این رتبه پائین بیاید، حتماً مقصر بنده هستم، بنابراین ضرورت تلاش بیشتر در این عرصه احساس می‌شود.

نرخ بیکاری در فارس به ۹.۸ درصد رسید

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی فارس هم در این جلسه گفت: نرخ بیکاری فارس در بهار سال جاری ۹.۸ درصد شد و به جایگاه پنجم کشور رسیدیم.

ساسان تاجگردون با اشاره به اقدامات انجام شده در سال گذشته افزود: ۱۲ برنامه مشخص مد نظر گرفته شد که ۱۱ برنامه بومی شد .۱۳۱ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع برگزار شد که جذب منابع ۱۲۲ درصد، مشکلات ۸۴۱ واحد بررسی و ۴۸۲ واحد مبلغ ۶۳۳ میلیارد تومان دریافت کردند.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی فارس تصریح کرد: در بخش جذب سرمایه گذار نیز مشکلات بیش از ۱۵۰ پروژه برطرف شد و تسهیلات ارزی به ۱۰۲۱ میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی انجام شد و شهر سلامت با ۲۵ هزار میلیارد تومان مشغول به کار شد.

او با بیان اینکه ۱۲ طرح با رقم ۱۵۵ میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری گرفتند، گفت: کشفیات کالای قاچاق نیز موفقیت های فراوانی داشتیم و از طرفی برای ملی و مردمی کردن پروژه ها نیز فعالیت های زیادی شده و بخش عمده ای از پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی واگذار شد.

تاجگردون تاکید کرد: نرخ بیکاری در فارس به رتبه ۲۱ سال ۹۴ به رتبه ۱۳ کشور رسید و نرخ بیکاری در سال گذشته به ۱۱.۴ رسید و بهار ۹۶ نیز نرخ حدود ۹ درصد است و رتبه ۵ کشور را داریم.

160 واحد صنعتی در سال جاری باید نوسازی شود

یدالله رحمانی، معاون اقتصادی استاندار فارس گفت: ۵۱ درصد مشکلات صنایع در کارگروه تسهیل رفع شده است و حدود ۱۶۰ واحد صنعتی باید در سال جاری نوسازی و بازسازی شود.

او با بیان اینکه دغدغه ما این است که روند پرداخت تسهیلات به خوبی سال گذشته نیست اما مشکلات موجود برداشته شده است، گفت: در کمیته جذب نیز جلسات مختلف برگزار شد و ۲۷ فرایند اصلی جذب سرمایه گذار در استان انجام شده و باید جواب استعلامات طی ۲ هفته داده شود.

رحمانی تصریح کرد: آزاد راه شیراز به اصفهان از ۲۳ درصد به ۶۵ درصد پیشرفت رسید که کاهش زمان سفر و مصرف سوخت شاخصه این پروژه است که سال ۹۷ افتتاح خواهد شد.

معاون اقتصادی استاندار فارس با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت را شاهد بودیم و تجهیزات و نوسازی ماشین آلات کشاورزی نیز افزایش پیدا کرد، گفت: بهره برداری از منابع آبی با استفاده از کنترهای هوشمند و پر کردن چاه‌های غیر مجاز طی ۲ سال ۳.۷ میلیون متر مکعب صرفه جویی آب را شاهد بودیم.

رحمانی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز کشت گلخانه ای و آبیاری تحت فشار مدنظر قرار دارد و کشت گلخانه ای باید طی ۱۰ سال به ۷ هزار هکتار برسیم و کشت گیاهان دارویی ۵ برابرشده و کلزا ۴ برابر کشت می شود.

عدم واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران آنان را فراری داد

بابک دائی، مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان فارس هم با تشریح برنامه‌های این دستگاه برای جلب 15 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در سال 96، اظهار کرد: سهم استان فارس در سال جاری از جذب سرمایه گذاری خارجی کشور، ۵۵۵ میلیون دلار است که ۶ برنامه برای جذب آن مد نظر گرفته شده است.

او با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای جذب سرمایه‌ها و مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاری در استان فارس، خاطرنشان کرد: عدم واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران، باعث شده که آنان از استان فارس فراری شوند و سرمایه خود را به نقاط دیگر ببرند.

دائی تصریح کرد: شناسایی و به روزرسانی فرصت های سرمایه گذاری، جلسه با دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی، برگزاری همایش های بین المللی و بازاریابی های قوی و ظرفیت سازی جلب سرمایه گذار خارجی مد نظر قرار دارد.

او با اشاره به اقدامات مناسبی که در مرکز خدمات سرمایه گذاری فارس انجام شده و طی آن ۱۵ نماینده تام الاختیار در این مرکز مستقر شدند، گفت: ۱۶۱ فرصت سرمایه گذاری شناسایی شد که ۲۱ درصد سهم صنعت و معدن، ۲۵ درصد گردشگری و... است که ۵۰ فرصت مطالعات امکان سنجی انجام شده است.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان فارس گفت: طی ۶ ماه اول بسته حمایتی و تشویقی تنظیم شده است و پروژه های نیمه تمام شناسایی شد که ۲۵۰ پروژه در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.

او ادامه داد: در جذب سرمایه گذار و ارائه مجوز طی ۶ ماه اول ۸۵۰ میلیون دلار بوده که بیش از ۸ برابر افزایش داشته است و برای سال جاری پیش بینی ۲.۵ میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری را مد نظر قرار داده ایم.

منابع طبیعی به سرمایه‌گذاران زمین نداده است

فیروز تکاور مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس نیز در پاسخ به اظهارات دائی مدیرکل امور اقتصاد و دارایی، اظهار داشت: زمین‌های اداره شهرسازی یا در محدوده شهر بوده یا حریم حساب‌ شده و اگر زمین به سرمایه‌گذاری واگذار نشده، حتماً در محدوده منابع طبیعی بوده است که اگر این زمین‌ها در اختیار کارگروه‌های مربوطه قرار گیرد، طرح تصویب آن در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۵۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله _ علیرضا رأفتی: بگذارید اول قصه را با یک جوک بی مزه، حتی چند دهه قدیمی‌تر از گروه‌های خانوادگی، شروع کنیم. همان حکایتی که احتمالاً شنیده‌اید: مردی که در ساحل نشسته بود و داشت یک سطل ماست را می‌ریخت توی آب دریا! گفتند: «چی‌کار می‌کنی؟»؛ گفت: «دوغ درست می‌کنم.»؛ گفتند: «نمی‌شه!»؛ گفت: «ولی اگه بشه چی می‌شه!»

دو دهه‌ای می‌شود که دنیا روی کسب و کارهای نوآور کوچک، اسم «استارت‌آپ» را گذاشته است. مفهومی که از دل ایالات متحده آمریکا شکل گرفت و حتی می‌شود آن را برد در پوشه «رؤیای آمریکایی»: «بنیان‌گذارانی که یک ایده خلاقانه، قدری پول، پشتکار فراوان و مهارت کافی دارند و با هم جمع می‌شوند در گاراژ یک خانه و یک محصول بر پایه اینترنت را می‌سازند که دنیا را تکان می‌دهد و ظرف چند سال تبدیل‌شان می‌کند به ثروتمندترین انسان‌های روی زمین!» این تعریفی اغراق‌آمیز است که مخاطب از مفهوم خلق استارت‌آپ گرفته بود.

کم کم رویدادهایی مثل Startup weekend در سراسر دنیا، و از اوایل دهه نود در ایران خودمان، شکل گرفتند که صاحبان ایده می‌آمدند و برای سرمایه‌گذاران خطرپذیر ایده‌ها یا محصولات اولیه‌شان (MVP) را ارائه می‌دادند.

چرا سرمایه‌گذار خطرپذیر؟ چون پذیرفته که در سرمایه‌گذاری استارت‌آپی قرار است ۹۰ درصد مواقع زیان بدهد و ۱۰ درصد سود کند. سرمایه‌گذاری خطرپذیر به یک معنی نوعی از سرمایه‌گذاری است که شرکت یا شخص، سرمایه‌گذاری‌اش را روی یک ایده یا محصولی که تا به حال به آن شکل در بازار جهان یا آن منطقه نبوده انجام می‌دهد.

هم نبود ذهنیت واقعی از بازار و هم نداشتن برآورد درست از کارکرد محصول ریسک را بالا می‌برد. برای همین هم احتمال ۹ شکست از ۱۰ سرمایه‌گذاری اصطلاح رایجی بین این سرمایه‌گذاران است. اما در صورت نتیجه‌دهی محصول و بازار، سودی که از برد یکی از ۱۰ سرمایه‌گذاری به جیب سرمایه‌گذار می‌رود، تمام ۹ شکست قبلی را پوشش می‌دهد. این شکل از سرمایه‌گذاری دانش کافی مدیریتی، شناخت بازار، فناوری و محصولات بر پایه فناوری را می‌طلبد که غالباً سرمایه‌گذاران و مشاوران‌شان این دانش را دارند و بی‌گدار به آب نمی‌زنند.

اما نمای بیرونی این سرمایه‌گذاری‌ها و بنیان‌گذاری‌ها برای تماشاگری که دانشی در این زمینه ندارد، همان دوغ کردن دریا با یک سطل ماست است! شیوه‌ای که بسیاری از کسانی که فکر می‌کنند صاحب ایده‌هایی هستند که می‌تواند دنیا را تکان دهد هم با آن درگیرند. رویدادهای ارائه طرح و محصول به سرمایه‌گذار پر است از نوجوانان و جوانانی که فکر می‌کنند خلاقانه‌ترین ایده دنیا را دارند و استراتژی‌شان برای به ثمر رسیدن محصول این است: «اگه بشه چی می‌شه!»

شاید بشود گفت بخشی از این نگاه به استارت‌آپ برمی‌گردد به همین نوع نگاه به مسئله «موفقیت»؛ موفقیت قبلاً در فرهنگ ما کنار مفهوم «رستگاری» قرار می‌گرفت و برای رسیدن به آن مجموعه‌ای از تلاش‌های مادی و معنوی نیاز بود و منابع مورد رجوع هم مجموعه‌ای از کتاب‌ها و سخنانی از دل مذهب و ادبیات بودند. حالا اما موفقیتی که نوجوان و جوان امروزی می‌شناسد، ورقی است که از دل همان پوشه رؤیای آمریکایی بیرون آمده و مخاطب آن، در کتاب‌ها و سخنرانی‌های انگیزشی به دنبالش می‌گردد. کتاب‌ها و سخنرانی‌هایی که بسیاری‌شان نه پایه روان‌شناسی دارند، نه ادبیات و نه هیچ حوزه تخصصی دیگر! تنها حرف‌های قشنگی‌اند که می‌توانند چند روزی یک نوجوان را ساعت ۵ صبح از خواب بیدار کنند که دنیا را عوض کند!

اما با این وجود، نمی‌توان آثار بعضی اساتید مدیریت یا روان‌شناسی که به این شیوه نوشته شده و در این دسته قرار گرفته اما واقعاً مبنای علمی دارد را نادیده گرفت. در یکی از همین آثار استیون کاوی، نویسنده و تاجر آمریکایی جمله‌ای دارد که به نظر برآمده از تجربه بی‌نظیر در کسب و کار است: «با یک پایان‌بندی در ذهن‌ت، شروع کن!»

مسئله بیشتر جوانانی که در رویدادهای استارت‌آپی می‌خواهند با ایده‌هاشان دنیا را عوض کنند این است که حتی برای همان ایده‌ای که فکر می‌کنند فوق‌العاده است یک «پایان» خوب یا بد در نظر ندارند. به همین خاطر است که حتی بسیاری از مدیران استارت‌آپی در کشورمان خودشان و کسب و کارشان را یک هویت واحد می‌دانند که بی هم هیچ‌اند و قرار نیست هیچ وقت از هم جدا شوند. تا کی؟ لابد الی الابد!

چندی پیش خبر خروج برادران محمدی (بنیان‌گذاران دیجی‌کالا) از این شرکت و فروش سهم‌شان رسانه‌ای شد اما به سرعت مهر تکذیب روی‌ش خورد. مدتی قبل‌تر البته شاهد خروج میلاد منشی‌پور (مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار تپسی) از ترکیب سهام‌دار و بعد از مدیرعاملی این شرکت بودیم. اتفاقی که تلنگری برای زیست‌بوم استارت‌آپی کشور بود و نمونه خوبی برای اینکه بتوان گفت: «کسب و کار هم می‌تواند مثل یک فیلم سینمایی خوب، پایان‌بندی مناسب داشته باشد.»

شرکت سرمایه‌گذاری گلرنگ با مبلغی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان ۷۰ درصد سهام تپسی را از سهام‌داران خرید. البته درصد بسیار کمی از این سهام متعلق به بنیان‌گذاران حقیقی بود اما همان درصد کم هم در ۲ هزار میلیارد تومان عددی می‌شود که می‌تواند تحقق همان رؤیای استارت‌آپی اوایل دهه ۹۰ در ایران باشد.

در نمونه بزرگ خارجی این اتفاق که زمان زیادی هم از آن نگذشته، مالک تسلا و اسپیسX سهام عمده توئیتر را از سهام‌داران‌ش با ارزش چند ده میلیارد دلاری خرید. پولی که از این فروش سهام نصیب جک دورسی (هم‌بنیان‌گذار توئیتر) شد، ۹۷۸ میلیون دلار بود.

پشت برادران محمدی و میلاد منشی پور ایرانی و جک دورسی خارجی، هزاران هزار جوان هستند که در مرحله ایده یا اجرا شکست خورده‌اند و رویای‌شان محقق نشده است. اما حالا که نمونه‌هایی از خروج موفق از کسب و کار را در کشورمان می‌بینیم، بد نیست به این هم توجه کنیم که چه‌قدر از آن هزاران هزار شکست‌، واقعاً مبنای علمی و حساب‌شده‌ای برای موفقیت داشته‌اند؟ اصلاً چه‌قدر از موفقیت‌های فعلی که می‌بینیم «پایان‌بندی» مناسب خواهند داشت؟

کد خبر 6087769

دیگر خبرها

  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • انتقاد تند یک امام جمعه از واگذاری تیم استقلال به هلدینگ خلیج فارس /چرا سرمایه این هلدینگ خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود /این خیانت است
  • ترکیب جدید هیئت مدیره پرسپولیس: صددرصد بانکی
  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید
  • پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم/ ستاره خلیج فارس بورسی می‌شود
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟