Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- عصرایران در یادداشتی آورده است:در واقع، طرف ایرانی نه مرزبانی کردستان عراق، بلکه مرزبانی دولت بغداد را به رسمیت خواهد شناخت.

رضا غبیشاوی در یادداشتی در عصرایران آورده است:مقامات دولت مرکزی عراق از اعزام هوایی گروه هایی از مرزبانی به ایران و ترکیه برای برعهده گرفتن کنترل مرزهای مشترک کردستان عراق با همسایگان خبر داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همزمان پارلمان کردستان عراق و کابینه این منطقه، با سپردن کنترل گذرگاه های مرزی به دولت مرکزی عراق مخالفت کرده اند.

حال سووال اینجاست که نیروهای مرزبانی دولت مرکزی عراق چگونه می توانند کنترل گذرگاه های مرزی در کنترل کردستان عراق را در اختیار خود بگیرند.

دو راه برای این موضوع متصور است.

راه نخست اینکه نیروهای دولت مرکزی عراق با استفاده از خاک ایران و ترکیه، با اقدام نظامی و با استفاده از زور، کنترل گذرگاه های مرزی را از دست نیروهای کردستان بگیرند.

این اتفاق بعید است چرا که منجر به برخورد نظامی می شود که می تواند زمینه ای برای جنگ میان دولت مرکزی عراق و کردستان از یک سو و از سوی دیگر زمینه ساز تنش نظامی میان ایران و ترکیه با کردستان عراق خواهد بود.

پس این راه به کنار می رود.

راه دوم اینکه از طریق مذاکره یا تهدید، کردستان عراق، کنترل گذرگاه های مرزی را تحویل نیروهای دولت مرکزی عراق دهد که این وضعیت نیز با توجه به شرایط فعلی، منجر به نتیجه نمی شود.

اما راه سومی هم وجود دارد.

اینکه ایران و ترکیه، در ساختمان گذرگاه های مرزی خود با کردستان عراق، بخشی را به مرزبانی دولت مرکزی عراق اختصاص بدهند و نظر آنها را به عنوان طرف صالح و نماینده رسمی کشور عراق به رسمیت بشناسند.

در این وضعیت، افرادی که از گذرگاه مرزی کردستان عراق خارج می شوند قبل از ورود به گذرگاه مرزی ایران، باید تایید بخش مرزبانی دولت مرکزی عراق را دریافت کنند.

به عنوان مثال در صورتی که مرزبانی دولت مرکزی عراق، اجازه خروج ندهد ایران نیز به این تصمیم احترام می گذارد و مانع از خروج این افراد می شود.

در چنین شرایطی مرزبانی دولت مرکزی عراق مستقر در ساختمان گذرگاه مرزی ایران می تواند مانع از ورود و خروج کالا و افراد به کردستان عراق شود و افراد تحت تعقیب را نیز بازداشت و از طریق هوایی به بغداد منتقل کند.

در واقع، طرف ایرانی نه مرزبانی کردستان عراق، بلکه مرزبانی دولت بغداد را به رسمیت خواهد شناخت.
در نتیجه ایران تنها اجازه خروج افراد و کالاهایی از کردستان عراق را خواهد داد که مرزبانی دولت بغداد مجوز خروج آنها را صادر کند.

با این اقدام هم از برخورد نظامی بر سر کنترل گذرگاه های کردستان عراق دوری شده و هم اینکه در عمل، دولت مرکزی عراق، کنترل این گذرگاه های مرزی را در اختیار خود می گیرد.

کردستان عراق با ایران دارای 4 گذرگاه مرزی و با ترکیه دارای یک گذرگاه مرزی(ابراهیم خلیل الله) است.

دولت عراق می گوید که به دست گرفتن کنترل مرزها یک تکلیف قانونی است.

مقامات نظامی ایران نیز قبل از این گفته اند که از اعمال حاکمیت و استقرار مرزبانی و نیروهای دولت مرکزی عراق در گذرگاه های مرزی کردستان عراق حمایت و به این اقدامات کمک می کنند.

همین اتفاق در مرزهای کردستان عراق با ترکیه هم اتفاق خواهد افتاد.

با این اتفاق برای نخستین بار از سال 1991 تاکنون، دولت بغداد، کنترل همه مرزهای عراق را در دست خواهد گرفت.

در حال حاضر مرزبانی کردستان عراق کنترل مرزهای این منطقه با ایران و ترکیه را در دست دارد.

کردستان عراق تنها منطقه فدرالی جهان است که نیروهای دولت مرکزی، کنترل مرزهایش را در دست ندارند بلکه نیروهای کردستان این مسوولیت را برعهده دارد.

ایران، ترکیه و عراق قبل از این در هماهنگی از پیش اعلام شده مرزهای هوایی کردستان عراق را بستند و ضمن اعمال تحریم هوایی علیه کردستان عراق، این منطقه را تحت محاصره هوایی قرار داده اند.

البته دولت مرکزی اجازه داده است همچنان پروازهای داخلی میان کردستان عراق و دیگر شهرهای این کشور ادامه داشته باشد.

خبرآنلاین/10مهر96
اول*علیرضافرجی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۶۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت

رئیس کل گمرک ایران و حسن حمود حسانی مشاور وزارت مالیه و رئیس کل گمرک عراق ضمن توافقات جدید گمرکی میان دو کشور بر تسهیل تجارت تاکید کردند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،رئیس کل گمرک ایران و حسن حمود حسانی مشاور وزارت مالیه و رئیس کل گمرک عراق ضمن توافقات جدید گمرکی میان دو کشور بر تسهیل تجارت تاکید کردند.

رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری 5 استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌کند.

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند.

رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود 17 میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد.

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را یادآور شد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد.

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار کرد:  موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند. 

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد.

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • حمله مسلحانه به هنگ مرزی کردستان؛ یک سرباز به شهادت رسید/ عکس
  • تیراندازی به برجک مرزبانی در کردستان؛ شهادت ۱ سرباز و جراحت ۳ تن
  • واکنش فرمانده انتظامی کردستان به شهادت نیروی مرزبانی
  • فرمانده انتظامی کردستان شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه را تسلیت گفت
  • جزئیات جدید از شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه + تصویر
  • جزئیات نحوه شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه
  • «فرزین بلیان» مقتدرانه در برابر اشرار مسلح ایستادگی کرد
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی