Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - گمرک ايران اعلام کرد: مجموع تجارت خارجي ايران در نيمه نخست امسال با 6 درصد رشد به 44 ميليارد و 139 ميليون دلار رسيد.

به گزارش ايرنا از گمرک جمهوري اسلامي ايران، در کارنامه عملکرد تجارت خارجي نيمه نخست امسال که روز سه شنبه منتشر شد، آمده است: ارزش صادرات غيرنفتي ايران در شهريور ماه امسال نسبت به مرداد ماه 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

75 درصد بهبود يافت و واردات کالا به ايران در سومين ماه از فصل تابستان نسبت به ماه دوم 1.12 درصد کاهش داشت.
بر اين اساس، حجم تجارت خارجي ايران در سال‌جاري تا ابتداي مهر ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد بزرگ‌تر شده است.
همچنين در شش ماهه اول سال‌جاري تشريفات گمرکي 75 ميليون و 830 هزار تن کالا در گمرکات کشور به طور حتم به صورت الکترونيکي و با کنترل کامل به روش هوشمند انجام شده که از اين مقدار 17 ميليون و 195 هزار تن سهم واردات و 58 ميليون و 635 هزار تن سهم کالاهاي صادراتي غيرنفتي بود.
مجموع ارزش صادرات و واردات ايران در مدت يادشده به 44 ميليارد و 139 ميليون دلار رسيد که اين رقم 6 درصد بيشتر از مدت مشابه سال 1395 است. مجموع تجارت خارجي ايران در شش ماهه نخست سال گذشته 41 ميليارد و 674 ميليون دلار بود.
اين گزارش مي‌افزايد: در شش ماهه اول سال‌جاري به ميزان 23 ميليارد و 595 ميليون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 15.37 درصد افزايش نشان مي‌دهد. اين رقم در ماه گذشته 16.49 درصد بود که عمده‌ترين دلايل افزايش واردات به خودرو و قطعات منفصله خودرو، کالاهاي سرمايه‌اي و برخي کالاهاي اساسي مربوط مي‌شود.
همچنين در مدت يادشده متوسط قيمت کالاهاي وارداتي کشورمان به ازاي هر تن به يک هزار و 372 دلار افزايش يافت که در مقايسه با پارسال 6.85 درصد افزايش داشته است.
مجموع صادرات غيرنفتي ايران در شش ماهه اول سال‌جاري به 20 ميليارد و 544 ميليون دلار رسيد که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل به ميزان 3.20 درصد کاهش داشته است؛ اين رقم در ماه گذشته 4.95 درصد بود.
در شهريور ماه سال‌جاري صادرات پتروشيمي و با يک روند افزايشي نسبت به شش ماهه سال گذشته 1.31 درصد افزايش يافت و 7 ميليارد دلاري شد؛ با اين حال تجارت خارجي ايران با کاهش صادرات ساير کالاها و ميعانات گازي همراه بوده است.
در بخش ساير کالاها گرچه شاهد بهبود نسبت به پنج ماهه قبل بوده‌ايم، اما 5.47 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت که البته اين رقم در مرداد ماه 9.30 درصد بود.
در بخش صادرات ميعانات گازي هم شاهد افت 5.16 درصدي بوده‌ايم و همچنين متوسط قيمت هر تن کالاي صادراتي نيز در مدت يادشده به 350 دلار رسيد که 1.16 درصد افزايش داشت.
در مجموع وضعيت بهتري در بخش صادرات غيرنفتي نسبت به شش ماهه اول سال‌جاري حاکم شده به نحوي که صادرات کالاهاي ايراني به چين در شش ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته 7 درصد افزايش يافته است.
در بازار عراق هم عملکرد بهتري داشتيم و رشد 5.47 درصدي ثبت شد. صادرات غيرنفتي ايران به کره جنوبي هم با افزايش 12.86 درصدي همراه شد و تنها شاهد افت 17.10 درصدي صادرات کشورمان به امارات متحده عربي و 6.52 درصدي به هند بوده‌ايم.
** عمده‌ترين کالاهاي صادراتي
اقلام عمده صادراتي کشورمان در مدت يادشده به ترتيب شامل ميعانات گازي به ارزش 3 ميليارد و 521 ميليون دلار، پلي‌اتيلن گريد فيلم با 750 ميليون دلار، پروپان مايع شده به ارزش 686 ميليون دلار، ساير روغن‌هاي سبک و فرآورده‌ها به جز بنزين با 638 ميليون دلار و متانول با 593 ميليون دلار بوده است.
** اقلام عمده وارداتي
اقلام عمده وارداتي در شش ماهه سال‌جاري نيز به ترتيب شامل برنج با 996 ميليون دلار، ذرت دامي به ارزش 799 ميليون دلار، وسايل نقليه موتوري با حجم سيلندر 1500 تا 2000 سي سي به ارزش 582 ميليون دلار، قطعات منفصله جهت توليد خودروي سواري با 551 ميليون دلار و لوبياي سويا با 456 ميليون دلار بوده است.
** عمده‌ترين خريداران کالاهاي ايراني
عمده‌ترين خريداران کالاهاي ايراني در شش ماهه سال‌جاري به ترتيب شامل چين به ارزش 4 ميليارد و 313 ميليون دلار، عراق با 3 ميليارد و 180 ميليون دلار، امارات متحده عربي با 2 ميليارد و 953 ميليون دلار، جمهوري کره با 2 ميليارد و 64 ميليون دلار و هند با يک ميليارد و 337 ميليون دلار بوده است.
** کشورهاي عمده صادرکننده کالا به ايران
کشورهاي عمده صادرکننده کالا به ايران در مدت يادشده به ترتيب شامل کشورهاي چين با 5 ميليارد و 696 ميليون دلار، امارات متحده عربي با 4 ميليارد و 8 ميليون دلار، ترکيه با يک ميليارد و 678 ميليون دلار، جمهوري کره با يک ميليارد و 517 ميليون دلار، هند با يک ميليارد و 355 ميليون دلار بوده است.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با کانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام**9186*2025*خبرنگار: هما همت خواه*انتشار: ليلا جودي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۷۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین

رئیس کل بانک مرکزی از ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین امسال خبر داد و گفت: این به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی در جلسه هیئت دولت اعلام کرد: نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به 24 درصد کاهش یافته بود، در فروردین به 23 درصد رسیده است. 

او تأکید کرد: نرخ رشد پول نیز که سال گذشته 33 درصد بود، تا 16 فروردین امسال به 16 درصد کاهش یافته است. 

فرزین البته این را هم گفت که در فروردین امسال میزان دارایی‌های ارزی کشور حدود 200 میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت 200 میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • تجارت ایران و هند با رشد ۵ درصدی به ۳۷۷ میلیون دلار رسید
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه