Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز – صبح امروز، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به صحن شورای شهر تهران رفت و طی سخنانی، نکات مهمی در مورد تهران و شهرسازی آن بیان کرد. در ادامه مهم ترین سخنان آخوندی را که از خلاصه ای از گزارش «ایلنا»ست را می خوانید.

شورای شهر تهران باید از ظرفیت پایتختی تهران دفاع کنند

در مقاطعی دولت مرکزی پایتخت بودن تهران را مورد بازنگری قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
قاعدتاً اعضای شورای شهر تهران باید بتوانند از ظرفیت تهران به عنوان پایتخت دفاع کنند.به طور قطع پایتخت بودن تهران سودها و هزینه‌هایی برای این کلانشهر دارد.

ظرف 50 سال، جمعیت اطراف تهران 5 برابر رشد کرد

قانون ما را موظف کرده است که امکان جمعیت‌پذیری پایتخت را مورد بازنگری قرار دهیم و مطالعاتی درباره منطقه شهری تهران انجام داده‌ایم که پیشنهاد می‌کنم اعضای شورای شهر تهران و کرج از یافته‌های این مطالعات استفاده کنند.در سال 1345، جمعیت شهر تهران چیزی حدود 2 میلیون و 980 هزار نفر بوده و در پیرامون شهر تهران یعنی کرج نهایتاً 40 هزار نفر سکونت داشتند.در طرح جامع شهر تهران مصوبه سال 45 پیش‌بینی می‌شد که جمعیت شهر تهران به پنج و نیم میلیون نفر در سال 70 برسد که این جمعیت در عمل به 6.3 میلیون نفر رسید اما موضوع مهم این بود که جمعیت پیرامون تهران به 8 میلیون نفر افزایش پیدا کرد به این معنا که ظرف 25 سال به جمعیت تهران 2.5 میلیون نفر و به پیرامون آن 2.6 میلیون نفر اضافه شد. هر چند که جمعیت‌پذیری شهر تهران تقریباً مطابق با طرح جامع بود اما افزایش جمعیت پیرامون آن فارغ از هرگونه طرحی انجام شد و این روند تا سال 1395 ادامه پیدا کرد.تاکید دارم که تفکیک تهران و البرز یک خطای سیاسی و استراتژیک غیر قابل بازگشت است. چرا که هنوز جمعیت بین این دو منطقه سیال است و تفکیک این دو منطقه نتوانست جلوی این ارتباطات جمعیتی را بگیرد.در 25 سال گذشته جمعیت تهران از 6.3 میلیون نفر به 8.7 میلیون نفر رسید. یعنی 2 میلیون و 400 هزار نفر به جمعیت تهران اضافه شد اما آمار قابل توجه این است که جمعیت تهران و پیرامون آن به 16 میلیون نفر افزایش پیدا کرد. یعنی دربازه زمانی سال‌های 45 تا 95 در ظرف 50 سال جمعیت شهر تهران 3 برابر اما جمعیت پیرامون آن به 5 برابر رسید.

فقط مردم 4 بخش تهران در منطقه سکونت خود، اشتغال دارند

در این مجموعه شهری، 46 بخش وجود دارد که تنها در چهار بخش آن به اندازه ساکنان منطقه اشتغال وجود دارد. مردم مابقی 42 بخش برای اشتغال باید از سکونتگاه خود خارج شوند.

ورود و خروج 530 هزار دستگاه خودرو از تهران در روز

روزانه چیزی حدود یک میلیون و 250 هزار نفر از پیرامون وارد تهران می شوند که همین جمعیت در پایان روز از تهران به منطقه سکونت خود برمی‌گردند.طبق آمار، روزانه 530 هزار دستگاه خودرو وارد تهران و از تهران خارج می‌شود.رشد اقتصادی در تهران، 27 درصد بیش از میانگین ملی بوده است و قاعدتاً هرجا که رشد اقتصادی دارد جاذب جمعیت است.

صدور 760 هزار پروانه ساختمانی در شهر تهران طی 82 تا 92

در بازه زمانی سال‌های 82 تا 92، حدود 760 هزار پروانه ساختمانی در شهر تهران صادر شد.در این بازهزمانی سالانه چیزی حدود 200 هزار پروانه ساختمانی در شهر تهران صادر شده است و اگر متوسط خانوار را 3.3 میلیون بگیریم مفهوم این است که در شهر تهران برای بیش از 2 میلیون نفر جمعیت‌پذیری پروانه ساختمانی صادر شد.آیا در واقعیت جمعیت شهر تهران رشد داشت؟ در پاسخ باید بگوییم خیر.در حال حاضر باید در تهران 3.3 میلیون واحد مسکونی وجود داشته باشد یعنی در حال حاضر تهران باید برای بیش از 10 میلیون نفر ظرفیت جمعیت‌پذیری داشته باشد.

فروش تراکم دیگر مشتری ندارد

در حال حاضر جمعیت منطقه تهران و پیرامون آن شامل استان البرز حدود 16 میلیون نفر است.برآورد ما این است که جمعیت منطقه شهری تهران بزرگ تا سال 1400 به 19 میلیون نفر می‌رسد.افق جمعیتی پیش‌بینی شده برای تهران 10.5 میلیون نفر است که اگر مدیریت شهری تخلفی در اداره شهر نداشته باشد نهایت جمعیت‌پذیری تهران 12.5 میلیون نفر خواهد بود.شهرفروشی از این پس بازاری نخواهد داشت. پیش از این هم درسال‌های 93 تا 95 فروش تراکم در تهران بدون مشتری بود.

منطقه 1 تهران، 30 هزار خانه خالی دارد

در حال حاضر در تهران 500 هزار خانه خالی وجود دارد. تنها در منطقه یک تهران بیش از 30 هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد.

هیچ کس با جدایی کرج از تهران مخالفت نکرد

شهرداری‌ها علاقه‌مند نیستند از دولت محلی حرف بزنند چرا که ریسک تامین مالی را نمی‌خواهند بپذیرند.وقتی کرج را از تهران جدا کردند مقامات مسئول در تهران هیچ واکنشی نشان ندادند چرا که دولت محلی وجود نداشت که بگوید این تفکیک چه بلایی بر سر تهران می‌آورد.در حال حاضر در این منطقه، 22 شهرستان، 46 بخش و 61 شهر وجود دارد که اگر این روند ادامه پیدا کند تا 20 سال آینده، تقسیمات خردتری خواهیم داشت به این معنا که 46 بخش به 72 بخش تبدیل شود و به جای 22 شهر، 44 شهرستان داشته باشیم. در حال حاضر 1200 آبادی در این منطقه وجود دارد به این معنا که 1200 مرجع صدور پروانه ساختمانی در حال فعالیت است و به همین دلیل در 50 سال گذشته جمعیت این منطقه از 3 میلیون به 16 میلیون رسیده است چرا که اراضی این منطقه تحت کنترل هیچ شهرداری نبوده و معمولاً به صورت تصرفی خانه‌سازی می‌شده است.اگر به این فهم مشترک نرسیم این تهدید وجود دارد که 13 هزار هکتار از اراضی و منابع تهران از بین برود و در آن خانه‌سازی انجام شود.

تهران تحمل رشد 20 درصدی مصرف آب را ندارد

اگر همین روند پیش برود در آینده با بحران آب در تهران مواجه خواهیم شد.اگر در این 13 هزار هکتار خانه‌سازی انجام شود میزان مصرف آب که در حال حاضر 4.8 میلیون مترمکعب در روز است به 5.9 میلیون مترمکعب می‌رسد و این یعنی رشد 20 درصدی آب.تهران اساساً امکان رشد 20 درصدی مصرف آب را ندارد.

باید به فکر مالیات محلی باشیم

در دوره‌ای قیمت زمین در تهران به دلیل تمرکز جمعیت به بالای 20 میلیون تومان رسید که اگر می‌توانستیم کیفیت زندگی در حومه شهر و زیرساخت حمل و نقلی آن را افزایش دهیم سوداگری به این حد نمی‌رسید.به طور قطع باید به فکر مالیات محلی برای اداره شهر تهران باشیم.

احیای بافت فرسوده، راهکار مشکلات تهران است

در حال حاضر چیزی حدود 2200 هکتار بافت تاریخی، 2هزار بافت میانی فرسوده، 1700 هکتار بافت حاشیه‌ای پیرامونی با کیفیت پایین در شهر تهران وجود دارد.در حالی که آمار معاملات در بنگاه‌ها نشان می‌دهد که 65 درصد معاملات به خانه‌های زیر 70 متر اختصاص دارد اما شهرداری تهران پروانه‌های ساختمانی با میانگین بالای 100 متر را صادر می‌کرد.معتقدم بافت فرسوده تهران راهکار تمام این مشکلات است و تمام مطالعات نشان می‌دهد ظرفیت درون شهر پاسخگوی تمام این سوالات به وجود آمده است.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۹۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران

به گزارش همشهری آنلاین،‌ مهرداد بذرپاش با یادآوری این‌که خط راه‌آهن در منطقه ۱۷ تهران سال‌های گذشته به‌دلیل ایجاد آسایش و امنیت به زیر زمین منتقل شد، اظهار کرد: پس از این اقدام چند موضوع از جمله ایمنی تونل احداث شده، تهویه مناسب تونل، روشنایی کافی تونل و امکان تخلیه سریع مسافران هنگام بحران مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس توافق شرکت راه آهن و شهرداری تهران مقرر شد زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود. در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب‌سازی، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده رو شد که هم اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده روها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به این‌که اختلاف نظرهایی در خصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد: در خصوص حریم‌هایی مسیر راه آهن باید تصمیم گیری شود، در حریم ۱۷ متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تسهیل‌گری‌هایی انجام شود.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷ متر در محدوده ۳۰ متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است. منتظر تایید هیأت وزیران هستیم که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد.

بذرپاش ادامه داد: در صورت تصویب هیئت وزیران، محدوده ۳۰ متری از حریم ۱۷ متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی را پیدا می‌کنند. این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت و ساز خواهند یافت.

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده سیاست‌های اصلی دولت است، توضیح داد: ۱۳ هزار پلاک در منطقه ۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به عنوان پلاک فرسوده هستند و در صورت موافقت هیئت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود.

بذرپاش گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می شود که گشایش خوبی برای شهر تهران خواهد بود.

کد خبر 847207 منبع: تسنیم برچسب‌ها مهرداد بذرپاش خبر مهم مسکن

دیگر خبرها

  • (تصاویر) زندگی در بافت فرسوده کرمانشاه
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • دولت سیزدهم برای مناطق جنوبی تهران چه برنامه هایی دارد؟ | نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران