Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@01:34:42 GMT

موضع گیری صربستان علیه اتحادیه اروپا

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۱۴۳۷

موضع گیری صربستان علیه اتحادیه اروپا

بلگراد - ایرنا - صربستان در واکنش به موضع کمیسیون اروپا در باره غیرقانونی بودن همه پرسی استقلال کاتالونیای اسپانیا و مقایسه نکردن این منطقه با کوزوو، از رعایت نشدن یکسان حقوق بین المللی برای همه کشورها، به شدت انتقاد کرد.

به گزارش ایرنا، آلکساندر ووچیچ رئیس جمهوری صربستان پس از انتشار بیانیه کمیسیون اروپا در خصوص غیرقانونی بودن همه پرسی کاتالونیا، نشست مشورتی با آنا برنابیچ نخست وزیر و اعضای دولت این کشور حوزه بالکان تشکیل داد که در آن تصمیم گرفته شد، نخست وزیر این کشور با حضور در بروکسل مقر اتحادیه اروپا، نامه ای به مقامات این نهاد تحویل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته برنابیچ، در این نامه سئوالاتی مطرح شده و خواهان پاسخ مقامات اروپایی در بروکسل به این سئوالات خواهد شد.
وی افزود که به همراه ریاست جمهوری از کمیسیون اروپا به مناسبت موضع این نهاد اروپایی مبنی بر اینکه مورد کاتالونیا و کوزوو را نمی توان مقایسه کرد، این سئوال را مطرح خواهد کرد که آیا برای اتحادیه اروپا، قانون بین المللی جداگانه ای اعمال می شود و یا اینکه حقوق بین المللی دیگری وجود دارد که برای دیگر کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند، اجرا می شود.
برنابیچ اضافه کرد که در دهم و یازدهم اکتبر (18 و 19 مهر ماه) طبق تاریخ از قبل تعیین شده به بروکسل سفر خواهد کرد و سئوالات مطرح شده را ارائه می دهد و تاکید کرد که این نامه که در آن سئوالاتی مطرح شده است، در اختیار همه کشورهایی قرار خواهد گرفت که کوزوو را بعنوان کشوری مستقل به رسمیت نشناخته اند.
وی اشاره کرد که در آن نامه از کشورهایی که استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته اند، سپاسگزاری شده است و افزود: به آنها می گوئیم که چنین اقدامی چقدر مهم بوده و با این کار نشان داده اند که حقوق بین المللی را باور دارند و از آن دفاع می کنند.
ووچیچ رئیس جمهوری صربستان نیز در این مورد در جمع خبرنگاران در بلگراد با مطرح کردن این پرسش که تفاوت کاتولونیا و کوزوو چیست، گفت: چرا اتحادیه اروپا استقلال کوزوو را بدون برگزاری همه پرسی به رسمیت شناخته، اما همه پرسی ایالت کاتالونیا را غیر قانونی خوانده است.
وی همچنین این پرسش را مطرح کرد که چطور 22 کشور عضو اتحادیه اروپا با ندیده گرفتن قوانین اروپایی، اعلام یک جانبه استقلال کوزوو را به رسمیت شناختند.
رئیس جمهوری صربستان، اطلاعیه کمیسیون اروپا را مبنی بر غیرقانونی بودن همه پرسی استقلال کاتالونیا، دلیلی بر وجود معیارهای دوگانه در سیاست جهانی توصیف کرد.
ایویتسا داچیچ معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه صربستان نیز در این رابطه در جمع خبرنگاران در بلگراد تاکید کرد که این کشور از تمامیت ارضی و حاکمیت اسپانیا، شدیدا حمایت می کند.
به گفته وی، مساله کنونی در اسپانیا مانند مساله کوزوو در صربستان، اقدام یکجانبه است که با قانون اساسی و دولت مرکزی مطابقت ندارد و چنین حرکتی نقض قوانین بین المللی به شمار می رود.
وی همچنین به طرح کوزوو در خصوص اعلام یک جانبه استقلال اشاره کرد و هشدار داد که اتفاقی که برای صربستان رخ داد، ممکن است برای هر کشوری در جهان پیش بیاید.
وزیر امور خارجه صربستان تصریح کرد: اگر قانون بین المللی وجود نداشته باشد، پس هیچکس از ما حفاظت نمی کند و همه مسائل به علاقه قدرت های بزرگ بستگی دارد.
اسپانیا یکی از پنج کشور عضو اتحادیه اروپا است که اعلام یکجانبه استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته است.
پارلمان کوزوو در فوریه 2008 (بهمن 1386) بطور یکجانبه استقلال این منطقه را از صربستان اعلام کرد. بلگراد با ادعای این که کوزوو استان جنوبی صربستان است، استقلال آن را نپذیرفته است.
کاتالونیا بخشی خودمختار با هفت میلیون و 523 هزار نفر جمعیت در شمال شرقی اسپانیا واقع است که روز یکشنبه گذشته برای دست یافتن به استقلال از دولت مرکزی، همه پرسی برگزار کرد. این منطقه به لحاظ مالی، بانکی و امور بندری، مهم ترین بخش خودمختار اسپانیا به ‌شمار می‌رود و نزدیک به 20 درصد تولید ناخالص ملی اسپانیا در آن صورت می گیرد. جدایی‌خواهان کاتالونیا معتقدند جدایی این ایالت از دولت مرکزی به سود آن خواهد بود، چرا که 27 درصد صادرات اسپانیا از این منطقه است و مقصد 25 درصد گردشگران اسپانیا نیز این ایالت می باشد. آنان همچنین معتقدند سهمی که کاتالونیا از دولت مرکزی می‌گیرد، 15 میلیارد یورو کمتر از سهمی است که به خزانه دولت مرکزی می‌پردازد.
اروپام**436**1486**ناشر: محسن شریفی**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ائتلاف چند کشور علیه ایران | تصمیم ضدایرانی گروه هفت مشخص شد

به گزارش همشهری آنلاین نشست بروکسل، اولین نشست ۲۷ رهبر ملی اتحادیه اروپا از زمان عملیات «وعده صادق» ایران در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری تهران در دمشق و بیش از شش ماه از گذشت جنگ میان رژیم صهیونیستی علیه غزه برگزار می‌شود.

سران اتحادیه اروپا بدون در نظر گرفتن تحریکات صهیونیست‌ها، عملیات ۱۳ آوریل ایران را محکوم و بر تعهد خود به «امنیت» رژیم صهیونیستی تاکید کردند و از همه طرف‌ها خواستند از تنش‌های بیشتر از جمله در لبنان جلوگیری کنند.

براساس اعلام روابط عمومی کل سپاه، نیروی هوا فضای سپاه شنبه و یکشنبه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از مستشاران کشورمان در سوریه، از جمله با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد به اهدافی درون سرزمین‌های اشغالی واکنش نشان داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه شماره ۲ خود با اشاره به انهدام اهداف نظامی مهم ارتش تروریستی صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و هشدار به دولت تروریستی آمریکا نسبت به هرگونه پشتیبانی و مشارکت در ضربه به منافع ایران، تاکید کرد: هرگونه تهدید آمریکا و رژیم صهیونیستی از مبدأ هر کشوری با پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به منشأ تهدید مواجه می‌شود.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه وزیران گروه هفت آمده است: «ما متعهد می‌شویم که برای تضعیف توانایی ایران برای دستیابی، تولید یا انتقال تسلیحات، هماهنگی نزدیک داشته باشیم.»

«شارل میشل» رئیس اجلاس سران هم در اظهاراتی ضد ایرانی گفت: «احساس می‌کنیم انجام هر کاری برای منزوی کردن ایران بسیار مهم است. تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی، شرکت‌های فعال در تولید پهپاد و موشک را هدف قرار خواهد داد.»

«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان هم گفت مهم است که تل‌آویو «با حمله گسترده خود پاسخ ندهد.»

ایتالیا قبل از مذاکرات گروه ۷ به طور جداگانه به نفع تحریم‌ها علیه تامین‌کنندگان تسلیحات مرتبط با حمله به رژیم صهیونیستی و همچنین کسانی که در پشت حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ بودند، صحبت کرد.

از سوی دیگر آلمان، فرانسه و چندین کشور اتحادیه اروپا به دنبال توسعه طرحی هستند که به دنبال محدود کردن عرضه پهپادها به روسیه و همچنین محدود کردن رسیدن موشک و سایز تجهیزات به دست گروه‌های مقاومت در منطقه غرب آسیا شود.

بلژیک از اعمال تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران ایران حمایت کرد، اما شولتس گفت این امر مستلزم بررسی‌های قانونی بیشتر است. دیپلمات ارشد اتحادیه هم گفته است که این کار تنها در صورتی ممکن است که یک نهاد ملی در اتحادیه اروپا به این نتیجه برسد.

کد خبر 845338 برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد
  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه پهپادی ایران اعمال می‌کند
  • بازی مجدد اتحادیه اروپا با مهره سوخته تحریم‌ها علیه ایران
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • طرح گروه ۷ برای محدود کردن برنامه موشکی و پهپادی ایران
  • ائتلاف چند کشور علیه ایران | تصمیم ضدایرانی گروه هفت مشخص شد
  • ایتالیا: اتحادیه اروپا بر سر تحریم ایران به اجماع رسیده است
  • بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • اتحادیه اروپا : غزه مثل سطح ماه شده ؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست