Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - روزنامه هفت صبح: انتخابات سال 2016 آمريکا زمان دردناکي براي بسياري از آمريکايي ها بود. اثر آن به حدي شديد بود که روانشناسان همچنان درباره اضطراب پس از انتخابات، با وجود آنکه ماه ها از آن زمان گذشته، صحبت مي کنند. همه آن اضطراب ها و خستگي ها کجا شکل گرفتند؟
بسياري شبکه هاي اجتماعي را بابت نتايج انتخابات سرزنش کردند و بر اين عقيده بودند که نحوه انتشار اخبار درست و جعلي در اين اتفاق موثر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه هاي اجتماعي و نقش آن در انتشار اخبار سياسي قابل چشم پوشي نيست و اين نقش را نه مي توان ناديده گرفت و نه مي توان از خستگي هاي ناشي از آن رهايي يافت. اما اين تنها تغييري نيست که در نقش شبکه هاي اجتماعي رخ داده است.
جمعيت شناسي شبکه هاي اجتماعي در حال تغيير است. نوجوانان از فيسبوک مهاجرت کرده اند و بسياري اصلا به اين شبکه ملحق نمي شوند چرا که والدين آنها از کاربران آن هستند. در سال 2016 تعداد کاربران، ارتباطات کاربران نيز به انتشار اخبار و الگوهاي رفتاري تقليل پيدا کرده است.
جين ديويس، موسس شبکه اجتماعي «کپشور» به نکات جالبي درباره تغييراتي که شبکه هاي اجتماعي در سال 2017 و سال هاي بعد خواهدداشت اشاره کرده است؛ در ادامه تعدادي از آنها را مرور مي کنيم.
1. يکي از اولين شبکه هاي اجتماعي فرنداستر بود. اين شبکه اجتماعي همانطور که از نامش پيداست با هدف نگهداري از دوستي ها ساخته شده بود. به همين ترتيب ماي اسپيس و فيسبوک شکل گرفتند. البته آنها کمي پيشرفت کردند و به برند شخصي توجه بيشتري نشان دادند و درواقع تلاش کردند تا يک گام فراتر از دوستي گذاشته و به رويدادهاي جاري زندگي افراد و جامعه ملحق شوند. پلتفرم هاي اجتماعي به يک ابزار انتشار براي افراد و شرکت ها تبديل شده اند.

اين موضوع وقتي قصد داشته باشيد موضوع مهمي را با افراد کثيري در ميان بگذاريد، بسيار ارزشمند است. اين ابزارها ديگر کمتر براي انتشار عکس هاي کودکان يا برقراري ارتباط با اعضاي خانواده به شمار مي روند.
2. تاکنون پست ها و مطالبي که افراد در شبکه هاي اجتماعي منتشر مي کردند، به عکس ها، فيلم ها و نوشته ها محدود بود. با پيشرفت تکنولوژي و به دست آمدن امکانات تازه، عطش افراد براي به اشتراک گذاشتن تجربه هاي تازه در اين زمينه ها بيشتر خواهدشد. جين لويس مي گويد: «همان طور که روزي شگفت زده به يک نوار کاست گوش مي کرديم با در دست داشتن تلفن هاي هوشمند اين حس را دوباره تجربه خواهيم کرد.»
3. خدمات حرفه اي پرطرفدار خواهندشد! البته اين يکي کمي ضدبصيرت به شمار مي رود چرا که افراد براي تجربه هايي که در شبکه هاي اجتماعي به دست مي آورند، بايد متحمل پرداخت هزينه شوند. براي تغيير بينش قبلي دو اتفاق رخ خواهدداد. يک، نياز به داشتن يک شبکه شخصي تر، با قابليت ذخيره داستان ها و عکس هاي با کيفيت بالا براي آيندگان، دو، يافتن مکاني به دور از تبليغات دائمي که از جمله مهمترين دلايل فعاليت شبکه هاي اجتماعي حرفه اي يا پرميوم خواهدبود.
4. گوگل پلاس قبلا چيزي شبيه اين را تجربه کرده بود اما به دليل اين که افراد پست هاي اشتباه در گروه هاي مختلف مي ديدند به دلزدگي آنها منتهي شد. اما گروه بندي شبکه هاي اجتماعي دوباره به روي صحنه باز خواهدگشت. بدين ترتيب اگر بخواهيد کسي موضع گيري شما درباره يک موضوع خاص يا حساس را نبيند، مي توانيد آن شخص را در خارج از دايره بحث ها و محتواي مرتبط با آن حوزه خاص قرار دهيد. مثلا اگر محتواي سياسي منتشر مي کنيد، مي توانيد گروهي براي غيرسياسي ها در نظر بگيريد و اين محتواي خود را دور از چشم آنها قرار دهيد.

5. حريم خصوصي و اهميت آن در شبکه هاي اجتماعي از ابتداي شکل گيري آنها وجود داشته است و روز به روزپررنگ تر مي شود. پس بايد انتظار داشته باشيم که شبکه هاي اجتماعي در آينده ايده هاي پيشرفته تري براي حريم خصوصي پروفايل ها داشته باشند.
6. بارها گفته شده است که اينترنت با جوهري نوشته شده که نمي توان آن را پاک کرد و در آينده نيز کاربران ني خواهند آن را از بين ببرند. کاربرها مي خواهند شبکه اجتماعي آنها مانند يک کپسول زمان وجود داشته باشد و زندگي آنها را ضبط کند. سازندگان پلتفرم هاي هوشمند دانسته اند که پست ها نبايد به يک شليک لحظه اي در زمان محدود شود و بعد هم در ظرف چند ثانيه به فراموشي سپرده شود؛ بلکه مي خواهند محتوا چندين چهره داشته باشد و تعاملي باشد که نويسندگان بسياري را در بر گيرد و هر يک از آنها بتوانند داستان خود را بيان کنند.
7. شبکه هاي اجتماعي اصلي و معروف در برابر تغيير مقاومت مي کنند و هم چون ماشين هاي لنگان و آهسته را ه خود را مي پيمايند. مدل هاي آينده پلتفرم هاي پيشين را ديده اند و مي خواهند امور را به يک سطح تازه از موفقيت سوق دهند و به همين دليل براي کشف و گشايش راه هاي تازه آماده اند. آنها راه هاي بسياري براي مديريت مخاطبين، دوست شدن با ديگران، مديريت رابط کاربري و غيره را امتحان خواهندکرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این زن بخاطر نوع لباسش به ۱۱سال زندان محکوم شد

 به گزارش تابناک، اِی‌ال‌کیواس‌تی (سازمان ناظر بر حقوق بشر عربستان که در لندن مستقر است) گفت مناهل عُتَیبی، زن ۲۹ ساله، به دلیل نقض قانون مبارزه با جرایم سایبری از جمله «مخالفت با قوانین مربوط به زنان، مثل نظام سرپرستی مردانه و قانون حجاب»، «مشارکت در چندین هشتگ مخالفت با این قوانین»، «داشتن چندین عکس و کلیپ ویدئویی در لباس‌های نامناسب» در حساب‌ها شبکه‌های اجتماعی و «رفتن به فروشگاه بدون پوشش عبایه، عکس گرفتن از این صحنه، و نشر آن در اسنپ‌چت» با زندان روبرو شد.

دو گروه حقوق بشر حکم ۱۱ سال حبس برای یک مربی تربیت بدنی و فعال حقوق بشر توسط یک دادگاه جرایم تروریستی در عربستان سعودی را محکوم کرده‌اند.
 
به گزارش بی بی سی؛ عفو بین‌الملل و «اِی‌ال‌کیواس‌تی» گفتند که مناهل عُتَیبی، ۲۹ ساله، در اتهامات مرتبط با انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌هایش در فضای مجازی محکوم شده است.
 این‌ها شامل درخواست برای پایان نظام سرپرستی مردان بر زنان و ویدئو‌هایی از خرید رفتن او بدون پوشش اسلامی عبایه است. 
دیپلمات‌های سعودی به سازمان ملل گفتند که او در ارتباط با «جرایم تروریستی» گناهکار شناخته شده است.
 
نمایندگی دولت عربستان در ژنو در نامه‌ای گفت که محاکمه خانم عتیبی با محکومیت او در ماه ژانویه پایان یافت، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

 
در دو سال گذشته ده‌ها نفر، که بسیاری از آن‌ها زن هستند، در ارتباط با پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی در عربستان زندانی شده‌اند.
 
عفو بین‌الملل و اِی‌ال‌کیواس‌تی، که یک سازمان ناظر بر حقوق بشر در عربستان است که در لندن مستقر است، گفتند که خانم عتیبی از حامیان اولیه اصلاحات اجتماعی و اقتصادی بود که محمد بن سلمان بعد از انتخاب شدن به عنوان ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۷ از سوی پدرش، ملک سلمان، اعلام کرد.
 
خانم عتیبی دو سال بعد به شبکه «دویچه وله» در آلمان گفت که احساس می‌کند آزاد است هرچه می‌خواهد بپوشد و دیدگاه‌هایش را بیان کند.
 
او همچنین گفت که رفتار او «بر آنچه ولیعهد گفته استوار است... اینکه من حق دارم نوع پوشش خود را تا زمانی که محترمانه باشد انتخاب کنم.»
 
او در نوامبر ۲۰۲۲ به اتهامات تروریستی بازداشت شد که در میان سرکوب شدید بیان نارضایتی در فضای مجازی بود.
 
اِی‌ال‌کیواس‌تی گفت او ابتدا به نقض قانون مبارزه با جرایم سایبری از جمله «مخالفت با قوانین مربوط به زنان، مثل نظام سرپرستی مردانه و قانون حجاب»، «مشارکت در چندین هشتگ مخالفت با این قوانین»، «داشتن چندین عکس و کلیپ ویدئویی در لباس‌های نامناسب» در حساب‌ها شبکه‌های اجتماعی و «رفتن به فروشگاه بدون پوشش عبایه، عکس گرفتن از این صحنه، و نشر آن در اسنپ‌چت» روبرو شد.
 
براساس نظام سرپرستی مردان بر زنان در عربستان، پدر، برادر، شوهر یا پسر یک زن حق دارند تصمیم‌های مهم را به نمایندگی از او در زمینه ازدواج، طلاق و فرزندان اتخاذ کنند.
 
حکم ۱۱ سال زندان او روز ۹ ژانویه صادر شده بود، اما این حکم تازه در نامه نمایندگی عربستان به دفتر حقوق بشر سازمان ملل - که تاریخ آن ۲۵ ژانویه است - علنی شده است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • (عکس) ژیلا صادقی با این تیپ خفن در خارج سوژه شبکه‌های اجتماعی شد
  • آذری‌جهرمی پاسخ مالک شریعتی را داد
  • این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!
  • از «نیکا» تا «یسنا»
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • شبکه اجتماعی «ایکس» عملکرد دکمه «بلاک» را تغییر می‌دهد
  • این زن بخاطر نوع لباسش به ۱۱سال زندان محکوم شد
  • بازار هیپنوتیزم در شبکه‌های اجتماعی/ هیپنوتیزم چیست و اصلا فایده‌ای هم دارد؟