Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:23:21 GMT

بندر چابهار؛ موتور توسعه اقتصادی کشورهای منطقه

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۶۹۴۸

بندر چابهار؛ موتور توسعه اقتصادی کشورهای منطقه

دهلی نو-ایرنا- صاحبنظران و کارشناسان مسائل شبه قاره معتقدند بندر راهبردی چابهار در آینده می تواند به عنوان موتور اقتصادی ،ایران ،هند و بسیاری از کشورهای منطقه محسوب شود.

به گزارش ایرنا،به عقیده این افراد ،با تکمیل طرح توسعه بندر چابهار و فعال شدن کریدور شمال و جنوب تجار هندی می توانند با استفاده از این مسیر کالاهای خود را با 30 درصد هزینه و وقت کمتر به آسیای میانه ،روسیه و اروپا منتقل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان اقتصادی می گویند با فعال شدن این شبکه های ارتباط دریایی و زمینی بازار 500 میلیونی به روی تجار و بازرگانان جنوب آسیا گشوده می شود.
پایگاه 'ایندین دیفنس نیوز' هند روز چهارشنبه در گزارشی نوشت بندر چابهار ایران طرحی راهبردی برای تقویت تجارت هند با آسیای میانه است.
به عقیده نویسنده ،تجارت هند با آسیای میانه مدت هاست که به دلیل ممانعت پاکستان از دسترسی زمینی هند به آسیای میانه محدود شده است.
در ادامه این مطلب آمده زمانی که بندر چابهار تکمیل شود، هند قادر به رقابت با چین در منطقه خواهد بود.
دکتر 'امیا چاندرا' دبیرمشترک تجارت خارجی در وزارت بازرگانی هند معتقد است کشور های آسیای میانه دارای منابع غنی گاز طبیعی، نفت و اورانیوم است ، بنابراین همکاری در بخش انرژی، بخش مهمی از روابط هند و آسیای میانه را تشکیل می دهد.
وی با اشاره به مسیرهای حمل و نقل و شبکه های ارتباطی هند با کشورهای دیگر می افزاید ایران راحترین راه دسترسی ایران به آسیای میانه است.
به عقیده وی، کشورهای آسیای میانه یک بازار دست نخورده برای کالاهای مصرفی هند است زیرا مصرف کنندگان با ورود هند دیگر مجبور به انتخاب بین کالاهای گرانقیمت غربی و یا ارزان و بی کیفیت چینی نخواهد بود.
چاندارا،قدرت اقتصادی چین را ناشی از صادرات کالا به کشورهای مختلف جهان دانست و تصریح کرد دسترسی به مسیرهای دریایی و خشکی یکی از عوامل موفقیت چین در گسترش بازارفروش محصولات این کشور است.
وی می افزاید:بازار کشورهای آسیای میانه هدفی آسان برای چین و روسیه در غیاب یک مسیر تجاری جایگزین و مطمئن است.
این کارشناس اقتصادی معتقد است در زمانی که ایالات متحده آمریکا به واسطه سیاست های بی هدف و نامشخص 'دونالد ترامپ' در امور سیاسی و تجاری به حاشیه کشیده می شود برقراری روابط تجاری و سیاسی خوب با ایران و آسیای میانه در راستای منافع اقتصادی ،تجاری و سیاسی هند ضروری است.
توافقنامه چابهار سال گذشته در سفر همزمان نخست وزیر هند و رئیس جمهوری افغانستان به ایران میان دهلی، کابل و تهران با اهدافی چون فعال سازی کریدور شمال- جنوب و رونق یافتن برنامه های حمل و نقل میان سه کشور امضا شد.
موقعیت جغرافیایی بندر چابهار در جنوب ایران و در استان سیستان وبلوچستان از اهمیت زیادی برای هند برخوردار است.
این بندر می تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاکستان را برای هند فراهم کند.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۶۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایکوپرس- مهدی رجبعلی با اشاره به این که هایما اس7 پرو، پنجمین محصولی است که سال گذشته و در همکاری با هایما، پروژه بهبود کالیبراسیون با اقلیم ایران برای آن آغاز شد، عنوان کرد: این محصول دارای موتور جدید توربو با تزریق مستقیم (GDI) است که از سال گذشته تا کنون تغییرات کالیبراسیون این محصول در حال انجام است.
وی با اشاره به برنامه‌های ایپکو برای سال جاری، اظهار کرد: از طریق شرکت در نمایشگاه‌های مختلف تلاش می‌شود تا در کنار محصول هایما و تجربه‌ای که از ارایه خدمات مهندسی به این برند کسب شده است، به سایر بازارهای بالقوه ورود کرده و خدمات ارایه کنیم.
 رجبعلی افزود: از سوی دیگر، از سال ۱۴۰۱ تا کنون در ایپکو طراحی و توسعه سامانه مدیریت موتور(EMS)، کالیبراسیون و توسعه رایانه موتور ایران خودرو (IKECU) پیش برده می‌شود؛ در تلاش هستیم تا برای رایانه موتور (ECU) ، سامانه مدیریت الکترونیکی موتور (EMS) و ایرادیابی قوای محرکه نیز بتوانیم بازاریابی مناسبی انجام دهیم.
 مدیرعامل شرکت ایپکو خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا کنون و با تکیه بر دانش متخصصان و کارشناسان داخلی، توانسته‌ایم درآمد ارزی قابل توجهی از محل فروش خدمات مهندسی کسب کنیم.
 وی هم‌چنین با اشاره به حضور ایپکو در نمایشگاه ایران اکسپو در سال جاری، یادآور شد: این مجموعه با رویکرد صادرات خدمات فنی-مهندسی در زمینه طراحی و توسعه قوای محرکه و آزمون های موتوری و هم‌چنین کالیبراسیون و توسعه نرم‌افزار و سخت افزار مدیریت هوشمند خودرو در نمایشگاه ایران اکسپو حضور داشت.

دیگر خبرها

  • پوتین: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در برابر تحریم‌های جدید کارآمد است
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • نوسازی مجموعه ورزشی فجر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه