Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - توقف طولاني مدت نمادهاي بورسي يکي از بزرگترين چالشهاي بازار سرمايه در کشور است و اين مساله زيان هاي شديدي را به سهامداران تحميل مي کند. اين موضوع مورد توجه دولت قرار گرفت و بر اين اساس روند اصلاح قوانين بورسي تسريع شد. از حدود هشت ماه گذشته سازمان بورس مطالعات کارشناسي و تخصصي براي اصلاح نحوه توقف و بازگشايي نماد ها را آغاز کرد و هم اکنون خبرها حاکي از اصلاح اين قانون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ابلاغ دستورالعمل جديد، از اين پس نمادهاي بورسي در 60 الي 90 دقيقه بازگشايي خواهند شد و حداکثر مدت زمان توقف يک نماد 20 روز است. کارشناسان بازار سرمايه دستور العمل جديد توقف و بازگشايي نمادهاي بورسي را گامي موثر براي شفافيت در بازار سرمايه و عاملي مهم براي افزايش جذب سرمايه در بورس عنوان مي کنند.
به گزارش خبرگزاري آريا، سازمان بورس و اوراق بهادار پس از تصويب دستورالعمل اصلاحي نحوه توقف و بازگشايي نمادها و با تاييد وزير اقتصاد، دستورالعمل مذکور را ابلاغ کرد. بر اساس دستور العمل جديد که تا يک و ماه نيم آينده اجرايي مي شود نماد ها در 60 الي 90 دقيقه بازگشايي مي شوند و در شرايط عادي نمادي بيش از 90 دقيقه متوقف نخواهد بود. در عين حال، بر اساس اصلاح برخي مفاد 6 دستور العمل جديد حداکثر زمان پيش بيني شده براي توقف نماد ها 20 روز است. بر اين اساس بعد از 20 روز توقف نماد، ناشران مي توانند تنها 10 روز ديگر درخواست مهلت کنند و پس از گذشت 30 روز توقف نماد امکان پذير نخواهد بود.
در صورتي که ناشران در 10 روز ابتدايي اطلاعات را افشا نکنند موضوع اعلام عمومي مي شود و درخواست مجدد ارسال اطلاعات مالي از سوي سازمان بورس نيز به عموم اعلام خواهد شد. بعد از مدت تعيين شده نماد بازگشايي خواهد شد و اگر ناشري اطلاعات را افشا نکرده باشد از سوي سازمان بورس به فعالين بازار سرمايه اعلام مي شود تا در معاملات خود اين موضوع را در نظر بگيرند.
افزايش شفافيت در بازار سرمايه
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به اهميت اين دستورالعمل و با مهم خواندن آن به سبب تاثيري که بر تعميق شفافيت در بازار سرمايه دارد، گفت: در دستور العمل جديد مگر در مواردي که مشکلات قضايي وجود داشته باشد، نماد بيش از 30 روز بسته نخواهد بود و اختيار داد و ستد در زمان ابهام صورت هاي مالي به فعالين بازار سرمايه داده شده است. مسعود کرباسيان، پيش از آغاز جلسه امروز هيات دولت گفت: توسعه شفافيت و ايجاد شرايط مناسب براي نظارت هر چه بيشتر مردمي بر بخش هاي مختلف اقتصاد، سياستي است که با جديت در وزارت اقتصاد به دنبال نهادينه سازي آن هستيم.
نحوه توقف و بازگشايي نماد شرکت هاي پذيرفته شده در بازار سرمايه يکي از مسائل مهمي است که از گذشته تا کنون مطرح بوده است. اين قانون به گفته بسياري از فعالان بازار سرمايه قديمي بود و نياز به اصلاح داشت و اين مساله با همکاري خوب وزارت اقتصاد و سازمان بورس سرانجام عملياتي شد. شاپور محمدي، رييس سازمان بورس با بيان اينکه 6 دستورالعمل در نحوه توقف و بازگشايي نمادها مرتبط است، گفت: برخي از مواد دستورالعمل هاي فوق که با توقف و بازگشايي نمادهاي معاملاتي مرتبط هستند مورد اصلاح قرار گرفته است.
وي با اشاره به اصلاح اين قانون گفت: نحوه توقف و بازگشايي نمادها به اصلاح شش دستور العمل ذکر شده نياز داشت و براي تحقق اين امر، ضمن توجه به شرايط موجود بازار سرمايه ايران، تجربه ساير کشورها نيز که بازارهاي سرمايه توسعه يافته اي دارند بررسي شد.
محمدي با اشاره ابلاغ اين دستورلعمل جديد به بورس ها گفت: هرچند از اين پس نمادها به دليل عدم ارائه اطلاعات مالي بسته نخواهند ماند، اما سازمان بورس بر اساس وظايف ذاتي و قانوني خود، عدم ارائه اطلاعات از سوي مديران شرکت ها را پيگيري خواهد کرد.
آمادگي براي بازگشايي نماد بانکها
توقف طولاني مدت نمادهاي بانکي يکي از گلايه هاي سهامداران است. اين مساله به دليل تاخير در ارائه صورت هاي مالي بانکها صورت گرفته است. بانک مرکزي در دو سال گذشته بانک ها را ملزم به ارائه صورت هاي مالي با استانداردهاي جديد کرده است و بر اين اساس نماد برخي بانک ها به دليل عدم ارائه اين صورت هاي مالي متوقف است. حال خبرها حاکي از احتمال بازگشايي اين نمادها است. رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينکه قرار بر اين است که صورتهاي مالي بانکها به سرعت ارايه شود، گفت: به محض افشاي اطلاعات، نمادهاي بانکي بازگشايي مي‌شوند. محمدي با بيان اينکه با توافق وزارت امور اقتصادي و دارايي، بانک مرکزي و همکاري سازمان حسابرسي مقرر شد صورت هاي مالي بانک ها سريعتر ارائه شود گفت: سازمان بورس آمادگي دارد بلافاصله پس از افشاي اطلاعات، نمادهاي بانکي را بازگشايي کند.
با اصلاح قانون نحوه توقف و بازگشايي نمادهاي بورسي و کوتاه شدن زمان توقف نمادها يکي از دغدغه هاي بزرگ سهامداران بورسي برطرف مي شود. کارشناسان بازار سرمايه، نقدشوندگي سرمايه را يکي از الزامات بورس عنوان مي کنند و معتقدند اصلاح اين قانون تاثير زيادي بر افزايش تمايل به سرمايه گذاري در اين بازار مي شود. به خصوص اينکه به گفته آنها با کاهش نرخ سود بانکي نيز شرايط براي ورود نقدينگي به بازار سرمايه مهيا شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۰۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با کاهش ۲۰۶۴۷ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۹۸ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- شفاف سازی در ثفارس و افزایش سرمایه: افزایش سرمایه از محل سود انباشته در جلسه هیئت مدیره مطرح و پس از بحث و بررسی به تصویب هیئت مدیره محترم رسید و مقرر شد مراحل انجام کار طبق روال قانونی صورت پذیرد.
۲- بر اساس اصلاحیه مصوبه هیات وزیران برنج و روغن به فهرست کالا‌های مشمول دریافت ارز_ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد
۳- صکوک مرابحه جدید در بورس تهران درج شد: بر اساس اطلاعیه شرکت بورس تهران، اوراق صکوک مرابحه شرکت ایران دارو (سهامی عام) به مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد ریال، با نرخ سود سالانه اوراق ۲۳ درصد، بابت تأمین بخشی از سرمایه در گردش به منظور خرید مواد اولیه مورد نیاز، با نماد "صدیران ۷۲" در فهرست نرخ‌های بازار اوراق بدهی بورس تهران درج شد.
۴- توقف بخشی از تولید در «خراسان»: شرکت پتروشیمی خراسان بیان داشت واحد کریستال ملامین از ساعت ۵:۰۰ روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۱۷ به دلیل لزوم انجام تعمیرات از مدار تولید خارج گردید.
۵- حمید پاداش، معاون هماهنگی و نظارت و زیربنایی معاون اول رییس‌جمهور: سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی بنگاه‌ها از طریق بازار سرمایه انجام شده است؛ اما کافی نیست و باید افزایش یابد.
۶- احضار ۴۰ متهم معاملات مشکوک بورس به دستگاه قضا
۷- صادرات نخستین محموله تخم مرغ به روسیه در هفته آینده: رییس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان تخم مرغ از صادرات نخستین محموله تخم مرغ به روسیه در هفته آینده خبر داد و گفت: امسال صادرات ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن تخم مرغ هدف گذاری شده است.
۸- امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد 
۹- افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی حفاری از محل سود انباشته، مورد تائید حسابرس قرار گرفت. ۱۰- تالار خودرو بورس کالا سه‌شنبه هفته جاری (۱۸ اردیبهشت) میزبان عرضه ۵۰ دستگاه کامیونت فورس متعلق به شرکت بهمن دیزل شامل ۲۰ دستگاه کامیونت فورس (FORCE) کابین بدون خواب ۶ تن بدون کاربری و ۳۰ دستگاه کامیونت فورس (FORCE) کابین خوابدار ۶ تن بدون کاربری است. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 24 نماد | ارزش صف‌های خرید:  245.7 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 36 نماد | ارزش صف‌های فروش:  346.1 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 231 هزار و 499 واحد | کاهش 7648 واحدی | معادل منفی 0.34 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 463 هزار و 40 واحد | کاهش 1587 واحدی | معادل منفی 0.34 درصد

شاخص کل هم وزن: 741 هزار و 344 واحد | کاهش 2760 واحدی | معادل منفی 0.37 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 414 هزار و 795 واحد | کاهش 1544 واحدی | معادل منفی 0.37 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 870 هزار و 467 واحد | کاهش 10683 واحدی | معادل منفی 0.37 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 723 هزار و 464 واحد | کاهش 5165 واحدی | معادل منفی 0.30 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 223 هزار و 80 واحد | کاهش 16640 واحدی | معادل منفی 0.39 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۱۸ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  133 هزار و  363 واحد | کاهش 405 واحدی | معادل منفی 0.3 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 300 هزار و 97 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 38 هزار و 340 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 425 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 154 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فارس ، شبندر ، شتران ، وغدیر ، وبملت ، ومعادن ، ثفارس

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 52 نماد | ارزش صف‌های خرید: 995 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: ثزاگرس ، فاهواز ، تپکو

تعداد نماد‌های در صف فروش: 51 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2362 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: ثفارس ، خفولا ، وثنو

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 22.1 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.4 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس:  ثزاگرس ، فاهواز ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس:  ثفارس ، خفولا ، وثنو

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: دامین ، وتوسم ، لابسا

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: ثفارس ، کماسه ، واعتبار

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 147 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: توسن ، دامین ، خبنیان

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خساپا ، خودرو ، نوری

نقشه بازار امروز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳     

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم