Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در چهارمین نشست شورای عالی همکاری‌های راهبردی ایران و ترکیه، با بیان اینکه مناسبات تهران و آنکارا رشته‌های محکم تاریخی و تمدنی داشته و دو کشور دارای ریشه‌های عمیق فرهنگی، دینی و تمدنی هستند؛ اظهار امیدواری کرد که روند گفتگوها و مذاکرات مسئولان ایران و ترکیه منجر به دور جدیدی از همکاری‌های همه جانبه فی‌مابین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام روحانی روز چهارشنبه در این نشست با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر فضای همکاری دوستانه و بسیار خوبی در مناسبات دو کشور برقرار بوده و همکاری‌ها و توافقات ارزشمندی صورت گرفته است، گفت: اراده دو دولت بر توسعه روابط و همکاری‌های مشترک مستحکم بوده و قصد داریم تا روابط فی‌مابین را براساس منافع مشترک دنبال کرده و بیش از پیش گسترش دهیم.

روحانی با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم آنهایی که از توسعه مناسبات ایران و ترکیه خشنود نیستند، بتوانند روابط و همکاری‌های ما را تخریب کنند، گفت: امروز حضور دو قدرت ایران و ترکیه بیش از هر زمان دیگری برای برقراری ثبات و امنیت در منطقه حائز اهمیت است و همکاری‌ها و رایزنی‌های مشترک ما می‌تواند موجب تقویت آرامش و امنیت در منطقه شود.

رئیس‌جمهور توسعه همکاری‌های تهران و آنکارا در بخش‌های مختلف از جمله انرژی را مورد اشاره قرار داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در راستای تأمین نیاز ترکیه به انرژی از جمله گاز همکاری‌های خود را با این کشور بیش از پیش گسترش دهد.

روحانی توسعه روابط اقتصادی و ارتقاء حجم مبادلات تجاری میان ایران و ترکیه برای تحقق هدف 30 میلیارد دلاری در روابط تجاری فی‌مابین را حائز اهمیت دانست و گفت: توسعه همکاری‌ها و روابط بانکی ایران و ترکیه و استفاده از پول ملی در مبادلات تجاری و قرارداد تجارت ترجیحی می‌تواند نقش بسزایی در راستای دستیابی به این هدف ایفا کند که در این خصوص بانک‌های مرکزی دو کشور باید با رایزنی‌های بیشتر زمینه‌های لازم را فراهم کنند.

رئیس‌جمهور به آخرین توافقات در حوزه بانکی اشاره کرد که بر مبنای آن در زمینه همکاریهای بانکی نیز 5 بانک دولتی ایران و بانک دولتی ترکیه روابط کارگزاری را آغاز می کنند که طی مذاکرات هفته های آینده، سایر بانکهای ایرانی هم امکان برقراری روابط کارگزاری را خواهند یافت.

همچنین براساس این مذاکرات مقرر شد، قرارداد استفاده از پول ملی ایران و ترکیه با هدف تسهیل تصفیه مبادلات تجاری بین بانکهای مرکزی دو کشور به همراه دو بانک بزرگ تجاری، ظرف یک هفته آینده به امضا برسد.

رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌های مناسب سرمایه‌گذاری در ایران در بخش‌های مختلف از جمله امور زیربنایی، پتروشیمی و گردشگری، گفت: شرکت‌ها و فعالان اقتصادی ترکیه نیز می‌توانند مانند دیگر شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری حضور فعال داشته باشند.

روحانی همچنین با اشاره به ضرورت گسترش روابط دو کشور در زمینه فناوری‌های نوین و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان دو کشور ، اظهار داشت: ایران و ترکیه می‌توانند در بخش‌های مختلف از جمله همکاری‌های گمرکی، برق، آب، گردشگری، راه‌سازی، ایجاد مراکز تفریحی، توسعه گردشگری و همکاری‌های کنسولی و قضایی، مناسبات و همکاری‌های خوبی را با یکدیگر سامان دهند.

رئیس‌جمهور روابط و رایزنی‌های مسئولان نیروهای مسلح ایران و ترکیه را سرآغازی خوب برای گسترش همکاری‌های دو کشور در بخش دفاعی و نظامی عنوان کرد و افزود: امیدوارم این همکاری‌ها و رایزنی‌ها موجب تقویت روابط دو کشور و امنیت بیشتر در منطقه شده و بتواند گشایش‌های جدیدی را در مناسبات فی مابین ایجاد کند.

روحانی اظهار امیدواری کرد تا تصمیمات شورای عالی راهبردی روابط دو کشور و رایزنی روسای کمیسیون‌های مشترک ایران و ترکیه، بتواند موجب توسعه همه جانبه مناسبات و همکاری‌های تهران و آنکارا و تقویت صلح و ثبات در منطقه باشد.

روحانی همچنین با اشاره به تحولات منطقه بویژه سوریه و همه پرسی اخیر در اقلیم کردستان عراق، گفت: هدف نهایی دو کشور عدم تغییر مرزهای جغرافیایی، حفظ تمامیت ارضی کشورها و نیز تقویت ثبات و امنیت منطقه است که در خصوص سوریه مذاکرات سه جانبه با روسیه در قالب مذاکرات آستانه، و در خصوص عراق مذاکرات سه جانبه میان دو کشور و دولت مرکزی عراق ادامه خواهد یافت.

رئیس‌جمهور افزود: ایران و ترکیه می‌توانند همکاری‌های خود در سازمان اکو بویژه در زمینه بانک اکو و بازار مشترک برق منطقه‌ای اکو را بیش از گذشته افزایش دهند.

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این نشست سفر به ایران و برگزاری نشست شورای عالی همکاری راهبردی ایران و ترکیه را مهم و مایه افتخار دانست و گفت: بی‌شک این نشست‌ها موجب برطرف شدن موانع موجود در مسیر توسعه همکاری‌ها و مناسبات دو کشور بوده و شرایط را برای دستیابی به راه‌حل‌های جدید و انعقاد موافقتنامه‌ها و پروژه‌های لازم برای گسترش هر چه بیشتر روابط فی‌مابین فراهم خواهد کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اینکه رایزنی‌های مسئولان ایران و ترکیه در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده و امروز نیز در خصوص روابط دو جانبه و منطقه‌ای دو کشور با رییس جمهور ایران رایزنی‌های خوبی داشتیم، گفت: ارتباط و رایزنی مسئولان نیروهای مسلح ایران و ترکیه در تهران و آنکارا، موجب شده تا علاوه بر همکاری‌های سنتی دو کشور در حوزه دفاعی و نظامی هم روابط خوبی داشته باشیم که این موجب خشنودی است.

اردوغان با تأکید بر اینکه اراده ایران و ترکیه بر توسعه همه جانبه مناسبات بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود است، گفت: باید برای تحقق هدف 30 میلیارد دلاری در مبادلات تجاری دو کشور از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده و تلاش بیشتری داشته باشیم.

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به علاقمندی شرکت‌ها و بخش خصوصی ترکیه برای حضور و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ایران، اظهار داشت: ما باید فعالان اقتصادی و بخش‌های خصوصی دو کشور را برای توسعه همکاری‌ها و اجرای پروژه‌های مشترک تشویق کنیم.

اردوغان استفاده از موافقتنامه تجارت ترجیحی را عاملی مهم در مسیر توسعه مناسبات دانست و گفت: باید به روابط و مناسبات ایران و ترکیه به عنوان روابطی استراتژیک نگاه شود.

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه دولت ترکیه بانک‌های دولتی و خصوصی این کشور را برای همکاری با بانک‌های ایرانی تشویق می‌کند، گفت: ایران و ترکیه می‌توانند روابط خود را در بخش‌های مختلف از جمله حمل و نقل، روابط گمرکی، امور زیرساختی و انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از گذشته توسعه دهند.

اردوغان گفت: ایران به عنوان کشوری که مهد تمدن است و آثار تاریخی و جاذبه‌های فرهنگی زیادی دارد، مورد علاقه گردشگران ترکیه است که در این راستا می‌توانیم با توسعه گردشگری دو کشور، روابط دوستانه دو ملت را تقویت کنیم.

روسای جمهور ایران و ترکیه همچنین بر ضرورت تلاش و همکاری بیش از پیش کمیسیون‌های مشترک دو کشور در راستای اجرای توافقات و توسعه همکاری‌ها تأکید کردند.

همچنین در این نشست اعضای شورای راهبردی روابط ایران و ترکیه در حضور رؤسای جمهور دو کشور اقدامات و برنامه‌های متقابل خود را در راستای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاری‌های فی‌مابین تشریح کردند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۷۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: به هیچ وجه نمی‌توان بین ملت پاکستان و ایران جدایی انداخت

 سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگاران ضمن ابلاغ پیام رهبر فرزانه انقلاب به ملت بزرگ پاکستان برای ملت و دولت پاکستان از خداوند متعال موفقیت، پیشرفت، امنیت و وحدت و انسجام خواستار شد و بیان کرد: پیام انقلاب اسلامی برای همه ملت‌ها پیام بیداری، بصیرت و بصیرت افزایی است. پیام رهبری انقلاب برای همه ما امروز دشمن شناسی و دشمن ستیزی است. ما باید دشمن را بشناسیم و هم به طور دقیق ترفند‌های دشمن را شناسایی کنیم.

آیت الله رئیسی با اشاره به پیوند ناگسستنی ایران و پاکستان بیان کرد: کشور‌های اسلامی باید با یکدیگر دوست باشند. ایران و پاکستان علاوه بر اینکه همسایه و مسلمان هستند، اعتقادات و باور‌های آنان پیوندی ناگسستنی دارد و به هیچ وجه نمی‌توان بین ملت پاکستان و ملت ایران جدایی انداخت.

رئیس جمهور با بیان اینکه بنای ما این است که در دو دولت ایران و پاکستان، همکاری‌ها و راه‌های همکاری را افزایش دهیم، گفت:ظرفیت‌های زیاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و فناوری بین دو کشور وجود دارد و بنای ما این است که از همه ظرفیت‌ها برای ارتباط دو ملت و دو کشور بهره ببریم.

رئیسی با بیان اینکه این سفر به دعوت رئیس جمهور پاکستان انجام شد ومذاکرات از صبح امروز در ابعاد مختلف با مقامات کشور برگزار شد، گفت: اراده دو کشور بر توسعه روابط در تمامی حوزه‌های سیاسی، اقتصادی تجاری، علم و فناوری و فرهنگی است، امیدواریم بعد از این سفر رشد و توسعه روابط دوکشور را به شکل فزاینده‌ای شاهد باشیم.

رئیس‌جمهور اولویت کشور را توسعه روابط با کشور‌های همسایه، اسلامی، همسو و مستقل دانست و گفت: ایران و پاکستان به این نتیجه رسیده اند که می‌توان از همه ظرفیت‌ها در جهت توسعه روابط فی مابین بهره برد. انشاالله بعد از این نیز برنامه ما این است که با اولویت کشور‌های همسایه، اسلامی، همسو و مستقل به توسعه روابط بپردازیم.

وی بیان کرد: نگاه‌های مشترک بین ایران و پاکستان وجود دارد. هر دو کشور از فلسطین حمایت می‌کنیم. هر دو کشور نسبت به رژیم صهیونیستی و حامیان آن که این ظلم‌ها را در حق مردم فلسطین انجام می‌دهند، معتقدیم که این اقدامات باید هرچه سریع‌تر متوقف شود. هر دو معتقدیم که باید از حقوق بشر و مظلومین دفاع کرد. هر دو معتقدیم که باید با تروریسم، مواد مخدر و جرایم سازمان یافته مبارزه کرد. با دنبال کردن دیدگاه‌های مشترک همکاری بین ایران و پاکستان بیش از پیش خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • رئیس جمهور: به هیچ وجه نمی‌توان بین ملت پاکستان و ایران جدایی انداخت
  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه