Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی، مدیر قطب علمی فلسفه دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و عضو هئیت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اعلام این خبر گفت: در سال‌های قبل در کارگروه تخصصی‌ای که داریم روی پژوهشی کار کردیم که انشاء الله امسال نتیجه آن کار پژوهشی در قالب کتابی با عنوان «رابطه دین با اخلاق، عرفان و معنویت» منتشر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او توضیح داد: سه مفهوم اخلاق، عرفان و معنویت با هم قرابت زیادی دارند و معمولاً پرسش می‌شود که این سه چه تعاملی با هم داشته و همچنین ارتباطی با دین دارند. از سوی دیگر روابط دو به دوی این مفاهیم مثلاً رابطه اخلاق و عرفان، رابطه اخلاق و معنویت، یا رابطه عرفان و دین و... همواره محل توجه و تامل بوده است.

حجت الاسلام ساجدی گفت: از سوی دیگر مهم است که بدانیم قرابت‌ها، تفاوت‌ها و شباهت‌های این مفاهیم در چیست و دین در هر یک از این سه ساحت، چه دستاوردهایی برای ما دارد.

این استاد فلسفه دین و مدیر قطب علمی فلسفه دین با اشاره به بروز رویکردهای جدید در حوزه دین و معنویت گفت: امروزه شاهدیم که در جامعه‌مان کسانی به دنبال گسترش اخلاق و معنویت سکولار و عرفان‌های کاذب هستند و می‌خواهند به‌گونه‌ای دین و خدا را از عرصه اخلاق، عرفان و معنویت جدا کنند؛ و چون انسان‌ها همه مشتاق این سه عرصه هستند و این اشتیاق با سطوح مختلفی در همه قابل مشاهده است، لذا توجه به رابطه دین با این‌ها بسیار می‌تواند به مردم ما کمک کند، تا متوجه شوند که دین چه نقشی می‌تواند در این نیاز مبرم انسان‌ها ایفا کند.

او با تاکید بر اینکه ورود نگرش‌های سکولار به سه اخلاق، عرفان و معنویت در حال گسترش است، گفت: این نگرش‌های سکولار سبب فاصله گرفتن از دین می‌شوند؛ چون به دلیل اشتیاق و نیاز همه به اخلاق و معنویت وقتی این نگرش‌های سکولار تبلیغ و ترویج شوند، خودبه‌خود مردم از دین و جهان‌بینی دینی دور خواهند شد.

حجت‌الاسلام ساجدی ادامه داد: یکی از شبهاتی که امروز در جامعه قوت گرفته، این است که آیا می‌توانیم به اخلاق، عرفان و معنویت بدون کمک از خدا و دین دست‌یابیم و به درجه قابل‌توجهی در این سه عرصه برسیم یا خیر! این شبهه ناظر به موضوعی است که ما تلاش کردیم در این کتاب از آن سخن بگوییم و آن را حل کنیم؛ یعنی ناظر به رابطه دین با اخلاق و عرفان و معنویت است.

وی در پایان با ابراز امیدواری از انتشار کتاب «رابطه دین با اخلاق، عرفان و معنویت» در سال جاری اظهار کرد: این اثر بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ صفحه خواهد داشت و انتشارات مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) آن را منتشر و روانه بازار کتاب خواهد کرد.

کد خبر 4419568

منبع: مهر

کلیدواژه: فلسفه دین معرفی کتاب معرفی کتاب فعالیت های قرآنی فلسفه امام حسین ع قرآن پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی قرآن کریم عاشورا انقلاب اسلامی ایران مسابقات قرآنی نشست هم اندیشی علوم انسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نشست علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۷۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد

عشق به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام از جمله شاخص های مهم شیعه گری است که در ایران اسلامی همواره ساری و جاری بوده است. به همین منظور اساتید و علمای بزرگ در حوزه های مختلف علوم عقلی و نقلی سعی داشته‌اند این محبت و عشق خود به معصومین علیهم السلام  را ابراز کرده و به ساحت ایشان ادای احترام کنند.

استاد فاطمه اعتمادی رحمة الله علیها از جمله اساتید فقید حوزه بود که سالها عمر با برکت خود را صرف بیان فضائل و بیانات آن مواضع رسالت و خزائن علوم نمود.

در کتاب عشق برتر، با تلاش جمعی از پژوهشگران مدرسه علمیه فاطمةالزهرا سلام‌الله‌علیها توس (پژوهش سرای برهان) سعی شده است بخشی از بیانات آن عالمه فاضله را که با موضوع محبت و ولایت اهل بیت علیهم السلام ایراد شده است جمع آوری کرده و بدین وسیله گامی در جهت انتقال این مفاهیم ارزشمند به نسل‌های آینده برداشته شود.

دیگر خبرها

  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • چاپ دوم کتاب «ترجیع‌بند در شعر نو» منتشر شد
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • ‌ کتاب «طراحی مدارهای منطقی» در جهاددانشگاهی قزوین منتشر شد