Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@17:29:19 GMT

گرانی‌ها برای فروشنده‌ها گران تمام می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۶۴۳۹

گرانی‌ها برای فروشنده‌ها گران تمام می‌شود

قیمتش را نگاه می‌کند و می‌گوید ۱۴هزار تومان! یک‌بار دیگر نگاه می‌کند و دوباره می‌گوید آره همان ۱۴هزار تومان است، هفته پیش ۹هزار تومان بود. هر روز گران‌تر می‌شوند. من هم ناراحت از اینکه مجبورم یک بسته نان را گران‌تر از هفته گذشته بخرم، پول را پرداخت می‌کنم. از او می‌پرسم: پیش آمده مردم شما را به‌خاطر گرانی‌ها سرزنش کنند؟ می‌گوید: تا دلت بخواهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرف می‌آید تن ماهی را برمی‌دارد می‌بیند برای بار دهم گران شده.

هفته قبل تن ماهی را خریده ۱۵هزار تومان و این هفته قیمت خورده ۱۸هزار تومان. مردم عصبانی می‌شوند. دیگر توجه نمی‌کنند که تقصیر من مغازه‌دار نیست. قیمت روی جنس خورده است. با من دعوا می‌کنند و می‌گویند چرا این قدر گران شده است؟ گاهی هم مجبوریم شرمنده مشتری‌هایمان شویم. امروز خانمی وارد مغازه‌ام شد و یک جعبه خرما برداشت وقتی به او گفتم ۳۰هزار تومان می‌شود، با شرمندگی آن را پس داد. به او گفتم ببر هر وقت توانستی بقیه‌اش را بیاور! ما هم آدمیم این چیزها را می‌بینیم و ناراحت می‌شویم. خیلی از اجناس ممکن است ماه‌ها در مغازه بماند چون خریدار ندارد. تاریخش می‌گذرد و من باید آنها را بریزم به زباله. ضررهای ما مغازه‌دارها هم کم نیست.

محمد ۳۰ساله هم که یک مغازه خواروبارفروشی همان نزدیکی دارد، می‌گوید این مغازه خوار وبارفروشی را با هزار بدبختی با دوست صمیمی‌اش باز کرده است. می‌گوید حالا ۱۱‌ماه نگذشته تصمیم گرفته‌اند به‌خاطر نوسانات بازار و گرانی اجاره مغازه آن را جمع کنند. صاحب مغازه گفته اجاره را بالا می‌برد. می‌خواهی بمان و می‌خواهی برو بیرون. آنها هم تصمیم گرفته‌اند بروند بیرون!

به یکی از برج‌های تجاری واقع در میدان ونک وارد می‌شوم. به محمد که وسط تمیزکاری مغازه موبایل فروشی‌اش است و می‌گوید از صبح پرنده هم پر نزده اینجا، می‌گویم بعضی از مردم معتقدند فروشنده‌ها از این گرانی‌ها سود می‌برند یا خوشحالند. واقعیت دارد؟ نگاه معناداری می‌کند: خودتان قضاوت کنید من چه خوشحالی باید داشته باشم؟ وقتی موبایل گران است، معلوم است که کار و کاسبی من هم کساد می‌شود. دیگر همه به جای اینکه موبایل بخرند سعی می‌کنند همان موبایل‌های قدیمی خود را تعمیر و استفاده کنند. معلوم است که سودم کمتر می‌شود و دخل و خرجم با هم نمی‌خواند. الان خیلی از هم صنفی‌های من کار و کاسبی خود را تعطیل کرده‌اند. گرانی‌ها وضع ما را بدتر کرده، حاضر بودیم ارزان‌تر بفروشیم ولی دلار به قیمت سابق برگردد.

در یک پاساژ دیگر در همان حوالی میدان ونک مردم در حال رفت‌وآمدند و ویترین‌ها را تماشا می‌کنند. بعضی‌ها داخل می‌روند و در کسری از ثانیه بدون اینکه چیزی بخرند، بیرون می‌آیند. صاحب مغازه کفش‌فروشی که به‌نظر کفش‌هایش قیمت‌های معقولی دارند، می‌گوید: من هم گران می‌خرم که گران می‌فروشم. تا جایی که می‌شود سود کمتری می‌گیرم اما مگر می‌شود بیشتر از این؟ من هم زندگی و زن و بچه دارم.

من هم مثل بقیه مردم باید بروم از بقالی، شیر و ماست را گران بخرم. باید برای بچه‌هایم لباس را گران بخرم. مغازه‌دارها هم با بقیه مردم فرقی ندارند و از گرانی‌ها عاصی شده‌اند. شاید بعضی مغازه‌ها بی‌انصاف باشند و از شرایط سوءاستفاده کنند اما اکثرا اینگونه نیستند. وقتی کشور به هم می‌ریزد و تورم و گرانی همه‌جا را می‌گیرد، دیگر نمی‌توان انتظار داشت که مغازه‌ها از این به هم ریختگی مستثنی شوند.

میوه‌فروشی محله‌مان آخرین نقطه‌ای است که برای پرسیدن اوضاع خرید و فروش به آن سری می‌زنم. میوه‌فروش حرف آخر را می‌زند و می‌گوید: بعضی میوه‌ها آن قدر گران است که خجالت می‌کشم قیمتش را به مشتری بگویم!

کد خبر 450284 برچسب‌ها خرید

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۶۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از فارس؛ با ناکامی دولت مصر در پایان دادن به گرانی و بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها مردم در این کشور به پویش‌های بزرگ تحریم ملحق شدند.

قیمت دلار در بانک‌‎های مصر و بازار سیاه موازی پس از دو ماه ثبات در این کشور از هفته گذشته بار دیگر روند صعودی گرفته است.. این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم این کشور در زمینه تشدید درد و رنج اقتصادی آن ها به دنبال داشت.

کارشناسان بدهی بالای مصر، تنش‌های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی و افت سرمایه‌گذاری‌های خارجی از دلایل تشدید بحران اقتصادی مصر خواندند.هفته گذشته پویش تحریم خرید ماهی در سراسر مصر با استقبال خوب شهروندان این کشور روبه رو شده بود و این هفته موج تحریم به گوشت، تخم مرغ و دیگر کالاهای اساسی رسیده است.

بر اساس داده‌های آژانس مرکزی آمار مصر در ماه مارس، تورم سالانه قیمت مصرف کننده در شهرهای مصر به 35.7 درصد رسید، پس از آن که ژانویه گذشته 29.8 درصد بود.پس از اینکه موج گسترده تحریم انواع ماهی های خودراکی در مصر طی روزهای گذشته بالا گرفت حالا مردم مصر در اماکن عمومی و سایت های رسانه‌های اجتماعی مشغول مبارزه با قیمت‌های بالای گوشت هستند که قیمت آن به بیش از 400 پوند مصر (یک دلار = حدود 48 پوند) رسیده است.

کساد بازار در بازار معروف ماهی فروشی شهر اسکندریه مصر فروشنده‌ها انواع ماهی‌ها را به شکل‌های جذاب در یخچال‌های شیشه‌ای چیده‌اند اما مردم به آن نگاه هم نمی‌اندازند محمد یکی از فروشندگان می گوید که استقبال مردم از پویش «بگذار بگندد تا قیمتش کم شود» غافلگیر کننده بوده است.این کمپین‌ها به سرعت محبوبیت و استقبال زیادی را در بین شهروندان مصری پیدا کرده و شرکت‌کنندگان در آن از رسانه‌های اجتماعی برای هماهنگی و تبادل نظر و برنامه ریزی استفاده می‌کنند که باعث افزایش قدرت جنبش و گسترش دامنه نفوذ آن شده است.   در همین حال، کمپین‌های مشابهی در قاهره، سوئز، کفر الشیخ، اسماعیلیه و دیگر شهرهای بزرگ مصر برای تحریم بیشتر کالاهای اساسی که قیمت شاهد تورم گسترده بوده، آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین کمپین جدیدی را با همین نام «بگذارید بگندد» برای تحریم خرید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز راه اندازی کردند تا تجار را مجبور به کاهش قیمت کنند.اگرچه برخی از مردم مصر نسبت به تاثیرگذاری این پویش‌های تحریم تردید داشتند، اما فعالان و تعداد زیادی از شهروندان پس از اینکه توانست عده‌ای را برای شرکت در آن جذب کند از کاهش نسبی قیمت‌ها و زیان‌های قابل توجه به برخی از بازرگانان، اشتیاق زیادی نشان دادند.   فؤاد عبدالفتاح، هماهنگ‌کننده کمپین «بگذارید بگندد» در استان اسکندریه، گفت: مصر شاهد وضعیت افزایش قیمت‌ها برای اکثر کالاهای اساسی است و از جمله محصولاتی که اخیراً شاهد افزایش قیمت محسوس بوده است، ماهی است که به قیمت بی سابقه‌ای رسیده است که برای افراد کم درآمد مناسب نیست. عبدالفتاح در مصاحبه خود با العربی الجدید افزود: تحریم ماهی پیام روشن ما به بازرگانان و صاحبان مغازه‌ها است، زیرا می‌خواهیم این پیام قوی را ارسال کنیم که این بی عدالتی اقتصادی را در سکوت نخواهیم پذیرفت.   یک شهروند دیگر می‌گوید: ما خواستار قیمت‌های مقرون به صرفه و منصفانه برای ماهی هستیم تا در دسترس اکثر مردم باشد و همه بتوانند در شرایط سخت با هم کنار بیایند. ما در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم و ماهی‌ها جزء ضروری فرهنگ و میراث دریایی ما به حساب می‌آیند، اما به دلیل سوء استفاده برخی، تصمیم گرفته ایم که در برابر گرانی سرسام آور سکوت نکنیم.علا حامد، کارشناس اقتصادی گفت که کمپین تحریم انواع گوشت‌ها در مصر نشان دهنده به ستوه آمدن شهروندان از مشکل گرانی و تمایل آنها برای یافتن راه حل هایی برای شرایط دشوار اقتصادی است آنها خواستار بررسی مسائل فوری اقتصادی و اتخاذ تدابیر موثر برای بهبود زندگی شهروندان توسط دولت السیسی هستند.  

دیگر خبرها

  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • گران فروشی در نمایندگی فروش خودرو، گران تمام شد
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست
  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • گرانفروشی برای یک واحد قصابی در کرمانشاه گران تمام شد
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند