Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت‌الاسلام احمد واعظی در مراسم افتتاحیه همایش سه روزه «معنویت‌های نوظهور، شاخصه‌ها و نقدها» که ظهر امروز با حضور جمعی از فرهیختگان، طلاب، دانشجویان، پژوهشگران و اساتید در دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم برگزار شد اظهار کرد: معنویت‌های نوظهور پدیده‌ای فراملی است و در سطح بین‌المللی مطرح است اختصاص به ایران ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بیش از چهار هزار نحله مختلف که در زمینه معنویت‌های نوظهور بروزی دارند بررسی شده است افزود: افرادی که در این زمینه قدم بر می‌دارند باید توجه داشته باشند که وجه فراملی این قضیه سبب نشود در سطح انتزاعی این مباحث مستقر شوند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: اولویت در مسئله بررسی عرفان‌های نوظهور با مباحث بومی و مسائلی است که جامعه ما را درگیر کرده و تأثیرگذار است.

حجت‌الاسلام واعظی با اشاره به گرایش فطری انسان به مسائل معنوی اذعان کرد: در تمام دوره‌های تاریخ بشری همواره این عطش به معنویت وجود داشته است که باید با کار ایجابی مناسب این عطش را سیراب و خلأ‌ها را پر کرد.

وی ادامه داد: بخشی از کارهای ایجابی در این عرصه مربوط به کارهای علمی، بخشی مربوط به کارهای فرهنگی و حتی بخشی از آن مربوط به اقدامات درمان‌گرایانه نسبت به افرادی است که به معنویت‌های نوظهور گرفتار شده‌اند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اضافه کرد: پدید آمدن معنویت‌های نوظهور عوامل بسیار متعددی دارد که ناکامی‌های روحی و روانی، سرخوردگی‌های سیاسی و اجتماعی و عرضه نامناسب معنویت‌های دینی از جمله این عوامل هستند.

حجت‌الاسلام واعظی تصریح کرد: در بررسی بومی معنویت‌های نوظهور کمتر به بحث تأثیر نهاد دین، روحانیت و حوزه‌های علمیه در این زمینه و همچنین بحث تأثیر نواندیشی دینی و روشنفکران دینی پرداخته شده است.

وی عرضه باز تفسیر دین برای لایه‌های مختلف جامعه را یک ضرورت دانست و گفت: همگام با تحولات فکری و اجتماعی نمی‌توان با قالب‌های جامد و ایستا محتوای دین را عرضه کرد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: ضروری است متناسب با مقتضیات زمان و نیازهای عصر محتویات دین تفسیر شود که این به معنای تبدیل محتوا نیست بلکه به معنای قالب انتقال محتوا است.

 حجت‌الاسلام واعظی تصریح کرد: باید با مخاطب‌سنجی و نیاز سنجی امروز جامعه عرضه جذابی از آموزه‌های دینی ارائه کرد.

وی تشریح کرد: در قرن حاضر رویکردی در نواندیشی دینی شکل گرفته است که در حال قرائتی از دین است که الهیاتی جدید و نظام معرفتی کاملاً متفاوت با شکل مقبول و رایج در میان علمای اسلام که شامل علمای اهل شیعه و اهل سنت می‌شود است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اذعان کرد: عرفان‌های نوظهور منابع نقلی اسلامی یعنی آیات و روایات و همچنین آموزه‌های اخلاقی اسلام را مختص عصر نبوی می‌دانند و عنوان می‌کنند که انسان امروز با واقعیت‌های اخلاقی جدید رو به رو است که این همان چیزی است که در دنیای لیبرال و تمدن معاصر به عنوان اخلاقیات تلقی می‌شود.

حجت‌الاسلام واعظی اضافه کرد: چنین نظام فکری بین انسان امروز و آورده دینی را قطع می‌کند و جایی برای شریعت باقی نمی‌گذارد.

وی تشریح کرد: در مسئله بهسازی و سالم‌سازی فضای معنوی و اخلاقی جوامع اسلامی دو نهاد خیلی مؤثر هستند نخست حوزه و روحانیت و دوم قشر روشنفکر جامعه.

انتهای پیام/78005/آ40

 

منبع: فارس

کلیدواژه: عرفان های نوظهور دین قرآن همایش معنویت های نوظهور رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم معنویت های نوظهور حجت الاسلام واعظی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۵۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برقراری میز خدمت مردمی وزیر فرهنگ در مسجد چهارده معصوم محله امامزاده حسن گفت: خواهران و برادران درخواست‌ها و نیازها و درخواست‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی مختلفی را مطرح کردند. درخواست‌های مردمی دریافت شده و از طریق نهاد ریاست جمهوری به دستگاه‌های مرتبط ارجاع خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


معاون هنری وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی هم گفت: بیشترین دغدغه مردم منطقه ۱۷، کار فرهنگی است

محمود سالاری افزود: شاهد اتفاقات خوبی بودیم، امیدواریم به یاری خداوند بتوانیم به احسن وجه کمک کنیم تا گره‌های موجود گشوده شود.

وی همچنین گفت: تقاضاهای شخصی هم وجود دارد و بیشترین درخواست‌ها درخصوص فضا و امکانات لازم برای انجام دغدغه‌های فرهنگی و اجرای باورهای عمیق برای نیل به نقطه مطلوب است؛ امیدواریم ما هم بتوانیم در این مسیر کمک کنیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران هم گفت: وزیر فرهنگ به‌عنوان نماینده رئیس‌جمهور درخواست‌ها و نیازهای مردم شنیدند و بخشی از مطالب پاسخگویی و بیشتر درخواست‌های مردمی به صورت مکتوب در ریل پاسخگویی قرار گرفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • خبر مهم درباره زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • لزوم جریان یافتن مردم سالاری دینی در محلات
  • مشکلات فرهنگی با ارائه آمار و ارقام رفع نمی‌شود
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • مدارس دینی بدون مجوز اهل سنت از ۳۳ به ۵ رسیده است
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه