Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری کهگیلویه ‌و بویراحمد از ثبت چهار اثر معنوی این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری؛ محمود باقری گفت: لباس محلی زنان و مردان کهگیلویه ‌و بویر احمد از مهم‌ترین این آثار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به ثبت چهار اثر معنوی این استان در فهرست آثار ملی افزود: این آثار شامل لباس محلی زنان، لباس محلی مردان، مهارت‌های ساخت زیورآلات میخک و میلو و قهص‌های موسیقی در آلات ساز و نقاره هستند.
باقری گفت: پیش از این، 46 اثر معنوی استان ثبت‌ ملی شده بود که با ثبت این چهار اثر، تعداد آثار معنوی ثبت‌ ملی‌ شده استان به 50 اثر افزایش یافت.
مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کهگیلویه‌ و بویراحمد افزود: لباس و موسیقی محلی کهگیلویه ‌و بویر احمد عامل مهمی در جذب گردشگران و شناساندن این استان به سایر نقاط کشور است.
وی ادامه داد: لباس محلی کهگیلویه‌ و بویراحمد از جمله جذابیت‌های بومی این استان است و زنان و مردان این استان همواره پوشاک سنتی و محلی را به تن می‌کنند و از این لباس‌ها به ‌ویژه در جشن‌ها و مجالس عروسی استفاده می‌کنند.
باقری با بیان اینکه پوشش و حجاب کامل و تنوع رنگ‌ها و پارچه‌ها جلوه خاصی به لباس محلی زنان در این استان بخشیده است گفت: این لباس از سه بخش اصلی تشکیل شده که مجموع این سه بخش، پوشش کاملی را برای زنان به‌همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه موسیقی سنتی این استان براساس کلام و ساز نوازنده انواع مختلف و متنوعی دارد افزود: هر نوع موسیقی دارای مقام‌های مختلف است که مضمون شعرگونه‌ خاص خود را دارد و قهص نامیده می‌شود.
باقری در پایان گفت: میلو و میخک نیز از جمله دست ‌ساخته‌های زنان استان کهگیلویه‌ و‌ بویراحمد است که در مناطق روستایی و عشایری این استان قدمت تاریخی بسیار زیادی دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۳۳۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟!

  عصر ایران/ یادداشت وارده*- تصاویر منتشره از تجمع طلاب و روحانیون در قم در حمایت از برخوردهای انتظامی در مقولۀ حجاب از این منظر مورد توجه قرار گرفته که روحانیون حاضر لباس نظامی پوشیده‌اند. به این بهانه چند نکته را می‌توان طرح کرد:

1. سابقه داشته که افرادی کفن بپوشند یا روحانیون بلند‌مرتبه در جبهه لباس نظامی بر تن کنند و مشهورترین تصاویر مورد اخیر مربوط به دهه 60 و حضور آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع و بعد رییس این شورا به اقتضای ریاست جمهوری و مرحوم هاشمی رفسنجانی به عنوان جانشین فرمانده کل قوا در جبهه‌هاست اما این شکل سابقه ندارد. خاصه این‌که به جای عبا لباس نظامی پوشیده‌اند. همچنین می‌دانیم پوشیدن لباس نظامی نیاز به اجازه و هماهنگی دارد.

  
  2. لباس نظامی یعنی آمادۀ جنگ‌ایم. اما جنگ با که؟ با زنان و و دختران این سرزمین که به هر دلیل پوشش و سبک زندگی دیگری دارند و الزاما  انگیزه سیاسی هم ندارند؟ آن هم در حالی که شخص سردار رادان فرمانده کل نیروی انتظامی به صراحت گفته است این طرح جنبه امنیتی و نظامی ندارد و بیشتر فرهنگی است و حتی مایل نیست صرفا انتظامی معرفی شود؟ از یان منظر تقض غرض نیست؟

   3. اگر طرح، طرح نور است و برگرفته از آیه سورۀ نور که باید از نماد نور استفاده شود و اگر نور نیست و زور است دیگر چرا از قرآن و نور مایه می گذارند؟

  4. اگر منظور روحانیون محترم این است که از نیروهای پلیس حمایت می کنند چرا لباس کامل آنها را نپوشیده اند؟ آیا تصور نمی کنند تلفیق لباس نظامی با عمامه در تاریخ شیعه سابقه نداشته باشد؟ حتی شهید محراب آیت‌الله اشرافی اصفهانی با آن سن و سال وقتی لباس سپاه پوشید کامل پوشید با کلاه نه عمامه.

  5. هر صنفی باید با زبان خود آن و در مواردی با لباس خاص خود آن شناخته شود. این که طلاب که غالبا به خدمت سربازی نرفته اند یا نمی روند لباس نظامی بپوشند آن هم نه برای مقابله با اسراییل که در حمایت از برخورد با زنان و دخترانی که پوشش مطلوب آنان را رعایت نمی کنند چه تصویری از آنان در ذهن شماری از مردم خاصه زنان و دختران مورد نظر در این «جنگ»! ترسیم می کند؟!

  6. این نکته البته قابل درک است که بعد از آن که جمعیت قابل توجهی در حمایت از طرح نور در تهران گرد نیامد چون بسیاری از خانم‌های چادری مثل سابق مایل نیستند در حمات از برخوردهای پلیسی تجمع کنند جای دیگر این تجمع را شکل دادند و نه با محوریت خانم ها یا روحانیون لباس نظامی پوشیده که طبعا وجه صنفی و طبقه ای‌ دارد و قاعدتا در موضوع مرتبط با زنان اگر خانم‌ها حمایت کنند موثر تر است تا مردان آن هم با تلفیق لباس نظامی و روحانیت.
--------------------------------------------------
* یادداشت حاضر به عنوان نقد دریافت شد اما چون با عکس مرتبط است ذیل عنوان عکس با مکث قرار دادیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • اصالت لباس محلی عشایر ایل شاهسون
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • کهگیلویه و بویراحمد نیازمند آمبولانس آفرود است
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد
  • لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟!
  • سفر رئیس سازمان اورژانس کشور به کهگیلویه و بویراحمد