Web Analytics Made Easy - Statcounter

لزوم به روز رسانی گسترده تانک های در حال خدمت در نزاجا و نزسا متناسب با تهدیدات روز منطقه از مدت ها پیش احساس می شد که باید کرار را پاسخی قابل و خوب به این موضوع دانست.


نمونه تست شده و ابتدایی کرار (این تانک با نمونه‌های رونمایی شده تفاوت دارد)
سرویس سیاسی فردا: چند روز پیش با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح سردار سرتیپ حسین دهقان طی مراسمی از تانک کرار رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در این نوشتار به بررسی بعضی نکات فنی و مرتبط با این دستاورد حوزه دفاعی و تاثیر آن بر قابلیت‌های زرهی قوای مسلح کشور می پردازیم.
لزوم بروزرسانی توانایی‌های زرهی نیروهای مسلح
کشور ما در طول جنگ تحمیلی متحمل خسارات و تلفات زیادی در مقابل زرهی انبوه و پر شمار ارتش بعث عراق شد. تکهای سنگین زرهی عراق، نتایج تلخ نبردهای زرهی و مشکلات و معایب تانک چیفتن در دوران دفاع مقدس همچنان در خاطره نیروهای مسلح ما محفوظ است. ارتش بعث عراق به عنوان یکی از کشورهای اقماری شوروی سابق جز دارندگان تانک های سری T-72 بود و تجربه مواجه شدن با این تانک میدان اصلی نبرد برای نیروهای ما وجود داشت.
در دهه 90 میلادی ایران اقدام به خرید T-72 از روسیه کرد. این تانک ها در صنایع زرهی بنی هاشم درود مونتاژ می شدند. گرچه این قرارداد نیمه کاره ماند و تنها نیمی از مقدار اولیه به کشور تحویل داده شد اما صنایع زرهی ایران تجربه مونتاژ، طراحی و همکاری با کشورهای اروپای شرقی را در ادامه پیدا کرد و پروژه هایی نظیر تانک خرمشهر، تانک ذوالفقار و بروزرسانی تانک های سری T-55 توسط بخش های مختلف وابسته به نیروهای مسلح انجام گرفت.
نمونه های متاخر تانک T-72 در واقع به روزترین تانک های در اختیار قوای نظامی کشور است. اما باید توجه کرد که طراحی این تانک و فناوری های به کار رفته در آن متعلق به دهه 70 میلادی است و با تهدیدات زرهی و ضد زرهی حال حاضر تناسبی ندارد. (چه اینکه ارتش روسیه در ادامه روند ساخت تانک های میدان اصلی نبرد از سری T-90 عبور کرده و پس از کش و قوس‌های فراوان طرح T-14 آرماتا را به عنوان تانک آینده خود برگزیده است.) مثال‌های بارز آن در جنگ اول و دوم خلیج فارس و نیز و درگیری‌های سوریه به وضوح دیده می‌شود، در ادامه به این مطلب اشاراتی خواهیم کرد.
لزوم به روز رسانی گسترده تانک‌های در حال خدمت در نزاجا و نزسا متناسب با تهدیدات روز منطقه از مدت‌ها پیش احساس می‌شد که باید کرار را پاسخی قابل و خوب به این موضوع دانست.
کرار بروزآوری عالی بر روی شاسی T-72
با توجه به تصاویر و فیلم های منتشر شده از این تانک باید کرار را یک بسته ارتقای زرهی برای تانک‌های سری T-72 دانست که با هدف رفع معایب ذاتی این پلتفورم و نیز ارتقای مقاومت زرهی و بقا پذیری بیشتر در میدان نبرد انجام گرفته است. برای مثال ساخت برجک جدید برای این تانک، نصب زره‌های کامپوزیتی و زره های واکنشگر در جلوی برجک و طرفین، نصب تیربار ریموت، زره فاصله دار جانبی در کنار شنی، زره‌های قفسی در انتهای تانک و پشت برجک، استفاده از پوشش های چند طیفی برای مقابله با دروبین های حرارتی، به روز اوری سیستم های ناوبری، هدف گیری،نصب هشدار دهنده قفل لیزری، و به احتمال زیاد تغییر محل مهمات ذخیره به پشت برجک که در ادامه درباره این موارد توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.

برجک جدید ساخته شده برای این تانک که با نمونه اصلی تفاوت دارد، به روش جوشکاری ساخته شده و از مقاومت بالاتری برخوردار است

نمایی از بالای برجک کرار،۱- زره های واکنشی در جلوی برجک ۲- تیربار ریموت با اپتیک تثبیت شده ۳- بخش انتهایی برجک و احتمالا محفظه مهمات ذخیره (نکته: در این تصویر زره‌های جانبی برجک و بعضی اجزاء روی آن نصب نشده است.)
بارگذار چرخ فلکی در کرار
یکی از مشکلات تانک‌های روسی استفاده از بارگذار (اتولودر) چرخ و فلکی برای پر کردن توپ اصلی و شلیک آن است که باعث افزایش خطر به میزان قابل توجهی در تانک می شود.
مهمات اصلی در سینی بارگذار داخل شاسی تانک و مهمات ذخیره در برجک انبار می‌شوند در نتیجه هر گونه نفوذ به برجک و شاسی ممکن است به مشتعل شدن و یا انفجار مهمات داخل آن منجر شود. مسئله ای که بارها پیش از این اتفاق افتاده و تصاویر زیادی از انهدام تانک‌ها، جدا شدن برجک و سوختن کامل تانک در جنگ های مختلف مانند درگیری های سوریه وجود دارد.
با توجه به چینش برجک و خدمه در صورت آتش گرفتن برجک خروج خدمه از آن بسیار مشکل خواهد بود و آتش سوزی به مرگ خدمه منتهی خواهد شد. با وجودی که کرار همچنان از بارگذار چرخ و فلکی استفاده می کند اما تقویت زره برجک، نصب بلوک‌های زره واکنشگر در جلو که مقاومت زرهی تانک را در برابر مهمات انرژی شیمیایی افزایش می‌دهند، ایجاد زره جانبی برای شاسی و نیز انتقال مهمات ذخیره به قسمت مجزا در عقب برجک به عنوان راهکاری هایی برای رفع این مشکل انتخاب شده اند.تیربار ریموت نصب شده بر روی برجک کرار، این تیربار با داشتن سامانه اپتیکی تثبیت شده و مجزا علاوه بر اینکه خدمه تانک را قادر می کند به صورت جدا از برجک به درگیری با اهداف اقدام کنند و زمان پاسخگویی به تهدیدات را بالا می برد باعث افزایش حوزه دید و توانایی کاوش محیط شده و در حفظ جان خدمه نیز تاثیر مهمی دارد.
استفاده از پوشش‌های چند طیفی
دوربین های حرارتی و چند طیفی امروزه کاربرد گسترده نظامی دارند. در مقابل برای محافظت در برابر این تجهیزات شناسایی و استتار بهتر در محیط، پوشش های چند طیفی به کار می‌روند که اثرات حرارتی و تابشی از ادوات را درطول موج های مختلف کاهش می دهند.

تصویری از یک دوربین حرارتی، فلش قرمز کرار، سبز نیروی پیاده، ابی وسیله فاقد پوشش استتار حرارتی
همان طور که در تصویر مشخص است کرار با دارا بودن این پوشش هم سانی بسیار خوبی با محیط دارد و به سختی قابل تفکیک با محیط است . این موضوع خصوصا در رزم شبانه باعث دیرتر کشف شدن نیروهای خودی توسط دشمن می‌شود. برای نمونه در جریان برخورد قوای زرهی غرب با عراق تانک های T-72 عراقی در شب و از فاصله دور مورد اصابت زرهی طرف مقابل قرار می گرفتند در حالی که به دلیل عدم استتار مناسب و نداشتن تجهیرات قوی دید در شب حتی قادر به شناسایی دشمن نبودند.

به روزآوری سیستم‌های داخلی کرار، استفاده از نمایشگرهای دیجیتال، استفاده از سامانه ناوبری
نصب دوربین در جلو و عقب تانک که باعث افزایش محیط دید راننده شده و تاثیر مثبتی بر کارایی او در محیط با عوارض یا محیط شهری خواهد داشت.
کوتاه سخن، ضرورت سرمایه گزاری بر روی نیروی زمینی با توجه به تحرکات دشمنان و تهدید های تروریستی بر کسی پوشیده نیست. در شرایط موجود و با توجه به عدم امکان خرید و انتقال فناوری جدید به روز رسانی زرهی در حال خدمت به پشتوانه شرکت های داخلی باید به عنوان یک اولویت اساسی در بخش زمینی دیده شود. کرار را میتوان یکی از بهترین بروز رسانی های موجود بر روی پلتفرم T-72 در نظر گرفت. امید است که شاهد ورود گسترده به خدمت این تانک در قوای مسلح کشور باشیم.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۳۸۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیا گوزن زرد ایرانی و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یک رأس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیا گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیا این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

کد خبر 6096812

دیگر خبرها

  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم/ نگاهی به فیلم مست عشق
  • ال۹۰ ایرانی چه مشخصات و ویژگی هایی دارد؟ + تصویر
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • (تصاویر) عجیب‌ترین خودرو‌های رزمی دوران جنگ جهانی دوم
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی