Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- به نوشته «لاتريبون» کاهش 8 درصدي قيمت نفت در چند روز گذشته به ترديدها در باره موثر بودن راهبرد کاهش عرضه اوپک دامن زده است.
به گزارش سرويس اقتصادي خبرگزاري آريا، پايگاه اينترنتي روزنامه فرانسوي «لاتريبون» در مقاله اي با عنوان« قيمت نفت به کجا مي رود؟» به قلم «روبر ژول»Robert Jules نوشت: بهاي نفت در چند روز گذشته8 درصد کاهش يافته و تاثير گذاري راهبرد کاهش عرضه نفت اوپک را زير سوال برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوي ديگر توليد آمريکا که به رغم تلاش ديگر کشورهاي توليد کننده مدام در حال افزايش است ،ارزيابي آينده بازار نفت را دشوار کرده است.
بهاي نفت خام طي پنج روز بيش از 8 درصد کاهش يافت و روز دوشنبه به حدود 51 دلار و 5 سنت رسيد که از نيمه دسامبر ضعيف ترين قيمت است. در صورتي که پس از تصميم اوپک براي کاهش داوطلبانه عرضه نفت، با هدف بالا بردن قيمت ها، بهاي 46 دلاري نفت از نيمه دسامبر سير صعودي يافته بود. کاهش ناگهاني بهاي نفت، شک و ترديدهايي در باره ادامه سير صعودي بهاي نفت به وجود آورده است. اين کاهش پس از انتشار گزارش هفتگي ذخاير نفت خام و فرآورده هاي نفتي آمريکا روي داد. طبق اين گزارش ذخاير نفت خام آمريکا براي پنجمين هفته پياپي افزايش يافته و به ميزان بي سابقه بيش از 2 ميليارد بشکه رسيد. انباشت مداوم اين ذخاير نشان مي دهد عرضه بسيار بيشتر از تقاضا است.
خالد الفهد،وزير انرژي عربستان، هفته گذشته در کنفرانس سالانه انرژي در شهر هيوستون ايالت تگزاس آمريکا هم به صراحت پرسيد آيا نياز نخواهد شد که توليد نفت دوباره کاهش يابد. توافق ماه دسامبر اوپک براي کاهش توليد يک ميليون و 200 هزار بشکه نفت در روز، هرچند نسبتا (85 درصد)رعايت شده اما به نظر مي رسد کافي نبوده است. اين کاهش بيشتر مرهون عربستان سعودي است که استثنا شدن برخي اعضا مثل عراق و ايران را از کاهش توليد، جبران مي کند. از سوي ديگر اعضاي غير عضو اوپک و در راس آنها روسيه که پذيرفته بودند عرضه خود به بازار را 560 بشکه در روز کاهش دهند، فقط 50 درصد اين ميزان را کاهش داده اند.
بي ترديد تصميم ماه دسامبر سبب افزايش بهاي 45 تا 50 دلاري نفت به 50 تا 55 دلار شده است اما هرگز نتوانست بهاي نفت را در سطح نرخ هدف، يعني 55 تا 60 دلار، نگهدارد. اين مسئله اشتياق سرمايه گذاران در بازار معاملات آتي را کاهش داد، سرمايه گذاراني که به ادامه روند افزايشي بهاي نفت اميد بسته و براي خريد صف کشيده بودند. وزير نفت عربستان با اعتراف به اين که کشورهاي توليد کننده باز هم مجبور خواهند شد براي کاهش عرضه خود توافق کنند در واقع اذعان کرد که توافق ماه دسامبر ،چنانچه ماه گذشته گفته بود، به اندازه کافي موثر نبوده است. عربستان سعودي نمي خواهد سنگيني رو به فزوني کاهش توليد را به تنهايي تحمل کند و برخي از کشورهاي توليد کننده ديگر، مثل روسيه که پس از عربستان دومين توليد کننده نفت جهان است، از اين تلاش عربستان سود ببرند. رياض تا ماه دسامبر درخواستهاي برخي کشورهاي اوپک همچون ونزوئلا را براي اقدامي جهت متوقف کردن کاهش بهاي نفت نشنيده مي گرفت اما اين راهبرد به محدوديت هاي خود رسيد. عربستان در اين راهبرد به کاهش سودآوري برخي توليد کنندگان نفت در آمريکا و توقف توليد آنها فکر مي کرد که از انقلاب استخراج (نفت شل يا صخره اي)، نرخ پايين بهره براي تامين سرمايه و تقويت سهم خود در بازار به ويژه بازار آسيا سود مي برند، قاره اي که 70 درصد نفت عربستان به آن صادر مي شود. اما اين کشور سال گذشته از کاهش بهاي نفت ضربه خورد چرا که نه تنها ديگر درآمدش کفاف بودجه ملي را نداد بلکه سهمش در بازار هم مورد حمله قرار گرفت.
در حال حاضر تعداد چاههاي نفت فعال در آمريکا به طور مرتب افزايش مي يابد و هفته گذشته تعداد آنها به 617 مورد رسيد. هرچند اين تعداد هنوز کمتر از يک هزار و 609 چاهي است که قبلا فعال بودند اما تعداد آنها مثل حجم توليدشان مدام درحال افزايش است. به اين ترتيب توليد نفت آمريکا با شکستن رکورد 9 ميليون بشکه در روز سالهاي 1970 به رکورد جديدي رسيده است. وزارت انرژي آمريکا پيش بيني ماه فوريه خود را در باره توليد نفت افزايش داد. طبق پيش بيني جديد اين وزارت، توليد نفت آمريکا در سال 2017 به 9 ميليون و 210 هزار بشکه و در سال 2018 به 9 ميليون و 730 بشکه مي رسد و در پايان سال اينده از سقف ده ميليون بشکه در روز فراتر مي رود. همه اين عوامل گوياي آن است که بهاي نفت به سمت زير 50 دلار سير مي کند. اما آژانس بين المللي انرژي در کنفرانس انرژي بوستون اعلام کرد تقاضاي جهاني نفت در سال 2019 از يکصد ميليون بشکه در روز فراتر مي رود و به همين علت در باره خطر کم شدن سرمايه گذاري در طرح هاي آينده هشدار داد خطري که مي تواند سبب محدوديت در عرضه و در نتيجه افزايش شديد قيمت نفت شود. خالد الفهد در اين کنفرانس گفت سرمايه گذاري به افزايش مناسب بهاي نفت براي جذب سرمايه بستگي دارد. وي قرار است اين مطلب را در نشست 27 مه اوپک هم تکرار کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۴۰۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت

نظرسنجی خبرگزاری رویترز نشان داد تولید نفت خام اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل ۲۰۲۴ کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تازه‌ترین نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در ماه آوریل در پی افت صادرات سه کشور عضو این سازمان در کنار کاهش‌ داوطلبانه شماری از اعضای ائتلاف اوپک و غیراوپک (اوپک‌پلاس) است.

این نظرسنجی که بر اساس داده‌های مربوط به رصد کشتی‌ها و اطلاعات به‌دست‌آمده از منابع صنعتی انجام شده است، نشان داد اوپک در ماه گذشته میلادی روزانه ۲۶ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه نفت خام  تولید کرد که نسبت به رقم بازنگری‌شده ماه مارس ۵۰ هزار بشکه کاهش نشان می‌دهد.

شماری از اعضای اوپک‌پلاس، شامل اوپک در ماه ژانویه امسال دور تازه‌ای از کاهش را برای مقابله با ضعف اقتصادی و افزایش عرضه تولیدکنندگان غیراوپک انجام دادند.

این دسته از اعضای اوپک‌پلاس تولیدکنندگان در ماه مارس توافق کردند که کاهش ها را تا پایان ژوئن ادامه دهند.

وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس یکم ژوئن (۱۲ خرداد) برای تصمیم‌گیری درباره برنامه‌های تولید خود گرد هم می‌آیند.

بر اساس نظرسنجی رویترز، بیشترین کاهش تولید در ماه آوریل مربوط به نیجریه و عراق بوده است.

ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی با وجود تشدید تحریم‌ها بیشترین افزایش تولید را در میان اعضای اوپک داشته است.

عراق در ماه مارس وعده داد صادرات نفت خود را کاهش دهد تا تخطی‌ از سهمیه خود در ماه‌های پیش را جبران کند، اما داده‌های روز دوشنبه نشان داد این کشور در ماه گذشته میلادی این تعهد را نادیده گرفت.

بر اساس نظرسنجی رویترز، تولید عراق آوریل نسبت به ماه مارس اندکی کاهش یافته است.

بر اساس آمارهای ردیابی نفتکش‌ها، تولید نفت نیجریه با کاهش شدید صادرات کاهش یافت، زیرا پالایشگاه تازه راه‌اندازی‌شده «دانگوته» (Dangote) محموله‌های بیشتری را جذب کرد.

 یک منبع گفت: توقف فعالیت در تأسیسات برای مدت کوتاهی جریان تولید نفت بونی را تحت تأثیر قرار داد.

نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ماه آوریل حدود ۱۴۰ هزار بشکه در روز کمتر از کاهش هدف‌گذاری‌شده تولید کرده، زیرا عرضه نفت عراق و گابن بیش از سهمیه تولیدشان بوده است.

بر اساس این نظرسنجی، تولید نفت عربستان افزایش یافت و عرضه نفت کنگو، گینه استوایی و گابن هم با اندکی افزایش همراه بوده است.

هدف نظرسنجی رویترز رصد عرضه نفت در بازار است که بر اساس داده‌های مربوط به رفت‌وآمد کشتی‌ها از سوی منابع خارجی، داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی، اطلاعات شرکت‌های رصد حمل‌ونقل کشتی‌ها مانند شرکت پترولجستیکس و کپلر و اطلاعات ارائه‌شده از سوی منابع شرکت‌های نفتی، اوپک و مشاوران انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد