Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-07@01:30:28 GMT

آیا مولتیپل میلوما درمان میشود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ | کد خبر: ۱۲۶۴۷۸۷۴

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

Multiple Myeloma نام انگلیسی مولتیپل میلوما میباشد که نام دیگرش میلوم است.مولتیپل میلوما در پلاسماسل ها تکثیر بدخیمی میباشد که ایجادش از 1 کلون منفرد صورت میگیرد.نارسا بودن کلیه،کم خونی،استخوان درد،شکستگی استخوان،استعداد به عفونت و هیپرکلسمی تظاهرات مولتیپل میلوما هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا مولتیپل میلوما درمان میشود؟

یک مطالعه تک‌بازویی، برچسب باز، چند مرکزی، و فاز 2 بیماران مبتلا به میلوم متعدد فعال را که فاقد شرایط لازم برای درمان با دوز بالا شیمی‌درمانی و پیوند سلول‌های بنیادی بودند، ثبت‌نام کرد. بیماران لازم بود که عملکرد کلیوی و کبدی مناسب داشته باشند.

قبلا نشان داده شده بود که ترکیب بندامایستین، بورتزومیب و پردنیزون در درمان عود مالتیپل‌میلوما مفید است. به تازگی اما گزارش شده ترکیب بندامایستین، بورتزومیب، و دگزامتازون (BBD) در درمان خط مقدم بیمارانی که کاندید شیمی درمانی با دوز بالا نیستند، برای دستیابی به میزان پاسخ کلی ۹۱ درصد و در دستیابی به پاسخ کامل (CR) به میزان 9 درصد موثر است.

یک مطالعه تک‌بازویی، برچسب باز، چند مرکزی، و فاز 2 بیماران مبتلا به میلوم متعدد فعال را که فاقد شرایط لازم برای درمان با دوز بالا شیمی‌درمانی و پیوند سلول‌های بنیادی بودند، ثبت‌نام کرد. بیماران لازم بود که عملکرد کلیوی و کبدی مناسب داشته باشند.

درمان با BBD بر اساس 2 برنامه تنظیم شد: یک برنامه اولیه که موثر اما نسبتا سمی به نظر می‌رسد، و یک برنامه اصلاح شده که کمتر سمی بود. در دوز اصلاح شده میزان دوز برای بورتزومیب تغییر و میزان دوز و تعداد دفعات مصرف برای دگزامتازون کاهش داده شده بود.

درمان نگهدارنده در برنامه دوز اولیه برنامه‌ریزی نشده بود، هر چند به بیماران مبتلا به بیماری در وضعیت ثابت یا بهتر از آن درمان نگهدارنده با بورتزومیب و دگزامتازون به مدت 2 سال ارائه شده بود. پیشگیری از هرپس زوستر هم در رژیم اصلاح شده در نظر گرفته شده بود.

از 59 بیمار جای گرفته شده در این مطالعه، 41 نفر برنامه اصلاح شده را دریافت کردند. از 56 بیمار قابل بررسی برای مشاهده پاسخ‌ها، بهترین نرخ پاسخ (ORR) ۹۱ درصد بود و حداقل ۶۸ درصد از بیماران به حداقل یک پاسخ نسبی بسیار خوب رسیده بودند (VGPR)، از جمله رسیدن به CRs در 9 درصد از بیماران.
در بیماران جای گرفته در گروه درمان اصلاح شده، بهترین ORR ۹۲ درصد با دستیابی ۷۲ درصد بیماران به حداقل یک VGPR، از جمله رسیدن به CRs در 13 درصد از بیماران بود.

برای بیماران مسن‌تر از 75 سال، بهترین ORR ۹۵ درصد با دستیابی 77 درصد به حداقل یک VGPR، از جمله رسیدن به CRs در 9 درصد از بیماران بود.

هشتاد درصد از بیماران در گروه درمان اصلاح شده درمان با 8 چرخه درمانی را به پایان بردند، در حالی که فقط 28 درصد از بیماران در برنامه دوز اولیه تمام 8 چرخه را به پایان رساندند. بیست و هشت نفر در گروه درمان اصلاح شده دوز نگهدارنده دریافت کردند که 14 نفر از آنها در زمان قطع داده‌ها تحت درمان بودند.

نویسندگان مطالعه نشان دادند که با این وجود به نظر نمی‌رسد دوز نگهدارنده به بیشتر کردن پاسخ در گروه درمان اصلاح شده بی‌انجامد.

با میزان متوسط پیگیری 1/19 ماه، متوسط زمان بقای بدون پیشرفت (PFS) ۱۵ ماه بود. میزان PFS برای بیماران در گروه درمان اصلاح شده طولانی‌تر گزارش شد (9/18 ماه در مقابل 1/11 ماه). تفاوت معنی‌داری در PFS برای بیماران بیش از 75 سال سن در مقایسه با افراد 75 ساله و جوان‌تر وجود نداشت (7/17 در مقابل 0/15 ماه).
میزان بقای هجده ماه کلی برای 4/71 درصد افراد با درمان با دوز اصلی و 3/85 درصد گروه درمان اصلاح شده، ممکن شد. بیماران مسن‌تر از 75 سال و بیماران جوانتر بقای کلی مشابهی داشتند(2/81 درصد در مقابل 3/81 درصد).

اگر چه تخمین تاریخی برای CR ۱۰ درصد بود، مطالعه حاضر توانست CR ۲۵ درصد را نشان دهد. دلایل متعددی برای نرسیدن مطالعه به CR پیشنهادی خود مطرح شد. این بررسی در یک مرکز نگهداری انجام و نویسندگان مطرح کردند که تعداد بیوپسی مغز استخوان برای تایید CR کم بوده و این باعث تخمین کمتر از واقع CR شده است. یکی دیگر از دلایل ارائه شده، ناتوانی بیماران فاقد شرایط لازم برای انجام پیوند برای رسیدن به پاسخ‌های عمیق بود. نویسندگان مطالعه پیشنهاد کرده‌اند «شاید ۶۸ درصد ≥VGPR بتواند به عنوان یک نشانگر جایگزین برای عمق تاثیرگذاری استفاده شود.» ۶۸ درصد≥VGPR در این مطالعه شبیه به مطالعه اسپانیایی PETHEMA بود (که شامل 17 بیمارفاقد شرایط لازم برای انجام پیوند بود).
عوارض جانبی شایع
‌شایع‌ترین عوارض سمی درجات 1 تا 2 و شامل نوروپاتی، خستگی، کم‌خونی، یبوست، و ترومبوسیتوپنی بودند. عوارض جانبی درجه 3 تا 4 شامل لکوپنی (14 درصد)، نوتروپنی (14 درصد)، خستگی (8 درصد) و ترومبوسیتوپنی (7 درصد) بودند.

درمان اصلاح شده منجر به کاهش بروز زوستر (44 درصد در گروه درمان اصلی و 5 درصد در درمان اصلاح شده) و نوروپاتی درجه 3 (11 درصد در گروه درمان اصلی و صفر درصد در درمان اصلاح شده) شد. دو مرگ ناشی از عوارض درمان نیز گزارش شد.

بر اساس میزان پاسخ، عمق پاسخ، نرخ زنده ماندن عاری از پیشرفت بیماری، و بقا به طور کلی، شبکه ملی جامع سرطان توصیه می‌کند رژیم سه گانه درمان نسبت به درمان دوگانه برای بیمارانی که مناسب پیوند نیستند، مناسب است.

بورتزومیب و/یا لنالیدومید ستون اصلی ترکیب سه گانه هستند، دوگانه بورتزومیب/دگزامتازون و لنالیدومید/دگزامتازون با دوز کم نیز برای این بیماران توصیه می‌شود. مل‌فالان و ترکیبات مبتنی بر تالیدومید توصیه نمی‌شود.

نویسندگان این تحقیق نتیجه گرفته‌اند: سه گانه مبتنی بر بندامایستین «به‌ویژه هنگامی که در طرح درمان اصلاح شده تجویز شود، درمانی امن و موثر به عنوان درمان خط اول بیماران مبتلا به مالتیپل میلوما محسوب می‌شود که کاندید شیمی‌درمانی با دوز بالا نیستند.»سپید

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۴۷۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

به گزارش «تابناک»، دکتر مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بیماری آسم توضیح داد: پروسه ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: اکثر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند.  

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم  آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین سایر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.  

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود  ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشورها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.

آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم
استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آنها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهرها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.   شهرهای اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند.  

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهرهای بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آنها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو  آلرژن‌های محیط‌ باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عددهای بالاتر مربوط به آسم کودکان است.

نقش داروهای استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد.   امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از داروهایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این داروها در دسترس بیماران قرار گیرند.   

ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و  هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز  تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.  

۴۵۰ هزار فوتی ناشی از آسم در دنیا

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا  هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، جدیدترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق داروهای بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن  آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آنها انجام می‌شود.  

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. اکثر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را  کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

دیگر خبرها

  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!