Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ‌محوطه پا تخت سنگ‌تراشان در 45 کیلومتری جنوب شرق شهر خرم‌آباد در دهستانی به نام کشور از توابع بخش پاپی قرار گرفته است. ‌به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان به نقل از ایسنا، این محوطه یک زمین کشاورزی تقریباً مسطح در دامنه کوهی به نام تخت و مشرف به روستای سنگ‌تراشان است.
دسترسی به این روستا از طریق جاده کوهستانی و پر پیچ و خم در میان جنگل‌های بلوط امکان‌پذیر است که منازل روستایی سنگ‌تراشان به شکل پلکانی ساخته شده و حیاط یک منزل، پشت بام منزل جلویی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تاکنون 6 فصل کاوش باستان‌شناسی از سال 84 تا 90 در این محوطه صورت گرفته که حاصل آن کشف بیش از 2000 قطعه اشیاء مفرغی، آهنی، سفالی و سنگی مربوط به هزاره اول است.
اشیاء به دست آمده شامل بیش از 1200 قطعه سرپیکان اعم از سنگی، مفرغی و آهنی، نمونه‌های متنوعی از خنجر، کارد، سرتبر، سرگرز، سرنیزه، جام، کاسه، ظروف لوله‌دار، مجسمه‌های آئینی و نمادین، پیکرک‌های انسانی و حیوانی، پلاک‌های تزئینی، سردیس و دسته سوهان‌های متعدد از جنس مفرغ و آهن هستند. این اشیاء از نظر فنی در نهایت هنرمندی ساخته شده‌اند و در برخی از اشیاء که تلفیقی از دو شیء مفرغی و آهنی است، تکنیک اتصال مفرغ به آهن را می‌توان مشاهده کرد.
فصل ششم کاوش که تکمیل کننده کاوش‌های گذشته بود، تقریباً تمام فضای معماری سنگ‌تراشان مشخص شد.
این فضا شامل یک پلان سنگی خشکه‌چین مدور بود که گرداگرد محوطه را دربر می‌گرفت. کاوش در قسمت‌های غربی و جنوبی این محوطه هنوز به اتمام نرسیده است.
علیرغم شناسایی ساختارهای معماری و یافته‌های فراوان مفرغی و آهنی، نتایج ملموسی از استقرار مربوط به این دوره در محوطه شناسایی نشد.
از نظر کاربری و با توجه به اشیاء نمادین و آئینی که اغلب نقش انسان‌های در حال نیایش و پیکرهای مذهبی هستند، می‌توان این محوطه را یک مکان مقدس و با کمی تردید یک نیایشگاه عنوان کرد.
یافته‌های مفرغین، آهنی و به خصوص سفالین و نیز مقایسه صورت گرفته با آثار به دست آمده از محوطه‌های سرخ‌دم لری کوهدشت، تپه باباجان و گورستان باباجیان دلفان نشان می‌دهند محوطه سنگ‌تراشان طی هزاره اول قبل از میلاد و عصر آهن 2 و 3 مورد استفاده قرار گرفته است.
انتهای پیام

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۹۱۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید

ترک‌های اصفهان، به میراث هم رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، آژیر قرمز برای شهری که تمام هویتش را از میراث ملموس و ناملموس خود می‌گیرد، روشن شد.

فرونشست اصفهان تا آنجا پیش رفت که حالا به میراث عظیم چند صد ساله و بلکه ۲۰۰۰ ساله اصفهان رسید و ترک‌ها با سرعت بر روی دیواره‌ها و سقف بنا‌ها پیش می‌روند. اصفهان که یکی از توریستی‌ترین مقاصد گردشگری کشور محسوب می‌شود، باید دید با قرار گرفتن در این چالش بزرگ، به مرگ توریسم و اقتصاد این بخش نزدیک می‌شود؟

بحران آب به‌واسطه برداشت‌های بی‌رویه چه در حوزه کشاورزی و صنعت و چه در حوزه گردشگری و ساخت و ساز‌های بی‌رویه، این میراث جهانی را به سکانس آخر رسانده است.

زاینده‌رودی که زمانی به زنده‌رود شهرت داشت، حالا به کمترین میزان خود رسیده و آب‌های زیرزمینی و سفره‌ها خالی از آب شده‌اند.

آبیاری‌های غیراصولی در بخش کشاورزی و توسعه بیش از حد صنایع، بلای جان اصفهان و میراث کهنش شده است.

خشکسالی، آلودگی هوا و محیط زیست، فرونشست، مهاجرت و حتی نزاع‌های قومی همه ناشی از عدم مدیریت برای مصرف آب است، که زنگ خطر را برای اصفهان روشن کرده است.

دیگر خبرها

  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان
  • غول‌های آهنی در مزارع: نگاهی به فرآیند تولید تراکتورهای غول پیکر (فیلم)
  • سفر به گورستان باستانی خالد نبی (عکس)
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • نخستین بنای مذهبی ایرانیان + فیلم
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • راه‌اندازی رشته اینترنت اشیاء در قوچان