Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل کمیسیون یونسکو گفت:بخش‌هایی از سند ۲۰۳۰ با منافع و ارزش‌های کشور ما تضاد دارد ولی از کارشناسان می‌خواهیم به ما بگویند کدام بخش‌ها ایراد دارد تا آنها را رفع کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سند توسعه آموزش 2030، در کشور رونمایی شد تا ایران نیز همراستا با کشورهای عضو سازمان ملل متحد، اهداف کار جهانی توسعه پایدار را اجرا کند و یونسکو مسئولیت بخش آموزشی این سند را عهده‌دار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان رونمایی چراغ خاموش از‌سند آموزش 2030 در کشور منجر به بروز نگرانی‌هایی از‌سوی کارشناسان شده، به گونه‌ای که مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در اظهارنظری از امکان انتشار اسناد و اطلاعات محرمانه کشور سخن گفته است.

رهبران کشورهای عضو سازمان ملل، در سپتامبر 2015 در اجلاس عالی‌رتبه سازمان ملل تعهد کردند؛ دستور کار جهانی توسعۀ پایدار 2030 را در سیاستگذاری‌های کلان خود در سطح ملی از اول ژانویه سال 2016 اجرایی کنند. براین اساس در بخش اهداف آموزشی موضوع آموزش و یادگیری مادام‌العمر با کیفیت، ‌برابر و فراگیر برای همه با محوریت یونسکو تعیین شده که ایران نیز متعهد به اجرای آن است. در ادامه این روند نشست عالی رتبه مشورتی در زمینه آموزش 2030 در ایران، در تاریخ 20 آذر امسال توسط کمیسیون ملی یونسکو برگزار و از سند ملی آموزش 2030 رونمایی شد. تعداد 30 کارگروه ملی نیز در ایران تشکیل شد تا مطابق با شرح وظایف خود مسئولیت تهیه سند آموزش 2030 را برعهده بگیرند.

مولفه‌های کلیدی در برنامه آموزش 2030 عبارتند از: برابری و فراگیر بودن، دسترسی برابر، عادلانه و باکیفیت، برابری جنسیتی، کیفیت آموزش و یادگیری مادام العمر.

در چارچوب عمل 2030 در رابطه با برابری جنسیتی آمده است: ما اهمیت برابری جنسیتی در دستیابی به حق آموزش برای همه را به رسمیت می‌شناسیم و به همین دلیل تعهد خود را به حمایت از سیاست‌ها، برنامه‌ریزی و محیط‌های آموزشی حساس به جنسیت، جریان‌سازی مسائل مربوط به جنسیت در برنامه درسی آموزش معلمان و از بین بردن تبعیض و خشونت جنسیت محور در مدارس را اعلام می‌کنیم.

به ادغان برخی کارشناسان آموزشی، سند آموزش جهانی 2030 با برخی مفاهیم و ارزش‌های موجود در جامعه ایران تضاد دارد و با وجود اسناد بالادستی همچون سند تحول بنیادین که هنوز به طور دقیق وارد فاز اجرا نشده است نیازی به اجرای نسخه جهانی 2030 در ایران نداریم.

در همین رابطه محمد فرهادی وزیر علوم معتقد است: آنچه از سند 2030 رونمایی شده یک پیش‌نویس است و حتماً باید با در نظر گرفتن اسناد بالادستی ویرایش و بازنگری شود.

مسئولان و دست‌اندرکاران تدوین و اجرای سند آموزش 2030 در کشور نیز می پذیرند که این سند با برخی از قوانین و ارزش‌های کشور در تضاد است در همین رابطه سعدالله نصیری قیداری دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران می‌گوید: نقش کمیسیون ملی یونسکو در ایران هماهنگی است تا با شناسایی کارشناسان مربوطه تجارب دنیا را به کار بگیریم و در همین رابطه 19 معاون وزیر و 180 کارشناس شناسایی شده‌اند تا با همراهی آنها سند آموزش جهانی 2030 در ذیل اسناد بالادستی کشور ترجمه شود تا بتوانیم از تجارب جهانی نیز بهره‌مند شویم.

وی افزود: چارچوب عمل آموزش 2030 یک تجربه جهانی است و ما سند تحول بنیادین را جزو اسناد بالا دستی می‌دانیم و این تجربه فقط مربوط به حوزه آموزش‌وپرورش نیست بلکه آموزش عالی و آموزش‌های غیررسمی را نیز شامل می‌شود.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به اینکه اقرار می‌کنم بخش‌هایی از سند 2030 با منافع و ارزش‌های کشور ما تضاد دارد ولی این سند جنبه الزام‌آور ندارد، گفت: یونسکو همانند سازمان ملل نیست که به ما اجبار کند تا اسناد خود را کنار گذاشته و هر چه آنها تهیه کرده‌اند را اجرا کنیم بلکه ما از تجارب دنیا با محوریت بالاتربودن اسناد خود استفاده خواهیم کرد و هر جا تعارضی وجود داشته آن را اجرا نمی‌کنیم.

نصیری قیداری با اشاره به اینکه سند آموزش 2030 دارای نکات مثبت و منفی است، افزود: بخشی از نکات منفی را در چارچوب عمل متوجه شدیم و هم‌اکنون از کارشناسان می‌خواهیم به ما بگویند کدام بخش‌ها ایراد دارد تا آنها را رفع کنیم و با تدوین چارچوب عمل به دنبال حذف معارضات سند آموزش 2030 با ارزش‌های کشور هستیم.

انتهای پیام/

R1014132/P34399/S2,22/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۹۱۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین

به گزارش قدس آنلاین، هان ژنگ معاون رئیس جمهور چین با دیانا موندینو وزیر امور خارجه و تجارت بین المللی آرژانتین در پکن دیدار کرد.

هان در این دیدار که دیروز صورت گرفت، با بیان اینکه امسال دهمین سالگرد آغاز مشارکت راهبردی جامع بین دو کشور است، خاطرنشان کرد: توسعه روابط دوجانبه در خدمت منافع بلندمدت دو کشور و برآورده کننده انتظارات دو ملت است.

وی گفت: چین آماده ادامه همکاری با آرژانتین در چارچوب درک و حمایت از یکدیگر است، دو کشور شرکای همکار در توسعه و خواهان افزایش مستمر اعتماد متقابل سیاسی و تلاش برای همکاری عملی پایدار و بلندمدت و ارائه منافع برای دو ملت هستند.

موندینو نیز گفت: آرژانتین قاطعانه به سیاست چین واحد پایبند بوده و امیدوار است به طور مداوم همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با چین را تحکیم کرده و گسترش دهد.

وی افزود: این وزارتخانه از شرکت های چینی بیشتری برای سرمایه‌گذاری و توسعه در آرژانتین استقبال می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • تحت تاثیر پیشرفت دفاتر اسناد رسمی ایران قرار گرفتم
  • آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست