Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو دوره انتخابات سالهای ۹۲ و ۹۴ در ایران به خوبی نقش فضای مجازی را در اطلاع رسانی و تبلیغات انتخاباتی نمایش داد و فرصتی که در اختیار ستادهای انتخاباتی نامزدان قرار گرفت در بسط و گسترش آگاهی های مردم و در عین حال تشویق و ترغیب آنان به شرکت در انتخابات و اداره امور کشور موثر بود که از آن به عنوان فرصت های تبلیغی نظام و وفاداران به حکومت یاد می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «دانشجو سلام» با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات و نقش تبلیغات در میزان آشنایی مردم با کاندیداها، فضای مجازی بهترین عرصه برای نشان دادن کاندیداها می باشد از اینرو با توجه به این ظرفیت کاندیداها سعی می کنند تا با نشان دادن خود در این فضا از آن استفاده کنند.

سجاد شعبانی فرمانده حوزه بسیج دانشجویی منابع طبیعی گرگان در یادداشتی به اهمیت و وظایف کاربران فضای اشاره کرد که در ذیل می خوانید

یکی از خصوصیات نظامهای مردم سالار یا دموکراسی، ارکان قدرت در آنهاست. مطبوعات و رسانه های گروهی به عنوان رکن چهارم قدرت به همراه قوای سه گانه حکومت از ارکان قدرت مردمی در سیستم های حکومت مردم سالار است.

با عنایت به اینکه انتخابات و دخالت توده های مردم در اداره کشور در این نظامها برای تعیین سرنوشت سیاسی اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است و از سوی دیگر تبلیغات می تواند در هدایت و سازماندهی توده غالب مردم جامعه اثربخش باشد؛ نقش رسانه های فعال در جامعه اعم از نوشتاری، دیداری و گفتاری جایگاه بالایی در انتخابات و اداره کشور و هدایت دولتمردان و سیاستمداران و حتی نخبگان جامعه ایفا می کند.

شاید بر همین اساس در کشورهای غربی و دموکراسی مادی گرا، قدرت سیاسی و پول، تلاش وافری برای در انحصار گرفتن رسانه های جمعی و مطبوعات دارد.

نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که در عین خصوصیت دینی از قدرت مردمی در اداره کشور سود می برد و به عنوان نمونه کاملی از نظام دموکراسی دینی در جهان امروز می‌درخشد، ضمن پذیرش و قبول رسانه های جمعی و مطبوعات در اداره کشور اصل آزادی این رکن قدرت را در قانون اساسی تصریح نموده است و البته به خوبی در چارچوب قانون اساسی از آزادی های مدنی و مطبوعاتی دفاع شده است.

از جانب دیگر چون توزیع قدرت در جامعه اسلامی به مردم واگذار شده است و انتخابات نقش پررنگی در اداره کشور و جابجایی قدرت در جامعه اسلامی دارد پس به موازات اهمیت انتخابات، قدرت مطبوعات و رسانه های جمعی بیش از پیش معلوم و مشخص می شود.

کما اینکه در ادوار انتخابات گذشته در جمهوری اسلامی ایران نقش و جایگاه صدا و سیما و مطبوعات و حتی ابزارهای دیگر تبلیغی به عنوان رسانه های اطلاع رسانی خصوصی نامزدان انتخاباتی در قوانین انتخابات در کشور برشمرده شده و به نامزدان انتخابات اجازه و حق استفاده از این فضا داده شده است.

پس از جریان آزاد سازی اطلاعات و اخبار و استفاده از اینترنت و خصوصا شبکه های اجتماعی و عمومی شدن استفاده از این فضا بدون هیچگونه نظارت آشکار و عدم ساماندهی آن، در عین اینکه فرصت و موقعیت خاصی برای تبادل افکار و عقاید و نشر و گسترش دیدگاهها در فضای مجازی ایجاد شد، در عین حال بازار شایعات و دروغ پراکنی و هتک حرمت و توهین نیز گسترش یافت.

بنابراین به همراه فرصت ها و امتیازات فضای مجازی باید به تهدیدات و آثار نامطلوب این فضا نیز توجه داشت و دغدغه‌های ویژه آن را از نظر دور نداشت.

دو دوره انتخابات سالهای ۹۲ و ۹۴ در ایران به خوبی نقش فضای مجازی را در اطلاع رسانی و تبلیغات انتخاباتی نمایش داد و فرصتی که در اختیار ستادهای انتخاباتی نامزدان قرار گرفت در بسط و گسترش آگاهی های مردم و در عین حال تشویق و ترغیب آنان به شرکت در انتخابات و اداره امور کشور موثر بود که از آن به عنوان فرصت های تبلیغی نظام و وفاداران به حکومت یاد می کنیم.

لکن متاسفانه در کنار این هماهنگی درون کشور برای انتخابات شاهد برخی بی اخلاقی ها و افتراها و نشر اکاذیب سازماندهی شده بودیم که سر خط آن از گروه های معاند و مطرود خارج نشین و دشمنان ایران اسلامی سرچشمه می گیرد و مع الاسف برخی هموطنان به هر علت به انتشار و توزیع آن اخبار بعضا کذب و هدفدار کمک می کنند که از مصادیق تهدید فضای مجازی به شمار می رود.

در ذکر مهمترین و کاربردی ترین راهکارهای مقابله فرهنگی اجتماعی با این تهدیدات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.چون انتخابات نمادی از دخالت مردم در اداره کشور و اظهار اراده جمعی در حکومت داری و سیاست گذاری است پس اولین هدف در انتخابات اقتدار و حفظ حاکمیت نظام است و در این راستا کلیه مردم وظیفه اخلاقی و اجتماعی دارند که در اداره کشور دخالت کرده و از همه فرصتها منجمله فضای مجازی برای تشویق دیگران در شرکت آگاهانه در انتخابات استفاده کنند.

2. به مصداق آیه شریفه فبشر عبادی الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه از پذیرش و انتشار هر خبری که در جامعه و فضای مجازی با آن مواجه می شویم بدون تفکر و تحقیق، اجتناب کنیم و بدون تفکر آنها را در معرض نمایش یا کلام خود قرار ندهیم.

3. آداب استفاده از فضای مجازی و مطالب منتشره در آن را فرا گیریم و سپس از آن استفاده کنیم؛ کما اینکه در انجام همه فعالیت ها و مهارتها بدوا به فراگیری مهارت و حتی دریافت گواهینامه مهارتی مبادرت می کنیم و سپس مهارت را اجرا می کنیم.

4. طرفداران و ستادهای انتخاباتی باید از این فضا به نحوی که در قانون پیش بینی شده استفاده کنند یعنی فقط به بیان توانایی و برنامه ها و فعالیت های نامزد انتخاباتی خود اقدام کنند و از هرگونه توهین و افترا و بی احترامی به سایر نامزدان پرهیز کنند و همچنین فقط در ایام تبلیغات مجاز فعالیت تبلیغاتی کنند.

5.بهتر است نامزدان انتخاباتی شبکه ها اجتماعی و کانالهای مجاز اختصاصی با هماهنگی مقامات کشوری ایجاد کنند و صرفا از آن طریق اخبار و اقدامات خود را منتشر و به طرفداران و مردم اطلاع رسانی کنند تا از مراجعه به کانالهای غیر مجاز و هدفدار اجتناب کنند.

6.هرچند می توان راهکارهای دیگری برای ساماندهی فضای مجازی خصوصا در دوران انتخابات ارائه کرد ولی به واسطه ضیق وقت و استفاده بهینه از فرصت مصاحبه به همین مقدار بسنده می کنم و مجددا تاکید می کنم که فرهنگ سازی در استفاده از این فرصت و دخالت و حضور دلسوزان به نظام مقدس اسلامی در این موقعیت و افزایش اطلاع رسانی سالم می تواند نقش اساسی در اداره فضای مجازی در کشور ایفا کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۹۵۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بخشی، صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ١٣ پرونده در کمیته امنیت روانی دادسرا تشکیل شده گفت: با مروجین اکاذیب به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی، انتشاردهندگان مطالب خلاف واقع و خلاف منافع کشور و هم آوا با جریانات هدایت شده معاندین در استان که قریب به ٢ میلیون دنبال کننده داشته‌اند برخورد شده است.

وی، برخورد با برهم زنندگان امنیت روانی مردم را مطالبه‌ی مسئولان عالی قوه قضائیه و مردم دانست و افزود: با توجه به گستردگی دامنه نفوذ، تنوع تکثر رسانه‌ای و فعالیت برخی ادمین‌های تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و غیره در خصوص تشویش اذهان عمومی، هتک هیثیت و نسبت دادن اعمالی خلاف واقع به شخص حقیقی یا حقوقی، ترویج بی‌بند و باری و مبارزه با عفاف و حجاب در فضای مجازی، دادستان به عنوان مدعی العموم علیه افرادی که مبادرت به ارتکاب جرم در فضای مجازی نموده و اهداف دشمن را ترویج می‌کنند اعلام جرم می‌نماید.

وی با تأکید بر هوشیاری کاربران در مواجهه با چنین محتواهای رسانه‌ای افزود: ایجاد امنیت روانی، سالم‌سازی و پاک‌سازی فضای مجازی مطالبه به حق مردم و از مظاهر تأمین حقوق عامه است و در سامانه ارتباط مردمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان پیام‌های متعددی از گزارش این موضوعات وجود دارد که در بیانات مقام معظم رهبری (حفظ الله) نیز به رعایت این امر اشاره شده است.

دادستان کرمان همچنین به برخی از اقدامات مدیران صفحات فضای مجازی در خصوص انتشار کلیپ‌هایی با موضوع تمسخر حجاب و به سخره گرفتن برخورد قانونی با فعالین عفاف و حجاب اشاره و تصریح کرد: شعبه و قاضی ویژه جهت رسیدگی به جرایم ترویج‌کنندگان بی‌عفتی و بی‌حجابی اختصاص داده شده و برای این افراد، پرونده قضائی تشکیل و متهمین تحت قرار نظارت قضائی نیز از فعالیت در فضای مجازی برای مدت معین محروم شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه برخورداری از فضای مجازی سالم، حق مردم متدین و انقلابی کرمان است اظهار داشت: با راه اندازی کمیته امنیت روانی در دادسرا، نظارت مستمر بر برهم زنندگان امنیت روانی مردم و مقابله با بزه‌های باندی در فضای مجازی، رصد و کشف جرم و تشکیل پرونده در دستور کار است.

کد خبر 6098244

دیگر خبرها

  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • کاندیداهای موردحمایت جبهه ایستادگی ایران اسلامی درزنجان و خدابنده
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • نباید از خودنمایی مجازی یا خیابانی یکسری هنجارشکن محدود بترسیم
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت