Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در سفرهای نوروزی، نخستین دغدغه مان اقامه نماز اول وقت باشد گفت: بسیاری از آیات قرآن اشاره به مشکلات و رفع نیازهای اساسی زندگی انسان دارد که شایسته است قبل از ورود به سال جدید حداقل چند آیه از قرآن قرائت و در طول سال تداوم یابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محسنی در گفتگو با خبرنگار قومس، با بیان اینکه لحظه تحویل سال به مثابه لقاء الی الله، تحویل دل، دگرگونی، تغییر، رشد و از حالی به حالی شدن است ابراز کرد: انسان همیشه از سکون و یکنواختی بیزار است، در واقع انسان طالب پیشرفت است و از زیبایی‌های نوروز تغییر و دگرگونی است که در تغییر لباس، محیط خانه و زندگی نمود می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تغییرات نوروز برای انسان جذاب است عنوان کرد: معمولا افراد در نوروز به سفر می روند تا تغییرات عالم را ببیند.

این استاد حوزه افزود: همچنان که نوروز زمان حرکت است، افراد در این مدت به خانه همدیگر رفته یا سفر می‌کنند، هر کس به نوعی گامی بر می‌دارد، حال با توجه به اینکه انسان برای جسم خویش برنامه‌ریزی می‌کند، بی شک بهترین زمان برای تغییر روح، نوروز است.

محسنی تصریح کرد: دعای نوروز «حول حالنا الی احسن الحال» است، زیرا انسان به دنبال این است که به بهترین حالات برسد همچنین در دعای نوروز مفاهیمی مانند بلند نظری، افق داشتن، انتخاب بهترین ها و به سمت زیباترین‌ها حرکت کردن نهفته است.

وی با بیان اینکه نظر بلند، افق بلند و دید وسیع در زندگی، بهترین مدل حیات است اذعان کرد: بی تردید، اگر بخواهیم به «احسن الحال» برسیم، اولین گام این است که حال دیگران را عوض کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در این راستا قرآن کریم می‌فرماید: «وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ»، می‌خواهید پاک شوید، برای رسیدن به احسن الحال، بخشش کنید و هیچ کینه و بغضی نداشته باشید.

حجت الاسلام محسنی تصریح کرد: اگر در ظهور امام زمان(عج) سخن از این است که بهترین حالت‌ها رخ می‌دهد و انسان‌ها به اوج رشد و پیشرفت می‌رسند، در ظهور، کینه دیگر جایگاهی ندارد.

وی گفت: وقتی مهدی فاطمه می‌آید، کینه را از دل‌ها می‌برد، یا مقلب القلوبی که در دعای اول سال می‌گوییم؛ یعنی قلبمان بی‌کینه باشد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: زیبایی ظهور حضرت مهدی(عج) این است که دیگر حسد و بخل نیست و احسن الحال یعنی یکدل و یکرنگ شدن.

حجت الاسلام محسنی با بیان اینکه سفر زیبا، یعنی سفری که در آن غیبت، دروغ، تخریب و ... نیست گفت: انسانی که به مهمانی می‌رود، صاحبخانه امام او می‌شود، بنابراین باید نسبت به صاحبخانه ادب به خرج دهد، باید توجه کرد که همه زیبایی‌های ظهور در وجود منتظر جلوه کند، فقط زبانی یا مهدی نگوید، بلکه تلاش کند تمام صفات بعد از ظهور را در وجود خویش هنگام نوروز زنده کند.

وی افزود: اگر امام زمان(عج) دوست دارند که با هم و دور هم باشیم، بنابراین نیکو است که انسان منتظر همه زیبایی‌های ظهور را در وجود خویش احیا کند.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: آنچه که در نوروز انجام می‌‌گیرد، عمل به دستورات دینی است، دید و بازدید یک کار دینی است، سفر ما دستور دینی است، در قرآن کریم از 18 نوع سفر سخن به میان آمده است و بسیاری از آیات قرآن پیرامون سفر است.

محسنی با اشاره به اینکه سفر یک حرکت دینی می باشد بیان کرد: صدها روایت در وصف سفر و چگونگی سفر داریم، سفر قالب دین است و صله رحم دین می باشد.

وی ابراز کرد: زیبایی عید نوروز در این است که همه دور هم جمع می‌شوند و به یک دستور دینی عمل می کنند.

این استاد حوزه با بیان اینکه لبخندی که به روی صورت همدیگر می‌زنیم، ثواب دارد عنوان کرد: پیامبر(ص) می‌فرماید: هنگامی که دو مؤمن به هم لبخند می‌زنند، ثواب می‌برند.

حجت الاسلام محسنی خاطرنشان کرد: بی تردید، وقتی در نوروز افراد به هم دست می‌دهند، این دست دادن سبب می‌شود گناهان ریخته شود و تمامی آنچه که در عید انجام می‌دهیم، مطابق دستورات دین است.

وی با بیان اینکه دین نوروز ما را زیبا کرده است اضافه کرد: ذهنیت انسان در لحظه تحویل سال به یاد پدر و مادر بودن است همچنین ذهنیت پدر و مادر به فکر فرزند بودن می باشد، اما در لحظه تحویل سال آن کسی که بیش از همه به فکر ما است، امام زمان(عج) است.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه پدر حقیقی عالم، امام زمان(عج) است عنوان کرد: حضرت(عج) بیش از همه ما را دوست دارد و باید در لحظه تحویل سال به یاد پدرمان باشیم.

محسنی با بیان اینکه تحویل سال یعنی تصمیم بر زندگی مهدوی تاکید کرد: تصمیم بر سال امام زمانی که همراه با نشاط و آرامش است که هدف، افق و نتیجه دارد، اگر این گونه شد عمر به بطالت نمی‌رود.

وی خاطرنشان کرد: بی شک، بهترین پیوندمان با امام زمان این است که نمازمان رشد پیدا کند، بنابراین در سفرها و مهمانی‌ها سعی‌مان بر این باشد که نماز اول وقت را از دست ندهیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در سفرهای نوروزی، نخستین دغدغه مان اقامه نماز اول وقت باشد تصریح کرد: بسیاری از آیات قرآن اشاره به مشکلات و رفع نیازهای اساسی زندگی انسان دارد که شایسته است قبل از ورود به سال جدید حداقل چند آیه از قرآن قرائت و در طول سال تداوم یابد.

حجت الاسلام محسنی در پایان تاکید کرد: قرآن و اهل‌بیت(ع) نعماتی هستند که به راحتی در اختیار بشر امروز قرار داده شده و برای درمان مشکلات، قرائت و عمل به این دو ثقل بزرگ کفایت می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۹۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • تنفس ۲۰ دقیقه‌ای جلسه صحن مجلس برای اقامه نماز
  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • برگزاری دوره تخصصی نماز در شهرکرد
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • نماز اول وقت در ادارات اقامه شود
  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد