Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@12:26:15 GMT

جعبه دنده اتوماتیک (AT) یا CVT، کدام یک بهتر است؟

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۶۹۸۰۴۸

جعبه دنده اتوماتیک (AT) یا CVT، کدام یک بهتر است؟

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، می خواهیم این دو سیستم را در چند بُعد بررسی کنیم تا بتوانیم درباره آن ها نتیجه گیری کنیم.

ضریب دنده ها
جعبه دنده اتوماتیک یا همان Automatic Transmission که به اختصار AT نامیده می شود، دارای چندین چرخ دنده با زبانه های مختلف هستند که تعداد این چرخ دنده ها، تعداد دنده های یک خودرو را مشخص می کند که معمولا در خودرو های شهری بین 4 تا 6 دنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سیستم AT دنده ها به ترتیب افزایش می یابند. مثلا، حرکت با دنده 1 آغاز شده و سپس با افزایش سرعت، به دنده های بالاتر می رویم. اما بر خلاف AT، جعبه دنده های Continuously Variable Transmissions که به اختصار CVT می گوییم، ضریب دنده مشخصی ندارند و مانند جعبه دنده اتوماتیک نمی توان برای آن عدد استفاده کرد. به همین دلیل است که رانندگان خودرو هایی که جعبه دنده CVT دارند، متوجه تعویض دنده نمی شوند.

مصرف سوخت
خودرو های CVT دارای مصرف سوخت بهینه تری نسبت به AT ها هستند. در خودرو های AT دنده های بالاتر نشان دهنده این است که فشار بیشتری بر روی موتور است اما CVT با به وجود آوردن شتاب سریع تر و داشتن سرعت ثابت، حتی در سرعت های بالاتر فشاری بر موتور خودرو وارد نمی کند. اگر بخواهیم واضح تر توضیح دهیم اینگونه است که در سرعت 80 کیلومتر بر ساعت، دور موتور خودرویی با جعبه دنده اتوماتیک، بیشتر از دور موتور CVT است؛ به همین علت گاهی در خودرو های CVT راننده حس می کند که سرعتش کمتر از آن چیزی است که بر روی صفحه کیلومتر شمار می بیند.


تجربه رانندگی
تفاوت بسیار آشکاری میان این دو سیستم جعبه دنده وجود دارد. بعضی معتقدند که رانندگی با جعبه دنده CVT بسیار نرم تر و آرامش بخش از جعبه دنده اتوماتیک است در حالی که عده ای دیگر معتقدند جعبه دنده اتوماتیک حس رانندگی را بهتر به راننده منتقل می کند. کسانی که به جعبه دنده اتوماتیک عادت دارند ممکن است بگویند که CVT ها بسیار کند و تنبل هستند، اما حقیقت امر این نیست. تفاوتی میان آن ها وجود ندارند و این تنها به این دلیل است که در خودرو های CVT نمی توان تعویض میان دنده ها را حس کرد.

نتیجه گیری نهایی
یکی از مشکلاتی CVT این است که نمی تواند حس رانندگی اصیل را به خوبی منتقل کند؛ چیزی که جعبه دنده اتوماتیک در آن بی نقص است.
اما امروزه راحتی راننده در هنگام رانندگی یکی از موارد مهم در خرید یک خودرو است. پس هرچه بیشتر پیش می رویم تعداد کسانی که CVT را به AT ترجیح می دهند بیشتر می شود.

خودروکار

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۹۸۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در تمام محصولات نسبت به روز گذشته تغییری ندارد و با همان قیمت ثابت، بدون تغییر معامله می‌شود.

دنا پلاس توربو اتوماتیک (آپشنال) از محبوب‌ترین محصولات ایران‌خودرو با قیمت ثابت یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قابل خرید و فروش است.

قیمت پژو پارس سفارشی ELX نسبت به روز گذشته تغییر ندارد و با نرخ ۷۴۷ میلیون تومان می‌توان آن را از بازار خریداری کرد.

رانا پلاس پانوراما (ارتقا) از دیگر محصولات ایران‌خودرو، هیچ‌گونه تغییری نداشته و با قیمت ۷۱۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

کوییک R اتوماتیک از هاچ‌بک‌های اقتصادی شرکت سایپا نیز مانند دیگر محصولات این شرکت بدون تغییر است و با قیمت ۵۴۲ میلیون تومان می‌توان خرید کرد.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۴۹ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۸۰۸ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۲۵ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۶۳ میلیون تومان، پژو پارس ۶۶۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۱۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۶۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۶۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۱۷ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۳۶ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۸ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۷۸ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۸۲ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۷۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۵ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۸ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۸ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۳ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۶۶ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی نیز مانند خودروهای داخلی تغییری ندارد.

آریزو ۵ اسپورت از محصولات برتر مدیران خودرو با قیمت یک میلیاردو ۴۱۷ میلیون تومان قابل خرید است که این محصول هیچ تغییر قیمتی نسبت به روز گذشته خود نداشته است.

قیمت تیگو ۸ پرو (هیبرید) در حال حاضر ۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان بوده که یکی دیگر از محصولات مدیران خودرو به شمار می‌رود.

جک S5 از دسته محصولات کرمان موتور است که با قیمت یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود. سایر محصولات مونتاژی نیز بدون هیچ تغییر قیمتی ثابت مانده‌اند.

هایما ۸ اس از محصولات ایران‌خودرو بوده که تغییری نسبت به روز گذشته ندارد و در بازار با قیمت یک میلیارد و ۹۳۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۷۰ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۸ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۰ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۳ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۱۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۲۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748272

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات ایرانخودرو دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • قیمت محصولات ایرانخودرو شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز ۲۰۶ و تارا در بازار
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول