Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر در طول تاریخ مصائبی بر اهل‌بیت(ع) و به ویژه حضرت زهرا(س) وارد شده است، تبعۀ عصبانیت‎ها بوده است. پس بیاییم با رفتاری سرشار از رحمت، محبت و صفا و صمیمیت در خانواده‌ها، زینت‎بخش اهل‌بیت(ع) باشیم.

باشگاه خبرنگاران پویا، امیرمحسن شیخان: یکی از مسائلی که در فرهنگ قرآن و عترت بسیار و حتی بیش از سایر آموزه‎ها مورد تأکید گرفته است، برخورداری از «حسن خلق» است، در اهمیت این موضوع همین بس که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: اگر نمی‌توانید مردم را به وسیله اموالتان کمک کنید، پس با روی باز و گشاده با آن‌ها برخورد کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال که در ایام نوروز هستیم و این امکان فراهم است تا اعضای خانواده‌ها بیشتر در کنار یکدیگر باشند و به دیدار هم بروند، شایسته است نگاه ویژه‎ای به این مسأله داشته باشیم.

در همین راستا، یکی از راهکارهایی که اهل‌بیت(ع) برای استجابت دعا و بارش رحمت الهی به ما آموختند، برخورداری از دیدۀ رحمت است، به عنوان مثال، یکی از دعاهایی که در آن به فرازهای بسیار زیبایی اشاره شده است، دعای «علوی مصری» از زبان امام زمان(عج)‌ است. با کمی دقت در فرازهای این دعا می‌توان گفت یک دوره معارف اسلامیِ گرفته شده از سرچشمه وحی و امامت، در آن نهفته است. امام(ع) در این دعا به درگاه الهی می‌فرماید: «وَ انْظُرْ إِلَیَ‏ نَظْرَةً رَحِیمَةً أَفُوزُ بِهَا إِلَى‏ جَنَّتِکَ‏»، با دیده رحمت به من بنگر تا در پرتو آن، رستگار شوم و در بهشت جای گیرم.اگر نتیجۀ نگاه رحمانی خدا رستگاری و بهشت است، پس بیاییم با خانواده، اقوام و دوستانمان با دیدۀ رحمت برخورد و زمینه را برای استجاب دعاها و جاری شدن رحمت الهیفراهم کنیم.

در کنار تمام ثمراتی که برای این برخورد گرم و رحمانی با اعضای خانواده وجود دارد، عواملی نیز وجود دارد که مانع این رفتار زیبا می‌شود که از جملۀ آن، عصبی رفتار کردن است. یکی از قوی‌ترین ابزارها و حربه‎های ابلیس لعین در حرکت دادن انسان‎ها به سوی تاریکی و ضلالت، ایجاد عصبانیت و خشم در آنان است.

عصبانیت و خشم رذیلۀ اخلاقی است که پیوسته در قرآن و عترت ما را نسبت به پیامدهای ناگوار آن متذکر شدند. بی‎تردید وقتی عصبانیت در وجود انسان شکل می‌گیرد، در نحوۀ گفتار اثر خواهد گذاشت و حتی چگونگی گفتار فرد را تغییر می‌دهد و تمرکز فکری را به هم می‌ریزد و در نتیجه به رفتاری کشیده خواهد شد که مورد رضای خدا و اهل‌بیت(ع) نخواهد بود.

وقتی تاریخ اهل‌بیت(ع) را مطالعه می‌‌کنیم، در می‎یابیم که بی‌جهت نیست که آن بزرگواران، محبان و شیعیان‏شان را اینقدر به خوش اخلاقی توصیه می‌کردند و از سوی دیگر از بداخلاقی و عصبانیت برحذر داشتند، آنان در طول تاریخ عالی‌ترین آموزه‎ها و رهنمودها را برای سعادت دنیوی و اخروی ما تبیین کردند، اما بسیاری نیز بودند که از این تعالیم و تربیت‎ها بهره نبردند و در نتیجه به گمراهی کشیده شدند. همۀ اینها ناشی از یک رذیلۀ اخلاقی است که پیوسته ما را نسبت به آن متذکر شده بودند و آن، عصبانیت است.

پیامبر اکرم(ص) در حدیثی می‌فرمایند: «إنّ الغضب من الشّیطان و إنّ الشّیطان خلق من النّار و إنّما تطفا النّار بالماء فإذا غضب أحدکم فلیتوضّأ»، خشم از شیطان و شیطان از آتش آفریده شده است و آتش با آب خاموش مى‎شود، پس هرگاه یکى از شما به خشم آمد، وضو بگیرد. (نهج‌الفصاحه، ص286، ح660)

اگر در طول تاریخ مصائبی بر اهل‌بیت(ع) و به ویژه حضرت زهرا(س) وارد شده است، تبعۀ این عصبانیت‎ها بوده است. تمام رذایل اخلاقی، صفات شیطان‎ است. هنگامی که انسان از تحت ولایت امام(ع) خارج می‌شود، به محدوده شیطان وارد می‌شود و شیطان صفات رذیله خودش را به انسان منتقل می‌کند و در نتیجه این صفات رذیله منشأ گناهان می‌شوند.

اهل‌بیت(ع) از این عصبانیت‎ها بسیار آزار دیدند، پس بیاییم دیگر ما برای آنان چنین نباشیم، بلکه به فرمودۀ خودشان زینت آنان باشیم. بدانیم که با هر بداخلاقی ایشان را آزرده‎ خاطر می‌‌کنیم. پس بیاییم اخلاقیات‎مان را روز به روز بهبود بخشیم و دیگر امام(ع) و مادرمان زهرا(س) را آزار ندهیم. اینکه آنان اینقدر ما را به خوش اخلاقی سفارش کردند و از بد اخلاقی و عصبانیت برحذر داشتند، به خاطر این است که خودشان از این ناحیه بسیار اذیت شدند.

امام باقر(ع) در حدیثی می‌فرمایند: «اِنَّ اَکْمَلَ المُؤْمِنینَ ایمانا اَحْسَنُهُمْ خُلُقا»، کامل‎ترین مؤمنین از نظر ایمان، نیکوترین آنها از نظر اخلاق است. (اصول کافی، ج2، ص99، ح1). پس اگر داعیۀ ایمان داریم و خود را مؤمن می‌دانیم، باید ببینیم چقدر اخلاقیاتماننیکوست، به عبارت دیگر، کامل شدن ایمان در بهتر شدن اخلاق بروز خواهد داشت.

امروزه ابلیس و ایادی او به شیوه‎های مختلف درصدد ایجاد ناجوری‎ها در انسان‎ها هستند و آنان را به سوی بداخلاقی می‏‌کشانند که نمود آن در محیط خانواده‎ها دیده می‌شود. پس سعی کنیم با این حربۀ شیاطین که سست‌کنندۀ بنیان خانواده‎هاست، مقابله کنیم و با رفتاری سرشار از رحمت، محبت و صفا و صمیمیت در خانواده‌ها، زینت‎بخش اهل‌بیت(ع) باشیم. به عبارت دیگر، بیاییم آنقدر با رحمت و محبت در محیط خانواده، اقوام و دوستان رفتار کنیم که بهانۀ جاری شدن رحمت و برکات الهی را به خداوند بدهیم.

انتهای پیام/

R1410/P1011115/S4,37/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۰۰۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب

آیت الله غلامرضا فیاضی در درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در قم به بیان راهکارهایی برای برخورد مناسب «برای رفع اضطراب‌ و پریشانی» پرداخت که تقدیم شما خواهد شد:

سؤال پرسیدند که برای رفع اضطراب و استرس هایی که بدون منشأ خاصی به انسان وارد می‌شود و از طریق پزشکی هم حل نشده چه کار باید کرد؟

قرآن می فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، همین.

آدم اهل فکر باشد، اهل تامل باشد، توجه کند که به این دنیا نیامده که برای اینکه مثل حیوان زندگی کند، بلکه در این دنیا به دید اینکه به قول حضرت امیرالمومنین علیه السلام، دنیا تجارت خانه‌ای بیش نیست، آمده است.


تمام سعی او این باشد هر چه که عقل و شرع برای او تعیین کرده‌اند، جدی بگیرد و در این صورت ، مواردی که برای او مایه اضطراب و هم‌ّوغم ّ آینده باشد، از این موارد خیالش آسوده است.

برای اینکه می داند که خدا از خودش به او مهربان تر است، مگر یکی از اسامی خدا، ارحم الراحمین نیست؟ یعنی هر چقدر والدین شما، بهترین دوست و دلسوز شما باشد، یک میلیاردم آن رحمت و لطف خدا نمی‌شود. چون رحمت و لطف خدا بی پایان است. رحمت دیگران اگه واقعیت داشته باشد محدود است و محدود نسبت به نامحدود هیچ است. این امر را باید توجه داشته و سعی کنیم خدا را فراموش نکنیم.

همه عواملی که باعث اضطراب می‌شوند، چیز محدودی هستند، چون خدا ولی انسان است و خدا این طور است که «أ لیس بکاف عبده».

خداوند متعال فرموده: بشر شعورت کجا رفته است؟ عقلت کجا رفته؟ مگر می‌شود خدا کفایت کار بنده خودش را به عهده نگیرد.

امام در هواپیمای فرانسوی نشسته و بختیار نخست وزیر شاه هم در ایران دستور داده چهار بمب افکن بلند شده و وقتی که امام می‌نشیند، هواپیمای امام را بمباران کنند. خیلی ها فکر می کنند که امام دچار اضطراب است، در صورتی که خیلی هم از من و شما حالشان عادی تر است، چرا؟ چون متوجه است که خدا عالم را اداره میکند. حالا بختیار در این امر در مقابل قدرت الهی کسی نیست.


«إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ یَخْذُلْکُم فَمَنْ ذَا الَّذی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ».

خیال و اضطراب به این خاطر است که انسان غفلت می کند و دچار وسوسه شیطان می شود.

ما اگر بخواهیم، باید استغفار در سحر را جزو برنامه زندگی خود قرار دهیم که این قلب باید موانعش رفع شود.

امام در همین فرمایشات و در برخی کتاب‌های دیگر مباحثی دارد که قلب را خدا ساخته برای اینکه خودش در آنجا استقرار پیدا کند.

«اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْکِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَیْرَ اَللَّهِ» .


زنگارهای حاصل از غفلت های گذشته، جز با استغفار و صلوات بر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم پاک نمی‌شوند.

اگر پاک کنیم، خداوند متعال ساکن و مستقر میشود.


بله برای اینکه مشکلمان حل شود، باید اول نگاه کنیم که خودمان در ارتباط با خدا چه گیر کاری داریم؟

بهترین راه این است که وقتی به حرم می‌رویم، بعد از زیارت دو رکعت نماز بخوانیم و به حضرت معصومه سلام الله علیها هدیه کنیم؛ سپس سر به سجده گذاشته و صد بار بگوییم «اللهم العن هارون و مامون»، بعد به بی بی عرض کنیم که آمده‌ایم محضر شما برای اینکه بفهمیم کجای کار ما عیب دارد.

آن وقت یک قلم و کاغذی دست گرفته و عیب های خود را یادداشت می کنیم.


اگر به نمازمان اهمیت نمی‌دهیم، می نویسیم بی اعتنایی به نماز؛ اگر به پدر و مادرمان اهمیت نمی‌دهیم باید بنویسیم بی اعتنایی به پدر و مادر؛ اگر به همسرمان آن طوری که باید برخورد خوب داشته باشیم، می نویسیم و بالاخره همه این ها را را یکی یکی می‌نویسیم، بعد که تمام شد اگه چیزی به نظرمان نیامد، هفت صلوات می‌فرستیم که بلکه اگر چیز دیگری هم هست یادمان بیاید و اگر به یادمان آمد باز می نویسیم، بعد زیر نوشته های خود می نویسیم: خدایا من در محضر این بی بی تعهد می کنم که دیگر این غفلت‌ها را نداشته باشم، خودت هم کمکم کن .


از حضرت معصومه سلام الله علیها بخواهید که عنایت کند تا بتوانید غفلت‌های گذشته را به صورت جدی ترک کنید و استغفار در سحر هم به دنبال اینکه بهترین اعمال است داشته باشید.

اگر تصمیم بگیرید که یک سال کامل در سحرها صد بار استغفار کنید، دیگر دلهره و اضطراب نخواهید داشت. لفظ نجس خارجی را هم ننویسید، چون ما باید فرهنگ نجس آنها را مثل خودشان نجس بدانیم و نوکر بی مواجب آنها نباشیم، برای اینکه یکی از فرهنگ آن ها زبانشان است که ما نباید ترویج کنیم.

دیگر خبرها

  • عصبانیت پوستکوگلو: کوتاه‌‌ترین کنفرانس ممکن!
  • عصبانیت ستاره رئال از آنچلوتی: به من اعتماد ندارد!
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • آوای آرامبخش باران در شهرستان کنگان پیچید + فیلم
  • آسفالت معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد
  • حاشیه بازی پرسپولیس و سپاهان| عصبانیت شدید ترابی از تعویض/ مأمور یگان ویژه مصدوم شد!
  • دعوت خانواده شهدا از مردم برای شرکت دراجتماع مردمی درگلستان شهدا
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • آغاز بارش رحمت الهی در خوزستان
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب