Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیانیه اتحاد علمای مسلمان در حمایت بی چون وچرا از رئیس جمهور ترکیه، انتقاد تند فهمی هویدی نویسنده مشهور مصری را به دنبال داشت.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه رای الیوم، بیانیه اتحاد علمای مسلمان در حمایت بی چون وچرا از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه همانقدر که حمایت و تایید برخی را به دنبال داشت، موجب خشم وعصبانیت عده ای دیگر شد؛ یکی از سرشناس ترین افرادی که به این بیانیه اعتراض کرد، فهمی هویدی نویسنده مصری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هویدی در مقاله ای تحت عنوان «در مورد ترکیه و بازتاب های آن» با رد بیانیه اتحادیه علمای مسلمان این سوال را مطرح کرد: اوضاع جاری ترکیه مجموعه سوال‌ها و ملاحظاتی را مطرح می کند که باید آن را بدون تعارف با خود و دوستانمان در میان بگذاریم.

مهم ترین سوال اینکه: آیا موضع ما در قبال اردوغان برگرفته از عاطفه و احساس مذهبی است یا مبتنی بر مواضع گیری او در قبال آزادی و دموکراسی؟

در این مورد باید گفت که هیچ کس در صدق عواصف و احساسات مذهبی اردوغان و پایبندی به دین به عنوان یک مسلمان، تردید ندارد، اما باید بگویم من یکی از افرادی بودم که موفقیت ها و دستاوردهای اردوغان را از زمانی که 25 سال پیش شهردار استانبول بود تا کنون، پیگیری و تحسین می کردم و البته این تحسین نه به خاطر تعصب و مذهب او بلکه به خاطر حمایت از دموکراسی و خدمت به ملت ترکیه و پایان هفتاد سال حکومت نظامیان در این کشور بود.

لغزش اردوغان در مسیر یکه تازی در قدرت

با این حال این موضوع را پنهان نمی کنم که در سال های اخیر از این تحسین کاسته شد زیرا شاهد بودم اردوغان از یک حاکم اصلاح طلب به سمت مسیر انحصار طلبی در حال لغزش است و با وجود اینکه دستاوردهای اقتصادی رئیس جمهور ترکیه جهش مهمی در زندگی مردم این کشور ایجاد کرد، اما گرایش او به یکه تازی به تهدیدی علیه نظام دموکراتیک تبدیل شد که جامعه ترکیه را در برابر خطرات متعددی قرار می دهد.

در این میان بازگشت اردوغان به نظام ریاست جمهوری که دست او را بازتر کرده و اختیاراتش را دو چندان می کند، نقطه تحول تغییر دیدگاه نسبت به اوست.

بیانیه حمایت جویانه از اردوغان، سیاسی است

هویدی سپس با ابراز تعجب از بیانیه اتحادیه علمای مسلمان از مقر خود در دوحه و اعلام همبستگی با اردوغان در کشمکش اخیر با هلند و نیز تایید او در همه پرسی نظام ریاست جمهوری به عنوان نظام هماهنگ با تعالیم اسلامی، آن را بیانیه ای سیاسی دانست که نباید از سوی این اتحادیه صادر می شد و این اشتباه نخست بود.

اشتباه دوم اینکه این بیانیه شامل فتوای شرعی در تایید نظام ریاست جمهوری است بدون اینکه نتایج آن در مورد ترکیه در نظر گرفته شود اما سومین اشتباه در این بیانیه بعد اجرایی آن است زیرا یک گزارش شرعی باید پس از مراجعه به هیئت اجرایی و در پرتو مواضع کلی اعلام شود اما در این مورد این اقدام صورت نگرفت.

هویدی همچنین با انتقاد از اقدامات اردوغان که اصلاح 18 بند از قانون اساسی را به دنبال داشته است، گفت این اقدامات موجب افزایش قدرت رئیس جمهور در مقابل تضعیف سایر نهادهای جامعه مدنی می شود در نتیجه ترکیه را با خطرهای زیادی روبه رو می کند.

وی مواضع برخی کشورهای اروپایی مبنی بر جلوگیری از تجمع های حامی اردوغان در خاک کشورشان را قابل درک دانست و گفت: این موضع آنان کاملا بر اساس محاسبات داخلی اتخاذ شد.

انتهای پیام/

R7891/P36447/S8,89,90/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۰۷۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «انجو کچلی» سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سفر «رجب طیب اردوغان» رییس‌جمهور ترکیه به آمریکا که برای ۹ ماه «می» برنامه‌ریزی‌شده بوده، به تعویق افتاده و در تاریخ دیگری که برای هر دو طرف راحت‌تر باشد، انجام خواهد شد.

وی دراین‌باره گفت: سفر رییس‌جمهور ما به ایالات متحده، که برای ۹ می برنامه ریزی شده بود، به دلیل ناسازگاری برنامه ها به تاریخ دیگری که برای هر دو طرف راحت تر است، به تعویق افتاده است. گفتگوی سطح بالا بین ترکیه و ایالات متحده برای آماده‌سازی این سفر ادامه خواهد داشت.

پیش از این رسانه های ترکیه و غربی به نقل از منابعی در آنکارا از تعویق این سفر خبر داده بودند.

کد خبر 6089562

دیگر خبرها

  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین
  • سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
  • اردوغان: ارائه اطلاعات پایگاه کورجیک به اسرائیل دروغ است
  • اردوغان: حماس را نه گروه تروریستی بلکه گروه مقاومت می‌دانیم
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • ادعای اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم
  • انتقاد نماینده بلژیکی از رویکرد اتحادیه اروپا در قبل نسل کشی غزه
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس