Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@01:19:44 GMT

تنها گنبد نمکی متقارن کشور را از نزدیک ببینید

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۲۴۱۰۱

کوه دو برادر، کوه نرداغی، کوه یزدان، گنبد نمکی، دریاچه نمک، دریاچه حوض سلطان، تالاب بهشت معصومه، کوه مره، همه پدیده‌های طبیعی فوق العاده‌ای هستند که پتانسیل عظیم زمین گردشگری را برای قم ایجاد کرده‌اند.

زمین‌گردشگری یا ژئوتوریسم‏ از دو بخش ژئو و توریسم تشکیل شده‌است؛ بخش ژئو جاذبه‌های زمین شناسی و بخش توریسم آن به عنوان موضوعی چند رشته‌ای، تمامی زیرساختهای صنعت گردشگری را شامل می‌شود، ژئوتوریسم برخلاف اکوتوریسم که جاذبه‌های طبیعت جاندار را مرکز توجه قرار داده است، بطورکلی با جاذبه‌های طبیعت بی جان سروکار دارد، مخاطبان ژئوتوریسم نه تنها متخصصان و کارشناسان زمین شناسی، بلکه گردشگران عادی و علاقمندان طبیعت هستند و در جریان فعالیت‌های ژئوتوریسمی، بازدیدکنندگان ضمن بازدید از پدیده‌های زیبا و ویژه زمین شناسی، با مبانی پیدایش آنها آشنا شده و اهمیت وجودی آنها را درمی‌یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمد فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگارایسنا عنوان کرد: ژئوتوریسم یا زمین‌گردشگری علمی است که به پدیده های زمین شناسی که جذابیت بازدید گردشگران را دارند، می‎پردازد؛ مثلا کوه نمکی یا گنبد نمکی قم علاوه بر اینکه پدیده‌ای زمین شناختی است، این جذابیت را دارد که گردشگران از آن بازدید و ساعاتی را در آنجا سپری کنند.

این کارشناس زمین‌شناسی گفت: استان قم از حیث ژئوتوریسم جزء مناطقی است که پتانسیل بالایی دارد؛ کوه دو برادر، کوه نرداغی، کوه یزدان، گنبد نمکی، دریاچه نمک، دریاچه حوض سلطان، تالاب بهشت معصومه، کوه مره، همه پدیده هایی فوق العاده زیبا در اطراف قم هستند.

تنها گنبد نمکی متقارن کشور

وی ادامه داد: به جرات می توان گفت بسیاری از مردم حتی برای یک بار کوه نمکی قم -تنها گنبد نمکی متقارن کشور و تنها گنبد نمکی که در میان آن دریاچه نمکی تشکیل شده است- و از نادرترین موارد در ایران می‌باشد را ندیده‌اند، همچنین کلوت‌های بجامانده از رسوبات تبخیری اطراف اتوبان قم-تهران از پدیده های فوق العاده زیبا و جذاب برای گردشگری هستند.

فراهانی افزود: دریاچه حوض سلطان از دریاچه های نمکیزیبایی است که در تابستان می شود تا کیلومترها در آن قدم زد و از فضای فوق العاده پرانرژی نمک استفاده کرد؛ نمک خاصیت انرژی درمانی دارد بدین شکل که یون های مثبت ساطع می کند و سبب می شود یون های منفی دور شوند و در رفع افسردگی و ناراحتی های روحی روانی مفید است.

کوهی که نگاه به آسمان دارد

این کارشناس زمین شناسی اضافه کرد: کوه دو برادر نیز از پهلو مانند چهره یک انسان است که به آسمان نگاه می کند و کوه یزدان از حیث فسیل‌های فوق‌العاده، پتانسیل طبیعت‌گردی با نگرش زمین شناسی را دارند.


جذابیت کویر به مردم معرفی شود

وی تصریح کرد: علی رغم این پتانسیل عظیم در استان هیچ حرکتی در راستای معرفی و بهره برداری از آن نشده است؛ لازم است با برنامه ریزی برای ثبت این آثار به عنوان ژئو سایت گردشگری و هم در راستای حفظ و صیانت از آن‌ها حرکت شود.

فراهانی با بیان اینکه اکوتوریسم منافاتی با حفاظت از محیط زیست ندارد، عنوان کرد: حضور بی رویه و بدون راهنمای زمین گردشگری، نگرانی از بابت تخریب مناطق را به دنبال خواهد داشت، بنابراین در طبیعت گردی با رویکرد زمین شناسی حتما لازم است یک کارشناس- راهنما، گروه گردشگر را همراهی کند؛ در این نوع گردشگری راهنما نقش مهمی در حفظ آثار طبیعی دارد.

این کارشناس زمین‌شناسی تصریح کرد: لازم است در کنار جنگل و دریا، زیبایی و جذابیت کویر نیز به مردم معرفی شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۲۴۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد

سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به پرشدگی ۶۴ درصدی مخازن سدهای کشور گفت: حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور معادل سال گذشته است، اما ورودی به مخازن نسبت به سال گذشته دارای کاهش ۸ درصدی است.

به گزارش ایسنا، فیروز قاسم‌زاده  کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کلنگ احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو ارومیه به زمین زده شد
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم
  • وعده‌های پوچ نمکی بر زخم اهالی شهرک ابریشم چهارباغ
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید