Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس دینی جام نیـوز، کتاب «موسوعة الرسول المصطفی(ص) »شامل مطالبی درباره ابعاد مختلف پیامبر گرامی اسلامدر سال ۲۰۰۲ میلادی در بیروت به چاپ رسید.

دکتر مصطفی بن هاشم زين الدین نیز در این موسوعه به توصیف سرزمین اردن، جنگ موته و شخصیت جناب جعفرطیار پرداخته که توسط محقق فقید حجت الاسلام والمسلمین علی آل کاظمی ترجمه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» بخش پنجم ترجمه این استاد فقید را تقدیم خوانندگان ارجمند می کند.

مقام حارث بن عمیر ازدی رحمة الله علیه

در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب موته و جنوب شرقی شهر طفیلة موقعیت مقام صحابی جلیل القدر حارث ازدی (رضی الله عنه) قرار دارد که قاصد پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) به پادشاه بصری حارث غسانی بوده است .

حارث از طرف پیامبر نامه ای برای او می برد که در این نامه رسول اکرم (صلى الله عليه و آله وسلم) او را به اسلام دعوت فرموده است که در مسیر خود به سوی بصری عبورش بر موته افتاده است. امیر مؤته شرحبیل غسانی به او برخورد کرده و پس از آن که دانست حارث چه مأموریتی دارد و حامل چه نامه ای است او را به قتل می رساند .

از میان قاصدران پیامبر که به سوی پادشاهان فرستاده می شدند غیر از حارث شخصی دیگری به قتل نرسیده است و به دنبال کشته شدن این قاصد بود که پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) لشگر خود را برای نبرد موته آماده ساخت.

حارث در این مکان دفن شده و در عهد حکومت فاطمی ها قبر او ظاهر شد و بر مزار او غرفه ای ساخته شد و در اواخر عهد عثمانی ها چند بار مزار شریف او تجدید بنا شد.

فروة بن عمرو جذامی اولین مسلمان خارج از جزیرة العرب

موقعیت قبر فروة بن عمرو جذامی حاکم معان از طرف روم مشخص نشده است. فروة که به دعوت پیامبر (صلی الله علیه و اله وسلم) ایمان آورده و اسلام آوردن خود را نیز اعلان نموده است به وسیله حارث غسانی و به فرمان هرقل قیصر روم در نزدیکی آب های معدنی عفرا کشته شده است .

فروة اولین شهیدی است از مسلمانان خارج از جزیرة العرب و قبر او در موقعیتی است که محل آن ۲۷ کیلومتری شمال شهر طفیلة است. برای او یک تابلو یادبود نصب شده است که از شهامت و شهادت او حکایت می کند.

درختی که رسولی گرامی اسلام زیر سایه آن آرمید

درختی است که در مسافت ۲۵۰ کیلومتری شرقی پایتخت، عمان واقع شده است و پیامبر گرامی اسلام زیر سایه آن آرمیده و قدم های شریف آن حضرت اولین بار همراه عمویش ابوطالب این سرزمین را متبرک ساخته است در حالی که عمر شریفش از ده سال نمی گذشت .

بار دیگر به هنگام ملاقات با راهب نصرانی اهل بحیری ، همان طور که در کتب سیره آمده است حضرتش از سرزمین اردن عبور کرده ، زیر سایه این درخت برای بار دوم آرمیده است و این سفر سفری بود که در آن برای حضرت خدیجه تجارت می کرد. در حالی که عمر شریفش از پانزده سال تجاوز نمی کرد .

و این دو حادثه هر دو قبل از بعثت شریف آن حضرت اتفاق افتاده است که عنایت الهی خواسته است که این درخت مبارک تا این زمان در یک سرزمین بی آب و علف که هیچ نوع شرایط زندگی در آن نیست همچنان باقی بماند، تا در آینده به صورت یک نشانه دینی و تاریخی و به عنوان یک شاهد زنده بر عظمت آنچه در سایه ان اتفاق افتاده است، باشد.

مطالعات تاریخی و آثار باستانی که در مورد این درخت در آن منطقه انجام گرفته است نشانگر آن است که عمر این درخت به 1400 سال می رسد و ریشه های تنومند و پر صلابت آن گواه این عمر طولانی است و در این درخت در مسیر یک جاده قدیمی صحرایی قرار گرفته است که شترهای قافله های تجاری از آنجا عبور می کرده اند که هنوز هم برخی از نشانه های این سیر و سفرها باقیمانده است.

غار اصحاب کهف؛ معجزه ایایمانی از عهد قدیم

کلیه تحقیقات و مطالعات قابل اعتمادی که تا اکنون انجام گرفته است بیانگر این معنی است که غار معروف اصحاب کهف و آن جوانانی که به پروردگار خود ایمان آورده اند و خداوند نیز بر ایمانشان افزوده است همین غار موجود در منطقه رجایب است از سرزمین رقیم که این غار در فاصله چند کیلومتری شمال شرقی عمان فیلادلفیا واقع شده است.

تعدادی از جوانان مسیحی قرون اولیه که به خدای خود ایمان اورده اند و شرک و ستمگری و بت پرستی رومیان را رها کرده از شر طاغیان عصر خود و استبدادگران به این غار پناه برد و مردم هم عصرشان مشاهده کردند که چگونه خداوند انسان هایی را پس از مردن دوباره زنده می کند و تحقیقات انجام شده در این باره نشان داده است که این غار همان غاری است که به کهف رقیم معروف است و داستان آن در قرآن مجید آمده است.

این غار دارای شکاف هایی است که یکی از آنها برای عبور نور خورشید به داخل غار است و مانع از تابش مستقیم نور به دورن غار می گردد و بر بالای این غار آثار یک کنیسه بزنطی دیده می شود که تاریخ آن به همان پایان قرن چهارم بر می گردد که بر خرابه های آن مسجدی بنا شده است و آنجا مسجد دیگری هم جلو غار مشاهده می شود.

در اینجا روایتی است که بسیاری از مفسرین قران و راویان حدیث آن را نقل کرده اند که رسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) در سفر خود به معراج بر این غار عبور فرموده است و بر این جوانان اصحاب کهف اسلام کرده و از آنان جواب شنیده است و به حضرت گفته اند : علیک السلام و رحمة الله و برکاته غار اصحاب کهف در مسیر مدینه به قدس شریف در خط مستقیم این مسیر قرار گرفته است.

حوزه نیوز/222

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۲۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود

به نقل از شهرداری قم،محمدحسین علی‌اکبری،مدیر منطقه یک شهرداری قم اظهار کرد: هزار و ۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی بودجه منطقه یک شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ است که ۶۵۰ میلیارد تومان به اقدامات عمرانی اختصاص پیدا کرده و از این مقدار ۳۶۰ میلیارد تومان مربوط به تملک اراضی است. 

وی با اشاره به وجود پروژه‌های متعدد تملکی در این منطقه، افزود: در حیطه اقدامات اجرایی، تملک یکی از دشوارترین کار‌ها است، چراکه کسب رضایت شهروندان و رعایت قانون در آن بسیار اهمیت دارد.

 مدیر منطقه یک شهرداری قم با بیان اینکه سه ایستگاه مترو در فاز دو خط A متروی قم برای این منطقه تعریف‌شده است، خاطرنشان کرد: ابتدای میدان پلیس، نزدیکی بیمارستان نکویی و ابتدای کوی درخت پیر مکان‌هایی است که برای ایستگاه مترو تعریف‌شده است. 

علی‌اکبری با تأکید بر اینکه تملک معبر ۱۶ متری پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) برای سال ۱۴۰۳ تعریف‌شده است، اضافه کرد: ابتدای بلوار پیامبر اعظم (ص) حدود ۶ یا ۷ پلاک از سنوات قبل تملک باقی‌مانده که در دستور کار امسال است.

 وی با اشاره به پیش‌بینی تملک در بلوار نوبهار و محتشم کاشانی، اذعان کرد: تملک باغ اشراقی از دیگر مسائلی است که باید پیگیری شود، همچنین یک پارکینگ در خیابان شهید فاطمی بین کوچه ۲۱ و ۲۳ پیش‌بینی‌شده است که برای تملک آن اقدام خواهیم کرد. 

مدیر منطقه یک شهرداری قم در خصوص بحث عملکرد این منطقه در تملک در سال ۱۴۰۲، گفت: حدود ۷۶۰ میلیارد تومان کل بودجه منطقه برای سال ۱۴۰۲ بود که ۴۰۰ میلیارد بودجه عمرانی بود و قسمت اعظم آن یعنی ۲۶۰ میلیارد به تملکات اختصاص داشت.

 علی‌اکبری افزود: سرآمد این موضوع آزادسازی خیابان شهدای دروازه ری بود که ۳۴ پلاک در این پروژه تملک و آزادسازی شد و اواخر سال به‌موازات تسریع کار عملیات عمرانی و جدول‌گذاری آغاز شد.

 وی با اشاره به تلاش شهرداری برای تسریع پروژه ساماندهی محله دروازه ری یادآور شد: برای سال جدید تلاش ما تملک باقی پلاک‌ها است تا حلاوت کار با بهره‌برداری برای مردم حفظ شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • مطهری امام
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • ماجرای حضور آیت‌الله خامنه‌ای در خانه شهید شیرودی
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • نامگذاری خیابانی در تهران به نام اولین روزنامه نگار شهید ایران
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد