Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارصنعت، تجارت و کشاورزیگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،بیکاری جوانان تحصیلکرده،یکی از معضلات فعلی اقتصادی و اجتماعی جامعه ایران به شمار می رود.
حضور و وجود متعدد،متکثر و متنوع میلیونی فارغ التحصیلان دانشگاهی از چالش هایی است که در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی نیز بدان اشاره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در گفت و گوی ذیل تلاش می شود عوامل موثر در بروز چنین پدیه نامیمونی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
محمود طارمی اصل،دانش آموخته رشته اقتصاد در گفت و گو با خبرنگارصنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به وجود جامعه جوان و تحصیلکرده در کشور ایران به عنوان یک فرصت و ظرفیت ویژه و بالقوه، اظهار داشت:طبیعتا زمانی این توانمندی های بالقوه به حالت بالفعل در خواهد آمد که بتوان از این استعدادها به نحو شایسته و مطلوبی در حوزه های مرتبط استفاده شود.
وی افزود:اما آنچه به عنوان یک واقعیت تلخ در جامعه فعلی ایران پدیدار می شود به بحران بیکاری و معضل اشتغال جوانان تحصیلکرده معطوف می شود که دلایل و عوامل بسیاری در ایجاد چنین نارسایی و معضلی،موثر به نظر می رسد.
دانش آموخته رشته اقتصاد در تشریح عوامل و دلایل ظهور و بروز پدیده مذکور(بیکاری جوانان تحصیلکرده) عنوان کرد:عدم رشد و افزایشِ ظرفیت اشتغال متناسب با خروجی دانشگاه ها و تعداد فارغ التحصیلان مراکز علمی،باعث برهم خوردن توازن لازم در بازار کار شده و وضعیت موجود به میزانی حاد می باشد که در حال حاضر،ضریب تقاضا برای اشتغال،بسیار بالا رفته است.
طارمی گفت:مورد بعدی به افزایش بالارفتن سطح توقعات جامعه تحصیلکرده باز می گردد و متاسفانه ذهنیت بسیاری از دانشجویان بر این امر استوار است که بعد از اتمام تحصیلات عالیه،لزوما باید در صندلی های مدیریتی یا پشت میز نشینی ایفای نقش کنند.
وی عنوان کرد:اشباع شدن بازار کار در رشته هایی همچون حقوق، حسابداری، کامپیوتر، مدیریت بازرگانی کشاورزی، پزشکی و...از دیگر نارسایی هایی است که بر عمق و ضریب بیکاری افزوده است.
این دانش آموخته رشته اقتصاد افزود:یکی از معضلات فعلی بازار کار ایران به فقدان بانک اطلاعاتی منسجم در بخش نیاز موجود باز می گردد و متاسفانه برخی از رقابت های کاذب و چشم و هم چشمی های فامیلی باعث شده تا بعضا بسیاری از متقاضیان تحصیل،صرفا از زاویه پرستیژ اجتماعی به تحصیلات عالیه نگاه کنند بدون اینکه نیاز بازار به چنین رشته هایی از سوی آنها برآورد شود.
وی گفت:می طلبد با اتخاذ تدابیر و تمهیداتی ویژه،ساز وکاری لحاظ شود تا بر مبنای آن از پذیرش دانشجو در رشته هایی که اشباع شده،پرهیز و اجتناب شود تا به تدریج بتوان به توازن معقول و منطقی میان نیاز بازار و خروجی دانشگاه ها دست یافت.
طارمی در خاتمه یادآور شد:فقدان مهارت کافی در جامعه تحصیلکرده از دیگر چالش هایی است که بر عمق و ضریب ببیکاری در کشور افزوده و اگرچه اخیرا گام هایی برای بهبود وضعیت موجود برداشته شده،اما حصول توفیقات هر چه بیشتر،مستلزم برنامه ریزی های دقیق،مدون و اصولی تری می باشد.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۲۸۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳ درصدی نرخ بیکاری در گیلان

به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش آقاجانی عصر شنبه در همایش گرامیداشت روز کار و کارگر در جمع کارگران و کارگزاران مجتمع دخانیات گیلان در رشت اظهار کرد: تکریم از کارگران و جامعه کارگری و بهبود پرداخت دستمزد و مزایا موجب شور و نشاط می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان از رشد ۳ درصدی نرخ بیکاری در این استان خبر داد و بیان کرد: بالا رفتن ضریب امنیت شغلی در گیلان کاهش نرخ بیکاری را توأم شده است.

آقاجانی با بیان اینکه بازار عرضه و تقاضای کار در گیلان به تعادل نسبی رسیده است، گفت: امنیت شغلی برای کارگران گیلانی نسبت به گذشته تضمین شده است.

وی با بیان اینکه پرورش نیروی ماهر در شرکت‌ها اتفاق می‌افتد، افزود: امروزه احساس اینکه پشت درب کارخانه‌ها نیروی کار ماهر و آماده وجود دارد، دور از منطق است.

ارتباط مستقیم توسعه کشور با جامعه کارگری

«محمدرضا احمدی سنگری» نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تبریک روز کارگر، اظهار کرد: کارگران همچون حافظان امنیت و سلامت و دیگر گروه‌ها در شبانه‌روز برای ارتقای کشور زحمت می کشند.

به گفته وی جامعه کارگری در پایداری امنیت اقتصادی کشور، رشد، توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور سهیم هستند.

نماینده رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اثر مستقیم حال خوب کارگر با حال خوب جامعه، بیان کرد: اگر حال کارگر و اقتصاد خوب باشد جامعه در مدار پیشرفت و توسعه قرار می‌گیرد.

کد خبر 6090374

دیگر خبرها

  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • ظرفیت جوانان در رونق اقتصادی بکار گرفته شود
  • رشد ۳ درصدی نرخ بیکاری در گیلان
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده