Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «هدانا»
2024-04-20@03:54:19 GMT

بیمه سلامت ایرانیان بازوی کارآمد طرح تحول نظام سلامت

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۴۱۸۳

بیمه سلامت ایرانیان بازوی کارآمد طرح تحول نظام سلامت

نظام درمانی کشور از اردیبهشت 93 با اجرای طرح تحول سلامت دستخوش تغییر و تحول شد تا علاوه بر تسهیل دسترسی مردم در دور افتاده ترین نقاط کشور به انواع خدمات پزشکی یکی از مهمترین اهداف نظام سلامت یعنی عدالت درمانی در کشور برقرار شد.
اجرای طرح تحول نظام سلامت، زمینه افزایش رضایتمندی مردم را بخاطر کاهش هزینه ها و رسیدگی به وضعیت بیماران را بدنبال داشت و ارتقای کیفیت و افزایش دسترسی به خدمات درمانی از دیگر مزایای این طرح ارشمند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** خدمات رایگان به بیمه شدگان سطح یک روستایی
مدیر کل بیمه سلامت ایرانیان استان ایلام می گوید: به منظور ارتقای خدمات سلامت روستاییان و ارائه خدمات بیمه پایه سلامت به جمعیت روستایی وعشایر خدمات رایگان ارائه می شود.
دکتر عبدالنور رحیمی گفت: بیمه شدگان سطح یک روستایی خدماتی از جمله خدمات دندانپزشکی، توزیع داروهای مکمل برای گروه هدف شامل مادران باردار، شیرده و کودکان زیر 14 سال، توزیع داروهای مکمل شامل قرص آهن، اسید فولیک و مولتی ویتامین برای زنان باردار و قطره آهن، آ د و مولتی ویتامین برای کودکان زیر 2 سال، توزیع قرص آهن برای دختران 12 تا 18 سال و آمپول ویتامین d3 برای میانسالان و سالمندان را به صورت رایگان دریافت می کنند.
وی افزود: همچنین بیماران اعصاب و روان نیز در صورت داشتن پرونده پزشکی از داروهای مورد نیاز خود به صورت رایگان بهره مند می شوند.
وی از دیگر اقدامات رایگان در این زمینه را خدمات آزمایشگاهی ادغام شده در بسته گروه های سنی شامل نوبت اول آزمایش های مادران باردار، آزمایش غربالگری دیابت و اختلالات، درمان چربی خون و سونوگرافی بارداری برای گروه هدف اعلام کرد.

** مردم فریب کلاهبردان را نخورند
دکتر رحیمی تاکید کرد: برخی افراد سودجو و شرکت های بیمه ای ضمن تماس تلفنی و یا به صورت پیامک به مردم اقدام به سوء استفاده از عنوان بیمه سلامت و معرفی خود به عنوان نماینده سازمان بیمه سلامت و اخذ وجه در قبال ارائه کارت و دفترچه سلامت می کنند.
وی یادآور شد: مردم در صورت بروز چنین مواردی ضمن عدم همکاری مراتب را به اداره کل بیمه سلامت استان ایلام و یا با شماره تلفن 32233080 اطلاع دهند.

** ایجاد زیر ساخت های فرهنگی و اجتماعی باعث تغییر در رفتار سلامت بیمه شدگان می شود
مدیر کل بیمه سلامت استان ایلام گفت: ایجاد زیر ساخت های فرهنگی و اجتماعی باعث تغییر در رفتار سلامت بیمه شدگان می شود.
دکتر رحیمی اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت ایران در راستای دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت، پوشش همگانی، عدالت در سلامت و توسعه منابع انسانی بصورت یکسان و همگام با برنامه های واحد و استراتژیک در کل کشور فعالیت خود را مبتنی بر ایجاد سلامت و توسعه پایدار و همچنین رضایت مندی در بیمه شدگان انجام می دهد.
وی افزود: برخی نقاط کشور به لحاظ جغرافیایی داروهای خاصی را نیازمندند و با بررسی این داروهای پرمصرف و شناسایی این نواحی می توانیم پس از ارزیابی به پیشگیری، مراقبت و درمان در این مناطق ورود کرده و نقشه سلامت را مبتنی بر داده های بیمه سلامت تعریف کنیم.
وی یادآور شد: نیاز اصلی استان ایلام استفاده از ظرفیت رسانه های گروهی و تشکل هایی است که در حوزه سلامت کار می کنند تا از لحاظ فرهنگی بتوانند با آموزش، اطلاع رسانی و حضور کارشناسان به توانمندسازی بیمه شدگان پرداخته و سطح آگاهی آنان را افزایش دهند.

**سازمان های بیمه گر سهم پرداخت از جیب بیمه شدگان را کاهش می دهند
دکتر رحیمی اظهار کرد: ساختار و استراتژی سازمان های بیمه گر طوری طراحی شده که ضمن افزایش دسترسی به خدمات سهم پرداخت از جیب بیمه شدگان نیز کاهش یابد.
وی یادآور شد: در سال اقتصاد مقاومتی اشتغال و تولید، پرداختن به اصلاح الگوی مصرف دارو و خدمات سلامت اصل توسعه انسان با استناد به اصول علمی تجویز دارو و خدمات ضروری است.
وی با بیان اینکه تحقق برنامه اقتصاد مقاومتی در حوزه بیمه ها، مستلزم رعایت اصل خواستن، توانستن است، افزود: این اصول شامل توجه به اصل پیشگیری، تغییر در فرهنگ مصرف دارو و پارکلینیکی، اتکا به نیروهای درونی و داشته های اقتصادی و عزم ملی در حوزه سیاست گذاری و مدیریت است.
مدیر کل بیمه سلامت استان ایلام با اشاره به جمعیت 367 هزار و 282 نفر زیر پوشش در این استان گفت: سال 95 در طرح تحول سلامت بدلیل توزیع مناسب پزشکان و فعال شدن بیمارستان ها، 30 هزار و 581 بستری با هزینه 850 میلیارد ریال در سطح استان مختص بیمه شده ها داشته ایم.
دکتر رحیمی با با بیان اینکه کل هزینه های طرح تحول سلامت تاکنون 2 هزار و 30 میلیارد ریال بوده است، افزود: با اجرای طرح تحول سلامت، بیمه شدگان استان 2 میلیون و 362 هزار بار به بیمارستان ها و مراکز درمانی با هزینه 420 میلیارد ریال در سطح استان مراجعه کردند.
وی تعداد افراد بیمه شده رایگان در بخش روستایی و عشایری 232 هزار و 861 نفر و صندوق بیمه ایرانیان را در استان ایلام 42 هزار و 983 نفر اعلام کرد و یادآور شد: در حال حاضر 67 هزار و 203 نفر از کارکنان دولت و 24 هزار و 235 نفر از سایر اقشار نیز از تحت پوشش سازمان های بیمه گر هستند.
خبرنگار: لیلی خاکی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7180/9002

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۴۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگینی هزینه‌های درمان روی دوش مردم

  بااین‌که از اهداف اصلی نظام‌های سلامت در سراسر دنیا علاوه بر ارائه خدمات مورد نیاز، محافظت از افراد در برابر مشکلات مالی مرتبط با هزینه‌های بهره‌مندی از این خدمات است، اما همچنان پرداخت هزینه‌های سلامت برای مردم بسیار دشوار است. بر اساس اصل بیست و نهم قانون اساسی کشور،برخورداری ازتامین اجتماعی ازجمله خدمات بهداشتی، درمانی و مراقبت‌های پزشکی حق همگانی بوده و دولت موظف به تامین این خدمات برای تمام افراد کشور ازمحل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم است. اما چرا همچنان سهم پرداخت‌های مستقیم از جیب بیماران از کل هزینه‌های سلامت کشور زیاد است؟

اعلام تعرفه‌های جدید پزشکی هم نگرانی مردم به ویژه خانوارهای روستایی را در این خصوص دو چندان می‌کند. از سویی دیگر و بر اساس نتایج پیمایش هزینه درآمد خانوار، طی سال‌‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به طور متوسط ۳۰ درصد از مجموع پرداخت از جیب خانوار صرف تهیه دارو شده است. خدمات دندانپزشکی و خدمات بستری نیز به ترتیب ۱۹ درصد و ۱۸.۷درصد از مجموع پرداخت از جیب خانوار را تشکیل داده‌اند. این در حالی است که خدمات دندانپزشکی نیز بخش قابل توجهی از هزینه‌های سبد سلامت خانواده‌ها را به خود اختصاص می‌‌دهد. اما به نظر می‌رسد به سبب گران بودن هزینه‌‌های آن، این خدمت از سبد سلامت اکثر یت جامعه حذف شده است. به نظر می‌رسد سیاست‌ها و برنامه‌های مختلف وزارت بهداشت در کاهش هزینه‌های درمانی مردم خیلی موفق نبوده و سنگینی هزینه‌های سلامت همچنان بر دوش مردم است.

اهمیت سهم سلامت خانوار
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی سهم حوزه سلامت از مخارج یک خانوار پرداخته و اعلام کرده است که هزینه‌‌های کمر‌شکن سلامت زمانی رخ می‌دهد که پرداخت‌های مستقیم از جیب خانوار برای سلامت برابر یا بیشتر از ۴۰ درصد ظرفیت پرداخت با مخارج غیر معیشتی آن خانوار باشد. البته بماند که در لا‌به‌لای آمار منتشر شده سهم بهداشت و درمان از سبد هزینه خانوار شهری در سال۱۴۰۱حدود ۹.۱درصداست که بعد از هزینه‌های بخش مسکن و سوخت و هزینه‌های خوراکی در رتبه چهارم قرار دارد.پرداخت هزینه‌های درمانی در مراکز خصوصی و دولتی تفاوت چشمگیری دارد و به هر حال مردم از جیب خود هزینه‌های زیادی را پرداخت می‌کنند. شاید مراکز بیمه سهم کمتری در پرداختی‌های بیماران دارد. چه بسا اگر عمل جراحی انجام شود که نیاز به تجهیزات ویژه‌ای داشته باشد همچون ایمپلنت‌های ارتوپدی و جراحی اعضا که بیمار مجبور است رقم‌های مستقیم بالایی را پرداخت کند که به آن هزینه‌های خاکستری درمان می‌گویندو مراکز بیمه از پرداخت این هزینه‌ها شانه خالی می‌کنند.

مخارج کمرشکن سلامت
مخارج سلامت خانوارها زمانی کمرشکن خواهد بود که پرداخت‌های مستقیم از جیب خانوار برای مراقبت‌های سلامت نسبت به منابع موجود به حدی باشد که خانوار از مصرف سایر کالا‌ها و خدمات ضروری محروم شود. این مخارج به سه دلیل عمده رخ می‌‌دهد: اول بالا بودن سهم پرداخت از جیب از هزینه‌‌های سلامت، دوم پایین بودن ظرفیت درآمدی خانوار و سوم ضعیف بودن ساز و کارهای پیش ‌پرداخت و تجمیع ریسک در تامین مالی مراقبت‌های سلامت. این موضوع در حالی است که در کشور ایران نیز بخش عمده ای از مخارج سلامت کشور در سال ۱۳۹۸ به صورت پرداخت از جیب تامین شده است. با این حال میانگین این شاخص در سال ۲۱۹ میلادی در سراسر دنیا ۱۸درصد ودرکشور‌هایی بادرآمدبالا، متوسط و پایین به ترتیب ۱۳.۶، ۳۵ و ۴۴.۷درصد بوده است. با توجه به سهم زیاد پرداخت از جیب در تامین مالی بخش سلامت کشور و آثار نامطلوب آن بر بهره ‌مندی از مراقبت‌های سلامت و افزایش مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت، ضروری است در این زمینه اصلاحاتی صورت گیرد. طراحی یک سیستم تامین مالی مناسب علاوه بر کمک به تحقق عدالت در سلامت می‌تواند منجر به کاهش مواجهه خانوارها با هزینه‌های کمرشکن سلامت شود.

بالا بودن سهم خانواده در هزینه‌های سلامت
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر این‌که دلیل اصلی عدم تحقق سلامت در کشور، بالا بدون سهم پرداخت از جیب خانوار درهزینه‌های سلامت است، می‌گوید:« پایداری و افزایش منابع مالی در دسترس عاملی مهم جهت کاهش پرداخت از جیب هزینه‌های سلامت است.» طبق توضیح وی همچنین سیاست‌گذاری برای کاهش هزینه‌های این بخش، نیازمند راهبردهایی برای بهبود همکاری بین بخش‌های مرتبط از طریق تعیین اهداف و ایجاد چشم انداز مشترک است. نگاهداری می‌افزاید:«در این راستا لازم است نقش متولی‌گری وزارت بهداشت تقویت و سازوکارهای نظارت و ارزیابی سیاست‌های حمایتی طراحی شود.»وی با اشاره به نقش رسانه‌ها و اراده مسئولان برای کاهش هزینه‌های سلامت، می‌افزاید:« ارائه دهندگان خدمات باید در امر سیاست‌گذاری در این زمینه مشارکت داشته باشند تا سیاست‌ها و تصمیمات کلان، در جامعه هدف، اثرگذار باشد.»

مواجهه با هزینه‌های کمرشکن سلامت
ازجمله اهداف اصلی نظام‌های سلامت علاوه بر ارائه خدمات سلامت مورد نیاز، محافظت از افراد در برابر مشکلات مالی مرتبط با هزینه‌های بهره‌مندی از این خدمات است. در نظام سلامت کشور ایران دستیابی به این هدف از طریق راهبردهایی همچون گسترش پوشش بیمه سلامت، کاهش پرداخت از جیب، ارائه یارانه و افزایش منابع بخش سلامت طی قوانین، سیاست‌ها و برنامه‌های مختلف نتیجه بخش است. در این راستا برای تحقق سیاست محافظت مالی از افراد در برابر مخارج سلامت پیشنهاد می‌‌شود که نسبت به تقویت تامین مالی نظام سلامت کشور با محوریت اولویت‌دهی به مراقبت‌های پیشیگیری، پایدارسازی منابع مالی گسترش نظام پیش پرداخت و کاهش پرداخت از جیب توجه شود. از سویی دیگر بازنگری و بازتعریف سیاست‌‌های حمایتی در جهت افزایش محافظت از گروه‌‌های کم ‌درآمد و آسیب‌پذیر در برابر هزینه‌ها و افزایش تعهدات و عمق پوشش بیمه‌‌ای از سوی سازمان‌های بیمه‌گر نیز امری ضروری است.
محافظت مالی از خانوارها در برابر مخارج کمرشکن سلامت:
تقویت و تامین مالی نظام سلامت کشور 
اولویت‌دهی به مراقبت‌های پیشگیری
پایدارسازی منابع مالی
گسترش نظام پیش‌پرداخت
بازنگری و بازتعریف سیاست‌های حمایتی 
افزایش محافظت مالی از گروه‌های کم‌درآمد 
افزایش تعهدات بیمه‌ای سازمان‌های بیمه‌گر
توجه به خدماتی با بیشترین سهم از هزینه‌ها
ایجاد سازوکارهای نظارتی و ارزیابی سیاست‌های حمایتی
ایجاد نظام داده‌ای پویا برای ارزشیابی شاخص‌ها

دیگر خبرها

  • خدمات بهداشتی و درمانی شهرستان دیر در شان مردم نیست
  • طولانی شدن اختلال در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک/ بازگشت نسخه‌های کاغذی به داروخانه‌ها
  • فعالیت ۸۰۰۰ آزمایشگاه در کشور
  • سنگینی هزینه‌های درمان روی دوش مردم
  • بازگشت نسخه کاغذی به پیشخوان داروخانه‌ها
  • بازگشت نسخ کاغذی به بیمه سلامت با اختلال در سامانه نسخه الکترونیک
  • مردم رکن قوی و کارآمد نظارتی دیوان محاسبات هستند
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری را به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • ۲۷ میلیون نفر تا پایان سال زیر پوشش سلامت خانواده قرار می‌گیرند