Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو،محمود حجتی در دیدار نوروزی که امروز با حضور جمعی از مدیران ارشد این وزارت و سایر دستگاه های اجرایی، تشکل های صنفی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی،برگزار شد، رشد بهره وری و فعال سازی ظرفیت های مغفول بخش کشاورزی را از راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و اشتغال در سال 1396 اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تقدیر از توجهات مقام معظم رهبری، رئیس جموری و ارکان دولت نسبت به بخش کشاورزی،اختصاص نزدیک به هشت میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای پروژه های آب و خاک در کشور را بی سابقه عنوان کرد و افزود: با اجرای پروژه های آب و خاک از جمله طرح احیای 550 هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام و همچنین توسعه سامانه های نوین آبیاری ضمن رشد بهره وری آب و جلوگیری از فرسایش خاک، عملکرد تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح افزایش یافته است.

حجتی با اشاره به این که توجه به بخش کشاورزی در فرهنگ مسئولان و مردم با تلاش دست اندرکاران رسانه ها ارتقا یافته،خاطرنشان کرد: قابلیت ها و ظرفیت های بی نظیر و مغفول فراوانی در بخش کشاورزی ایران وجود دارد که در صورت فعال سازی آنها با وضع موجود منابع آب و خاک و اقلیمی هم می توان به افزایش تولید و اشتغال در کشور دست یافت.

وزیر جهاد کشاورزی،توسعه کشت های گلخانه ای،کشت ماهی در قفس و گیاهان دارویی را از ظرفیت های بخش کشاورزیکشور برای افزایش تولید و اشتغال اعلام و تصریح کرد: مصرف آب در کشت های گلخانه ای در مقایسه با کشت محصولات در فضای باز، تا 90 درصد کاهش و تولید محصولات کشاورزی تا 10 برابر افزایش می یابد.

وی اضافه کرد: تولید محصولات گلخانه ای،سالم،استاندارد و مدیریت شده است و با هر هکتار احداث گلخانه برای 10نفر از جمله دانش آموختگان بخش کشاورزی اشتغال ایجاد می شود.

حجتی مساحت گلخانه های کشور را نزدیک به 11 هزار هکتار اعلام و اضافه کرد: سال گذشته 1300 هکتار گلخانه در کشور احداث شده است.

وزیر جهاد کشاورزی، کشت ماهی در قفس را از جمله ظرفیت های مغفول کشور عنوان کرد و گفت: با توسعه پرورش ماهی در قفس در آب های شمال و جنوب کشور ،تولید آبزیان در کشور یک میلیون تن افزایش می

یابد.

حجتی با اشاره به این که هم اکنون 400 قفس در دریاهای شمال و جنوب و آب های داخلی نصب شده است،خاطرنشان کرد:16 هزارتن آبزی به شیوه پرورش در قفس در سال 95 تولید شد.

وی افزود: در سال جاری تولید 50 هزارتن آبزی به شیوه کشت در قفس پیش بینی شده است.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که تولید محصولات کشاورزی باید براساس تقاضا و بازار داخلی و جهانی افزایش یابد،یادآور شد:در حالی که میزان جمعیت نسبت به سال 57 حدود دو برابر شده،در این مدت تولید آبزیان در کشور از نزدیک به 30 هزارتن به بیش از یک میلیون و 50 هزارتن در سال 95 افزایش یافته است.

وی با اشاره به این که برای آبزیان در بازار داخل و خارج از کشور تقاضا وجود دارد،گفت:سال گذشته 22 هزارتن میگو در کشور تولید و 15 هزارتن آن به سایر کشورها صادر شد.

وزیر جهاد کشاورزی،آگاهی بخشی و فرهنگ سازی را در مصرف محصولات غذایی موثر عنوان کرد و افزود: امروزه کاهش مصرف نمک و شکر و افزایش مصرف آبزیان به فرهنگ مردم تبدیل شده است.

حجتی،توسعه کشت گیاهان دارویی نظیر عناب،زعفران و گل محمدی در اراضی دیم را از دیگر ظرفیت های بخش کشاورزی عناون کرد و گفت:گیاهان دارویی در بازار داخل و خارج از کشور مشتریان فراوانی دارد و توسعه کشت و فرآوری آن در قالب طرح های مصوب اقتصاد مقاومتی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

وزیر جهاد کشاورزی،پشتیبانی های دولت و مجلس در سه سال اخیر از بخش کشاورزی را در افزایش تولید محصولات کشاورزی موثر دانست و افزود:با اقدامات انجام شده، تولید شکر در کشور از 1.1 میلیون تن در سال 92 به رکورد بی سابقه یک میلیون و 650 هزارتن در سال 95 افزایش یافته این درحالی است که سطح زیرکشت چغندرقند 70 هزار هکتار کاهش یافته است.

وی تصریح کرد:استفاده از بذر مناسب،توسعه مکانیزاسیون و سامانه های نوین آبیاری و همچنین انتقال فصل کشت از بهار به پاییز و بهره گیری از آب سبز (باران) از جمله عوامل افزایش تولید چغندر قند به شش میلیون تن در سال 95 بوده است.

حجتی در ادامه با اشاره به اجرای برنامه خوداتکایی در تولید دانه های روغنی گفت:سطح زیرکشت کلزا در سال زراعی جاری نسبت به سال قبل نزدیک به سه برابر افزایش یافته و با استفاده از ارقام مناسب اقلیم های سرد،معتدل و گرم و همچنین توسعه مکانیزاسیون، پیش بینی می شود در سال 96 تولید کلزا در کشور نیز تا سه برابر افزایش یابد.

وی افزود:با استفاده از ارقام جدید متوسط برداشت محصول کلزا به پنج تن در هکتار افزایش یافته است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش 500 هزارتنی سطح زیرکشت گندم در سال زراعی جاری از اختصاص این اراضی به کشت کلزا خبر داد و گفت: تناوب کشت کلزا با گندم موجب آزادسازی ازت و تقویت خاک و همچنین کاهش آفات و افزایش تولید گندم می شود.

حجتی با اشاره به این که در سال 95 دانه های روغنی کشاورزان به طور کامل خریداری شد،خاطرنشان کرد: در طرح خوداتکایی دانه های روغنی افزایش ضریب خودکفایی کشور تا 70 درصد در 10 سال آینده پیش بینی شده است.

وی تاکید کرد: در دولت یازدهم با اتخاذ سیاست های بازرگانی مناسب از جمله وضع تعرفه پایین تر برای کارخانه های روغن کشی تلاش شده به جای واردات روغن خام برای تامین نیاز داخلی، دانه روغنی وارد شود تا با فعال سازی کارخانه ها،ضمن تامین روغن از کنجاله آن برای خوراک دام نیز بهره گیری شود.

وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم تشکیل و تقویت زنجیره تولید از مزرعه تا سفره در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت:بازارهای سنتی پاسخگوی «کشاورزی تولید انبوه و اقتصادی» نیست و برای برخورداری تولیدکنندگان از ارزش افزوده تولید و حفظ حقوق مصرف کنندگان باید زنجیره تولید از مزرعه تا سفره در بخش کشاورزی تقویت شود.

وی با اشاره به این که در کشور فرانسه به عنوان کشوری پیشرفته از نظر کشاورزی و صنعتی،اتحادیه های تولیدی عرضه محصولات کشاورزی در داخل و بازارهای صادراتی برعهده دارند،بر لزوم تقویت اتحادیه ها و تشکل های کشاورزی کشور برای مدیریت تولید و بازاررسانی محصولات کشاورزی تاکید کرد.

حجتی تصریح کرد: برای تقویت زنجیره تولید مزرعه تا سفره باید صنایع تبدیلی و تکمیلی،صنایع غذایی،بسته بندی و فرآوری در مناطق تولید در روستاها ایجاد شود تا ضمن اشتغال و درآمدزایی،جمعیت روستاها نیز تثبیت شود.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لزوم و مزایای جایگزینی قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی،از اقدام بورس کالای کشاورزی در معاملات محصول جو تفدیر کرد و گفت: با این افدام،دولت 700 میلیارد تومان نقدینگی کمتری اختصاص داد.

وی همچنینبر لزوم پرداخت به موقع سهم کشاورزان و حفظ اعتماد کشاورزان به بورس کالا تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۴۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود

محمد رضا حاجی رضا گفت: با توجه به نیاز استان به افزایش تولید گوشت مرغ، موضوع احداث واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در یک سال گذشته در اولویت برنامه‌های معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: برای تحقق این هدف، جلسات و مکاتبات مرتبط صورت گرفته و طرح‌های فنی و توجیه اقتصادی تهیه و ارائه شده‌است، همچنین استاندارد‌های لازم مشخص شده و با تعدادی از سرمایه گذاران و متقاضیان جلسات هماهنگی و معرفی برگزار گردید و موضوع با جدیت در حال پیگیری است.

حاجی رضا با اشاره به این که استان قم در اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه امسال رتبه اول جوجه‌ریزی مرغ گوشتی نسبت به تعهد را در سطج کشور کسب کرد، ادامه داد: با همکاری بهره‌برداران روند افزایش ظرفیت تولید گوشت مرغ در قم طی ماه‌های آینده بر اساس نیاز بازار دنبال خواهد شد.

گفتنی است افزایش تعداد واحد‌های مرغداری فعال در زمینه پرورش مرغ گوشتی از مهمترین اولویت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاران در حوزه کشاورزی قم است و این موضوع در قالب تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی استان دیده می‌شود که نقش مهمی در تامین امنیت غذایی مردم خواهد داشت.

بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش می‌یابد و در همین رابطه از حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه حمایت می‌شود.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی