Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان دانشگاه های کشور در سال گذشته مطالبات مختلفی از مسئولان آموزش عالی داشتند که عدم شهریه ای شدن دروس براساس قانون سنوات از مهم ترین دغدغه های آنها بود.

به گزارش خبرنگار مهر، طی سال ۹۵ دانشجویان دانشگاه های کشور مطالبات مختلفی از جمله ارتقا سطح کیفی تغذیه، عدم شهریه ای شدن دروس براساس قانون سنوات، رسیدگی به وضعیت خوابگاه ها و توجه به فعالیت های شوراهای صنفی از مسئولان آموزش عالی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالبات دانشجویان در سال گذشته از طریق اعضای شوراهای صنفی دانشجویی و نامه ها به مسئولان آموزش عالی کشور ارسال شد.

عدم کیفیت لازم در تغذیه

در سال گذشته دانشجویان دانشگاه های مختلفی از سراسر کشور با مشکل عدم کیفیت لازم در تغذیه مواجه بودند که این امر موجب شد تا در مواردی دانشجویان اعتراض خود را به مسئولان دانشگاه و یا مسئولان آموزش عالی کشور از طریق تجمعات اعتراضی اعلام کنند.

به طور مثال در سال گذشته دانشجویان دانشگاه های تهران، نوشیروانی بابلی، صنعتی ارومیه، صنعتی سهند و امام خمینی (ره) به دلیل اعتراض به کیفیت پایین تغذیه تجمعات اعتراضی برگزار کردند.

پولی شدن آموزش عالی

از دیگر مطالبات دانشجویان در سال گذشته اعتراض به روند پولی شدن آموزش عالی بود که منجر به برگزاری تجمعات اعتراضی در دانشگاه های بزرگ کشور شد.

براساس قانون سنوات، دانشجویان در صورتی که در مقطع کارشناسی نتوانند در ترم ۸ تحصیلی، در مقطع کارشناسی ارشد در ترم ۴ تحصیلی و در دکتری در ترم ۸ تحصیلی فارغ التحصیل شوند ادامه تحصیل آنها منوط به پرداخت هزینه خواهد بود که این قانون موجب بروز موج اعتراضات میان دانشجویان شد چراکه دانشجویان اجرای این قانون را تحمیل هزینه های بالا قلمداد می کردند.

بنابراین در سال ۹۵ دانشگاه های اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، شهیدبهشتی و تهران شاهد اعتراض دانشجویان به اجرای این قانون بود که مسئولان دانشگاه ها در برخی موارد قوانین حمایتی برای دانشجویان فعلی درحال تحصیل وضع کردند.

توجه به شوراهای صنفی دانشجویی

از دیگر مطالبات دانشجویان در سال گذشته توجه به فعالیت شوراهای صنفی بود چراکه اعضای این شوراها در سال ۹۵ نتواستند نشستی رسمی با مسئولان آموزش عالی کشور داشته باشند.

این درحالی است که دبیران شوراهای صنفی در تابستان سال گذشته قرار بود در دانشگاه شیراز نشستی را برگزار کنند که این نشست از سوی مسئولان آموزش عالی لغو شد بنابراین آنها درخواست برگزاری نشست مشترک با مسئولان آموزش عالی را داشتند که پایان سال گذشته میسر نشد.

همچنین یکی دیگر از مطالبات اعضای شوراهای صنفی داشتن تریبون در مراسم روز ۱۶ آذر بود که منجر به ارسال نامه از سوی حدود ۳۰ شورای صنفی به رئیس سازمان امور دانشجویان شد.

فضای خوابگاهی مناسب مطالبه دانشجویان

نبود فضای فیزیکی و زیرساخت لازم در خوابگاه های دانشجویی از دیگر مطالبات دانشجویان طی سال های گذشته به خصوص سال ۹۵ بوده است.

در این راستا دانشجویان دانشگاه های تهران و شهید بهشتی در سال گذشته تجمعات اعتراضی به دلیل وجود مشکلات فیزیکی و زیرساختی خوابگاه ها داشتند.

همچنین دانشجویان دانشگاه بیرجند نیز در زمستان سال گذشته به نبود سیستم گرمایشی مجهز در اتاق های خوابگاهی اعتراض داشتند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۷۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، لایحه بودجه ۱۴۰۳ پس از کش و قوس‌های فراوان در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. البته اطلاعات مربوط به تخصیص منابع همانند سال‌های گذشته بحث‌ها و حواشی بسیاری به همراه داشت. اما هر ساله یکی از مهم‌ترین بخش‌های بودجه مربوط به منابع تخصیصی دانشگاه‌ها و آموزش عالی است.

بیشتر بخوانید: بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی اولویت صندوق رفاه وزارت علوم /۲۹ هزار ظرفیت خوابگاهی در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده‌ است

شاید برای دانشجویان دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جالب باشد که بدانند آیا می‌توانند به افزایش کیفیت و کمیت امکانات رفاهی دانشگاه‌ها در پی تخصیص بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی آینده امیدوار باشند یا خیر؟

افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان قابل قبول است

برای دریافت پاسخ این سوال با مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از افزایش بودجه صندوق در ۱۴۰۳ اظهار کرد: بودجه رشد داشته است. البته به علت اینکه این افزایش بسیار بوده، بهتر است که بیان نشود چرا که ایجاد حساسیت می‌کند.

وی با بیان اینکه ما از افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رضایت داریم، گفت: با توجه به گشایش‌های بودجه‌ای که صورت می‌گیرد؛ صندوق رفاه نیز وام‌های دانشجویی را افزایش می‌دهد.

گنجی ادامه داد: هیئت امنا صندوق رفاه دانشجویان مردادماه تشکیل جلسه خواهد داد و ما تلاش داریم در آنجا مشکلات را مطرح و بودجه را بهبود ببخشیم تا امکانات رفاهی دانشجویی مناسب و تاثیر گذار باشد.

افزایش وام ودیعه مسکن برای سال تحصیلی آینده

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به وام ودیعه مسکن بیان کرد: بودجه این وام به صورت کامل در اختیار صندوق رفاه است. این وام در سال ۹۹ برای شهرستان‌های کوچک حدودا ۱۵ میلیون تومان بود؛ اما اکنون این وام ۶۰ میلیون تومان است. به این معنا که وام ودیعه مسکن ۴۰۰ درصد رشد داشته یا چهار برابر شده است. همچنین این وام برای شهرهای بزرگ از ۲۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان رسیده است. یعنی چهار و نیم برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: وام ودیعه مسکن برای دانشجویان ساکن تهران حدود ۲۵ میلیون تومان بود که برای سال تحصیلی کنونی به ۱۲۰ میلیون است. به عقیده من؛ افزایش رقم این وام راهگشا زندگی دانشجویان است.

تامین بودجه وام شهریه برعهده صندوق رفاه نیست

گنجی با تصریح بر اینکه ردیف بودجه وام شهریه دانشجویی از بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم جدا است، گفت: دولت‌های گذشته از سال‌های ۸۶ تا ۹۹ ردیف بودجه‌ای را تعریف کرده و از آن به دانشجویان وام شهریه پرداخت می‌کرد. این ردیف بودجه در دولت سیزدهم حذف می‌شود. در حال حاضر نیز ما به دنبال احیا این بودجه هستیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: دولت‌های احمدی نژاد یعنی نهم و دهم، ردیف بودجه مستقل و مجزائی را برای وام شهریه دانشجویان اختصاص می‌دهد. هر سال نیز بر اساس این بودجه، مبالغ وام‌ها به دانشجویان پرداخت می‌شود. این روند تا زمان دولت دوازدهم نیز ادامه داشته است. ما نمی‌دانیم بر اساس چه اتفاق و تصمیمی سازمان برنامه و بودجه این ردیف بودجه را از دولت حذف کرده است.

وی مطرح کرد: ما تلاش داریم تا این ردیف بودجه را به دولت یا صندوق بازگردانیم تا دوباره بتوانیم دوباره وام شهریه را از سال ۱۴۰۴ پرداخت کنیم. البته تا زمانیکه که این موارد ابلاغ نشود، بنده نمی‌توانم قول دهم که مشکل ردیف بودجه وام شهریه حل شده است یا خیر.

اختصاص بودجه قابل قبول به دانشگاه‌ها از سوی دولت

گنجی با بیان اینکه تامین بودجه و تهیه زمین برای خوابگاه‌های دانشجویی(مجردی-متاهلی) برعهده دانشگاه‌ها است، گفت: در واقع تامین بودجه تا ساخت و تاسیس خوابگاه بر عهده دانشگاه است و صندوق در این باره مسئولیتی ندارد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: دولت امسال بودجه خوبی را برای خوابگاه‌های دانشجویی به دانشگاه‌ها تخصیص داده است. بنابراین بودجه خوابگاه ها به حساب صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم واریز نمی‌شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228131 برچسب‌ها بودجه

دیگر خبرها

  • هراس نتانیاهو از تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • اعتراضات سراسری دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • اعتراض دانشجویان دانشگاه سیستان به انتصاب مجدد مدیر متخلف
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • لایحه پیشنهادی دولت برای وصول مطالبات دانشگاه‌ها از بنیاد شهید
  • تعطیلی کلاس‌ها در دانشگاه کلمبیای آمریکا پس از بازداشت دانشجویان حامی فلسطین