Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@15:29:23 GMT

روابط ایران و روسیه قوی تر از همیشه

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۷۳۶۱

روابط ایران و روسیه قوی تر از همیشه

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری رویترز گزارش داد: رئیس جمهور ایران در تلاش برای توسعه روابط گرم دوجانبه با روسیه که به واسطه همکاری برای خاتمه دادن به جنگ سوریه تقویت شده، روز گذشته با نخست وزیر روسیه دیدار و گفت و گو داشت.

«حسن روحانی» رئیس جمهور ایران در سفر به شهر «مسکو» به «دیمیتری مدودف» نخست وزیر روسیه گفت: «من امیدوارم که به نقطه عطفی در توسعه روابط دو جانبه دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

در حالی که کمتر از دو ماه به انتخابات ریاست جمهوری ایران باقی مانده، انتظار می رود معاملات تسلیحاتی و سرمایه گذاری روسیه در بخش انرژی ایران از موضوعات مورد بحث در این سفر روحانی باشد.

روحانی در خصوص چند توافق نامه اقتصادی با مقامات روس به بحث و گفت و گو خواهد پرداخت.

«رضا مصطفوی طباطبایی» یک تحلیلگر انرژی و رئیس شرکت ENEXD مستقر در شهر «لندن» گفت: «روحانی می خواهد قبل از انتخابات دست کم یک معامله را بر اساس قراردادهای نفتی جدید نهایی کند.»

او ادامه داد: «شرکت های غربی مانند توتال (فرانسه) در انتظار تأییدیه آمریکا قبل از هر گونه سرمایه گذاری در ایران هستند، بنابراین شرکت های روسی تنها شانس روحانی پیش از انتخابات محسوب می شوند.»

روسیه و ایران به عنوان متحدان کلیدی «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به نوبه خود نقش تعیین کننده ای در 18 ماه گذشته در جزر و مد جنگ سوریه بازی کرده اند.

هنگامی که جنگنده های روسیه از یک پایگاه هوایی در ایران برای انجام حملات علیه اهدافی در سوریه در تابستان گذشته استفاده کردند، اولین باری بود که مسکو از دهه 1940 استقرار نظامی در ایران داشت.

روابط اقتصادی نیز به موازات همکاری های نظامی توسعه یافت. با توجه به بیانیه وزارت توسعه اقتصادی روسیه، تجارت دو جانبه بین تهران و مسکو بین ژانویه 2016 و ژانویه 2017 دو برابر شده است. «الی گرانمایه» عضو ارشد سیاست در شورای روابط خارجی اروپا گفت: «روابط سیاسی و نظامی بین جمهوری اسلامی و روسیه در حال حاضر قوی تر از همیشه است.»

این بهبود روابط میان ایران و روسیه، نگرانی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را برانگیخته است.

پس از اینکه ایران در اواخر ماه ژانویه آزمایش موشکی انجام داد، ترامپ در پیام توییتری به ایران هشدار داد و سریعا به سمت اعمال تحریم های جدید علیه ایران پیش رفت.

از بزرگترین نگرانی های احتمالی واشنگتن، فروش تجهیزات نظامی به جمهوری اسلامی است.

در زمینه انرژی، روسیه در پاییز گذشته نقش کلیدی در کمک به در هم شکستن بن بست ایجاد شده بر سر کاهش سطح تولید اوپک ایفا کرد. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در این خصوص شخصا وارد عمل شد و باعث شد عربستان با کاهش تولید موافقت کند، در حالی که ایران اجازه یابد تولید خود را تقویت کند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون: به‌دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستیم!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در نشست مطبوعاتی مشترک با شی جین‌پینگ، همتای چینی وی در پاریس، ضمن اشاره به تداوم تامین کمک برای کی‌یف، مدعی شد که آمریکا و متحدانش به‌دنبال تغییر رژیم در روسیه نیستند!

ماکرون که در کاخ الیزه میزبان جین‌پینگ است، در گفت‌وگو با رئیس جمهور چین، از وی خواست تا اطمینان حاصل کند که پکن برای مسکو کمک قابل استفاده در جنگ فراهم نخواهد کرد. ماکرون از تعهدات پکن مبنی بر خودداری از فروش سلاح یا تامین کمک برای روسیه، استقبال کرد.

جین‌پینگ در این سفر با اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز دیدار کرد. فون درلاین در این دیدار گفت که «برای محدود کردن تحویل کالاها با مصرف دوگانه به روسیه که می‌توان در جنگ از آنها استفاده کرد، تلاش بیشتری لازم است» و در عین حالا مدعی شد که این مساله «روابط اتحادیه اروپا و چین را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد.»

ماکرون نیز گفت: توضیح اهمیت تاثیر این جنگ بر امنیت اروپا و عزم ما در حمایت از اوکراین تا هر زمان که نیاز باشد، ضرورت دارد. البته غرب قصد تغییر رژیم در مسکو را ندارد.

رئیس کمیسیون اروپا نیز از پکن خواست تا از تمام نفوذش بر روسیه برای توقف جنگ استفاده کند و در ادامه ماکرون مدعی شد که تمایل دارد تا «گفتمان نزدیک را حفظ کند.» وی همچنین از تصمیم جین‌پینگ برای سفر به فرانسه در راستای آنچه «هماهنگی مواضع دو کشور در آستانه سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به چین در ماه مه» خوانده شده است، استقبال کرد.

ماکرون افزود: ملاقات با رئیس جمهور چین امکان دنبال کردن یک دستور کار مشترک را فراهم و تکلیف قصد و نیت جهت برقراری صلح پایدار را روشن می‌کند.

جین‌پینگ در این نشست از غرب به‌دلیل تحریف وجهه چین در بحبوحه جنگ اوکراین انتقاد کرد و گفت: چین بحران اوکراین را ایجاد نکرد و یک طرف این جنگ هم نیست. نمی‌پذیریم که از بحران اوکراین برای مقصر دانستن دیگران، خدشه‌دار کردن چهره کشورهای ثالث و به‌راه‌انداختن یک جنگ سرد جدید استفاده شود. همانطور که تاریخ به دفعات نشان داده است، همواره می‌توان جنگ‌ها را از طریق مذاکره حل و فصل کرد. پکن نیز همواره در برقراری صلح نقش مثبتی ایفا کرده است.

کد خبر 6099034

دیگر خبرها

  • پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد
  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • ماکرون: به‌دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستیم!
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود